Sari la conținut

Acceleratie


tiptil
 Share

Postări Recomandate

Cand vreau sa accelerez mai puternic, prima data timp de mai putin de o secunda "da in nas" apoi isi revine. Daca accelerez treptat nu se intampla chestia asta. Nu conteaza treapta de viteza in care sunt, face asa mereu atunci cand trag gazul mai tare. Ce sa fie? :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand vreau sa accelerez mai puternic, prima data timp de mai putin de o secunda "da in nas" apoi isi revine. Daca accelerez treptat nu se intampla chestia asta. Nu conteaza treapta de viteza in care sunt, face asa mereu atunci cand trag gazul mai tare. Ce sa fie? :)

pompa vacuumatica de benzina :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

...tendința la "poticneală" la accelere bruscă este semn de regim de progresiune deficitar. La tipul ăsta de carburator, regimul de progresiune este preluat de circuitul de relanti (deci, amestec sărac)...trebuie reglat amestecul de relanti (Âşurub de îmbogățire a amestecului desfăcut la numărul de turații precizate în manualul de service). Dacă nu Âştii numărul, îl strângi la capăt, numeri, apoi în desfaci cu 1/2 tură în plus.

Alte cauze: filtre aer colmatate, air-box nefixat OK la carburator, nivel benzină în camera de nivel constant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

<br />Cand vreau sa accelerez mai puternic, prima data timp de mai putin de o secunda "da in nas" apoi isi revine. Daca accelerez treptat nu se intampla chestia asta. Nu conteaza treapta de viteza in care sunt, face asa mereu atunci cand trag gazul mai tare. Ce sa fie? <img src="style_emoticons/default/headscratch.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="headscratch.gif" /><br />
<br /><br /><br />

 

 

Mai oameni buni, cand postati la rubrica "service" pentru vreo problema, incepeti si voi cu un minim de informatii:

 

Despre ce motor este vorba? Ce marca, model, tip, capacitate, an de fabricatie?... Este standard sau modificat? Filtru de aer si evacuarea sunt standard?

 

Simptomele descrise la ce turatii apar, mici, medii... mari?

 

Altfel, "sfaturile" vor fi la fel ca intrebarile - dupa ureche!

 

Ride Safe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

yamaha fzr 600b 3he, an 1993 , cilindree 599 cm , totul e stock pe ea (inafara de furtunele racing de frana dar asta nu conteaza aici)

 

filtrul de aer are cateva gauri in el (facute intentionat) dar are scotch lipit peste ca sa nu mai traga aer pe acolo (asa am cumparat-o)

 

evacuare standard

 

asta se intampla la turatii mici cand vreau sa-i dau tare in pixda

 

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

<br />yamaha fzr 600b 3he, an 1993 , cilindree 599 cm , totul e stock pe ea (inafara de furtunele racing de frana dar asta nu conteaza aici)<br /><br />filtrul de aer are cateva gauri in el (facute intentionat) dar are scotch lipit peste ca sa nu mai traga aer pe acolo (asa am cumparat-o)<br /><br />evacuare standard<br /><br />asta se intampla la turatii mici cand vreau sa-i dau tare in pixda <br /><br />multumesc<br /><br />

 

OK, asa mai vorbim, insa mai bine cereai sfaturi pe topicul dedicat "posesorilor de FZR"uri. Desi principiile sunt aceleasi multe modele de motoare au particularitati pe care NUMAI posesorii lor le stiu.

 

Inainte de a'mi permite o parere as dori sa stiu daca motorul a mers relativ bine si la un moment dat a aparut simptomul descris, sau asa ai luat'o? Cati kilometri are la bord? REAL!

 

Ride Safe!

 

<br />da-mi te rog mai multe detalii, trebuie s-o schimb/reglez ?!?!?<br />

 

FZR'ul are pompa electrica!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa am luat-o , la inceput nu mi-am dat seama de lucrul asta deoarece sunt incepator si e primul meu motor, am realizat pe parcurs ca nu e normala treaba asta; chestia e ca nu da in nas decat o secunda, poate mai putin chiar si pe urma isi revine, de aceea nici n-am acordat mare importanta

 

mobra are aproape 30.000 km, am luat-o pe la 26.000 (nu stiu daca sunt reali sau nu, dar stiu ca arata impecabil dupa 15 ani, ceea ce ma face sa cred ca nu prea a fost birjarita)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

<br />asa am luat-o , la inceput nu mi-am dat seama de lucrul asta deoarece sunt incepator si e primul meu motor, am realizat pe parcurs ca nu e normala treaba asta; chestia e ca nu da in nas decat o secunda, poate mai putin chiar si pe urma isi revine, de aceea nici n-am acordat mare importanta<br /><br />mobra are aproape 30.000 km, am luat-o pe la 26.000 (nu stiu daca sunt reali sau nu, dar stiu ca arata impecabil dupa 15 ani, ceea ce ma face sa cred ca nu prea a fost birjarita)<br />

 

Mda, nu vreau sa'ti tai din elan... dar un motor de 15 ani, in special ajuns (la a cata mana?) in Romania... nu are cum sa aiba "aproape" 30.000km!

 

Acum o ultima intrabare, ce intelegi tu prin "da in nas", la ce turatie se intampla fenomenul? Nu uita ca un 600/4L sport este un motor de turatie, nu are cuplu la ture mici si nici nu se compara cu un miar 4L sau cu motoarele de cuplu gen 2V... asa ca nu'i plac turele mici, sub 3000-3500rpm. Apropo, cu ce alt motor faci tu comparatie, cu ce ai mers inainte?

 

Ride Safe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

chestia asta se intampla in ture mici

 

de exemplu cand vreau sa plec de pe loc si e la relanti in 1500 de ture (ambreiajul e cuplat la maxim) , atunci daca deschid gazul mai tare pana ajunge la 2000 de ture da in nas, pe urma e totul ok (dupa 2000 rpm)

 

daca o las usurel sa treaca de 2000 si pe urma ii dau tare nu mai da in nas

 

sa inteleg ca mi-am facut griji degeaba si e normal sa se comporte asa?

 

prin "da in nas" inteleg ca se balbaie motorul ca atunci cand nu sincronizezi bine ambreiajul cu acceleratia

 

treaba asta se intampla si cand incerc sa accelerez mai tare in gol

Editat de tiptil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E o Yamaha. E data dracului. Eventual vinde-o pe piese..... Sa te mai prind ca postezi pe topicul cu Kawasaki , cum ca ar fi proaste.... Plina de retarzi e lumea, te simti frustrat ca a ta e praf si n-ai ce face,arunci cu noroi intr-o firma care ti-e complet straina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

<br />chestia asta se intampla in ture mici<br /><br />de exemplu cand vreau sa plec de pe loc si e la relanti in 1500 de ture (ambreiajul e cuplat la maxim) , atunci daca deschid gazul mai tare pana ajunge la 2000 de ture da in nas, pe urma e totul ok (dupa 2000 rpm)<br /><br />daca o las usurel sa treaca de 2000 si pe urma ii dau tare nu mai da in nas<br /><br />sa inteleg ca mi-am facut griji degeaba si e normal sa se comporte asa?<br /><br />prin "da in nas" inteleg ca se balbaie motorul ca atunci cand nu sincronizezi bine ambreiajul cu acceleratia<br /><br />
<br /><br /><br />

 

Nu, nu ti'ai facut griji de pomana insa am vrut sa fiu sigur ca intr'adevar ai o problema si nu este doar lipsa de experienta in exploatarea unui motor de turatie.

 

Chiar daca nu are putere nu e normal sa balbaie cand deschizi gazul brusc din relanti. Trebuie cautate probleme la reglajele carburatiei din zona idle-low rpm si/sau uzura la componentele ce influenteaza aceasta zona. Pentru inceput n'ar strica sa faci o verificare, curatare si reglare a carburatoarelor urmata de o sincronizare. Cum zici ca nu sunt modificari de la setarea originala tot ce ai de facut este sa te asiguri ca toate garniturile din carburatoare sunt in regula, ca nivelul in camera de nivel constant este cel recomandat si daca apoi fenomenul descris persista, sa te joci un pic cu suruburile pilot. Acestea influenteaza amestecul la relanti si primul sfert de tura al manetei de acceleratie. In general, daca motorul nu revine repede in idle dupa ce l'ai accelerat, amestecul este sarac si suruburile trebuie deschise. Daca motorul balbaie un pic pana isi ia ture dar revine relativ bine din ture, amestecul este bogat, in acest caz suruburile trebuie stranse, testele se fac cate 1/4 tura odata.

 

In cazul tau se prefigureaza un amestec un pic prea bogat in zona idle/low rpm, lucru care s'ar confirma daca motorul balbaie mai tare dupa ce s'a incalzit decat atunci cand inca este (relativ) rece.

 

Inutil sa mentionez ca un simptom de genul celui descris de tine poate fi cauzat de un cumul de factori asa ca inainte de orice trebuie facut un refresh la consumabile: filtru aer, filtru ulei, ulei, bujii...etc.

 

Ride Safe!

 

P.S. Nu mi'e clara treaba cu gaurile din filtrul de aer... cate sunt la numar si ce diametre au? Daca sunt destul de mari, scotch'ul se poate comporta ca o membrana elastica si cauza fenomenul reclamat de tine. La inspiratie, ti'as recomanda sa acoperi gaurile cu bucatele de plastic rigide, sa te asiguri ca elementrul filtrului de aer este etans, la fel si gurile de legatura intre filtru si carburatoare si apoi, daca mai e cazul sa inchizi 1/2-1 tura suruburile pilot. Daca nu obtii rezultate va trebui sa faci carburatia in varianta "long way".

 

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc pt sfaturi

 

si da, am observat ca atunci cand o turez revine putin mai incet in idle , deci se pare ca este amestecul sarac

 

gaurile sunt destul de mari, de grosimea unui pix , am sa incerc sa le acopar mai bine

 

bujiile sunt noi, filtrul de aer nou, filtru de ulei nou (ma rog au vreo 4000km)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu incerca sa te scoti cu propozitii stupide

de prost esti prost ne-am convins

am sa iti in cep un topic numit fiabilitatea yamaha si acolo te poti desfasura in larg

acolo ne poti arata toata prostia ta in adevarata ei splendoare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai e o chestie pe care nu a zis-o nimeni. Habar nu am cum sunt carburatoarele tale dar presupun ca sunt vacuumatice. Ei, delay-ul poate aparea din cauza urmatoare: intre momentul in care se deschid clapetele si membranele incep sa traga suberele in sus sa lase aerul sa intre exista un mic delay.. Intelegi ce vreau sa spun... se deschid clapetele iar membranele intarzaie sa se ridice pentru o fractiune de secunda, timp in care tu tragi de manson degeaba si abia apoi simti ca incepe sa accelereze. Cauzele pot fi.. membrane uzate, ciupite, subere uzate, cu joc prea mare care le permite sa se blocheze usor la miscarea sus-jos, aer fals pe undeva pe traseu... etc... expertiii in dinamica gazelor pot continua..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incearca daca cu socul tras face aceeasi lucru. Dupa ce motorul e incalzit, trage socul, intre timp non-stop sa dai sprituri cu gazul ca altcum va opri motorul. Si incearca aceeasi chestie. Nu intotdeauna functioneaza acest lucru, dar totusi nu costa nimic si merita o incercare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu incerca sa te scoti cu propozitii stupide

de prost esti prost ne-am convins

am sa iti in cep un topic numit fiabilitatea yamaha si acolo te poti desfasura in larg

acolo ne poti arata toata prostia ta in adevarata ei splendoare

ai baut apa de la caine sau ai mancat ceva stricat?

apropos.....esti:

:)

 

ontopic: in momentul decelerarii, se aud rateuri in toba?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand decelerez parca nu se aud rateuri, spun parca deoarece n-am stat sa analizez foarte atent

 

astazi am surubarit-o si am descoperit o chestie:

 

gurile de la airbox nu se fixeaza bine pe carburatoare (sunt mai mici si pur si simplu nu intra in carburatoare)

 

banuiesc ca a fost pus alt airbox ca altfel nu vad de ce nu s-ar potrivi

 

ce am facut eu:

 

am scos tevile/gurile alea din cauciuc (nu stiu care e denumirea lor exacta) care fac legatura intre airbox si carburatoare si le-am pus invers; invers se pare ca se potrivesc si intra in carburatoare bine, dar parca nu mai e atat de etans in partea cealalta acum (adica acolo unde intra tevile in airbox) ; nu sunt inca convins ca nu trage aer fals pe acolo; per total, dupa interventia asta, nici o diferenta...

Editat de tiptil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

<br />cand decelerez parca nu se aud rateuri, spun parca deoarece n-am stat sa analizez foarte atent<br /><br />astazi am surubarit-o si am descoperit o chestie:<br /><br />gurile de la airbox nu se fixeaza bine pe carburatoare (sunt mai mici si pur si simplu nu intra in carburatoare)<br /><br />banuiesc ca a fost pus alt airbox ca altfel nu vad de ce nu s-ar potrivi<br /><br />ce am facut eu:<br /><br />am scos tevile/gurile alea din cauciuc (nu stiu care e denumirea lor exacta) care fac legatura intre airbox si carburatoare si le-am pus invers; invers se pare ca se potrivesc si intra in carburatoare bine, dar parca nu mai e atat de etans in partea cealalta acum (adica acolo unde intra tevile in airbox) ; nu sunt inca convins ca nu trage aer fals pe acolo; per total, dupa interventia asta, nici o diferenta...<br />
<br /><br /><br />

 

 

N'ai facut bine, la FZR'uri e boala stiuta intarirea plasticului aluia dintre cutia filtrului de aer si carburatoare. Pune'le la loc cum au fost si ca sa incapa pe gurile carburatoarelor baga'le in apa fiarta ... (vara le poti lasa la soare cateva ore). Etanseitatea ansamblului element-cutie filtru-carburatoare este o conditie foarte importanta pentru buna functionare a motorului, in special la "idle".

 

Ride Safe!

 

P.S. Faptul ca cineva inainte (nu neaparat fostul proprietar) a facut prostia sa gaureasca cutia filtrului de aer denota ca n'avea habar despre carburatie asa ca nu m'ar mira ca la o verificare mai atenta sa descoperi cine stie ce (alta) porcarie...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

yamaha ta e svaiter cu atatea gauri

vinde-o si iat-i honda

 

pana imi iau honda, fa repede niste cursuri intensive de gramatica :)

 

 

in momentul de fata am pus la inmuiat gumele :D

 

cand am desfacut iarasi airbox-ul am observat ca una din gumele care vine pe carburator e putin umeda si miroase a benzina, inseamna asta ceva?

 

am pus poze:

 

l.e: le-am pus in apa fiarta, s-au mai largit putin, dar tot nu incap... :)

post-28661-1223039072_thumb.jpg

post-28661-1223039082_thumb.jpg

post-28661-1223039088_thumb.jpg

Editat de tiptil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...