Jump to content

despagubiri asigurare pt vatamare corporala


vreau_bani
 Share

Recommended Posts

in urma cu vreo 3 luni am lovit cu motocicleta unui prieten un autocamion care mi-a taiat calea. in urma accidentului m-am ales cu tibia si peroneul de la piciorul drept rupte. acum ca am invatat sa merg din nou si trebuie sa ma apuc de alergat pe la asigurari. prietenul meu si-a facut deja un dosar pt asigurare (sa-si repare motorul) si am inteles ca trebuie sa primesc si eu ceva despagubiri (pt ca mi-am rupt piciorul, stat prin spital, recuperari, bla bla bla...). acum intrebarea mea este: stie cineva cam ce ar trebui sa contina acest dosar?? si aproximativ ce suma ar trebui sa primesc (sa stiu daca merita alergatura)??

am uitat sa spun ca tir-ul era polonez si asigurarea o avea la generali polonia.

va multumesc

Link to comment
Share on other sites

In primul rand ca sa obtii ceva de la asigurari, vina pt producerea accidentului trebuie sa fie a soferului de pe autocamion.

 

Va trebui sa te constitui parte civila( in procesul penal) iar in urma unei sentinte definitive si irevocabile, vei putea primi o suma de bani ( stabilita de instanta de judecata), atat de la soferul camionului cat si de la societatea de asigurari .

 

Nu este foarte complicat, numai ca va trebui sa te inarmezi cu multa rabdare pt ca in astfel de cazuri, procesul poate dura foarte mult timp.

 

PS: Daca vrei mai multe detalii suna-ma la 0762.262.989 (Adrian) si iti explic mai in amanunt ce ai de facut.

Multa bafta.

Link to comment
Share on other sites

pai am depus o plangere in care ma constitui parte civila. soferul si-a recunoscut vina, politia l-a declarat vinovat, am martori, deci e incontestabila vinovatia lui. eram curios cam ce suma as putea obtine de la asigurare sa nu alerg degeaba.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu te astepta la o suma foarte mare, traim totusi in Romania. Cred ca ar fi mai indicat sa vb cu soferul ( ar fi un castig pt amandoi), tu renunti la plangere iar el iti da o suma de bani care sa acopere toate cheltuielile facute si nu numai.

 

Cineva imi povestea ca a fost lovit pe trecere de un sofer beat crita, iar dupa vreo 4 ani de judecata, instanta a fotarat ca are de primit echivalentul a 8000 euro, asta in situatia in care vreo 3000 ii daduse la avocat iar in urma accidentului el a ramas cu un picior mai scurt.

Link to comment
Share on other sites

mie i-a spus inspectorul de la Generali ca pentru despagubire as avea nevoie de factura pentru spitalizare (sau un act care sa specifice costul) si/sau o adeverinta de la locul de munca cu valoarea salariului care ar fi fost pe durata spitalizarii. La mine nu a fost cazul, cateva julituri si 5-6 zile de ingrijiri, fara spitalizare, nu inseamna nimc

Sanatate maxima!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...