Sari la conținut

Motociclistu' Biciclist


gn77b
 Share

Postări Recomandate

Pt un litru de lapte tu cumperi o vaca?!? Aplica teoria cand ti s-o aprinde becul de abs la bembeu :P

Da-o-n papuci de bicla, o fi rocket science acu'! Pt cate o plimbare de relaxare din cand in cand nu merita sa investesc in una 9, dar nu e exclus. Insa tot caut o solutie s-o fac p-asta sa franeze!

» Post actualizat in 16 Sep 2018 12:06

#&%$@# de biclocomputer e cea mai mare petarda ever! Am pus ieri baterii CR2032 noi atat la emitator cat si la receptor, a mers țuț astazi vreo 8km. Dupa care am facut o pauza si, cand am pornit iarasi, nu mai misca nimic pe display. Am butonat de mi s-a urat, degeaba. Am masurat odata ajuns acasa tensiunea bateriilor si cea de la emitatorul de pe furca scazuse la 2V... Aia de la receptor e fresh, 3.2xV. :finger: lidl!

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai daca dupa permutari de saboti/roata pe bicla sotiei esti sigur ca nu e combinatia material saboti/janta de vina, inseamna ca iti haleste ceva energie pe drumul de la maneta la saboti. Clesti ieftini care flexeaza sau nu se centreaza cum ar trebui, roata necentrata, o camasa a cablului prea lunga sau care se comprima prea mult, parghie insuficienta ca o fi schimbat careva manetele, etc.

 

Uite si niste linkuri pentru inspiratie:

 

https://www.sheldonbrown.com/rim-brakes.html

https://www.sheldonbrown.com/calipers.html

 

Da un semn dupa ce o rezolvi, chiar sunt curios ce era :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In ziua de azi o bicla de mai putin de 10 milioane din Decathlon e peste aia din orice punct de vedere. Nu sint rocket science frinele dar chiar si la firmele consacrate sint variatii de calitate mare intre modele. Ca fapt divers anul am facut la cursiera un upgrade de la Ultegra 6600 (model cca 2008) la 105 5800 (generatia curenta pina in primavara asta) si la prima iesire era sa blochez fata.

Ti-am zis s-o lasi balta cu porcaria aia Crivit. Repet: poate sa fie sonerie fara fir, monitor de puls, telefon DECT, alarma de masina, tot ce transmite ceva prin unde radio si e ieftin va consuma repede bateriile. Se pare ca acolo e ceva inginerie pe care chinezul n-o nimereste.
Am pe 2 bicle cele mai ieftine modele din B-Twin (cu fir) si merg perfect. Ca sa fiu sincer cel de pe MTB (39 de lei parca) imi place mai mult decit cel de pe cursiera (Sigma) care are un sistem (cuvant urat) de prindere care s-a uzat si prin urmare cade de la vibratii.

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu crivi-computerul o las, ma uit maine daca oi mai avea bonul sa-l dau retur la lidl (desi cred ca e luat din Galați daca imi amintesc bine, nu stiu care e politica lor si daca il primesc la alt magazin). In general porcarelele de la lidl sunt decente, dar am luat țeapă si cu asta si cu masina de paine... Am sonerie wireless la poarta si o statie meteo cu senzor exterior wireless, tot chinezarii, si uit de baterii, chiar nu ma asteptam. Si n-as fi schimbat kilometrajul la bicla daca ar mai fi mers butoanele la ala vechi cu fir. Care da, altfel merge brici.

Franele. Intelegeti ca am bicla de copil si mi-am mesterit-o intotdeauna singur. Nu cred ca o frana din asta are ceva dichis pe care nu il inteleg! Presupun ca, pe langa clestii neperformanti, e o dudă cu materialele de nu se produce frecare suficienta si speram sa aiba cineva o idee. Manete, cabluri, toate sunt ok. O troaca <1000 lei din decathlon in primul rand e de 2x mai grea decat asta pe care am dat, la pachet cu Peugeotul sotiei, un six pack de Stella si 2 sticle de Cola :D si au valoare sentimentala :P Iar acum am platit +2000 lei pe bicicleta de pe nas pe care o port zilnic, nu-mi mai permit sa achizitionez inca una cu care sa ies de maxim 20x pe an...

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Pai recreational, nu ma intereseaza altceva.

 

Eu is curios, cum le duceti la greutatile alea? Nu costa o groaza de bani pt. citiva watti economisiti?


» Post actualizat in 27 Sep 2018 07:53

Imi amintesc ca dadusem pe un forum nemtesc parca de un topic cu un build "ieftin" (circa 1000 euro) de bicla usoara (~7 kg), imi pare rau ca n-am salvat ca am impresia ca reusisera s-o faca. Cum dracu, nu stiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu: MTB Focus Whistler

 

Singura piesa din configuratia stoc ce a ramas este cadrul. Nu m-a interesat greutatea pieselor, cat performanta acestora. In mod cert insa am dat jos vreo 2 kg.

 

EA: MTB Cube Analog

 

Singura piesa din configuratia stoc ce a ramas este cadrul. Aici m-a interesat atat performanta pieselor cat si greutatea.

 

Camere de 100 de grame, jante de la Mavic, spite aero, butuci extrem de usori, quick release de carbon, cauciucuri pliabile, furca aer Fox si lista continua. De la o bicla de peste 14 kg, a ajuns undeva la 9 kg. Dar si investitia a fost pe masura, peste 2.500 de euro.

 

Raman insa la parerea ca antrenamentul este baza oricarui sport.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@fra'su , suna porno ce zici tu acolo! Ce utilaj ai?

Gn77b la 9.3 nu poti sa zici ca e foarte grea. Acum depinde si pentru ce o folosesti...

Tu spuneai la un mom. dat ca nu-ti mai iei bicla din carbon de cind ti-a crapat cadrul. Cum usurezi o bicla daca nu folosesti piese din carbon? Banuiesc ca nu e vorba de single speed.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am usurat-o returnand azi biciclolidlcomputerul descarcator de baterii! Am mai pus ~10 lei si am plecat cu ceva d-ale gurii :P

Cred ca o sa-i dau jos si franele, tot sunt degeaba, o sa franez cu calcaiele. Yabadabaduuuu! :crack:

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La porsche trebe chirie in Amurgului? :P

Bicla trebe sa fie slim ca s-o poti cara pe scari daca stai la bloc, iar in cazul meu s-o pot agăța usor in carligul de macelarie din garaj.

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa nu o dam in balarii. Depinde ce faci cu bicla si la ce nivel esti + factorul financiar si piticii de pe creier.

Poti sa mergi si cu cadru de teava de calorifer daca vrei , la fel cum poti sa iti cantaresti componentele si sa bagi bani sa scapi de cateva sute de grame fara sa fii rutier de turul Frantei.

Editat de JUST4TNT
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Piticii de pe creier sint in mare parte efectul marketingului agresiv al producatorilor care ne transmit mesajul "imitati profesionistii". Ce omit sa ne spuna e ca Froome si Sagan cind o sa se retraga la 40 de ani o sa aiba citeva zeci de milioane de euro in cont, timp in care noi n-o sa facem vreodata 5 lei din invirtit pedalele. E foarte usor sa cedezi impulsului de a-i trimite la plimbare pe cei care chestioneaza hobbuyl asta dar au dreptate pe undeva. Eu am observat inca dinainte de a ma apuca sa merg cit de cit cum se compara anumiti ciclisti cu altii, cum isi cumpara a doua bicla care sta mai mult in balcon, chestii din astea pe care nu le inteleg, cu toate ca le fac si eu.

 

Anul asta m-a mincat in fund sa trec de la 3x10 pe 2x11 la cursiera si oricit m-am luptat cu impulsul, am cedat si tot am dat vreo 2000 de lei. Imi foloseste la ceva? Nu, e doar un pitic pe creier.

 

Ce vreau sa zic nu e ca trebuie sa ne pisam pe piticii oamenilor, dar citeodata o doza de realitate nu strica.

Nu am sa inteleg ...never !

Merg cu bicla for fun si pt ca este sanatos ! Pai daca merg cu bicla sa fac efort ...de ce sa inveatesc mii de ioro ca sa o fac cat mai slim ? ...sa nu depun efort ?

Sau revenim la aceiasi treaba cu garsoniera si bembeu ...dar varianta bicla ?

E cumva greu de explicat. Pe o bicla naspa simti ca pur si simplu lupta impotriva ta. MI-amintesc o faza de acum vreo 15 ani sau chiar mai mult, cind un prieten care avea bani si-a luat un MTB din Ungaria, naveta spatiala pt. vremea aia. Am mers cu inca cineva sa-i vedem utilzajul si ala face "Parca merge singura, nu inteleg de ce ai merge cu asa ceva, nu mai faci efort". Ei, (cuvant urat). Apai mergi mai repede, frate. Fii KOM pe toate segmentele, dar nu poti pt. ca de fapt e greu si cu bicla care "merge singura". De fapt e vorba ca-s acri. E drept, tipul care zicea asta nu era ultimul om, avea o constitutie fix de ciclist, gen 8% grasime corporala, dar a zis ceva complet stupid.

 

Dar exista cumva o limita.

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fix asta nu inteleg ...daca nu particip la o competitie , fapt care ar justifica banii dati , nu pricep de ce sa investesc in ce au altii ca sa ma duc pana la Comana sa-mi fac un selfie cu cwaiele iesite prin budigai si cu tigaia aia pe cap ...plm

Eu n-o sa ma duc vreodata la competitii cu toate ca probabil n-as fi ultimul om pe segmentul meu de virsta. N-am facut miscare de mic si probabil nu am ADN-ul potrivit, ma lupt doar cu mine insumi. Dar sint unii oameni care probabil au un fel de fericire din a iesi in primii zece sau pe acolo la o competite de amatori. E posibil ca bucuria aia sa influenteze pozitiv alte laturi ale vietii, poate merge mai voios la serviciu sau ceva. La mine e cumva invers, daca ma gindesc la vreun sef pe care l-as lua la bataie invirt mai repede pedalele :))) Nu glumesc, chiar de multe ori negativitatea se poate transforma in chestii utile.

 

Si sa stii ca mai e ceva. O bicla cit de cit (nu e nevoie de mii de euro) te face sa-i dai mai tare asa si inveti anumite chestii despre tine. O sa-ti dau un exemplu: de mai multe ori mi s-a intimplat sa vad in fata oameni care-i dau cit de cit dar simteam ca pot sa-i ajung. De fiecare data cind s-a intimplat asta am facut recorduri personale. Dupa care am aflat ca orgoliul e un factor important in performanta "sportiva", lucru stiut de antrenori (am pus ghilimele pentru ca nu ma consider sportiv) Cica performanta solitara e cam tot timpul sub cea in grup. Chiar azi am ajuns la 180 batai pe minut pt. ca am vrut sa depasesc niste oameni. Cind merg singur ajung foarte rar la pulsul ala, doar de citeva ori pe an.

 

Si cum zice 4TNT, de ce au unii PC-uri de mii de euro? E cam aceeasi treaba.

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@gn77b , inca mai am cadrul ala pe undeva prin magazie, dar am cam cazut in pacat cu un Specialized Tarmac care mi-a luat ochii grav de tot :))

 

Dupa ce i-am schimbat ghidon, pipa, sa, tija sa, jante cu unele din carbon, am reusit sa o aduc la 7.6 kg, dar asta cu un groupset ultegra mai vechi pe care il aveam prin magazie. Daca ii pun ultegra modelul nou sunt convins ca mai scad vreo 300g, dar nu as vrea sa ma cert iar cu femela.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...