Sari la conținut

Unde e centrul de recoltare


RaveGSXR
 Share

Postări Recomandate

De la CHT am dat o fuga pana la spital. Vedeti ca e la postoperator si doctorii+asistentele nu sunt in cale afara de entuziasmati sa ne vada ca ne fataim in nr mare pe acolo. Am mai fost cu inca un prieten si ne-au cam facut vant. Intram numai cate unul, bineinteles cand nu sunt doctori, atunci iesim urgent.

Daca doriti sa mergeti sa il vizitati, poate ar fi mai bine sa vb cu Alex, ca doctorii aia v-am zis, nu prea ne au la inima sa bantuim un salon postoperator.

 

Dan are moralul OK, avand in vedere accidentul, bineinteles ca il dor picioarele si cotul stang (asta macar nu e rupt) ceva de speriat.

 

Nu uitati sa donati. :drink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hmmm... io shtiam ca vara se doneaza pana la ora 11 [pt ca e canicula... :baldy: asha scrie la avizier] .

 

inainte de dimineatza donarii ai voie sa bei un ceai ushor indulcit sau o felie-doua de paine prajita. cel putzin asha mi-au zis cand m-am dus in ultimii doi ani [am deja 4 donari la activ :drink: ]. important e sa nu consumi alcool cu 48 de h inainte, sa fii odihnit, sa fi dormit intr-o camera aerisita si sa fii hidratat [prima data cand m-am dus aratam palid -> m-au suspectat de anemie... dar la analiza mi-au despoerit un superhematocrit si o conc mica a oxihemoglobinei -> obishnuiam sa beau putzine lichide pe zi~500 ml si dormeam intr-o camera mica de bloc cu geamu' si usha inchise]

 

"In tarile europene, procentele de donatori sunt urmatoarele: Danemarca â 10% din donatori sunt voluntari, in Germania - 6%, Olanda - 8 %, Franta - 6%, Anglia - 9%, Italia - variaza in functie de zona, in partea de sud - 4% si in partea de nord - 3%, in Ungaria - 4%, iar in Romania - 1%." asta ar trebui sa ne dea de gandit :laugh: . romanul spune mereu ca nu lui i se poate intampla o nenorocire... :crack:

 

"O priza obisnuita de singe este de 400 ml, cantitate care nu presupune nici un risc pentru donator, deoarece organismul are permanent in rezerva circa 300-400 ml de sange (pe care il foloseste cand se depun eforturi mari), precum si capacitatea de a reface repede sangele donat (cantitativ in 1â2 ore, iar calitativ in 14 zile), fara a fi necesar un tratament sau o alimentatie speciala, totul depinzind de modul in care organismul repartizeaza diversele cantitati de sange in raport de nevoi si de promptitudinea cu care se face aceasta permanenta adaptare."

 

parerea mea,

m :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...