Sari la conținut

MZ 125 RT 1961 - Reconditionare


master_alexut
 Share

Postări Recomandate

Bine v-am regasit, tin sa subliniez ca mai avem inca un master MZ in famile, si aici trebuie sa ii multumesc lui Taz1 pentru recomandare.Dupa niste noroaie crunte, gropi de fereai una, dadeai in patru si santuri pe drum facute de tractoare, de a ramas masinuta suspendata...la 50 km de bucuresti am mai pescuit de la un mosulet, un mz 125 desfacut pana la ultimul surub.Mi-am propus sa fie ultima achizitie de genul, deoarece mi-am cam facut plinul insa nu cred ca m-as putea abtine de la o oferta ok in ceea ce priveste subiectul nostru :).

Ce a fost cu adevarat remarcabil este ca avea printre gramada desfacuta un kilometraj nou cu 1 km , probabil cumparat inainte de desfacere, si aruncat acolo.I-am pus rama mea deabia cromata ( a lui incepuse sa rugineasca de la vreme) si m-am facut de kilometraj impecabil.Altceva ca cautam demult, a fost oglinda originala care din pacate avea sticla sparta, insa banuiesc ca un geamgiu iscusit o rezolva.

A mai sosit inca o mica transa de la cromat si anume filtrul de aer( care original nu este insa...na, e mai frumos asa :D )capacul de rezervor, refacut care de data asta a iesit impecabil si tablita de la seaua spate, ce vine in fata ei ( sincer nu am vazut-o la multe mz-uri) as zice ca sunt norocos ca o am.Cand spuneam ca am terminat de cromat...a mai aparut oglinda, dar bine ca a aparut :).

2369674400092142186S600x600Q85.jpg

2838917250092142186S600x600Q85.jpg

2378397820092142186S600x600Q85.jpg

2812972700092142186S600x600Q85.jpg

2512271830092142186S600x600Q85.jpg

 

Acestea fiind cam ultimele noutati, profit si spun si aici, poate are cineva.Cam peste 4 luni voi iesi din randul flacailor :laugh: si cum nunta va avea loc intr-un restaurant cu decor interbelic, ma gandesc ca ar fi frumos ca pentru plicurile de sfarsit, invitatii sa le puna intr-o valijoara veche, prafuita si putin uzata in ton cu decorul.Daca are cineva pe acasa, prin pod sau mai stiu eu pe unde ceva interesant , as fi interesat sa cumpar ceva de genul.Precizez ca vreau neaparat ceva de dimensiune mica (sa stea ok 100 plicuri care nu au cum sa fie prea mari...desi sper eu ;) ), m-am gandit la ceva putin mai mare decat o foaie A4, poate fi valiza din piele, lemn ...orice interesant si nu mare.Un link cu localul, pe interior 4 se vede cel mai bine tipul decorului.

 

http://www.jaristea.ro/panorama/Tur%20Virtual_Jaristea.html

 

Multumesc pentru atentie si o zi frumoasa...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 163
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

sal... arata foarte misto chilometraju si piesele cromate arata foarte bine cred ca o sa cromez si eu la AWO tot unde leai cromat tu,in privinta nuntii foarte misto locatia si interesanta idea cu cutia(cufar)ar fi misto pusa pe saua mezeului..apropo, ginerica ar trebui sa isi ia mireasa pe motor ca asa se cade la un biker.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Salutare tuturor,

 

In urma unei discutii prealabile cu Alexandru [master alexut], am decis sa ma alatur si eu acestui topic in intentia de a fideliza segmentul RT 125/3. O sa incep prin a pune ceva imagini cu MZ-ul meu care sa poata sta la baza discutiilor ce vor urma. Povestea e simpla, decizia de a imi achizitiona o astfel de "jucarie" venind din pasiunea pentru tot ceea ce inseamna retro si debordeaza de personalitate. Dupa ceva cautari m-am oprit la motocicleta lui Nea Mitica de la Buzau, fara insa sa o cumpar direct de la acesta. Intre timp dumnealui a instrainat-o altcuiva, eu urmand sa fac tranzactia cu acesta din urma. De aici se ridica prima mea intrebare ce are urmatoarele coordonate:

1. Am contract de vanzare cumparare intre Nea Mitica si dl. X [aleg sa ii protejez identitatea fiind si el membru al forumului]

2. Am un fiscal scos de Nea Mitica pe 2 martie

3. Pe talon este trecut de mana "instrainat catre dl. X"

4. Carte de identitate

5. Contract de vanzare cumparare intre dl. X si mine

Intrebarea este cat de anevoioasa va fi inscrierea date fiind cele enumerate mai sus. Cat ma incurca faptul ca motocicleta a mai trecut pe la cineva? Orice informatie imi va fi de mare ajutor.

 

Trecand de partea cu actele, mergem putin spre partea tehnica cu tot ceea ce implica ea. Este o motocicleta buna per total, dar la care insa s-a umblat destul [in special la instalatia electrica facandu-se tot felul de modificari], ca atare necesitand o atentie sporita la momentul restaurarii. Ca si structura, saua din fata sta pe alt cadru decat cel original, maneta de frana cred ca este inlocuita cu altceva, esapamentul nu pare sa fie original si lista cred ca poate continua cu mici detalii insesizabile la prima vedere.

Voi avea nevoie de aproape tot ce inseamna cauciucuri de la mansoane pana la protectiile lantului si sei [sa - caci nu o voi pastra decat pe cea din fata], va trebui revopsita caci cine a facut treaba anterior a vopsit-o intr-un fel greu de imaginat, vor fi multe elemente de cromat, va trebui refacuta instalatia electrica.

 

Va pot spune insa ca merge foarte bine si ca lumea intoarce capul dupa ea chiar daca, din punctul meu de vedere, este doar o palida umbra a ceea ce va urma sa fie.

 

In asteptarea cat mai multor raspunsuri si informatii, va multumesc pentru rabdarea de a citi acest post.

Mircea

 

p.s.: maine seara voi pune poze in detaliu

post-33607-1301850049_thumb.jpg

post-33607-1301850186_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel de la care ai cumpărat-o, de la X, trebuie să o înscrie la el la financiar. Apoi faci contract de v-c cu X, îți dă fiscalul Âşi mergi Âşi o bagi la tine la financiar, de acolo ai drumul obiÂşnuit.

Deci, pentru înmatricularea fără probleme îți trebuie următoarele acte:

1. a) Contract de v-c între Mitică Âşi X.

b ) certif fiscal, în care nea M scoate de la Financiar moto cu ocazia vânzării către X.

c) fiÂşa de înmatriculare, dintre M Âşi X.

d) cartea de identitate Âşi talonul.

e) contract de v-c între tine Âşi X.

f) certif fiscal eliberat de finaciarul lui X.

g) fiÂşa de înmatriculare dintre tine Âşi X.

 

Poți să apelezi la varianta 2:

a) contract de v-c între M Âşi tine.

b ) certif fiscal eliberat lui M cu ocazia vânzării către tine (asta dacă nu s-aeliberat în cazul 1).

c) fiÂşa de înmatriculare dintre M Âşi tine, cu Âştampila primăriei de radiere.

d) cartea de identitate (fără talon, pe ăsta îl dai pierdut Âşi nu ai probleme).

 

PaÂşii următori sunt cei obiÂşnuiți.

Editat de mihai_prd
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult pentru informatii. Se pare ca lucrurile s-au complicat un picut prin aparitia lui X. O sa o iau pas cu pas si sper ca saptamana viitoare sa fie pe numele meu.

 

Bafta

Mesaj completat

Salut din nou!

 

Asa cum am promis revin cu poze in detaliu, cu preponderenta acolo unde sunt probleme ce trebuiesc remediate. In directia asta o sa va rog sa ma ajutati in cautarea mea de piese cu indicii care sa ma conduca catre reperele mult dorite. Cea mai mare nedumerire o am legat de cutia bateriei unde este o adevarata "inginerie". Acum urmeaza o lunga serie de solicitari:

 

Am nevoie de cadrul seii fata, dar musai si de saua in sine. Se vede in poze ca este prea rupta.

Care dintre cele doua manete este originala? Cea de frana sau cea de ambreiaj?

Motocicleta a avut montate semnalizari, motiv pentru care s-a folosit o bormasina. Rezultatul se vede in poze.

Tachometrul este functional, dar montat stramb. In plus, inelul pare greu de recuperat.

O alta problema este pedala de frana careia i-a fost sudata o extensie pentru a deveni mai lata.

Aveti idee de unde pot procura cele doua aparatori ale lantului? Ale mele sunt irecuperabile.

Un buson de rezervor original mi-ar umple sufletul de bucurie :)

Nici stopul spate nu arata prea bine, dar daca nu gasesc altul il refac pe acesta.

 

Atasez pozele care, spun eu, vorbesc de la sine.

 

Mesaj completat

... scuze, restul pozelor

post-33607-1302110437_thumb.jpg

post-33607-1302110699_thumb.jpg

post-33607-1302110766_thumb.jpg

post-33607-1302110793_thumb.jpg

post-33607-1302110805_thumb.jpg

post-33607-1302110821_thumb.jpg

post-33607-1302110832_thumb.jpg

post-33607-1302110874_thumb.jpg

post-33607-1302111105_thumb.jpg

post-33607-1302111121_thumb.jpg

post-33607-1302111138_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Maneta de ambreiaj e cea originala. Da ca sa nu se supere Alexutz ca ne bagam peste topicul lui deschide-ti una separata si o vom urmari si aia cu cea mai mare palcere /drag/sfaturi/solutii bla bla bla :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- fishy86- nu ma supar, am vb cu kmkz si eu personal am considerat ca este mult mai util un topic dedicat MZ 125 RT unde sa se stranga toate informatiile decat 10 topicuri imprastiate pe multe pagini in urma, cu franturi de sfaturi, scheme si informatii.Asa ca este binevenit in topicul asta orice mz 125 rt :).

 

 

- kmkz desi motocicleta ta arata bine in general, a cam fost gaurita aiurea, o sa ai de astupat gauri sau sa iti faci rost de elemente ok.Din ce am inteles eu de la nea Mitica ( am cumparat un motor de la el) , zicea ca bobina de inductie este de altceva si se afla in cutia de baterie, ceea ce se si vede.Daca functioneaza ok, cred ca o poti lasa linistit si pe aia ca oricum nu se vede. Stopul il faci foarte usor si pe cel care il ai, tai sticla rotunda de la un stop spart de masina, aparatorile de lant + burdufele de cauciuc de la furca le poti gasi la dany ( intreaba-l daca le are) si pentru restul...urmareste forumul si vor aparea toate piesele pe care le doresti in timp.Cu seaua o sa fie o problema, daca vrei o replica cu originalele, numai din germania poti comanda (40-50 euro) sau ceva de moto ruseasca dar s-ar putea sa nu fie identica. Busonul pare original, doar ca era cu bulina aia pe el.

Asa cum ti-am spus , intai actele dupa distractia :).Dupa ce rezolvi ce ti-a spus mihai, cu restul actelor ( rar, pipera etc) am scris putin mai in urma cu cateva pagini sau ma intrebi si iti spun exact pasii.

 

Multa bafta..

Editat de master_alexut
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 months later...

Salut, te intorsesti din Franta? Nu te-am mai vazut pe messenger de asta vara.Mai vorbim acolo mai multe.Eu nu am mai facut mare lucru dar vad ca ai inceput sa misti mataluta ceva si sa faci valuri pe forum :). Daca mai ai ceva noutati, sa imi spui si poate iti mai fac o vizita la garaj.

In rest toate bune, dar din pacate nu din sfera vehiculelor cu 2 roti :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, te intorsesti din Franta? Nu te-am mai vazut pe messenger de asta vara.Mai vorbim acolo mai multe.Eu nu am mai facut mare lucru dar vad ca ai inceput sa misti mataluta ceva si sa faci valuri pe forum :). Daca mai ai ceva noutati, sa imi spui si poate iti mai fac o vizita la garaj.

In rest toate bune, dar din pacate nu din sfera vehiculelor cu 2 roti :)

Ai inceput sa te misti mai greu de cind te-ai insurat :bounce: .....vezi ca atunci cind vor veni si copii s-ar putea sa te misti si mai greu . Asa ca .....profita acu si termina-ti motocicleta mai repede :crack: sa aiva si feciora-tu cu ce se mindri cind so face mai mare .

Editat de ioneld
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salve,

 

M-am intors de prin vara si am reluat incet si metodic activitatile la MZ-ul meu.

 

Cand vrei tu esti bine venit la mine la garajel sa mai reparam ceva sau sa bem o bere...

 

Numai bine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...