Sari la conținut

etapa a VII ENDUROCROSS Valiug - Resita


missy-4x4
 Share

Postări Recomandate

Într-o regiune pitorească admirabilă, la o departare de aproximativ 30 km spre SE de ReÂşita, se află liniÂştita stațiune Văliug. Întrucât în județul CaraÂş – Severin predomină relieful montan, zona Văliugului oferă oaspeților săi un cadru natural de o frumusete unică, obiective de un deosebit interes turistic Âşi Âştiințific.

Văliugul este o stațiune climaterică, care încă din anul 1879 a început să fie vizitată de oaspeți veniți din toate colțurile țării.

Comuna Văliug este situată pe Âşoseaua ReÂşița – Slatina-TimiÂş, accesul fiind posibil pe Âşosea sau cu trenul până în Slatina-TimiÂş iar de aici pe Âşosea prin satul Gărâna. Văliugul se întinde de-a lungul râului Bîrzava, începând de la aÂşezările din Crăinicel pana la Hirtu, acolo unde se bifurcă drumurile spre barajul Gozna(la dreapta) Âşi spre Gărâna (la stanga).

Comuna Văliug (Franzdorf) ia naÂştere la 29 iunie 1793, prin stabilirea în zonă a 71 de familii provenite din regiunea Salzkommergut - Austria, care împreună cu un număr mic de romani (olteni) formează locuitorii acesteia. O parte dintre ei au fost repartizați la Crivaia (Krivei), iar cealaltă parte în Poiana Văliugului (Iosefinental).

Din punct de vedere turistic triunghiul format de lacurile de acumulare Trei Ape, Gozna si Secu având în centru stațiunea Semenic constitue punctul de interes central permițând desfăÂşurarea activităților turistice atât iarna cât Âşi vara.

 

FRANZDORF VĂLIUG enduro 2009 reprezintă rampa de lansare în Campionatul Național de ENDUROCROSS al României. Fiind cea de-a doua ediție Âşi purtând rangul de „prietenească” enduro, ACTIOLAND - SPEED RACING ÂŞI PRIMĂRIA VĂLIUG împreună cu partenerii vă propun să participați la o competiție plină de aventuri Âşi popasuri prin munții Semenicului cu peisaje ademenitoare: culmi cu păduri bogate, poieni, pârâuri, căderi de ape Âşi lacuri.

Concursul se va desfăÂşura conform Regulamentului Campionatului național de endurocross Âşi se adresează motoarelor, Atv-urilor, Quad-urilor Âşi Side by Side-urilor modificate pentru condiții extreme de competiție Âşi rulaj pe teren accidentat .

 

 

Vineri 04.septembrie 2009

 

• Sosirea Âşi înscrierea concurenților

• Verificări tehnice

• Cazare Âşi cină

 

Sâmbătă 05.septembrie 2009 (etapa a VII a campionatului național de endurocross )

 

• Startul: sâmbată , ora 10,00

• Concurenții trebuie să parcurgă integral traseul cu o lungime totală de 8 km, conform regulamentului de endurocross. Concurenții vor participa la cele 3 clase :

• A - Avansati (minim 16 ani)

• B - Sport (minim 14 ani)

• C - Hobby (minim 14 ani) – ATV

- Quad

• DesfăÂşurarea concursului conform regulamentului

• Premiere Âşi Cina festivă: sâmbătă ora 21,00

 

 

Duminică 06. Septembrie (cupa FRANZDORF- VĂLIUG enduro 2009 )

• Briefing ora 09,00

• Start : ora 10,00

• Traseul de aproximativ 100 km urmăreÂşte diferite parcursuri montane, cu obstacole variate Âşi uneori foarte dificile. Toate obstacolele întâlnite sunt 100% naturale!

• Navigația : trasee marcate

• Carburantul este asigurat contra cost de către organizatori, în parcul tehnic din campare. Competitorii moto, ATV si QUAD beneficiază de puncte de realimentare intermediare pe traseu

• Asistența tehnică este permisă în bivuac, numai în parcul tehnic special amenajat Âşi delimitat de către organizator

• Festivitate de premiere: ora 16,00

 

 

Cazarea este asigurată începând din 04 septembrie ora 16,00 până duminică, 06 septembrie ora 16,00

Asistența medicală este asigurată pe toată durata competiției cu vehicule echipate corespunzător, cu personal calificat Âşi atestat

Taxa de participare este de 300 RON Âşi include:

- amenajarea traseelor, parcului tehnic Âşi a bivuacului

- 2 nopți de cazare

- 2 mese pe zi

- diplome Âşi cupe

- materiale promoționale

- festivitate de premiere

- masa festivă Âşi party

- CD – filmări Âşi poze ale evenimentului la final de competiție

Pt cei ce nu doresc cazare taxa de participare este de 150 RON.

Regulile Âşi detaliile competiției sunt stipulate în Regulamentul Particular

detalii : tel 0722 228 467, furduiradu@yahoo.com

 

Mesaj completat

Am primit si confirmarea regulamentului particular de la Federatia Romana de Motociclism valabil pentru campionatul de endurocross.

 

Participantii la cupa " Franzdorf" nu au obligatii fata de Federatia Romana de Motociclism.

 

Echipa organizatoare va asteapta sa participati la o cursa plina de aventura si care, credem noi, e pentru toate buzunarele si pentru toti detinatorii de moto, quad, atv, Side by Side inmatriculate sau nu, superdotate sau mai putin modificate.

 

Cu alte cuvinte o cursa pentru toti cei carora le place aventura in munti.

Mesaj completat

La aproximativ 30 km de ReÂşița, în liniÂştita stațiune Văliug-Crivaia, stațiune încadrată de relieful montan, ape curgătoare Âşi vestitele lacuri, clubul Actioland – Speed-Racing TimiÂşoara împreună cu Primăria Văliug Âşi Centrul de prevenire, Evaluare Âşi Consiliere Antidrog CaraÂş Severin, au organizat cea de-a VII-a etapă a Campionatului Național de endurocross, urmată, în ziua următoare, de Cupa „ FRANYDORF VĂLIUG ENDURO 2009.

DeÂşi, zona este puțin valorizată, acest gen de competiție a fost o premieră salutată atât de localnici Âşi turiÂşti cât Âşi de cei care au avut curajul de a se aventura. Competiția a adus la start-ul de sâmbătă: 32 de concurenți, sportivi remarcați în campionatul românesc dar Âşi în competițiile străine. Am fost onorați de prezența unor nume cum ar fi : multiplu campion național la Quad Âşi ocupant al locului IV în campionatul Mondial de Rally Raid, bănățeanul RĂZVAN IRIMESCU, pilot al „ ACTIOLAND – SPEED RACING TIMIÂŞOARA” dar Âşi de multiplu campion național Âşi internațional la clasa Moto, sătmăreanul EMANUEL GYENES, pilot al „ VECTRA ZĂRNEÂŞTI”.

În majoritatea zonelor din țară, a fost declarat Cod Galben, însă primul semn, ca Dumnezeu este alături de noi, a fost vremea deosebit de bună, pentru acest concurs. Prima zi, cea de sâmbătă, 05.09 a început conform orarului , în jurul orei 10,00. La înscrieri s-au prezentat 32 de concurenți la categoriile MOTO, QUAD Âşi ATV, clasele A(profi), B ( sport) Âşi C ( hobby). Traseul, foarte bine marcat, cu obstacole naturale, dar Âşi obstacole construite ingenios de mintea buclucaÂşă a organizatorilor Radu Furdui Âşi Sorin Blaga ( viceprimarul Văligului) pe platoul STUPINA, a fost pe gustul participanților. Orele s-au scurs fără a lăsa în urmă incidente Âşi nemulțumiri. Startul, de data aceasta, a fost de luat de concurenții de la categoria Quad, urmați de cei de la ATV, Âşi ulterior de cei de la cetegoria Moto. Arbitrajul corect a fost asigurat de Federația Română de motociclism, reprezentată de preÂşedinta comisiei de Teren, d-na NICOLETA OLARIU Âşi dl JIDĂNEANĂU LUCIAN, cărora le mulțumim în mod deosebit pentru înțelegerea, îngăduința Âşi omenia cu care ne-au accepat imperfecțiunile Âşi greÂşelile. A descrie în cuvinte spectacolul oferit este practic imposibil. Cei prezenți însă au plecat cu amintiri frumoase iar noi vom lăsa pozele Âşi imaginile să vorbească. Festivitatea de premiere a incheiat ziua de sâmbătă în jurul orei 18,00 cînd premiile au fost oferite de către ACTIOLAND SIBIU prin produse Acerbis Âşi Maxxis, cupe Âşi diplome oferite de Organizatori.

Ziua de duminica, a început la ora 9,00 cu înscrierea temerarilor Âşi dornicilor de aventură printre ravene, ape curgatoare Âşi poteci de pădure. La ora 10,31 a luat startul primul concurent din cei 30 înscriÂşi pentru aceasta cupă, oferită de primăria VĂLIUG. La finalul primei probe speciale, concurenții au fost aÂşteptați cu gratare Âşi răcoritoare în inima munților. După prima probă specială am avut Âşi 3 retrageri din concurs, semn că dificultățile traseului pun la încercare abilitățile piloților dar Âşi performanța tehnică a bolozilor. AjunÂşi din nou pe platoul STUPINA, pentru cea de-a doua probă specială, după aproximativ 60 KM, concurenții mai puțini la nr cu încă 4, au luat startul în ultima cursa decisivă pentru podium.

Nu putem încheia acestă modestă descriere a competiției fără a menționa curajul Âşi succesul Primarului din Văliug, exemplu pentru localnici, de a participa atât în campionatul național de endurocross la clasa Hobby ( moto) cât Âşi la Cupa FRANYDORF-VĂLIUG ENDURO 2009, categoria ATV,pe care a Âşi câÂştigat-o. Cu aÂşa iubitori Âşi pasionați ai sportului cu motor, în rândul unor puteri decizionale, ne putem bucura pentru viitorul acestui sport deosebit. Folosesc acest prilej pentru a mulțumi PRIMĂRIEI VĂLIUG pentru intreg sprijinul Âşi susținerea acordată. AÂş putea spune, că acesta fiind al 4-lea an de organizare al clubului SPEED RACING, am întâlnit în sfârÂşit, oamenii care nu au avut răspunsuri negative la nici una din doleanțele Âşi cerințele noastre.

Sunt mulți cei cărora ar trebui să le mulțumim, nu aÂş vrea să omit pe nimeni, pentru că fiecare a avut un rol important. Dar cel mai mult aÂş vrea să mulțumesc concurenților care au avut încredere în noi Âşi ne-au acceptat cu bune Âşi cu rele. Cu siguranță, această competiție va deveni una tradițională pentru această zonă.

Clasamente :

 

Etapa a VII – a Endurocross

 

Clasa C quad

 

1. Irimescu Răzvan - CS Actioland - Speed Racing

2. Dib Lorint - CS Actioland – Speed Racing

3. Dan Buta – CS AMC Bogdan

 

Clasa C moto

 

1. BOGDAN BUĂIU – CS AMC Bogdan

2. MIHAI EPERESI - CS Transilva

3. ZOLTAN KOVACS – CS AM Iseco

 

Clasa B

 

1. PAUL FRĂĂILĂ – CS AMC Bogdan

2. DANIEL CONOPAN – CS Xtreme Baia Mare

3. MIRCEA GUSTAV – CS AM Iseco

 

Clasa A

 

1. EMANUEL GZENES – CS Vectra ZărneÂşti

2. CĂTĂLIN BOCARNEA – CS Transilva

3. RUDOLF SIMPF – CS Transilva

 

Cupa Franzdorf- Văliug Enduro 2009

 

QUAD

 

1. OROS CIPRIAN

2. LAURENĂIU NICOARĂ

3. ROBERT TĂTAR

 

ATV

 

1. MARIUS MOCANU

2. DENIS COMAN

3. SEBASTIAN STROILĂ

 

MOTO

 

1. BOCĂRNEA CĂTĂLIN

2. MIHAI EPERESI

3. MARIUS NICULESCU

 

Imediat ce intru in posesia pozelor am sa atasez acestor rezultate.

post-38270-1251189017_thumb.jpg

13.Ec.Reg._Prog._Timisoara.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...