Sari la conținut

Vand Kilometri de Povesti


bizoo_n
 Share

Postări Recomandate

Draga cititorule,

Am stat si-am intors-o pe toate partile. Era “secret” initial, dar la un moment dat n-a mai tinut. Dupa cateva plimbari de incalzire prin proximitatea staulului nostru, eu, bizoo_n, m-am gandit sa sar putin gardul. Cu calul. Vorbesc despre o treaba pe care o pregatesc cam de un an jumate. Momentam imi umplu capul de nervi si imi golesc buzunarele pe vize si pe ultimele pregatiri pentru motocicleta. Si inca nu sunt gata. Cu siguranta n-o sa fiu nici in dimineata aia, in care o sa ma trezesc dupa o noapte de somn chinuit, o sa-mi mut ćurul din pat in sa, o sa ma scarpin putin in ceafa, o sa-mi pun casca, manusile, si-o sa apas chestia aia de langa scarita, cu varful piciorului stang.

Plec in Mongolia.

3546135508_706f96af40_o.jpg

Iulie, devreme. Dimineata, pe un drum care, timp de cel putin trei luni, o sa ma poarte prin tari ca Ukraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgystan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia si Bulgaria, calare pe un BMW F650GS Dakar – Doyle pe nume. O sa dorm la cort, o sa mananc de sub unghii, o sa merg, o sa ma opresc, o sa mi se strice motocicleta, o s-o repar (sper), o sa ma ratacesc, cu siguranta o sa ma regasesc, si o sa ma intorc. O parte din voi ma cunoasteti. Ma stiti din povesti precum:

Ro-srb-mne-hr-bih-slo-it-de-a-h
Putin Din Macedonia, Grecia, Turcia, Bulgaria
Veliko Tarnovo
Salvati Transfagarasanul!
Iar Am Fost Acasa (endureala Sincera), Transalpina and stuff


Acum, de ce va spun toate astea, si de ce nu mai e secret? Pentru ca m-am gandit, m-am razgandit si mi-a fost dat de gandit (multumesc, Ion). Planul initial era sa nu fac pe nimeni partas la drumul meu decat dupa ce aveam sa ma intorc. Putem sa-i spunem mai degraba surpriza decat secret. Ce m-a facut sa-mi schimb abordarea e faptul ca mi-am dat seama ca, intr-un fel, va pot avea cu mine, pe aceia dintre voi care la randul lor vor. Uite cum:

Voi merge cam 21.000 de km. Fiecare kilometru din cei care mi se vor scurge sub roti si talpi va avea povestea lui, poveste pe care eu sunt gata sa v-o dau voua, celor care cititi. O parte din acest drum va fi “a ta”, mai clar spus – 500km. Impreuna cu acesti kilometri, cel care ii va lua va primi si povestea lor, poveste care va fi scrisa pentru el. Pentru el vor fi si fotografiile din partea aceea de drum. Tot pentru el va fi si sticker-ul cu numele lui, care se va afla pe parbrizul meu si ma va insoti in toata calatoria, la fel cum tot pentru el va fi si piatra culeasa de acolo si adusa acasa. Povestile de pe bucata de drum a fiecaruia vor putea fi citite aici si pe un site a carui adresa o voi spune mai tarziu, de fiecare data cand o sa reusesc sa pun mana pe un internet in parte aceea de lume. La intoarcere, toate aceste povesti si fotografii trag mare speranta ca isi vor gasi locul intr-o carte.

Lumea e o scena, si eu m-am gasit jucand rolul de comerciant calare. Dau kilometri de sub motocicleta imbracati in cuvinte si lumina de dincolo de viziera in imagini. Pe ia ghici ce? Of, fir-ar mama ei de treaba, ai dreptate. De ce-ti era frica n-ai scapat nici acum, in mijocul crizei. Da, fix pe bani. Dau asa - un kilometru pe zece centi, ceva mai mult decat “a penny for one thought”. Adica cincizeci de euro pentru cinci sute de kilometri, cu tot ce spuneam mai sus ca inseamna ei. Stai, stai, tu ala din fundul salii, nu te ridica sa pleci, ca n-am terminat. Povestea lor se scrie fara ca vreunul din noi, eu sau tu, sa-si propuna asta, si te asigur ca oricum vei avea parte de ea intr-un fel sau altul. Te intreb doar daca vrei sa fii tu insuti parte din ea, daca vrei sa-ti apartina o parte din poteca mea, atat. Si da, stiu ca de banii astia tu faci doua mii de kilometri, cel putin la fel de frumosi ca cei pe care ti ofer eu. Stiu asta la fel de bine cum stii si tu ca eu nu despre asta vorbesc.

Cam asta e ce am eu pe stoc. Am niste vise cu potential de naratiune si imagine, cam toate masurile. Cand voi stii daca si cati sunt cei care vor sa “ma insoteasca” voi face o… cum sa-i zic eu, o tragere la sorti, sa vedem cine cu povestea caror kilometri se alege.

Ma uit la cal prin fereastra deschisa si vad ca-i straluceste saua. Stam la parter si are un bec nenorocit care-i tine de urat noaptea. Doarme de nici nu zici ca ar avea de alergat jumate de planeta peste mai putin de doua luni. Ma intreb: eu oare stiu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 842
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O sa fiu cu gandul la tine si cu pumni stransi cand ''''' o sa mi se strice motocicleta, o s-o repar (sper), o sa ma ratacesc

 

'''

 

De cand asteptam sa mai vad "lumea" prin lentila ta .

As cumpara vreo 3000 de km dar daca numai 500 oferi ma multumesc si cu aceia :P . Transfer bancar, cash :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

doamne ajuta. revin cu un post pertinent dupa ce ne vedem.

 

 

ma vad in doua dintre linkurile tale si imi e rusine ca nu o sa ma vad in urmatorul. las ca revin cu comentarii curand ..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu as vrea sa pot sa cumpar mai mult de 500 de kilometri :P. Se poate? Hai ca sunt a printre primii.... Trebuie sa existe o oferta speciala.... ceva...

Pana una alta, situatia este dupa cum urmeaza: eu, Daisy cumpar 500 km si Reula (catelusa) vrea si ea 500. Trebuie sa mentionez ca Reula ma roaga sa-ti spun ca vrea o poveste in limba caineasca si ma roaga sa-ti transmit ca daca cumva nu ai invatat caineasca pana acum, este sigura ca reuleasca ai invatat-o deja :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

chiar emotionant, sau o fi de la coniac :D

 

sper sa gasesti 500 km si pentru mine, si daca nu ti-e prea greu sa scrii inoxworks.eu pe undeva :P

 

trimite-mi cont/nume pe pm sa iti transfer banii.

 

candva as vrea sa fac si eu un trip de genu asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai Bizoane, m-ai lasat prafutz... oamenii care au asa ceva in cap, a caror minte poate scoate asa ceva vor avea intotdeauna votul meu de incredere si de-o fi sa intri in politica eu mi v-as alege pe tine si gasca ta in fruntea tarii.

 

Vorba lui Uzunu, scriu acum pe un topic memorabil.

 

Avand in vedere antecedentele tale si ale amicului chitzulan, eu unu am toata increderea ca va iesi ceva nemaipomenit. Vorba aia, cin' se-aseamana se-aduna. Acum nu-s chiar in situatia de a-mi putea cumpara destule vise din drumul tau, dar intr-un fel sau altul vad cum fac sa fiu pe parbrizul tau o vreme. Chit ca ne strangem mai multi si aduci o punga de nisip in loc de piatra, eu tot vreau sa stiu ca am facut chiar si putin sa-ti fie de folos intr-o astfel de aventura.

 

Iti tinem pumnii (iti scriu in numele tuturor prietenilor carora le voi povesti de ideea si aventura ta, stiu ca nici unul nu va fi in dezacord) si vreau sa te intreb daca ne spui exact cand pleci. Cred ca meriti sa iesi triumfal din Bucuresti, si de-o fi sa pleci din Petrila, tot facem sa ai escorta. Asta numai daca esti de acord.

 

Tine-ne la curent. Intre timp daca nu te deranjeaza, eu as zice ca meriti spatiul de sub debitarile mele pe forum pentru a mediatiza poate cea mai indrazneata aventura de care am aflat pana acum pentru anul asta.

 

Multa bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca aveam vreo 2-3 ani cand am vrut prima data sa gasesc o cale sa intru cumva in povestea mea preferata. Ce ai imaginat tu este povestea mea preferata acum. Asa ca, fa-ma parte din ea, te rog! Si de fapt suntem 4, doua zane si doi printi . Ne cheama Amalia, Maria, Dragos si Tudor si ne-ai facut credem ca meritam in total 2000 de km de povesti, 4 pietricele si cate un loc la tine pe parbriz. Te asteptam teafar, de peste mari si tari. Si-am incalecat pe-o sa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc. Incep asa.

 

Apoi ma vad nevoit sa fac o precizare, pentru cine nu am fost destul de clar. Mai putin de 500 de kilometri nu pot sa "dau" pentru ca risc ca in cazul in care sunt 300 sa nu opresc deloc pe bucata respectiva de drum. Adica nu sa nu opresc deloc, ca nu sunt campion la anduranta in sa, dar e posibil sa nu mi se intample mare smecherie. Si atunci ma gandesc ca distanta asta e acceptabila pentru o poveste. Cei care o sa traga lozul de off-road proabil o sa aiba parte de povesti mai picante, nu prea "picante" in sensul de picat pe jos, sper eu. Pe cealalta parte, nu pot da mai mult de 500km/om. As vrea sa fie cat mai multe povesti pentru cat mai multi. Daca nu reusesc sa "ma vand" tot, mai vedem. A, si inca ceva. Daca cumva, ceasul rau, nu reusesc, pentru ca si asta e o varianta, banii ii primiti inapoi.

 

@PERL: of, esti cap de lista. Primul pe parbriz. Iar gadul tau o sa fie "in trusa de scule", promit.

 

@Thomas: orice e bun si se duce bine. Povestea ta o inmultesc cu trei. :P

 

@daisy: cam smechera, nu crezi? Tu si Rhea, una langa alta pe parbriz, merge?

 

@bec: daca totusi nu e de la coniac si vrei, mai ramane o singura problema. De la inceput m-am gandit, dar nu stiu de ce am omis sa spun, ca as vrea ca cei care ma vor insoti sa fie persoane, nu firme. Pentru ca atunci cand voi povesti ma voi adresa lor, si vreau sa fie o treaba personala, asa. Sunt sigur ca intelegi. Daca vrei, cu numele tau, sunt mai mult decat bucuros. De stat, stau in Bucuresti, deci ne putem intalni. Asta ar fi o alta placere de partea mea.

 

@melciu: m-ai spart... sincer sa fiu, si-mi asum bataia de la Doamne-Doamne, ma asteptam la o reactie putin diferita din partea "comunitatii". Nu intelege ca te bag in ea. :) M-ai lasat mut. Multumesc! Veti stii ziua plecarii cand am s-o stiu si eu. Nu stiu inca daca vreau alai la plecare, dar cu siguranta vreau sa ne vedem in dimineata aia undeva, ceva, o cafea devreme-devreme de tot.

 

@amalia: bine, incerc la randul meu sa ma dau de trei ori peste cap si sa ma transform in... stai asa, patru sunteti? dintr-o lovitura? asta nu era alta carte, si nu erau sapte de fapt, cati pitici? Multumesc :D

 

 

Intre timp s-a mai schimbat si sigla umpic, tot de la Ion. :D

 

3547052812_53054b1ee1.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bec: daca totusi nu e de la coniac si vrei, mai ramane o singura problema. De la inceput m-am gandit, dar nu stiu de ce am omis sa spun, ca as vrea ca cei care ma vor insoti sa fie persoane, nu firme. Pentru ca atunci cand voi povesti ma voi adresa lor, si vreau sa fie o treaba personala, asa. Sunt sigur ca intelegi. Daca vrei, cu numele tau, sunt mai mult decat bucuros. De stat, stau in Bucuresti, deci ne putem intalni. Asta ar fi o alta placere de partea mea.

 

nu-i problema daca nu vrei sa pui firme , sa ne intilnim e cam greu pentru ca nu sunt in tara .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:P

 

De departe cel mai frumos topic de anul acesta, cu potential sa intre in primele de cand exista forumul.

Sper sa ti-se indeplineasca visul, sa te intorci sanatos si cu cat mai multe povesti.

 

:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

brava domnu', brava!

 

Idee desteapta tare de marketing, la asa idei, merita sa scoti palaria si banul din buzunar!

 

sper sa nu te superi ca pun si eu link la semnatura mea catre acest topic, la asa idee, trebuie promovare!

 

Cu banii, vedem, poate ma bag si eu...

 

 

Bravo mai...e o idee asa de faina incat mi-e ciuda ca nu mi-a venit mie primul.... :D

 

Sa iti iasa si sa aduci acasa povesti frumoase!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

te admir sincer si iti doresc multa bafta pe tot parcursul, ca meriti.

 

mie unuia imi plac povestile, dar de obicei sa le traiesc eu, asa ca nu pot spune ca as vrea sa fac parte din povestea ta.

 

evident, e un alt punct de vedere si sper ca nu am lezat pe nimeni.

 

calatorie frumoasa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca un ropot de aplauze, inca un sustinator al cauzei.. Maestre, respectele mele! :D

 

PS: Agreed cu uomu' de mai sus umpiculescu: prefer sa-mi scriu singur povestile (pentru ca pot :) ).. Sper, insa, ca acest lucru sa nu fie interpretat ca un comentariu negativ! :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Extraordinara ideea! Felicitari. Cine nu ar vrea sa participe la o asa calatorie, macar cu numele! Succes cu pregatirile! Poti fi sigur ca o sa ai escorta serioasa la plecare. :D

PS: Dupa cum se prezinta topicul pana acum cred ca trebuie sa faci rost de un parbriz destul de inalt! :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

domnule draga,

 

CHAPEAU!!!

 

am citit istorioara aventurii iminente cu entuziasmul si emotia unui copil caruia i s-a deshis sub priviri cartea magica cu povesti orientale si nesperat de vii, ca si cand as avea din nou 5 ani, mi-au aparut in minte figurinele cu ochi migdalati imbracate in port traditional desenate jenant de modest pe cartile de joc Pacalici - si le mai aminteste cineva ?!?; copil in lumea mea, in lipsa unor repere spatiale si a unor marturii vii despre existenta acestor personaje, visam cu ochii deschisi la lumea din care veneau ele, cu o umbra de indoiala ca ar exista in realitate, dar cu un "ce frumos ar fi daca..." ghemuit in suflet. Vei fi acum reperul meu din copilarie pentru coltul acela indepartat de lume de la capatul curcubeului.

 

E drept ca aventura ca experienta personala in care fiecare este protagonistul propriei lui povesti este nepretuita. Si eu, ca si multi altii, intretin un foculet interior care poate candva se va materializa intr-o poveste frumoasa; ma bucura insa la fel de mult gandul ca sunt unul dintre cei care pot da aripi visului tau.

 

Grozava idee de vacanta, originala ideea de market yourself cu care ai venit, astept cu nerabdare sa te citesc (le aduci frumos din condei :D )

 

Tinem legatura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SAlut

 

foarte faina ideea. Eu ma bag. Si stiti de ce?

 

Pentru ca toti visam la asemenea excursii, si poate intr-o zi eu sau un altul din noi va avea nevoie de ajutor sa isi indeplineasca un vis.

Nu e vorba aici, cel putin pentru mine de un nume pe parbriz, de o piatra sau de a fi mentionat undeva. Pur si simplu cineva vrea foarte tare ceva si daca putem sa il ajutam, sa o facem.

 

Numai bine

Adrian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc din nou tuturor!

 

Ce se intampla aici este mult peste asteptarile mele. Daca am numarat corect, 20 X 500 de kilometri s-au dus deja. A trecut o zi si m-am trezit la jumatatea drumului. In ritmul asta cred ca nu ma mai opresc in Mongolia :unsure:. N-as vrea sa ramana fara kilometri oameni care-si doresc asta. Mi-a mai ajuns o idee in brate astazi. Probabil ca ultimii 500 vor fi licitati. Nu stiu, vedem atunci. De asemenea, n-as vrea sa se inteleaga ca ma ajutati. Si nici viceversa, cum ca eu as face vreun favor cuiva. Hai sa lasam lucrurile sa ramana simple.

 

@Bec: iti mai spun pe PM.

 

@otto.tun & Just John: multumesc! Si sper la randul meu ca n-a vazut nimeni vreo contra in comentariile voastre. Eu cel putin nu.

 

@Trumansky: am spus, cu alaiul nu sunt sigur inca. Parca totusi nu, dar mai vedem. Merci ! :cheers:

 

@Scabron: esti pe lista. Multumesc!

 

@Doormouse: Zambesc. Cu Pacalici-ul ala m-ai rascolit putin. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Intr-adevar, pastram legatura. O sa vezi.

 

@asilindean: multzam!

 

 

Cam asta e poteca pe care o sa mergem:

 

3548279469_3a5601abfd.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...