Sari la conținut

R1 Cu Toba Unicat


sacal
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 122
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Arata foarte bine, parerea mea. Intotdeauna mi s-a parut prea incarcat spatele la R1, dar in acelasi timp frumos. Cum ai facut-o tu parca imi place mai mult. Am mai vazut chestia asta si la alte motoare, si de fiecare data mi-a placut foarte mult (un repsol si un zx-10 2007). Carcotasilor, gusturile nu se discuta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e ok ca ai scos exup-ul,probabil ca dutu te-a invatat,nu stiu cu puterea cum este.adica evacuarea la 2 finalurie mai buna ca la una, asta e singura mea obiectie.l-ai pus sa faci comparatie pe stand dyno cu 1 si cu 2 tobe?

...cum arata din spate? asta e chestie de gusturi.cine comenteaza e invidios.mie imi place, cu toate astea eu prefer 2 tobe sub sa.

e o motocicleta nervoasa,totusi suzuki e si mai agresiva.mie la ea nu mi-a placut un singur lucru-rupe aderenta in curba daca dai inferioara si bagi puternic mana in gaz,asta nu de intampla de ex la honda.

cine tot vorbeste pe aici lasa-l ca nu stie ce spune,iti zic eu.

...vezi ca 2009 pe negru arata belea!! ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

te repeti. sunt absolut sigur ca poti mai mult.

 

 

Ai dreptate, trebuia sa'mi fi dat seama ca pentru a imbunatati aspectul exterior al motorului dar mai ales impactul pe care acesta il creeaza la public esti dispus sa accepti compromisuri din punct de vedere tehnic. Imi cer scuze ca am incercat (poate prea vehement) sa scot in evidenta acest lucru, la urma urmelor este totusi motorul tau si esti liber sa'i dai si foc daca asta te face sa te simti bine...

 

Din pacate se pare ca membrii categoriei celor care'si cumpara motoare "de poze" (ca sa ma exprim asa) sunt din ce in ce mai numerosi asa ca va trebui sa incerc sa'i respect. Sau macar sa'i ignor...

 

Ride Safe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din punct de vedere tehnic, e o prostie monumentala sa elimini sistemul EXUP pur si simplu. Acest lucru se poate face numai prin inlocuirea si respectiv "retuning"ul port'urilor primare si ale header'ului cu reajustarea soft'ului EFI'ului si/sau avansului CDI'ului. CDI'ul oricum va trebui "pacalit" sa "vada" servomotorul EXUP'ului cu un montaj electronic suplimentar sau servomotorul va trebui sa ramana in circuit. Altfel CDI'ul va intra in stare de "alarma". Una peste alta, eventualul mic spor de putere va fi disponibil numai la "high rpm" cu penalizarea importanta a zonei de "low/mid rpm", graficul puterii si al cuplului ascutindu'se infiorator, lucru benefic NUMAI pe pista.

 

Asta se intampla cand citesti un pic pe internet si scrii pe forum. Ies bazaconii.

EFI = "electronic fuel injection" si e un termen generic nu o piesa

CDI = "capacitive discharge ignition", idem un termen generic

 

Te referi probabil la ECU (engine control unit) cand vorbesti de softuri si de controlul EXUP-ului.

 

Cat despre EXUP, inchide partial evacuarea la ture mici si tine amestecul bogat dar si consumul mic. Parerea mea este ca l-au facut pentru noxe, zgomot si consum. Daca il scoti motorul evacueaza liber dar amestecul saraceste pentru ca benzina tot atata primeste, de aia da rateuri pe decelerare (si probabil se si incalzeste foarte tare).

E posibil sa traga ceva mai bine, dar ca sa traga la maxim ii trebuie mai multa benzina, pana nu mai da rateuri pe decelerare (din ECU daca permite sau daca nu Power Commander).

 

 

@sacal: arata bestial toba

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea este ca ...

 

 

Asa se intampla daca te repezi ca muta la p#&@ si incerci sa'ti dai cu presupusul fara sa cunosti macar principiile elementare ale evacuarii. Fa un efort si citeste http://www.pro-bike.ro/forums/index.php?showtopic=24103.

 

Daca e prea lung si prea complicat pentru puterea ta de intelegere, iti fac aici un rezumat:

 

Sistemul de evacuare al motoarelor in 4T este format din 3 parti: tevile primare, colectorul si sistemul de atenuare sonora (acesta din urma nu are relevanta si va fi ignorat).

 

Cand o supapa (sau mai multe) de evacuare se deschide se intampla 2 lucruri - gazele arse sunt evacuate si in acelasi timp o unda de soc (sonora) pozitiva este emisa. Aceasta unda se propaga cu viteza sunetului prin tot sistemul de evacuare. Interesant de aflat este ca in colector ea se desparte in 2 componente, una pozitiva care isi continua drumul spre iesirea din sistemul de evacuare si una negativa care se intoarce pe tevile primare. Daca este bine temporizata, unda negativa va ajunge la "portul" supapei de evacuare exact in momentul inceperii urmatorului ciclu de evacuare si va ajuta evacuarea mai rapida a gazelor arse cat si la admiterea unui nou amestec carburant proaspat pe mica durata cand ambele supape (admisie-evacuare) sunt deschise in acelasi timp.

 

Ideea de baza este temporizarea energiei pulsante negative asfel incat sa coincida cu un ciclu motor. Tevile primare groase si scurte vor asigura aceasta "rezonanta" la turatii ridicate pe cand cele subtiri si lungi la turatii scazute. Arta cu care colectorul a fost proiectat, impreuna cu lungimea/grosimea tevilor primare vor ajuta evacuarea pe o mica plaja de turatii, existand si zone unde evacuarea va fi defavorizata.

 

YAMAHA a inventat sistemul EXUP tocmai a atenua acest neajuns, respectiv pentru a mari plaja de turatii unde undele de soc negative coincid cu ciclul motor.

 

Sistemul de evacuare este proiectat astfel incat tevile primare si colectorul sa asigure "rezonanta" undelor de soc negative la turatii mari, unde motorul prezinta puterea maxima. Pentru a realiza "rezonanta" lor si la turatii joase, valvula EXUP obtureaza partial tevile primare simuland micsorarea diametrului lor si intarziindu'le pentru a se putea sincroniza cu deschiderea supapelor de evacuare. S'a obtinut un asa zis "colector si diametru al tevilor primare" variabil.

 

In concluzie, EXUP'ul nu obtureaza evacuarea pentru a reduce noxele si zgomotul (efecte colaterale) ci pentru a sincroniza undele de soc negative si pe zona de turatii medii si joase. Datorita faptului la turatii mari valvula EXUP este complet deschisa oricum, eliminarea sa nu va putea aduce cresteri de putere odata ce dimensiunile fizice ale tevilor primare si colectorului nu sunt modificate.

 

Eliminarea EXUP'ului este perceputa strict subiectiv ca o crestere a puterii datorita fenomenului de "explozie de putere" la turatii ridicate si cresterii in intensitate a zgomotului la turatii mici/medii unde cuplul a fost de fapt atenuat. Testele dyno au evidentiat acest fapt. Fenomenul poate fi intr'o oarecare masura ameliorat daca se rescrie harta ECU sau se cauta setarea ideala cu PowerComander. Nu'mi amintesc insa ca vre'unul dintre domnii ce au reclamat cresteri de putere si cuplu dupa scoaterea EXUP'ului sa fi mentionat vre'una dintre aceste metode... Cresteri evidente de putere se pot obtine prin schimbarea integrala a INTREGULUI sistem de evacuare care implica binenteles si eliminarea EXUP'ului, cu alte sisteme mai performante care insa vor necesita oricum reajustari ECU (care controleaza EFI si CDI) si isi vor concentra aportul doar pe o anumita zona.

 

Inca ceva, moda eliminarii EXUP'ului a devenit populara in zonele cu clima umeda si/sau aer sarat ce au contribuit la defecte dese ale sistemului sau pur si simplu la intepenirea cablurilor. Normal ca acest fapt a afectat negativ perfomantele motorului, eliminarea EXUP'ului fiind perceputa ca o "solutie a problemei".

 

 

 

Nu am nimic cu cei dispusi sa faca compromisuri tehnice pentru a'si indeplini fanteziile estetice, dar macar sa aiba decenta sa nu denatureze faptele.

 

 

... multi !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shak opreste.te u omul se pare k are ceva patologik.

 

Noroc cu mIRC'ul... doar asa au invatat unii sa scrie!

 

@yo4hgx : esti penibil

 

Multumesc, venita din partea ta aceasta remarca e deja un compliment.

 

 

Sunt curios, cati sunteti in "clubul" ala?...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Man, treaba e urmatoarea, ok.. il acuzi ca a "penetrat" japonezul prin modificarea asta.

TEHNIC VORBIND, nu stim cine are dreptate.. (eu cel putin)

 

Estetic : FIECARE CU GUSTUL LUI.

 

DAR MORAL : Il cunosti pe om ca sa il faci cocalar, manelist..etc ? asta nu inteleg, daca nu iti place tie ceva il faci cocalar,manelist, tigan..

 

Lasa-ti fratilor oamenii in pace sa-si faca ce vor la motorete..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mah voi nu dormiti la ora asta, ce naiba tot frecati Exup-ul pe aici ? Yoghi, practica te omoara, ca teorie vad ca stii. Copii astia nu se pricep si strica motocicletele, nu-i asa ? <img src="style_emoticons/default/biggrinbandit.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":unsure:" border="0" alt="biggrinbandit.gif"

 

Balaure, o mica rugaminte, foloseste'mi te rog "nick'ul" corect, daca vrei sa mai iei peste picior fa'o un pic mai evoluat...

 

 

Am facut destule experimente ca sa observ si practic ce se intampla la eliminarea EXUP'ului. Este adevarat, probabil ca la motorul meu model vechi pe carburatie efectele sunt mult mai evidente decat la cele "moderne" insa principiul ramane acelasi. In loc sa fiu inghesuit in corzi, speram o discutie pertinenta pe marginea acestui subiect.

 

Daca alti "copii" mai priceputi sunt in spatele modificarilor reclamate de shacal, si lucrari mai complexe sunt implicate... asta nu am de unde sa o stiu. Cum insa prezinta el problema e clar ca ori nu stie ori nici macar nu intelege ce se intampla cu motorul lui. Doar ca sare la gatul oricui il contrazice.

 

Mai trist este ca multi adopta aceeasi atitudine aroganta, fara macar sa incerce sa inteleaga ce am avut de spus.

 

Nu'i bai, m'am amuzat suficient aici, remarcile mai dure n'au fost decat o reactie la un stimul de moment... la urma urmelor ar trebui sa ne reamintim ca impartasim cu totii aceeasi pasiune.

 

Ride Safe!

 

P.S. Desi nu'mi place sa recunosc motorul din poze chiar imi place si mie... cum arata!

 

 

 

 

TEHNIC VORBIND, nu stim cine are dreptate.. (eu cel putin)

 

Estetic : FIECARE CU GUSTUL LUI

 

DAR MORAL : Il cunosti pe om ca sa il faci cocalar, manelist..etc ? asta nu inteleg, daca nu iti place tie ceva il faci cocalar,manelist, tigan..Lasa-ti fratilor oamenii in pace sa-si faca ce vor la motorete.

 

TEHNIC: nu trebuie sa "stim" cine are dreptate, este suficient doar sa vrem sa aflam...

 

ESTETIC: nu am facut nici cel mai mic comentariu in acest sens, nu vad de ce ai punctat acest aspect.

 

MORAL: cand vrei sa'i faci cuiva rau si te prinde... probabil ca'ti meriti bobarnacele. Cand insa incerci sa'i intinzi o mana dezinteresata si el se c@c@ in ea, probabil ca termenii cocalar si manelist sunt chiar prea blanzi. Ca sa nu mai punem la socoteala jignirile personale.

 

Ride Safe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa se intampla daca te repezi ca muta la p#&@

 

Argumentele si link-urile nu ti le-am citit si nu ma intereseaza. Link-ul meu e catre garajul in care am motorele, evacuarea, airbox-ul si ECU stock pe raft, ok?

 

In plus, daca nu te duce capul ca trebuie sa scrii cu un minim de politete unui strain, nu stiu cum ai pretentia sa se tina cont de parerea ta. Merci de atentie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baiatu din Ct eu cred k u o rupi pe manea rau de tot prin carciumile din port. Ideal ar fi sa.ti gasesti o prietena care sa te suporte esti cam agitat. Uite k sa nu te mai duci la nenea doktorul pentru tratamentul lunar k prozac iti trimit eu un dvd cu Toate panzele sus si asa poate ne spui si cate pistoane avea corabia si ce evacuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Argumentele si link-urile nu ti le-am citit si nu ma intereseaza...

 

Oare de ce nu ma mir ?!...

 

Baiatu din Ct eu cred k u o rupi pe manea rau de tot prin carciumile din port. Ideal ar fi sa.ti gasesti o prietena care sa te suporte esti cam agitat. Uite k sa nu te mai duci la nenea doktorul pentru tratamentul lunar k prozac iti trimit eu un dvd cu Toate panzele sus si asa poate ne spui si cate pistoane avea corabia si ce evacuare.

 

Cand vei avea ceva de spus POATE o sa te iau in seama desi, cu limbajul asta de mIRC ... slabe sanse!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baiatu din Ct eu cred k u o rupi pe manea rau de tot prin carciumile din port. Ideal ar fi sa.ti gasesti o prietena care sa te suporte esti cam agitat. Uite k sa nu te mai duci la nenea doktorul pentru tratamentul lunar k prozac iti trimit eu un dvd cu Toate panzele sus si asa poate ne spui si cate pistoane avea corabia si ce evacuare.

 

Nu-i mai da atentie ca pleaca singur, are un forum intreg pe care sa-si verse prostia si injuraturile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oare de ce nu ma mir ?!...

 

 

 

Cand vei avea ceva de spus POATE o sa te iau in seama desi, cu limbajul asta de mIRC ... slabe sanse!

 

 

n-am nimic cu tine, dar constanta era oras de baietasi...tu ce cauti acolo?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

n-am nimic cu tine, dar constanta era oras de baietasi...tu ce cauti acolo?

 

 

Probabil ca prin "baietasi" vrei sa te referi la figurantii plini de ifose care se dau p'o roata pe Tomis (dupa modelul idolilor lor din capitala)... intr'adevar, mi'ar fi scarba sa fiu asociat cu ei. In plus, ai fi surprins sa afli ca exista foarte multi motociclisti veritabili in CT ...pe care nu'i gasesti insa spargand seminte in fata la Sala Sporturilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator brad_pit_lit79

din ce am citit pe aici "yoghi" v-a dat argumente destul de solide, dl sacal cred ca are o gasca mare de aplaudaci in spatele lui care arunca cu vorbe de tip "esti varza/praf , dar habar n-au de mecanica... pe langa replicile astea pline de inteligenta, n-am vazut nici un argument solid (stiintific) care sa-l contrazica pe yoghi.

 

 

 

p.s: mie unul, mai mult imi place toba stock decat ce ai pus tu acolo, in fine, important e sa-ti placa tie

 

R1 e mobra mea preferata :unsure:

 

n-am vrut sa jignesc pe nimeni cu postul meu, dar as vrea sa il contraziceti pe yoghi cu argumente demne de luat in calcul, nu cu esti pilaf/terci, etc...

 

mie unu mi se pare ca yoghi are habar, caci i-am urmarit posturile, ma rog, poate ii e drag sa abereze de dragul lumii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din ce am citit pe aici "yoghi" v-a dat argumente destul de solide, dl sacal cred ca are o gasca mare de aplaudaci in spatele lui care arunca cu vorbe de tip "esti varza/praf , dar habar n-au de mecanica... pe langa replicile astea pline de inteligenta, n-am vazut nici un argument solid (stiintific) care sa-l contrazica pe yoghi.

 

 

 

p.s: mie unul, mai mult imi place toba stock decat ce ai pus tu acolo, in fine, important e sa-ti placa tie

 

R1 e mobra mea preferata :unsure:

 

n-am vrut sa jignesc pe nimeni cu postul meu, dar as vrea sa il contraziceti pe yoghi cu argumente demne de luat in calcul, nu cu esti pilaf/terci, etc...

 

mie unu mi se pare ca yoghi are habar, caci i-am urmarit posturile, ma rog, poate ii e drag sa abereze de dragul lumii

iar tu esti ori o clona ori un pulete cu gura mare, asteptam un moderator sa ne lamureasca

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din ce am citit pe aici "yoghi" v-a dat argumente destul de solide, dl sacal cred ca are o gasca mare de aplaudaci in spatele lui care arunca cu vorbe de tip "esti varza/praf , dar habar n-au de mecanica... pe langa replicile astea pline de inteligenta, n-am vazut nici un argument solid (stiintific) care sa-l contrazica pe yoghi.

 

 

 

p.s: mie unul, mai mult imi place toba stock decat ce ai pus tu acolo, in fine, important e sa-ti placa tie

 

R1 e mobra mea preferata :unsure:

 

n-am vrut sa jignesc pe nimeni cu postul meu, dar as vrea sa il contraziceti pe yoghi cu argumente demne de luat in calcul, nu cu esti pilaf/terci, etc...

 

mie unu mi se pare ca yoghi are habar, caci i-am urmarit posturile, ma rog, poate ii e drag sa abereze de dragul lumii

iar tu esti ori o clona ori un pulete cu gura mare, asteptam un moderator sa ne lamureasca

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din ce am citit pe aici "yoghi" v-a dat argumente destul de solide, dl sacal cred ca are o gasca mare de aplaudaci in spatele lui care arunca cu vorbe de tip "esti varza/praf , dar habar n-au de mecanica... pe langa replicile astea pline de inteligenta, n-am vazut nici un argument solid (stiintific) care sa-l contrazica pe yoghi.

 

 

 

p.s: mie unul, mai mult imi place toba stock decat ce ai pus tu acolo, in fine, important e sa-ti placa tie

 

R1 e mobra mea preferata :unsure:

 

n-am vrut sa jignesc pe nimeni cu postul meu, dar as vrea sa il contraziceti pe yoghi cu argumente demne de luat in calcul, nu cu esti pilaf/terci, etc...

 

mie unu mi se pare ca yoghi are habar, caci i-am urmarit posturile, ma rog, poate ii e drag sa abereze de dragul lumii

 

Tinere Brad u trebuie mai intai sa evoluezi dupa aceea sa.ti dai k parerea. In concluzie du.te si te culka s.a miksorat ziua si e pacat sa nu te odihnesti. Daca R1 e mobra ta preferata strange banii de alocatie si poate reusesti in 30 de ani sa.ti cumperi si u una. Somn usor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inafara de jigniri mai stiti ceva bun? adik nu te supara pe mine omu a venit cu argumente si a incercat sa intinda o mana de ajutor omului poate nu a ales cele mai bune cuvinte dar intentia a fost buna, altceva decat injurii de prost gust se pare ca nu stie nici unul dintre voi,

cat pentru sacal, sincer imi place mult cum arata mobra, sunt curios cum suna si cum merge, cat despre voi, voi ar trebui sa cresteti

bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...