Sari la conținut

RED BULL ROMANIACS REVINE LA SIBIU


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 91
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Romanii fac senzatie la Red Bull Romaniacs

Olah Laszlo si Emanuel Gyenes, pilotii echipei Egly Racing 1, au ajuns primii la punctul de sosire din etapa a 2-a. In urma acestei performante, romanii se afla pe primul loc in clasamentul provizoriu pe echipe, ierarhia finala urmand a fii stabilita dupa analizarea tuturor timpilor din punctele de control si a eventualelor contestatii. “A fost mai usor decat ieri, dar inca nu s-a terminat. Am auzit ca intoarcerea de la Petrosani va fi aproape la fel de dificila ca prima zi in munti”, a spus Gyenes imediat dupa sosirea in Sibiu. Performanta romanilor este cu atat mai remarcabila cu cat Olah Laszlo, campionul national de enduro, se resimte inca dupa accidentul din prolog. Cei doi au parcurs traseul, lung de 200 kilometri, in aproximativ 8 ore, Gyenes si Olah ajungand in sosire chiar inaintea lui Cyril Despres. E drept francezul a avut unele probleme cu GPS-ul sau si a avut de parcurs 40 de kilometri in plus. In spatele echipei Egly Racing 1 au sosit cei de la Team Schiedel si cei de la Team Kornspitz. Lisi Mucha, singura femeie aflata la start, a avut o contributie decisiva la clasarea echipei Kornspitz pe podiumul etapei a doua.

 

Probleme pe traseu

Majoritatea pilotilor care au luat startul in ziua a treia a raliului Red Bull Romaniacs au avut din nou probleme cu marcajul din cauza localnicilor, in special copii, care au schimbat sensul sagetilor de marcare, au furat banda care delimita traseul sau au furnizat informatii gresite pilotilor aflati in concurs.

 

Localnicii castiga banii de pe urma Red Bull Romaniacs

Red Bull Romaniacs a devenit o afacere pentru cei care locuiesc in zonele prin care trece traseul. In ziua a doua Romeo Dunca si Francois Vuillet au recompensat cu 200.000 de lei ajutorul primit din partea unui localnic, in timp ce americanul Gregg Godfrey, ramas fara ajutorul colegului sau Jared Willardson plecat in State dupa accidentarea din ziua a doua, a fost nevoit sa scoata 20 de dolari din buzunar pentru o “trusa de scule”. Greg a cazut in apa, inaintea celui de-al doilea punct de control, si a fost nevoit sa demonteze motorul motocicletei sale pentru a putea pleca mai departe.

 

Fiesta mexicana nu a durat decat o zi

Jose Luis Perez a zburat din Mexic pentru o singura zi de cursa la Red Bull Romaniacs.

Mexicanul a renuntat dupa mai putin de jumatate din traseul primei zile, fiind complet epuizat de duritatea si tehnicitatea parcursului.

 

Mihai Stoichescu, pilotul H20, va face spectacol la Petrosani

Cel mai bun freestyler roman va incinge atmosfera la Petrosani, acolo unde este programata sosirea in ziua a 4-a. Mihai Soichescu va face o demonstratie de stunt riding in centrul orasului. Romanul a luat contact cu prima motocicleta in urma cu doar 3 ani, dar de atunci se poate lauda cu o aparitie alaturi de Christian Pfeiffer, fostul campion mondial la stunt riding. Mihai Stoichescu este actualmente liderul clasamentului general de motocross, la clasa 250 cmc OPEN.

 

Prima etapa a aratat de ce raliul este cel mai dur din lume

 

Sibiu – Fagaras - Valea Sadului – Sibiu, un traseu pentru care in mod normal nu ai nevoie de mai mult de doua ore si jumatate, maxim trei. Cyril Despres, castigatorul Raliului Dakar 2005, a avut nevoie de peste 8 ore pentru a parcurge acest traseu extrem de dificil prin munti. Si el a fost primul care a ajuns la sosire in Sibiu, multi dintre cei care au luat startul la ora 7 dimineata sosind doar dupa lasarea intunericului. Romeo Dunca si Francois Vulliet s-au numarat printre cei care au ajuns mai tirziu la sosire, dar romanii au pierdut foarte mult timp ajutindu-i pe ceilalti participanti. “Cred ca am pierdut peste o ora cu austriacul Peter Nesuta care a ajuns intr-o rapa. L-am scos de acolo dupa care am mers mai departe”, a spus Romeo Dunca, la finalul primei zile adevarate de cursa. In plus romanul a ramas fara ambreiaj, problema care l-a costat alte minute pretioase, dar care nu l-au putut scoate din cursa, atit el cit si Francois fiind hotariti sa mearga pina la capat.

 

Accidentari

Pentru americanul Jared Willardson si austriacul Karl Katoch prima zi in munti s-a terminat extrem de prost. Primul a abandonat cu mina dreapta rupta, iar cel de-al doilea cu o fractura deschisa la degetul mare de la picior. Germanul Oliver Post si-a fracturat si el un deget, de la mana dreapta, dupa un incident petrecut in ziua a treia. Pilotul echipei Highlander a fost transportat la spital cu elicopterul, dar situatia sa nu a fost nici pe departe atat de grava pe cat se anuntase initial. La doar cateva ore dupa incident Oliver Post savura o bere in Piata Mare din Sibiu. Pentru echipa Highlander aceasta a fost insa ultima zi a raliului.

 

Spectacol

Partea cea mai interesanta a traseului a fost la trecerea unui vad de apa unde motocicletele au fost transportate pe cabluri, fiind imposibila parcurgerea acestei zone in alt mod. “Anul trecut a fost dificl, dar acum pot spune ca nici la Dakar parca nu e atit de greu. Au fost citeva pasaje foarte tehnice care mi-au pus probleme majore”, a spus si Cyril Despres, la finalul celor 180 de kilometri ai primei etape montane.

 

Riaan Van Niekerk, surpriza zilei a doua

Sud africanul a concurat o zi in postura de lider al clasamentului general. Riaan Van Niekerek nu a ajuns primul la sosire dupa parcurgerea celor 180 de kilometri din ziua secunda, dar gratie bonusurilor primite se afla pe primul loc in clasamentul provizoriu.

Cyril Despres, principalul favorit, a primit o penalizare de 4 ore, motivul fiind ratarea unor puncte de control. Francezul este insa hotarat sa depuna contestatie. Pana marti seara toate rezultatele au caracter provizoriu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa ziua a 3-a ai nostri sunt pe primul loc la echipe

http://www.redbullromaniacs.com/en/results_03-08-2005.php

 

Sa vedem deseara cum stam. Sper sa transeze lupta de astazi si sa nu se rataceasca la fel ca anu' trecut.

 

la profesionisti e putin probabil sa-l mai prinda cineva pe Despres. Are un avans confortabil

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ziua de azi a fost una foarte dificila. Din cauza ploii organizatorii au fost nevoiti sa anuleze o parte din etapa programata in ultima zi de off-road. Maine o sa fie iarasi un show in oras si asa se va pune punct editiei 2005 a Romaniacs. Pana atunci sa ne bucuram de evolutia echipelor romanesti care se afla inca in concurs Egly I fiind chiar pe primul loc.

In imagine vedeti cum Mani - EglyI a infruntat ploaia de astazi.

post-2909-1123176067_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 15 km de victorie!

 

Cyril Despres se afla la doar 15 kilometri de cea de-a doua victorie consecutiva la Red Bull Romaniacs. Francezul a terminat etapa a treia pe locul secund, dar nu mai are cum sa scape victoria in cel mai dur concurs de enduro din lume. Despres a fost invins de Akos Varga in etapa a treia a raliului Red Bull Romaniacs, de la Sibiu la Petrosani, dar castigatorul Dakarului a avut mari probleme la trecerea unui rau, loc in care a pierdut tot avansul castigat in prima parte a traseului. In plus pilotul de uzina KTM a fost penalizat cu doua minute pentru ca a intarziat la start. In ciuda acestor probleme Despres poate sarbatori cea de-a doua victoria la Sibiu, asta cu conditia sa nu abandoneze totusi pe ultimii 15 kilometri.

 

Surpriza etapei a treia a fost, fara indoiala, Akos Varga. Pilotul maghiar a terminat anul acesta in top 25 la Dakar, dar acolo nu a avut absolut nici o sansa sa-l ajunga din urma pe Cyril Despres. Succesul din aceasta etapa nu l-a ajutat insa prea mult in clasamentul general, Varga ocupand doar pozitia a 19-a.

 

Podiumul etapei dintre Sibiu si Petrosani a fost completat de germanul Thomas Guenther, care in urma acestui rezultat a urcat pe locul 5 in ierarhia generala a competitiei.

 

Gerhard Forster, ocupantului pozitiei secunde dupa primele 3 zile, a iesit din lupta din cauza unei accidentari pe drumul spre Petrosani. Germanul a cazut de pe motocicleta si si-a rupt clavicula, fiind insa in afara oricarui pericol. Forster a fost unul din putinii rideri care a reusit pe anumite sectoare sa tina pasul cu Cyril Despres, dar o greseala pe una din portiunile foarte rapide ale traseului spre Petrosani l-a scos din cursa pentru un loc pe podium.

 

Darryl Curtis a fost unul dintre cei mai ghinionisti piloti de la Red Bull Romaniacs. Sud africanul, aflat la prima participare, a avut din nou probleme tehnice, probleme care l-au intarziat si pe compatriotul sau Riaan van Niekerk care i-a dat o mana de ajutor in momentele dificile.

 

Emanuel Gyenes si Olah Laszlo au facut o cursa perfecta

 

Romanii de la Egly Racing 1 au terminat etapa a 3-a pe locul secund, dar au ramas pe prima pozitie in clasamentul general, gratie avansului luat in primele doua zile de cursa. Echipa Korsnpitz, pentru care concureaza si Lisi Mucha, singura femeie aflata la start, a castigat etapa a treia, dar se afla la aproape 8 minute in spatele romanilor, o diferenta aproape imposibil de recuperat pe ultimii 15 kilometri.

 

Etapa a patra, de la Petrosani la Sibiu, a fost intrerupta din cauza conditiilor meteorologice extrem de dificile.

 

 

In ultima zi a raliului Red Bull Romaniacs pilotii au de parcurs doar 15 kilometri, pe un traseu special amenajat prin centrul si zonele marginase ale Sibiului. Startul se va da la ora 15:00, iar sosirea este programata doua ore mai tarziu, riderii fiind obligati sa traverseze raul Cibin, sa treaca pe stradutele din partea de jos a orasului dupa care vor face spectacol intr-o cariera de piatra de la marginea Sibiului.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acelasi Cyril

 

Ploaie, vant si temepraturi destul de scazute. Acestea au fost conditiile meteo din ultima zi a celui mai dur concurs de enduro din lume. Red Bull Romaniacs s-a terminat la fel cum a inceput. Cu un spectacol total pe un traseu extrem de dificil.

 

Chiar si in aceste conditii teribile Despres a mers intr-o alta liga. Francezul nu a avut absolut nici o problema in timpul cursei prin centrul istoric al orasului si nici pe traseul de la marginea Sibiului, din cartierul Gusterita.

 

Startul in ultima zi a fost amanat cu aproape o ora, din simplul motiv ca organizatorii au vrut sa se asigure ca terenul este practicabil si ca se poate concura in astfel de conditii. Noroiul a pus mari probleme pilotilor de la clasa PRO, dar pana la urma toti au ajuns la sosire. Nici unul nu mai putea fi insa recunoscut din cauza noroiului si tocmai de aceea nu s-a intocmit un clasament oficial al ultimei etape. In plus unii dintre ei au ales alte variante ale traseului pentru ca multe zone devenisera impracticabile din cauza ploii. In aceste conditii clasamentul final a ramas cel stabilit dupa ziua a 5-a.

 

Cyril Despres si-a trecut in cont al doilea succes consecutiv la Red Bull Romaniacs, urmatorul obiectiv fiind desigur Dakar 2006. Podiumul clasei PRO a fost completat de sud africanii Riaan van Niekerk si Darryl Curtis, ambii spunand ca vor veni si la editia de anul viitor. Despres a parcurs tot traseul in 21 de ore, 30 de minute, 21 de secunde, in timp ce pilotii din Africa de Sud au avut nevoie de peste 24 de ore.

 

Si pilotii inscrisi in concursul pe echipe au avut aceleasi probleme, avantajul fiind insa ca membrii acleiasi echipe s-au ajutat pe parcursul celor 15 kilometri. Si aici Laszlo Olah si Emanuel Gyenes, pilotii echipei Egly 1, au facut spectacol. Romanii au incheiat in forta reusind sa obtina aici cel mai important succes din cariera. Interesant este ca cei doi se lupta pentru titlu in Campionatul National de Enduro, fiind la egalitate de puncte. “Aici am fost o echipa, dar in urmatoarea etapa ne vom bate pentru titlu si sper sa-l bat pe Laci”, a spus Emanuel Gyenes la conferinta de presa. Podiumul in clasamentul pe echipe a fost completat de Team Kornspitz si Flat Out Fight Club. Lisi Mucha, singura femeie aflata la start, a facut senzatie la Red Bull Romaniacs. Dupa ce a castigat prologul, impreuna cu partenerul ei, a terminat pe locul secund la general. Egly Racing 1 a terminat parcursul in 23 de ore, 42 de minute, 16 secunde, diferenta fata de Team Kornspitz fiind de aproximativ 25 de minute.

 

 

Cyril Despres a platit calul

 

Din pacate la editia din acest an a raliului hard enduro Red Bull Romaniacs a fost si o victima. Un cal care era legat de un gard, pe ruta Sibiu - Petrosani, a murit sugrumat, speriat fiind de motocicletele care au trecut pe langa el. Toti pilotii au facut o cheta si au scos 20 de euro din buzunar pentru a plati paguba. Cyril Despres, castigatorul editiei din acest an, a renuntat la 1000 de euro din premiul sau pentru a plati calul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumoase pozele, jos palaria :crack:

 

Un filmulet de unde putem face rost?

Dl Nitescu, nu se face un cd cu 5 RON cu toata etapa? Ceva in genul Dakar Romania Team dar la scara mai mica :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumoase pozele, jos palaria :blbl:

 

Un filmulet de unde putem face rost?

Dl Nitescu, nu se face un cd cu 5 RON cu toata etapa? Ceva in genul Dakar Romania Team dar la scara mai mica :D

219453[/snapback]

 

Subscriu si la aprecieri si la idea cu CD-ul! :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

care duminica ? ca am stat ieri ca fraieru in casa sa astept imaginile de la concurs si am vazut doar un chopper si niste bikeri de la o intalnire.. si cu astea gata emisiunea. ce draci am avut.. !! :D :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...