Sari la conținut

accident DEVA


Jane Roe
 Share

Postări Recomandate

Din cate vad motoreta era de capacitate mica si cu numar galben... deci toate sansele ca motoristul nostru sa fie de fapt scuterist, fara permis. Nu ca ar avea asta o implicatie majora in accident, dar oricum, una e sa ai permis si alta e sa n-ai si sa te strecori printre masini asa dupa ureche.

Sanatate la baiat si sa speram ca se recupereaza complet.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 87
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Aspecte de observat:

- distanta fata de masina poate putin prea mica - greu de apreciat din pozitia in care s-a filmat

- pozitia pe banda a motocicletei: ar fi fost extrem de usor de evitat in cazul in care nu s-ar fi aflat pe mijlocul benzii

- faptul ca s-a suit pe frana in loc sa fandeze, loc ar fi fost in dreapta (sper sa nu gresesc)

 

Recuperare fara sechele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand s-a apucat de crosetat a considerat probabil ca vitezele si distantele dintre cei pe 4 roti sunt constante,insa se vede treaba ca nu prea a fost asa.Nu ii gasesc nici o scuza motociclistului.Probabil tauras incepator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil soferul a franat din exces de zel, vazand tarziu pietonul angajat in traversare (pentru ca dupa parerea mea, era pe carosabil deja, nu pe trotuar; in spatele Matizului) si politia in fata; probabil din frica de a nu fi sanctionat pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni; daca ar fi vrut doar sa reduca viteza, nu ar fi franat pana la oprire.

 

Initial am crezut ca este vorba despre un Aprilia RS50. Dar RS50 are toba pe partea dreapta; pe cand in imagini toba e pe partea stanga. RS125 are toba pe stanga, ca in film. Deci ori numarul acela de inmatriculare nu este romanesc de consiliu local ci strain; ori este un RS125 inregistrat ca RS50.

 

Multa sanatate accidentatului !

Editat de wabit
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tot in categoria conducerii preventive se incadreaza si spiritul de observatie intre a diferentia un pieton angajat in traversare si unul care se scobeste in nas cu un picior pe trecerea de pietoni sau asteptand acolo un taxi.

 

Se presupune ca te deplasezi cu o viteza care iti permite sa te poti opri fara sa scoti pedala de frana prin podeaua masinii.

 

Si daca tot stai atat de bine cu spitul de observatie, cum de nu ai observat ca cel putin doua secunde de la oprirea papucului, pana la impactul motorului, nu traverseaza tipul din spatele Matizului ?

 

 

1- Pietonul calcase pe trecerea de pietoni deci autoturismele trebuiau sa opreasca sa cedeza trecerea

2- din momentul opririi masinii(nu de la inceputul franarii) si pana la impact nu trece mai mult de o secunda. Ca si pieton e bine sa astepti oprirea masinilor ca mai dai de vreun gigiduru care te ia cu el...

3- Daca pietonul s-ar fi angajat in traversare pana sa opreasca masina ar fi fost luat in plin de motociclist in zboru-i maiestos....Sau tot in plin l-ar fi luat daca ii reusea manevra de evitare a masinii....

4- Explica-i politistului ca nu i-ai acordat prioritate pietonului pe trecere pentru ca ti s-a parut ca astepta un taxi....

 

Pentru cel care spune ca "motociclistul e fratele nostru..."....ei bine nu ma simt frate cu nici un motociclist care are impresia ca toate drepturile ii revin si ca nu are nici o obligatiie...

 

pentru unii "regula 1=motociclistii au intotdeauna dreptate.

regula 2= cand n-au dreptate se aplica regula 1....

concluzie= spitalele primesc si oameni care au avut dreptate....

concluzie finala= cimitirele primesc si ele....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In afara de faptul ca vehiculul care loveste din spate e pe doua roti (poate sub 50cmc dar nu stiu sigur), asta e chestie care se intampla in fiecare zi - de cateva ori bune...

 

In rest... un accident prezentat in cel mai bombastic mod posibil de TV care a inventat stirile de la 5 - citez din coloana din dreapta cu "Recomandari stirileprotv.ro": "Portret: Rihanna - sex, pumni si RnB", "Infiorator! Caine lovit si torturat de un barbat! Vezi VIDEO!!!", "Oops! Se vad chiloteii de vedeta!"... Si mai tare daca te uiti pe prima pagina. In fine, asta urmareste romanu', asta se da.

 

Strict legat de accident - cine o da din spate iese vinovat in acte - 3 puncte si amenda. Restul e la pro tv. Viteza excesiva? Teribilism? Hai sa fim seriosi... eventual se dadea si pe o roata dupa ce terminase de violat o baba si se indrepta spre casa sa-si omoare nevasta...

 

In alta ordine de ide:

 

"Din pacate, astfel de accidente au loc din ce in ce mai des, spun politistii in special din neatentia motociclistilor. De la inceputul anului au avut loc 74 in toata tara. 15 dintre motociclisti au murit, iar 69 au fost grav raniti."

 

cum vine asta vs:

 

"Potrivit Brigăzii de Poliție Rutiere, în primele cinci luni ale acestui an, au avut loc pe străzile Capitalei 240 de accidente în care au fost implicați conducătorii de motociclete Âşi mopede, cu 55 mai puține ca în perioada similară a anului trecut. În urma acestor accidente, două persoane Âşi-au pierdut viața, 51 au fost grav rănite, iar 211 au suferite leziuni uÂşoare.

În cele 240 de accidente au fost implicate 115 motociclete Âşi 125 mopede.

Principalele cauze ale accidentelor au fost neasigurarea la schimbarea direcției de mers, neacordarea priorității de trecere Âşi viteza excesivă, din această cauza mulți conducători de motociclete sau mopede au pierdut controlul vehiculelor Âşi au căzut lovindu-se de carosabil sau de alte vehicule.

Totodată, s-a constatat că în 106 accidente (44,16 %) vinovăția a aparținut celor care conduc vehicule pe două roți, iar în celelalte 134 de accidente (55,84 %), vinovăția a aparținut celorlalți participanți la trafic, în cea mai mare parte conducători auto."

 

/index.php?showtopic=369411

 

Adica in Bucuresti 240 de accidente, in toata tara ( inclusiv B ) 74??? Si la primarie cate erau?

 

Nonstire protv

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se vede clar,zic eu, ca ala cu Dacia a franat brusc dupa care a luat piciorul de pe frana.

Fac pariu ca era ceva in neregula cu el,s-a speriat de Politie,nu stiu, pentru ca prea a franat brusc pe o perioada atat de scurta fara motiv.

Vina 100% e a motociclistului, nepastrarea distantei trebuie sa recunoastem.

Insanatosire grabnica !!!!!!

 

Si eu am vazut la stiri, daca te uiti atent in fata este o trecere de pietoni, dar nu au fost in angajare, deci e vinovat cel cu masina, cum sa franezi ca penalu' asa dintr-o data.

Editat de atze3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1- Pietonul calcase pe trecerea de pietoni deci autoturismele trebuiau sa opreasca sa cedeza trecerea

Ce spui tu este corect. Asa procedez si eu cand traversez, cam toti cei care au carnet procedeaza asa. Soferii sunt pietoni disciplinati...

 

Numai ca este o mica problema, toate teoria ta este bazata pe PRESUPUNEREA ca ce se vede miscandu-se in spatele Matizului AR FI PUTUT FI un pieton care vrea sa traverseze.

 

Trecerea de pietoni este una foarte lata in cazul asta, daca ar fi fost sa astepte sa opreasca masina ca sa fie sigur ca nu-l "ia cu el" ar fi asteptat intr-o pozitie mai inaintata.

 

Raman la parerea mea ca ala se scobea in nas pe acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iar astia cu ProTV-ul...daca mai aveam cea mai mica umbra de indoiala, acum s-a spulberat, sunt cretini de-a dreptul, care instiga la ura si scandal.

De unde plm rezulta ca motociclistul avea viteza ? :)

 

De pe stirileprotv.ro citire:

UPDATE: La Deva, un tanar motociclist n-a reusit sa evite o masina care franase in fata lui si a fost aruncat la cativa metri distanta, cu tot cu vehiculul pe doua roti.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se vede clar,zic eu, ca ala cu Dacia a franat brusc dupa care a luat piciorul de pe frana.

Fac pariu ca era ceva in neregula cu el,s-a speriat de Politie,nu stiu, pentru ca prea a franat brusc pe o perioada atat de scurta fara motiv.

Vina 100% e a motociclistului, nepastrarea distantei trebuie sa recunoastem.

Insanatosire grabnica !!!!!!

 

Nu s-a speriat de Politie ci a oprit la trecerea de pietoni.... morala: atentie la semnele de circulatie si reduceti viteza inaintea trecerilor de pietoni sau inainte sa traversati o intersectie, chiar daca aveti prioritate.

Bafta!

:)

PS: sanatate accidentatului!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum as fi scris eu stirea:

 

 

Inca o faza in care se vede "utilitatea" radarelor puse la agatzat...

 

Pe o artera din Deva, un accident rutier a fost filmat de catre aparatul radar al politiei amplasat in acel loc cu scopul clar de a preveni evenimentele nedorite din trafic. Imaginile ne arata o dacie papuc incarcata pana la refuz condusa de un cetatean care a uitat sa-si ia pastila "de calmare la vedearea politiei" si care franeaza puternic si fara motiv. - se vede ca a franat mult mai tare decat masinile din jur observandu-se cum botul papucului se apropie de pamant. Motociclistul vede in ultima clipa pe ala din fata, incearca sa evite dar nu reuseste. Nu poate fi vorba de nepastrarea distantei regulamentare deoarece se vede ca motociclistul avea destul spatiu de manevra, distanta dintre el si masina din fata fiind initial destul de mare. Intrebarea care ramane este, stimati cititori ai site-ului, care este vinovatul moral al accidentului: soferul papucului (care a franat brusc, fara un motiv aparent), motociclistul (care nu a mai putut frana in timp util) sau radarul politiei romane(care aparent statea acolo sa previna tocmai accidentele de tipul acesta).

 

 

Parerea mea...

 

Vinovatul moral e de fapt primaria care a marcat trecerea aia de pietoni cu picioarele, la fel cum sunt mai toate prin romania... facute cu picioarele.... pariu ca si semnul de trecere de pietoni era ascuns dupa vreun copac, tufis, era stramb, rupt, vechi, parcase unu cu un tir pe trecere etc.... normal era ca trecerea aia sa fie marcata in asa fel sa poata fi vazuta si din avion, si nu se mai intampla accidentul asta (pariu ca motociclistul nu a observat trecerea de pietoni). in romania marcajele si semnele facute foarte prost sunt de fapt de vina pentru multe dintre accidentele petrecute pe soselele patriei. si parca in conformitate cu regulamentul de aplicare al ordonantei bla bla bla... distanta minima la care se poate opri fata de o trecere de pietoni e de 25 de metri... si evident ca la noi se si respecta treaba asta (conform disp. art. 174 lit. e: Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:e) în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea; ). Bugetul MAI s-ar putea face numai din aplicarea acestei prevederi.... si ar fi si mai putine accidente....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu zilnic intalnesc cel putin un (cuvant urat) sau doi carora nu le functioneaza lampile spate. reduc viteza si nu se aprinde nimic. wtf ? aveti grija de pielea voastra :) in constanta, de cand a inceput sezonul, aproape zilnic se intampla cate ceva. a inceput aiurea tare sezonul asta. bafta si asfalt uscat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Reducerea vitezei se poate face si prin ridicarea piciorului de pe acceleratie sau prin schimbarea in treapta inferioara, ceea ce nu aprinde becurile de frana spate dintr-un motiv simplu: nu se foloseste frana.

 

Eu las spatiu (mai) mare intre mine si ala din fata cand merg cu viteza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si pe ala cu moto il manca in =poponeata ,se vede ca avea ceva la bord si facea depasiri.pe site-ul pro cacao toata lumea e de acord ca Soferul auto e de vina mai putin cretinii care au pus stirea si manipuleaza opinia publica ,unde afiseaza mare in titlu ca "Viteza excesiva si teribilismul l-au trimis direct la Terapie Intensiva ".Intrebarea mea e :Unde (cuvant urat) mea e viteza aia excesiva ?(ma scuzati de limbaj dar m-am saturat sa fim vazuti ca niste donatori de organe de catre niste nesimtiti manelisti care habar nu au ce e aia motocicleta si se uita dupa noi de parca suntem extraterestri ).

 

Amin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai stiti aia din manualul canadian parca...."don't be a lane hopper".....adica ceva de genu "nu te apuca sa "crosetezi""?.....Uite ce se intampla daca o faci. Omu' cu 2 roti e vinovat. Sa-i dea Dzeu sanatate nu numai la membre dar dupa accidentul asta si la cap. Poate asa mai invatza ceva. Si Doamne-ajuta sa nu invete numai el......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu nu inteleg cum puteti unii gandii asa pe langa.

ala cu motoru nici macar o secunda nu s-a uitat sa vada ce face ala cu dacia, era prea preocupat sa fac slalom sa fie primul la trecerea de pietoni.

daca ramanea in stanga daciei cum e initial si nu voia sa treaca in dreapta ei nu se intampla nimic.

chiar nu stiu de ce a vrut sa o depaseasca pe dreapta cand se vede clar ca pe stanga daciei e loc gramada sa treaca si cu tirul si nici nu trebuia sa schimbe directia sau sa se puna in pericol cum s-a pus.

alt incepator care s-a dat zmeu. sper sa nu isi mai ia alta moto ca o sa mai strice si alte masini.

 

Si pe ala cu moto il manca in =poponeata ,se vede ca avea ceva la bord si facea depasiri.pe site-ul pro cacao toata lumea e de acord ca Soferul auto e de vina mai putin cretinii care au pus stirea si manipuleaza opinia publica ,unde afiseaza mare in titlu ca "Viteza excesiva si teribilismul l-au trimis direct la Terapie Intensiva ".Intrebarea mea e :Unde (cuvant urat) mea e viteza aia excesiva ?(ma scuzati de limbaj dar m-am saturat sa fim vazuti ca niste donatori de organe de catre niste nesimtiti manelisti care habar nu au ce e aia motocicleta si se uita dupa noi de parca suntem extraterestri ).

 

Amin

bah imi pare rau sa spun, dar astia ca tine umpleti spitalele.

sa continui sa faci ca ala, ca vad ca suntetzi frati.

cum potzi sa zici ca :

"Si pe ala cu moto il manca in =poponeata ,se vede ca avea ceva la bord si facea depasiri"

si apoi sa zici :

"Intrebarea mea e :Unde (cuvant urat) mea e viteza aia excesiva ?("

ai sarit clasa 1-a ?

nu vezi ca te contrazici ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cata dobitocenie!!! sa inteleg ca v-ati luat toti permisul in arges?!?!cred ca ar trebui sa luati iar legislatia aia la mana pt ca omu ala putea sa fie in mijlocul autostrazii si tot avea voie sa franaeze!!!cum mama draq puteti sa spuneti asa ceva?!?!clar motociclistul e de vina!!! cred ca il furase peisajul si incetati draq sa mai ziceti ca a franat ala cu masina brusc...mai uitati-va o data la video si incetati cu prostiile!de cand a franat ala si pana l-a lovit motociclistul aveai timp sa rezolvi cazul elodia! chiar si acum cu probe video aveti tupeu sa ziceti asa ceva?!!? singura vina a conservarului ar fi fost daca nu i-ar fi mers stopurile pe frana si tot asa...tot are motociclistul trea sa isi apere piele...sa "participe" la trafic...si va mai intrebati de ce se intampla ce se intampla...pai ce mama draq inseamna la voi atentie distibutiva?!?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

totusi care este starea motociclistului...????

nici o informatie despre sanatatea motociclistului nu am aflat, doar manevre de evitare si alte filozofii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e fascinant, daca si acum cand vezi o inregistrare nu esti in stare sa dibuiesti piesele in miscare ma intreb cum merg unii cu 200??

 

asta da mentalitate, idioti pietonii ca traverseaza pe trecere, idioti conservari ca franeaza la trecere.

nu stiu cum se mai suporta unii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parerea mea e ca tipul facea slalom cu viteza (70-80), avea un "high" dat de o prea mare incredere in sine, un complex dat de cmc-ul mic sau cm-ii mici, si-a calculat trasa de iesire prin dreapta dubei (btw, nu se depaseste prin dreapta!) la viteza mentinuta constanta, ala a franat, creierul n-a mai procesat atat de rapid informatia din teren care s-a schimbat si l-a acrosat. Dupa parerea mea, duba n-are nicio vina, ci 100% motociclistul, care nu numai ca n-a condus preventiv, ci a condus complet iresponsabil.

 

A, si protv / libertatea / realitatea / antena X (unde x = 1, 2, 3) / prima tv / cotidianul / evz / click / gandul / [ insert {ziar|tv|radio} here ] sunt niste porcarele care poarta titlul pompos de "presa". Cum zic eu intotdeauna: "Never trust a fart. Never trust a trust."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu nu inteleg cum puteti unii gandii asa pe langa.

ala cu motoru nici macar o secunda nu s-a uitat sa vada ce face ala cu dacia, era prea preocupat sa fac slalom sa fie primul la trecerea de pietoni.

daca ramanea in stanga daciei cum e initial si nu voia sa treaca in dreapta ei nu se intampla nimic.

chiar nu stiu de ce a vrut sa o depaseasca pe dreapta cand se vede clar ca pe stanga daciei e loc gramada sa treaca si cu tirul si nici nu trebuia sa schimbe directia sau sa se puna in pericol cum s-a pus.

alt incepator care s-a dat zmeu. sper sa nu isi mai ia alta moto ca o sa mai strice si alte masini.

 

 

bah imi pare rau sa spun, dar astia ca tine umpleti spitalele.

sa continui sa faci ca ala, ca vad ca suntetzi frati.

cum potzi sa zici ca :

"Si pe ala cu moto il manca in =poponeata ,se vede ca avea ceva la bord si facea depasiri"

si apoi sa zici :

"Intrebarea mea e :Unde (cuvant urat) mea e viteza aia excesiva ?("

ai sarit clasa 1-a ?

nu vezi ca te contrazici ?

 

 

 

De ce o faci pe desteptul aici ?

 

 

daca te mananca in poponeata o demonstrezi numai prin viteza ? desteptule ? NU

 

Ma refeream la depasirile pe care le face daca te uiti in fundalul filmului.

 

Vinovati is cam amandoi. parerea mea Cand o faci pe smeul in trafic iti asumu resposabilitatea.Ce ar fi daca si aia cu masinile ar fi crosetat la fel ca el ? unde s-ar fi ajuns ?

 

 

 

Pana in una in alta sa lasam deoparte parerile si sa speram ca omul nu a patit nimic grav si ca data viitoare va fi mai atent si nu vom mai avea parte de asa ceva ..Asfalt uscat

 

Fulguletz lasa ca iti dau o bere daca vii la Bacau ,ca sa nu mai fii suparat. :)

Editat de maryan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru unii "regula 1=motociclistii au intotdeauna dreptate.

regula 2= cand n-au dreptate se aplica regula 1....

 

 

e fascinant, daca si acum cand vezi o inregistrare nu esti in stare sa dibuiesti piesele in miscare ma intreb cum merg unii cu 200??

 

asta da mentalitate, idioti pietonii ca traverseaza pe trecere, idioti conservari ca franeaza la trecere.

nu stiu cum se mai suporta unii.

 

Doua posturi foarte pertinente si la obiect cat despre:

 

Si eu am vazut la stiri, daca te uiti atent in fata este o trecere de pietoni, dar nu au fost in angajare, deci e vinovat cel cu masina, cum sa franezi ca penalu' asa dintr-o data.

 

Daca ai sa continui sa gandesti asa, chiar nu te vad bine pe viitor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu siguranta, toti cei care au fost crosetati au spus in acel moment " Uau ,ce tare e motociclistul asta".Dar nu i-a tinut mult sentimentul de admiratie pt ca au trecut rapid la cel de mila,probabil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai NORMAL ca avea viteza, daca nu avea statea pe loc. N-a zis nimeni ca viteza lui o depasea pe cea legala, ci doar ca avea viteza. Perfect adevarat.

 

 

nu caut sa critic situatia dar in acest caz legea specifica clar viteza de deplasare pe trecerea de pietoni in oras este de 30 km/h iar in afara orasului este de 50 km/h.

cred ca prin respectarea acestei prevederi se pot evita mult mai multe situatiide acest gen

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...