Sari la conținut

probleme ambreiaj


bladexp
 Share

Postări Recomandate

Situatia e urmatoarea: o pornesc, functioneaza f bine, merg 5-10 km, dupa care ambreiajul se slabeste foarte tare, dupa care moare. Daca ii dau pedala se misca ciudat intreg ansamblul de la ambreiaj, parca ingreunat, franat.

Dupa aprox 30-40 min. Pedala de pornire se misca foarte bine, o pornesc usor, merg iar 5-10 km si se repeta problema. Mentionez ca am avut intai ulei 15 W 40 in cutie, l-am scurs si am pus ulei de transmisie. In cazul in care ar fi uleiul de vina, ce ulei imi recomandati?

Multumesc!

Vlad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Jawa pedala de pornire nu e cuplata cu ambelajul prin ambreiaj(ca la mz,de ex.),deci nu are nici o relevanta pornirea la pedala cu patinarea ambreiajului.

Eu nu am mai intilnit situatia asta de care zici dar ceva banuieli ar fi.

1.Verifica tija de actionare a ambreiajului,tija care trece prin axul pinionului de atac al lantului de tractiune la roata.Tija asta face probleme cind e indoita.Ea trebuie sa actioneze ambreiajul prin intermediul unei bile,altfel apare frecare mare si se incalzeste/decaleste capatul de contact.Vezi sa nu fie cumva bila in cauza lipsa sau sparta.

2.Coroana interna a amreiajului(oala) sau cea externa pe care calca discurile de ambreiaj,pot prezenta uzuri in locurile in care discurile calca pe ele la debraiere.Uzurile astea sint ca niste adincituri din care discurile de ambreiaj nu mai pot iesi si frictiona intre ele,in felul asta aparind simptomul de patinare a ambreiajului.Probabil ca la cald fenomenul e mai accentuat.Pe moment poti rectifica cu o pila adinciturile in cauza dar o sa apara o bataie in motor la ralanti,provocata de jocul discurilor intre lacasurile lor de pe coroana ambreiajului(multi o iau in basca la vindut motoare din cauza asta)In sarcina bataia dispare ca prin minune,semn ca motorul e ok.Cumperi mai bine piese noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...