Sari la conținut

Motociclistu' Biciclist


gn77b
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

 

In fotografia atasata de tine se observa unde a fost "prins" in trecut cablul de frana de catre pinul de blocare. Muta prinderea mai sus. Intuiesc ca tocmai din acest motiv nu are forta sistemul de franare. Vei apropia astfel sabotii de janta, dar atat timp cat nu o ating fara sa utilizezi frana, totul este ok.

 

Nu in ultimul rand, verifica modul in care "calca" sabotii, e foarte important.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

post-5325-0-00518100-1536997109_thumb.jpg Asta scrie pe jante.

Are cineva ciclocomputer de la Lidl? L-am montat acum 2 saptamani si ieri bateria emitatorului de pe furca era moarta complet... Prospectul e f imbarligat si total neclar, nu inteleg daca trebuie oprit manual sau cum naiba, pana acum aveam unul cu fir la care o baterie LR44 tinea >2 ani, se oprea si pornea singur etc. Doar ca probabil au oxidat niste contacte si nu mai pot reseta distanta, asa ca m-a mancat de "upgrade". Gasisem o combinatie cu ambele butoane apasate care aparent il inchidea pe Crivit asta, doar ca la 1h dupa l-am gasit iar pornit...

post-5325-0-35977300-1536997408_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur sunt de aluminiu jantele alea ? Ca sa scoti variabila "materiale Cehia '70" din ecuatie poti sa schimbi de proba roata cu una moderna, eventual poti sa verifici si sabotii pe bicla cealalta.

 

later edit - scrisesem postul inainte sa pui poza, ma gandeam sa nu fie vreun inox mai dubios.

Editat de fuchsia
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cablul o fi fost prins acolo cu alti saboti poate. N-are treaba - zic eu - atata timp cat clestele strange. Sabotii i-am gadilat in toate felurile... Pana mea, si a sotiei e montata, gadilata si reglata cum m-am priceput eu, si aia te pune in cap! Si vad ca nici de jantele ei nu se lipeste magnetul. In schimb toti sabotii la aia tin, la a mea nu... Twilight zone :P

» Post actualizat in 15 Sep 2018 07:52

A ei e Peugeot si are jante belgiene. Pedofile probabil :P

Csf, ncsf, am tras eu bățul scurt. Dar cum naiba sa fac sa am macar un pic de frana??

post-5325-0-75680800-1536997865_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am uitat acum mai bine si vad ca si jantele mele tot belgiene sunt! Ale ei sunt Alesa cu abtibild, ale mele Weinmann stantate...

Pff, nici daca ar fi fost frane de carbon de la Veyron nu cred ca era asa complicat...

» Post actualizat in 15 Sep 2018 08:01

Multumit? post-5325-0-80025100-1536998441_thumb.jpg

post-5325-0-41103700-1536998202_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa nu-ti pui prea multe sperante in computerul ala Crivit, din experienta mea cam orice lucru care are ceva wireless in el si e ieftin omoara bateriile f repede. Legat de frina, eu merg pe asa e ele, frinele sint prea simple ca sa-ti scape ceva subtil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa mai incerci cativa saboti, cat mai diferiti intre ei, poate ai noroc si gasesti unii compatibili cu roata ta.

Chiar aseara am patit o chestie deasta. Pregateam o bicicleta a unui prieten pentru o tura la munte cu ceva coborari mai serioase( Sinaia-Dichiu -Bolboci-Padina si retur).

Avea sabotii cam vechi si mai scartiau din cand in cand asa ca am incercat sa-i schimb cu ce aveam prin casa, adica o pereche de saboti scumpi si unii average.

I-am pus pe cei average pe spate si totul ok, frana bine desi roata nu e chiar perfect centrata.

Pe cei scumpi i-am pus pe fata unde roata e aproape perfecta.

Surpriza , frana fata extrem de slaba, desi toate reglaje erau ok si roata bine centrata.

Din cei 4 saboti demontati am ales 2 cei mai putini uzati , i-am montat si frana functioneaza foarte bine . Pur si simplu sabotii scumpi nu erau compatibili cu materialul rotii, aluminiu din anii 80-90.

 

Prin liceu mi-a mancat ficatii un xb3 rusesc, primul model , cel cu 3 pinioane si schimbator cu actionare ''pe invers''. Frana extrem de slab. Roata fata era de la ceva pegas din otel, cea din spate era originala (cred) dar tot din otel. Un prieten cu un xb3 mai nou cu 4 pinioane, roti de aluminiu si altfel de clesti de frana nu avea nici o problema, avea frane impecabile orice saboti isi monta.

Ca sa am si eu frane , dupa ce i-am upgradat clestii cu cei model mai nou(fara nici o diferenta) , am gasit o bucata de ceva covor de cauciuc din care imi decupam gumele pt saboti. Era un cauciuc mult mai moale decat cel al sabotilor din comert dar cu asta frana binisor. Evident ca nu tineau prea mult si nu era deloc usor sa fac saboti din cauciucul ala....

Tare fericit am fost cand am gasit client pt bicicleta aia si fix cu banii cu care am vandut-o am luat o bicicleta vestica, care era ani lumina fata de tractorul rusesc cu pretentii de ''cursiera''

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda, interesant punct de vedere, merci! Si eu la asta m-am gandit, doar ca nu am luat in calcul ca pot fi atat de mari diferentele intre materialele sabotilor si jantelor. La mine e diferenta si intre clestii celor 2 bicle, a sotiei are un soi de V-brake (cu bratele incrucisate, poate pun mai tarziu o poza), a mea modelul asta de "hamburger" care inteleg ca e mai slab. Dar nu vad cu ce l-as putea inlocui, am pus pe fata un cleste chinezesc de proba dar nu s-a schimbat mare lucru.

Xb3 alea erau vechile Sputnik, semicursierele sovietice? Am avut si eu una cu 4 pinioane, luata 9 cand aveam 12-13 ani, o budă fatală... Avusesem inainte o Europa gen Pegas camping doar ca se separau complet cele 2 jumatati, aia a incasat abuzuri la greu, sputnikul l-am faramat in cateva luni...

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pt un litru de lapte tu cumperi o vaca?!? Aplica teoria cand ti s-o aprinde becul de abs la bembeu :P

Da-o-n papuci de bicla, o fi rocket science acu'! Pt cate o plimbare de relaxare din cand in cand nu merita sa investesc in una 9, dar nu e exclus. Insa tot caut o solutie s-o fac p-asta sa franeze!

» Post actualizat in 16 Sep 2018 12:06

#&%$@# de biclocomputer e cea mai mare petarda ever! Am pus ieri baterii CR2032 noi atat la emitator cat si la receptor, a mers țuț astazi vreo 8km. Dupa care am facut o pauza si, cand am pornit iarasi, nu mai misca nimic pe display. Am butonat de mi s-a urat, degeaba. Am masurat odata ajuns acasa tensiunea bateriilor si cea de la emitatorul de pe furca scazuse la 2V... Aia de la receptor e fresh, 3.2xV. :finger: lidl!

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca dupa permutari de saboti/roata pe bicla sotiei esti sigur ca nu e combinatia material saboti/janta de vina, inseamna ca iti haleste ceva energie pe drumul de la maneta la saboti. Clesti ieftini care flexeaza sau nu se centreaza cum ar trebui, roata necentrata, o camasa a cablului prea lunga sau care se comprima prea mult, parghie insuficienta ca o fi schimbat careva manetele, etc.

 

Uite si niste linkuri pentru inspiratie:

 

https://www.sheldonbrown.com/rim-brakes.html

https://www.sheldonbrown.com/calipers.html

 

Da un semn dupa ce o rezolvi, chiar sunt curios ce era :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In ziua de azi o bicla de mai putin de 10 milioane din Decathlon e peste aia din orice punct de vedere. Nu sint rocket science frinele dar chiar si la firmele consacrate sint variatii de calitate mare intre modele. Ca fapt divers anul am facut la cursiera un upgrade de la Ultegra 6600 (model cca 2008) la 105 5800 (generatia curenta pina in primavara asta) si la prima iesire era sa blochez fata.

Ti-am zis s-o lasi balta cu porcaria aia Crivit. Repet: poate sa fie sonerie fara fir, monitor de puls, telefon DECT, alarma de masina, tot ce transmite ceva prin unde radio si e ieftin va consuma repede bateriile. Se pare ca acolo e ceva inginerie pe care chinezul n-o nimereste.
Am pe 2 bicle cele mai ieftine modele din B-Twin (cu fir) si merg perfect. Ca sa fiu sincer cel de pe MTB (39 de lei parca) imi place mai mult decit cel de pe cursiera (Sigma) care are un sistem (cuvant urat) de prindere care s-a uzat si prin urmare cade de la vibratii.

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu crivi-computerul o las, ma uit maine daca oi mai avea bonul sa-l dau retur la lidl (desi cred ca e luat din Galați daca imi amintesc bine, nu stiu care e politica lor si daca il primesc la alt magazin). In general porcarelele de la lidl sunt decente, dar am luat țeapă si cu asta si cu masina de paine... Am sonerie wireless la poarta si o statie meteo cu senzor exterior wireless, tot chinezarii, si uit de baterii, chiar nu ma asteptam. Si n-as fi schimbat kilometrajul la bicla daca ar mai fi mers butoanele la ala vechi cu fir. Care da, altfel merge brici.

Franele. Intelegeti ca am bicla de copil si mi-am mesterit-o intotdeauna singur. Nu cred ca o frana din asta are ceva dichis pe care nu il inteleg! Presupun ca, pe langa clestii neperformanti, e o dudă cu materialele de nu se produce frecare suficienta si speram sa aiba cineva o idee. Manete, cabluri, toate sunt ok. O troaca <1000 lei din decathlon in primul rand e de 2x mai grea decat asta pe care am dat, la pachet cu Peugeotul sotiei, un six pack de Stella si 2 sticle de Cola :D si au valoare sentimentala :P Iar acum am platit +2000 lei pe bicicleta de pe nas pe care o port zilnic, nu-mi mai permit sa achizitionez inca una cu care sa ies de maxim 20x pe an...

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...