Sari la conținut

Motociclistul pescar


-DINU
 Share

Postări Recomandate

0.25, ca sa poti sa lansezi calumea. Merge si 0.30, dar cu cat cresti grosimea firului, cu atat e mai rigid si lansezi mai greu si mai aproape. Daca esti pornit pe peste mare si lanseuri lungi, ii pui fir textil inaintas (primii 4-5m). Nu lua Carpexpert, am luat acum vreo cativa ani, il rupeam cu mana. Ultima data am luat o rola mare, de 1000m parca, dar nu mai tin minte ce marca.

Daca ai cum, schimba betele cu unele mai fine, 2.5-3lbs. Asta e rezistenta la rupere si cu cat e mai mare, cu atat e mai rigid batul. Eu am 2 bete de crap de 3.5lbs si sunt incomode rau la pescuit peste mic... le incarc cu peste 100grame ca sa pot lansa calumea.

Uite video cu lansare, forteaza mult si cu greutate maricica https://claumarpescar.ro/lanseta-crap-strategist-3.90m-3.75lbs-2seg.html

Editat de Geo_ZGA
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Răspunsuri 872
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Oameni buni, cu respect va anunt ca am draci...cu D....adica DRACI

 

Ma trezesc eu azi,dupa prohibitie, sa imi iau si eu permisul ANPA, cel albastru...anul trecut, 2017, a decurs snur...sunat pe inspector, stabilit punct de inlatnire, mers cu actele necesare, eliberat pe loc...ma gandeam ca si anul asta e la fel...ete ciuciu.

 

Sun azi pe inspector, cica nu se mai elibereaza..raman masca la telefon...adica cum nu se mai elibereaza? Imi spune inspectorul ca este un comunicat ANPA cu ceva ordonanta/ordin/ blabla ca nu se mai elibereaza, sa caut pe site-ul ANPA.

 

Inainte sa caut pe site sunt la bucuresti, vorbesc cu un nene la telefon care imi spune scurt ca s-a atins deja cota de peste prins pentru pescuitul sportiv si nu se mai elibereaza permise pe 2018...what? Iar am ramas masca.

Adica cum, au calculat ei cate permise s-au emis, au inmultit cu 365 zile, cu nr de kg, si le-a dat ca nu se mai emit?

Daca ziceau de la inceput de an ceva de genul "pt 2018 se emit xxxx permise", dar ei nu, nu au zis nimic.

Si caut si sap, nu gasesc nimic de vreun act legislativ care sa spuna stop joc la emitre permise..in schimb gasesc un Ordinul nr.8/174/16.02.2018 care zice ca pana la 07.04.2018 se pescuieste pe baza permiselor din 2017 pt ca lipsa fizica a cartoanelor " Menționăm că s-a recurs la această variantă pentru pescuitul recreativ, deoarece pentru al doilea lot de permise de pescuit recreativ pentru anul 2018, procedura de achiziție publică se află în derulare, ea nefiind finalizată."

Deci pana in aprilie nu s-au emis (sau s-au emis putine) pt 2018, si hop la mijlocul lui iunie stop joc.

Eu acum ce sa cred? Ca nu mai au deloc firfirici pe fundul sacului , pt tiparirea uner cartoane ? Ca dinadins nu mai emit ca sa te amendeze, sa mai verse niste craitari la buget?

De cand dau cu bata in balta, nu am mai auzit asa ceva pe lumea asta, adica nr limitat de permise de pescuit sportiv...cred ca suntem singura tara din lume care are asa ceva.

 

Deci eu nu am cum, orice as face, sa obtin permis de pescuit pe 2018....asa as vrea sa am timpul si finantele necesare sa ii dau in judecata, sa merg pana in panzele albe....

 

P.S.

Are vreunul dintre voi pile la vreun inspector anpa? Ma gandesc ca poate o mai fi vreunul cu ceva cartoane albastre "uitate" prin sertare

 

V-am zis ca am DRACI??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar te-a cautat cineva de permis pana acum? Nu mi-am mai platit permisul de prin anii '90, cand eram copil mic si prost. Pt ce l-as plati?!


» Post actualizat in 19 Jun 2018 20:22

In alta ordine de idei, in noua masina nu imi intra betele de crap... prea lungi. In concluzie va trebui sa le vand si sa-mi iau orice ceva din 3 bucati, ori telescopic. Nu era planificata cheltuiala asta :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare! Multumita voua mi-a venit pofta de pescuit si bineintzeles , prima intrebare. Voi cum transportati sculele pe moto ? Orice m-as gindi nu imi vin in cap decit solutii gen MAD MAX !! In picioare ? , ca un catarg ? de-a lungul ? ca la turniruri ? :

Multumesc de lamuriri !

Editat de Grigore1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asa e, din pacate nu te controleaza nici dracu, apele sunt practic fara stapan.

Sunt insa cazuri in care iti trebuie nenorocitul ala de carton, e.g. pentru a obtine p.g. pe apele de frontiera.

Aia e, multumiti-le oligofrenilor pesedisti care capuseaza anpa si in general orice institutie a statului.


» Post actualizat in 25 Jun 2018 12:39

Cat despre transport, o lanseta de 2.10 din 2 buc. merge bagata in rucsac. O sa fii ca un ninja dar te descurci :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine m-au intrebat de sanatate jandarmii cand am fost pe Dunare prin zona cazanelor..aveam si permisul si pg scos...de la anpa nu te intreaba nici dracu, dar jandarmii am auzit ca te mai intreaba, daca le iesi prin cale (a se citi pescuiesti prin ceva lac de acumulare pe langa oras, cum e la mine).

In alta ordine de idei, am reusit sa fac rost de permis anpa..cum? Pai am luat la rand toate filialele anpa din tara, sunat la nr de telefon (de obicei sunt ale sefilor de filiala) si dupa vre 3 telefoane, am dar peste un sef care a "marturisit" ca mai are cateva permise prin fundul sertarului, i-am trimis copie dupa buletin si mi l-a pus pe curier...daca se vrea se poate.

Nu va spun ce texte aveau unii , gen anul trecut s-au dat 35000 permise, ,anul asta deja 70.000, s-a atins limita de incarcare a Dunarii si marii, dar o sa comande ceva cercetari la nu stiu ce institut stiintific si in urma rezultatelor spera ca se vor suplimenta nr de permise :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Dunare da, te mai controleaza... dar in rest, nimic. Eu recunosc ca nu mai fac nici un permis, dar la cat de des ajung eu pe rauri sau balti salbatice... iar la mare chiar nu te intreaba nimeni de sanatate.

@Grigore: telescopice, se gasesc si cu mai multe tronsoane si scurte cand sunt stranse. Daca vrei si undita, la Decathlon au unele de vreo 3m, f subtirele si micute. Bagate in rucsac sau topcase, eu in topcase le-am carat (o singura data).

Sambata am fost pe Siutghiol, la locul meu unde prindeam bine... ciuciu. Vant puternic, bradis mult de tot si peste 0. Nu imi pot da seama ce naiba s-a intamplat, ca era plin de caras acolo.

Ieri am fost pe Tasaul, tot ciuciu... vreo 7-8 guvizi nici cat bricheta, si la undita, si la lansete. Zilele urmatoare poate incerc nitel la Dunare, pe undeva pe langa Cernavoda.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de undite...eu am luat fixe, pt pluta, de la decathlon, ceva din gama travel...sunt de 7m dar stranse sunt mici ca incap si in bagaj de cabina la avion...am mai luat si o lanseta micuta, tot de la decathlon, tot special sa incapa in bagajul de cabina...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de raspunsuri , acum stiu in ce le ambalez.

 

Nu m-am lamurit inca cum le tin pe mobra.

 

Sulul ala , il tin ca pe o lance la turnir? orizonatala ? Travers la nivelul pasager? , in picioare legata lateral de suportii de genti laterale? Doar nu vreti sa rideti cind m-oti vedea pe drum ...............................

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc inca o data ca ai rabdare.

Pai uite ,,,eu imi pun toate sculele intr-un tub de plastic pe care chiar daca voi calca , eu , copii sau vreo sirena , nu se fring unditele , lansetele etc.

Si asa stau depozitate si in casa.

Dar eu nu am in minte decit solutii de astea :

 

:)

 

post-96053-0-77741200-1530080453_thumb.jpg

post-96053-0-07789400-1530080470_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tubul e inutil la niste bete atat de scurte... dar daca vrei obligatoriu sa-l iei cu tine, il poti prinde cu o bretea la spate. Prins pe ghidon nu cred ca o varianta buna.

Banuiesc ca e ceva de genul asta https://cdn1.shopmania.biz/files/s1/129532618/p/l/3/tub-transport-lansete-x-team-95x6-3cm-jaxon~8389873.jpg


» Post actualizat in 28 Jun 2018 17:49

Azi dimineata torentiala... planul de a merge la Dunare s-a dus naibii. Pe la 11 mi-a venit ideea sa mergem nitel la Corbu... google, gasit regulamentul: pescuit pe canal (are legatura directa cu balta mare), 60 lei + 10 lei insotitor, retinere 7 kg de caras, biban si babusca. Orar 5-20.

Ne-am postat initial pe primele locuri, inspre capat/ferma... 3 tacuri amarate. Dupa vreo 2 ore ne-am mutat mai spre balta, pe ultimile locuri. La final, 3 pesti... o rosioara frumusica, un carasoi mare (7-800gr) si unul putin mai mic. Sa zic 1,5-1,7kg. La 2 lansete, ca atat am luat cu mine (ai voie max 4 bete). La undita nimic, zero, ciuciu.

Pe ultimul loc, 2 baieti au luat si un ciortan pe la 2kg si, fix cand bagam bagajele in masina, au scos un cteno frumos, pe la 4-5kg, prins la boiles.

Are ceva potential canalul, dar pe locurile din capat, mai spre balta mare... balta mare care, pt 24h, se plateste 150 lei taxa + 30 lei insotitor + 15 lei saltea si spray.

post-69984-0-12040800-1530208120_thumb.jpg

post-69984-0-57788600-1530208120_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

As avea nevoie de un pic de sfat/ajutor in a alege o lanseta telescopica carbon. Plec niste zile in tari mai calde si unde e apa un pic mai mare decat un lighean, eu iau undite. Vreau sa imi iau ceva nou, ca ale mele scartie din incheieturi. Sunt limitat de diagonala valizei de cala, asa ca imi trebuie o telescopica de 70cm. Pana la urma mi-au cazut ochii pe un Cormoran Tele Black Master 150 3,00m/75-150g si un Baracuda Wizard 3.6 m A: 60-120 g.Cormoranul este 232lei, Baracuda 129lei....la baracuda scrie carbon 24T<95% (nu stiu ce inseamna) la Cormoran Carbon 20T. Ambele au 7 tronsoane, ambele au 69cm stranse. Pretul dupa cum vedeti este cam dublu. O sa pescuiesc de pe mal in mare, asta ca sa stiti cam la ce o sa le folosesc. Sfaturi? Pareri? Opinii? Eventual si alte sugestii? Maine vin cu intrebari de mulinetele..imi trebuie 2 1f642.png 

Sa nu imi spuuneti sa iau husa rigida speciala pt undite, deci lungime mai mare, etc etc...deocamdata se transporta in bagaj de cala

:)S

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

De vanzare 2 bete pt crap (fara mulinete), Lineaeffe Carp Beater 3.60m, 3 lbs, urme de uzura de la transport fara a afecta functionalitatea. 150 lei amandoua, se vand doar pereche. Husa Caperlan lungime aprox 206cm, dublata cu burete, f rezistenta, pt 3 lansete echipate, plus inca 2-3 fara mulinete si locasuri pt minciog si umbrela. doar murdara, fara ruputuri, in stare f buna. 120 lei. predare personala in Bucuresti sau transport prin curier cu plata in avans, in cont.

Motivul vanzarii e ca in noua masina nu au loc si le-am inlocuit deja cu 2 Mitchell din 3 bucati.

Pt colegii motociclisti mai negociem putin la preturi

36762844_1768592776509749_4773620849720688640_n.jpg

36776551_1768592906509736_5568037834947821568_n.jpg

36776648_1768592729843087_2162539977978675200_n.jpg

36882696_1768592826509744_6601960952722096128_n.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are cineva barca pneumatica din hypalon?Am inteles ca ar fi tata si mama materialor....ceva impresii? Tot din auzite, ar fi mai usoara ca pvc multistrat normale, rezistenta mult mai mare (unii zic ca au luat fier beton si nu s-a spart). Se spune iarasi ca rezista intre -40 +60grade fara sa pateasca ceva...ce mai, cica miezul din dodoasca.

Ar fi interesant daca cineva ar avea una de 10-15-20 ani, sa spuna cum este acum , cand e majora :)

Editat de marauder
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...
  • 9 months later...

In curand am sa intru in posesia unei lansete (greutate 150g, cast 5-25g, lungime 182, transport 0.92, fast action) si unei mulinete multiplicator (Line capacity : 145M/0.30mm, Gear ratio : 6.4:1/recovery : 66 cm, Weight : 207g).
In principiu as vrea sa prind pesti ca pastrav/biban.
Caut sfaturi pentru fire, carlige si naluci pentru pastrav/biban. Dupa ce mai invat si exersez poate adaug si alti pesti in vizor :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, robert23mg a spus:

In curand am sa intru in posesia unei lansete (greutate 150g, cast 5-25g, lungime 182, transport 0.92, fast action) si unei mulinete multiplicator (Line capacity : 145M/0.30mm, Gear ratio : 6.4:1/recovery : 66 cm, Weight : 207g).
In principiu as vrea sa prind pesti ca pastrav/biban.
Caut sfaturi pentru fire, carlige si naluci pentru pastrav/biban. Dupa ce mai invat si exersez poate adaug si alti pesti in vizor :D

Cu multiplicatoare nu am experienta, nu mi-au placut niciodata... dar la ce bat ai, iti trebuie un fir subtirel, 0.2-0.25 maxim, ca sa poti lansa calumea.

 

Ieri am fost pe la Jurilovca, "pescar de duminica" pt ca am ajuns pe la 12 (fi-miu dicteaza ora de plecare, in functie de cum se trezeste). A mancat bine pe furtuna, la vierme balos si o platicuta, la bucatica de peste un biban mare si un balos. Data viitoare imi fac singur niste monturi... pt balos cu ace mai mici, pt salau/biban ace mai mari si cu tija mai lunga, ca sa prind bucatica de peste bine. E nevoie de plumbi grei, 60-80gr, altfel ii muta curentul, chiar daca e lac intinderea e f mare si vantul face valuri si curenti.

102879155_3010676195634728_1795930682951531637_o.jpg

102879163_3010198455682502_7023959720840624432_n.jpg

103041040_3010197625682585_4871030572517532460_n.jpg

92363309_3009691669066514_5600854793411503407_o.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce am vazut, nu prea mananca pestele pe nicaieri... eu vroiam la Dunare, dar am ales bine pana la urma, ca a fost o singura zi stationara si s-a mai prins ceva, dupa care a inceput sa creasca, cu iarba multa adusa etc.

Sambata sau duminica vreau sa ies iar pe Razem, am gasit un loc (pe harta) mai ferit de turisti. Si poate se trezeste fi-miu mai devreme, sa nu mai ajung la 12 :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am fost week-end-ul trecut pe bucla mare pe Sf. Gheorghe. 2 nopti - 2 zile jumate (de fapt duminica nu a tras mai deloc).A mers bine pe porumb si rama. Am luat 22 kg, fratemiu mai mult. 

btw, am luat cei mai mari bibani prinsi vreodata de mine, cca. 400g.

20200607_191724.thumb.jpg.9a3c70379d2c709d6f573a2449e189a6.jpg

Editat de mbm
update
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 minute, mbm a spus:

Si eu am fost week-end-ul trecut pe bucla mare pe Sf. Gheorghe. 2 nopti - 2 zile jumate (de fapt duminica nu a tras mai deloc).A mers bine pe porumb si rama. Am luat 22 kg, fratemiu mai mult. 

btw, am luat cei mai mari bibani prinsi vreodata de mine, cca. 400g.

20200607_191724.thumb.jpg.9a3c70379d2c709d6f573a2449e189a6.jpg

Stiai ca limita maxim admisa e de 5kg/zi? Plus ca vad ciortani sub limita. Si ce naiba faci cu atata peste?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@GoodKat din pacate nu prea stiu... da o fuga la Claumar, pe Ghencea, si vezi ce-ti recomanda baietii.

Sambata am fost iar la capul Dolosman, prima data in partea stanga. Locul frumos, accesibil cu greu, doar cu 4x4 inalt. Din pacate apa destul de mica si plina de bradis. Dupa vreo 2 ore, un singur balos, asa ca am decis sa ne mutam iar in dreapta... de lene, am pus lansetele intinse in masina, scoase pe geamul din spate... am reusit sa ating unul din betele de crap, Mitchel, si am rupt varful pana la inelul 2.

In vreo 5 ore ramase am prins cateva kg de balos si rosioara frumoasa, doar la lanseta la viermi. La rama tocau guvizii, la bucatica de peste nu a vrut nimic.

103894372_3023131857722495_1237385065094791998_n.jpg

103972831_3022605947775086_3048597611092168290_o.jpg

104221982_3023666997668981_1807635594832295151_o.jpg

Azi am iesit vreo 2 ore, dupa munca... un singur caras la undita, la lansete absolut nici un tac. Si nu, guvidele ala nu l-am pus eu in momitor :))

La plecare o haita de pui de vulpe, pe marginea drumului.

vulpe1.jpg

vulpe2.jpg

vulpe3.jpg

104475850_3033773319991682_8146424912146372118_n.jpg

104483634_3033773196658361_6558903510384628383_n.jpg

103152792_3033911469977867_4312369037422072139_o.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...