Sari la conținut

Suzuki V-Strom Dl 650/1000


Postări Recomandate

La 25.11.2019 la 23:53, misionaru a spus:

Astazi seara cand sa plec de la munca, am avut neplacuta surpriza sa constat ca nu mai imi mergeau farurile la al meu V-Strom 650 din 2009, inclusiv faza lunga. Motorul pornea, avarii, semnalizatoare, claxon, toate ok. Verificat sigurante, toate ok.

Opa, e o problema. Da-i si cauta pe net despre ce e vorba si ce sa vezi, pot fi mai multe probleme, plecand de la cablul gros dinspre bord, care merge pe interiorul carenei stangi, pana la contactul de pornire. Plus alte posibile probleme de fire...

 

Am inceput cu mataraia de cabluri care pleaca de la bord. Pentru asta, a trebuit sa scot de pe partea stanga, toate plasticele, inclusiv crash-bar-ul. Am verificat inclusiv mufa de imbinare, cea care sta pe interiorul carenei stangi, nu am observat nimic inchis la culoare, corodat, ars sau ruginit. Totul era ok. Am dezizolat tot cablul, dar tot nimic. 

 

Am continuat cu contactul de pe ghidon in parte dreapta, acel buton rosu. Imediat dupa ce am desfacut plasticul de fixare pe ghidon si eram cu butonul rosu in mana, pac! se aprind si farurile. Clar, zic, e de la butonul rosu. Ala care, oricum nu facea contact decat daca apasam in laterala pe el, pentru ca plasticul ce tinea contactul era probabil, imbatranit si capatase joc, se cracanase prea mult...Bun, zic e ok, reusesc sa fixez plasticul butonului cu sarma...deh, roman...si incep sa inchid ca la operatie, cand ce sa vezi...farurile se sting iar. Stupoare! Rumoare in sala!

 

Ok zic, trec la stanga ghidonului, tre' sa fie de la celelalte butoane, alea de faruri. Desfac treaba, dau cu spray de contact, inspectez dupa soareci si fire roase, scot butonul galben de flash si ii dau cu si mai mult spray, numa de-al naibii, cucu...nimic. Imi imaginam ca e, pana la urma, ceva de la niste mufe la care aveam acces numai dupa ce scoteam rezervorul si filtrul de aer, era cineva care avea o rezolvare la aceeasi problema in felul asta, undeva pe internet. Am refuzat sa cred ca asta e si problema mea, asa ca m-am intors la butonul de start din dreapta, cel de jos. Care, surpriza, dupa ce l-am apasat, pentru un scurt timp, au pornit si luminile. E clar, zic, e de la ala. Il desfac si o parte din problema era clara, cele 4 fire care intrau in contact, faceau scurt probabil, doua erau maronii si una era topita peste cealalta. Am reusit sa incolacesc izolir band pe 3 din cele 4 fire cu rabdare de fier...Dupa ce, mandru de mine, dau de contact, stupoare! faruri nexam! misc de contact, fire, nimic! Frustrarea era deja la cote maxime. Revin la partea stanga si apas de butonul de faza lunga. Si da, exact, era SI de la acel buton. S-au aprins farurile. O sa ma intorc maine, cu forte proaspete, sa rezolv si partea stanga :)

 

Asa ca, poate patiti si voi la fel la un moment dat. Din experienta mea, de neavizat si trecut totusi prin chinurile "facerii", Incepeti cu butoanele!! din stanga, dreapta,, nu ratati nici unul! Abia dupa aia, treceti la manunchiul de cabluri la bord, dupa care, eventual, daca nu vi s-a luat pana atunci, demontati jumatate de motocicleta si ajungeti la restul de cabluri si mufe, undeva dupa filtrul de aer. 

 

P.S. DACA desfaceti contactul butonului rosu, aveti mare grija la bila tensionata de un arc, cea care permite contactului sa sara intre cele doua pozitii. O clipa de neatentie si bila metalica de aproximativ 3-4mm diametru, va zbura intr-un univers paralel si o sa va uitati la contact ca la cel mai ineficient si scarbos lucru de pe lume. :)

IMG_20191125_203149.thumb.jpg.0d71daa0048fefa9d4a6d6e09f4c5de3.jpgIMG_20191125_205001.thumb.jpg.fbf9e92e48c217ad2ebf31f213be8321.jpgIMG_20191125_214247.thumb.jpg.4476c72702db877ec80749f708db611b.jpg

IMG_20191125_204901.jpg

IMG_20191125_214101.jpgIMG_20191125_215401.thumb.jpg.9fc587f17b74501cc0be9abafd2e137f.jpg

😀 M-am amuzat copios citind, nu de problema am facut haz ci de felul in care ai descris problema. Ma bucur ca ai rezolvat pana la urma ! 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, borsulica a spus:

Mi-au murit mansoanele, de-abia montate... Nu am verificat inca de ce. Mi-au inghetat terminatiile rau! 🤬

 

Apropo de asta, ieri mi-am cumparat Oxford Premium Touring. Ce sa vezi! maneta dreapta nu merge, probabil ca am nimerit varianta pentru ciungi...ghinion.:(

 

Acum 30 minute, Sică37 a spus:

😀 M-am amuzat copios citind, nu de problema am facut haz ci de felul in care ai descris problema. Ma bucur ca ai rezolvat pana la urma ! 😁

 

Ma bucur ca am reusit sa te mai relaxez :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact cum am spus si pe FB, parca vstromul ar avea doar manere incalzite oxford, si toata lumea spune ca sunt cele mai bune, dar cumva multa lume are probleme cu ele si nu prea spune si de treaba asta. Suntem in 2020 maine poimaine si toata lumea recomanda manere incalzite care pe langa ca au un dita mai firu urat ce iese din ele, mai are si o cutie cu maimute ce trebuie montata pe ghidon pe undeva. De zece ani, oxfordurile arata la fel, urate is atunci si acuma. M-am pus si am studiat un pic cataloagele de miar de prin alte tari si am gasit ceva interesant. Apoi am mai dat google in ceva forumuri straine si m -a atras foarte mult niste manere de la Koso. Drept urmare solutia gasita de mine a fost

Koso HG 13 dimensiune 7/8" + 1" adica 22 mm cu L 120 mm, se conecteaza direct pe baterie fara relee fara plus de contact, iar cablu este exact cat trebuie de lung. Pretul meu de achizitie a fost mare, 130 de euro, dar pe la bucuresti la MetricMotion, zic colegii ca ar fi cel mai ieftin. De asemena acest HG13 inlocuieste vechiile modele Koso Apollo. La jumatate din acest pret se gaseste pe louis o varianta de koso care cred ca e facuta special pt acel magazin, deoarece pe siteurile mai mult sua mai putin oficiale ale kosouri nu se gaseste modelul. Dar pt ca din reviwuri cablu nu era destul de lung, obligatoriu trebuia releu, respectiv un + de contact, eu am sarit peste partea asta si am ales varianta mai fail proof din pct meu de vedere.
Tot citind pe forumuri am vazut ca lumea zice ca a taiat x mm din manerul de pe partea dreapta, cea ce e o prostie. Acu maneta de acceleratie nu e nici ea cea mai stadard, dar cu un cutter sau un dremmel trebuie sculptat in cauciuc forma conului de la maneta. In aceste conditii nu mai trebuie taiat nimic si totul functioneaza perfect. De asemenea maneta de plastic a vstromului trebuie un pic cosmetizata cu un cutter pt ca are un guler spre exterior sin niste zimti  pe lung care fac cam imposibil montajul. Consider ca estetic sunt printre cele mai aspectoase. Vom vedea cata vreme tin. Deocamdata pe la +5-10 grade, strict in oras pe treapta 2 sunt suficient de calde cu manusile de vara.

Controlerul este chiar in maner integrat, iar butonul are deasupra un led care isi schimba culoarea in functie de treapta aleasa.
IMG_20191118_153105.thumb.jpg.1c1c3de6deb7845f29b3ea3d2c83ebe5.jpg   IMG_20191118_153101.thumb.jpg.23ab152997ceba70bf3a8ddb40f800b2.jpg  IMG_20191118_150225.thumb.jpg.2bc1529b14b7dd7b625a190e799a342f.jpg  IMG_20191118_150222.thumb.jpg.cf83ad9615badf1593b8e3d4e5e68bb5.jpg

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stim cu totii...

Dar unii dintre noi nu isi bat joc de motor in halul in care ai facut o tu si nu totul se centreaza in raporteaza in jurul tau. Daca tot esti asa econom ma mir ca nu ti ai montat manere de pe china cu 10-15$ si nu ai inceput sa le recomanzi la toata lumea ca fiind cele mai bune. Opiniile si parerile si mai ales perceptiile sunt diferite. Orice discutie exista, pe orice tema, tu le stii pe toate. Caz concret, sustineai tu ca tourance clasic sunt cele mai bune gume. Apoi eu ti am spus, alaturi de altii, de mai multe ori, ca nexturile sunt mai bune. Intr un final ai testat nexturile si in orice discutie sustii acum ca nexturile sunt tata lor. Din nou ti se spune ca pt asfalt roadtec 01 sunt peste nexturi, km mai multi, aderenta mai buna, tehnologie mai noua, argumentul tau contra este ca sunt mai scumpe. Nu cred sa existe vreun subiect in care tu sa nu fi expert pe acest forum.

 

Si discutia aici nu este daca diferenta de pret este justificata sau nu. In tot topicul daca dai search nu vei gasi nici o alta informatie despre alte manere incalzite. Ba mai rau, datorita discutiilor de pe acest topic, eu personal am crezut ca oxfordurile alea sunt singurele manere incalzite de pe piata si ca doar alea se gasesc de cumparat. Ba mai rau nu gasesti info despre lungime sau grosime, a trebuit sa sap mult si bine pana am gasit informatia potrivita. Noroc ca nu erau de vanzare la magazinul de unde iau eu piese si cu ocazia asta am aflat si de alte modele. Tot la fel de rau e ca am luat sublerul si am masurat grosimea ghidonului acolo unde se prinde in jug, surpriza e mai gros de 22 de mm acolo... Na ce cumperi... Daca stiam de existenta kosourilor mai demult, recunosc, as fi montat mult mai devreme aceste manere incalzite, iar in perceptia mea orice manere din care atarna firele alea cativa cm si au o cutie cu maimute is a no go.

 

Si daca tot zici de bani, pe louis sunt reduceri, toata toamna modelul acela de koso care cred ca a fost facut pt ei a fost la acelasi pret cu cele mai ieftine oxforduri de pe piata. Niste manere care arata cat de cat a 2020 nu a inceputul aniilor 2000, nu s perdecte, se putea si mai bine, daca aratau ca vechile apollouri nici nu iti dadeai seama ca nu sunt mansoanele originale din fabrica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 26.11.2019 la 1:00, Lucian_M a spus:

Am tema de lucru iarna asta, DACA termin portile garajului. 

Cred ca si motorul tau isi doreste sa nu termini portile, sa il mai lasi un pic sa respire! Fara suparare !🤟😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, cooldeep a spus:

Stim cu totii...

Dar unii dintre noi nu isi bat joc de motor in halul in care ai facut o tu si nu totul se centreaza in raporteaza in jurul tau. Daca tot esti asa econom ma mir ca nu ti ai montat manere de pe china cu 10-15$ si nu ai inceput sa le recomanzi la toata lumea ca fiind cele mai bune. Opiniile si parerile si mai ales perceptiile sunt diferite. Orice discutie exista, pe orice tema, tu le stii pe toate. Caz concret, sustineai tu ca tourance clasic sunt cele mai bune gume. Apoi eu ti am spus, alaturi de altii, de mai multe ori, ca nexturile sunt mai bune. Intr un final ai testat nexturile si in orice discutie sustii acum ca nexturile sunt tata lor. Din nou ti se spune ca pt asfalt roadtec 01 sunt peste nexturi, km mai multi, aderenta mai buna, tehnologie mai noua, argumentul tau contra este ca sunt mai scumpe. Nu cred sa existe vreun subiect in care tu sa nu fi expert pe acest forum.

 

Si discutia aici nu este daca diferenta de pret este justificata sau nu. In tot topicul daca dai search nu vei gasi nici o alta informatie despre alte manere incalzite. Ba mai rau, datorita discutiilor de pe acest topic, eu personal am crezut ca oxfordurile alea sunt singurele manere incalzite de pe piata si ca doar alea se gasesc de cumparat. Ba mai rau nu gasesti info despre lungime sau grosime, a trebuit sa sap mult si bine pana am gasit informatia potrivita. Noroc ca nu erau de vanzare la magazinul de unde iau eu piese si cu ocazia asta am aflat si de alte modele. Tot la fel de rau e ca am luat sublerul si am masurat grosimea ghidonului acolo unde se prinde in jug, surpriza e mai gros de 22 de mm acolo... Na ce cumperi... Daca stiam de existenta kosourilor mai demult, recunosc, as fi montat mult mai devreme aceste manere incalzite, iar in perceptia mea orice manere din care atarna firele alea cativa cm si au o cutie cu maimute is a no go.

 

Si daca tot zici de bani, pe louis sunt reduceri, toata toamna modelul acela de koso care cred ca a fost facut pt ei a fost la acelasi pret cu cele mai ieftine oxforduri de pe piata. Niste manere care arata cat de cat a 2020 nu a inceputul aniilor 2000, nu s perdecte, se putea si mai bine, daca aratau ca vechile apollouri nici nu iti dadeai seama ca nu sunt mansoanele originale din fabrica.

Ai descoperit și tu niște manșoane mai deștepte și crezi că ai inventat roata. Poate nu vor toți să cumpere fix ce ai tu. Și nu mai critica așa, că nu ne-am ținut de aceeași cărămidă la cutremur.

Fiecare e liber să recomande ce a montat și funcționează bine. Că eu le-am găsit la jumătate din prețul de nou, aia e. Că este cutia de comenzi- nu mă deranjează. 

Succesuri!

 

Btw, Tourance sunt gume bune, Next m-au ținut mai puțin decât clasicele. Ciudat, nu? Ai niște fixuri și mă tot agăți. Nu îți place ce postez, bagă ignore.

Acum 25 minute, Sică37 a spus:

Cred ca si motorul tau isi doreste sa nu termini portile, sa il mai lasi un pic sa respire! Fara suparare !🤟😁

Ce glumă bună, aproape că am râs. Era criză de băgători în seamă, ca pe grupul de Facebook, de unde am ieșit definitiv, că mulți pe acolo au trei oo.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Lucian_M ai iesit de pe grupul de fb ca nu esti n stare sa suporti o critica si pt ca nu stii de gluma. Te ai atacat imediat, fara nici un motiv la o gluma mai mult sau mai putin vinovata, generata, culmea, tot de atitudinea ta. Nu inteleg de ce nu ai continuat sa vi la intalniri si daca ai ceva de reprosat sa o faci direct in persoana grupului sau persoanelor implicate, evident la o bere si intr un cadru amical.

 

Eu am descoperit mansoanele, am scris trei paragrafe despre ele, asa informativ, pe viitor cand da cineva search sa vada ca exista si altceva si mai ales sa vada dimensiunile si problemele la montaj. Daca tu din asta ai inteles ca eu inventez roata,  inseamna ca ai o problema de interpretare. Doar asa informativ de pe grupu ala de fb stiam deja ce mansoane si a montat colegul nostru, a venit si a spus ca ceva nu i bine, vine al doilea coleg si se plange, vi si tu si ne zici ca la acelasi model tu nu ai probleme si ca merg fenomenal. Perfect, ai fost norocos. Apoi vin eu si va prezint o solutie alternativa, defapt nu una, mai multe. Si ce faci tu? Te bagi in seama in continuare si ne informezi pe toti ca de diferenta de bani tu faci altceva la motorul tau, fara sa aduci un informatie folositoare comunitatii, ci doar sa ne spui tu ce faci tu cu banii tai. Apoi cand iti spun intr un mod diluat ca acel comenrariu nu isi are locul, vin si cu argumente ca sa intelegi, iara te ataci ca eu te critic si nu am petrecut cutremure impreuna. Eu nu am venit sa iti spun ca unul din colegii mei de lucru fumeaza tigari de banii mansoanelor mele in trei saptamani. Normal ca fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui, dar in principiu pe nimeni nu intereseaza ce face celalat. Solutia ta puerila recomandata de tine e sa te ignor. Eu spre deosebire de tine daca sunt deranjat de ceva iau atitudine. Acum mai enervat a n oara cu bagatul tau in seama, ti am transmis ce am avut de zis. Pe viitor nu te voi ignora, iar ce faci tu este strict decizia ta, si te astept in continuare la fel ca si pe ceilalti colegi la urmatoarele intalniri.

 

O lege fundamentala a fizicii spune clar ca orice actiune are si o reactiune. Cu atitudinea ta ai reusit sa enervezi multi vstromisti, unii dintre ei ignorandu ti total postarile. Dar avand in vedere ca tu esti cel care e ignorat, cel de care se ia toata lumea, cel care este criticat, cel de care se face misto, ar cam trebui sa iti dea de gandit ca poate problema e la tine nu la noi, vstromistii care suntem una dintre cele mai misto comunitati, comunitate in care eu am descoperit o gramada de oameni faini si care tutror ne face placere sa ne reintalnim cu orice ocazie posibila.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urmaresc de ceva vreme topicul asta si dau de omniprezentul Lucian.

Omule,cand de la un numar de 3 oameni in sus iti spun acelasi lucru,ce concluzie tragi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, cooldeep a spus:

Si discutia aici nu este daca diferenta de pret este justificata sau nu. In tot topicul daca dai search nu vei gasi nici o alta informatie despre alte manere incalzite. Ba mai rau, datorita discutiilor de pe acest topic, eu personal am crezut ca oxfordurile alea sunt singurele manere incalzite de pe piata si ca doar alea se gasesc de cumparat. Ba mai rau nu gasesti info despre lungime sau grosime, a trebuit sa sap mult si bine pana am gasit informatia potrivita. Noroc ca nu erau de vanzare la magazinul de unde iau eu piese si cu ocazia asta am aflat si de alte modele. Tot la fel de rau e ca am luat sublerul si am masurat grosimea ghidonului acolo unde se prinde in jug, surpriza e mai gros de 22 de mm acolo... Na ce cumperi... Daca stiam de existenta kosourilor mai demult, recunosc, as fi montat mult mai devreme aceste manere incalzite, iar in perceptia mea orice manere din care atarna firele alea cativa cm si au o cutie cu maimute is a no go.

 

 

Eu, personal, consider ca cea mai buna sursa de informare este mediul online din afara tarii. Rar am gasit informatii utile pe site-urile romanesti. Toate tutorialele si review-urile bune sunt din afara. In Romania, din pacate, forumurile sunt presarate de certuri si discutii inutile, in loc de informatii utile. 

 

Legat de manerele Oxford, deja sunt la al doilea set cu probleme. Primul set mi-a facut probleme dupa un an de folosire, unitatea centrala nu mai mergea decat la nivelul 1 sau cel mai sus. Probabil luase apa. Cred ca pur si simplu am vrut sa le mai acord o sansa. Nu designul lor relativ slab ma retinea pe mine, ci frica de stricaciuni. Si uite ca s-a adeverit. Prin urmare, nu mai recomand nimanui manerele incalzite Oxford. La mine a fost 2 din 2 cu probleme. O sa arunc un ochi pe la legaturile electrice, dar nu imi fac mari sperante. 

 

Si in mod clar, data viitoare o sa merg pe alta varianta, clar Koso pentru ca am vazut reveiw-uri bune. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 27.11.2019 la 14:01, george13 a spus:

A montat cineva cartuse de furca fata de la Ricor?

https://store.ricorshocks.com/

 

Am citit numai de bine pe afara.

Nimeni nu a montat sau nu a mers cu asa ceva la Vstrom? Rog comentarii de la cei in cauza .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

11 hours ago, cooldeep said:

Exact cum am spus si pe FB, parca vstromul ar avea doar manere incalzite oxford, si toata lumea spune ca sunt cele mai bune, dar cumva multa lume are probleme cu ele si nu prea spune si de treaba asta.

Am spus si pe FB, ma super bucur ca se gasesc si in Romania la preturi cat-de-cat abordabile. Cand m-am uitat dupa ele erau doar in state si, dupa transport si taxe ar fi iesit mult, mult mai scumpe. Sunt curios cum se vor comporta in timp, desi pe net oamenii par destul de multumiti de ele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, xtx a spus:

Am spus si pe FB, ma super bucur ca se gasesc si in Romania la preturi cat-de-cat abordabile. Cand m-am uitat dupa ele erau doar in state si, dupa transport si taxe ar fi iesit mult, mult mai scumpe. Sunt curios cum se vor comporta in timp, desi pe net oamenii par destul de multumiti de ele.

 

La care manere te referi acum? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am vazut Koso pana anul asta. Am mai avut montate pana acum mansoane incalzite de la Puig - foarte misto, dar nu am tinut acaretele destul, ca sa pot aprecia durata lor de viata 😀. Nu stiu ce a intrat in mine, ca am vrut eu sa iau Oxford...

 

Si nu va mai certati, ca ma duc sa pun originale 😛, da??

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...