Sari la conținut

CASTILE FLIP-UP - Discutii Generale


costinFB
 Share

Postări Recomandate

De o saptamana mi-am cumparat pentru oras/scuter un Flip-Up Vemar Nashi de pe Fc-Moto pentru a proteja casca principala cumparata acum o luna, un Shoei NXR. Am citit cateva pareri si, surprinzator, 90% erau pozitive.

 

89 euro, redusa de la 189,plus Transport.

 

Interiorul e foarte placut iar casca vine foarte bine pe cap. Zgomotul e la nivelul unui Schuberth C3(am avut doua). E un pic grea(1650g) dar per total e un super deal pentru cineva care-si cauta o a doua casca sau o casca ieftina de "tranzitie".

 

De oras am si un Jet de la Scorpion, Flip-ul Insa este genial, mai ales acum, toamna. 

 

 

Editat de Gixu.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 322
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Admin
La 12.09.2019 la 14:02, DiarM a spus:

este exclus din start mersul cu cagula

Fără este o metoda sigură 100% de a strica interiorul unei căști de la transpirație și praf. 

Plus tenul pasagerei, tot timpul expus la praf. 

Plus senzația de cald, o cagula din coolmax asigură un confort foarte bun vara. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 12.09.2019 at 14:02, DiarM said:

hai sa readuc la viata topicul. Vreau sa cumpar o casca cu flip-up pentru pasagera pana in 10 foi. Nu am avut niciodata una, nu sunt la curent cu ele si nici nu stiu ce sa aleg/ unde sa gasesc in bucuresti pentru proba. Ceva recomandari de unde sa incep? Gasesc ceva okiesh pentru o pasagera pentru un gs pentru mers in concedii sau fluiera ca toti dracii in banii astia?

luati in considerare ca este exclus din start mersul cu cagula sau dopuri. Daca nu gasesc ceva in banii astia, care ar fi urmatoarea varianta? Sau  ma uit clasic pe o casca normala 

Eu (si ea - pasager) am ramas foarte placut surprinsi de calitatea la Scorpion Exo 920. Bifeaza cam tot ce iti doresti. E ok dpdv zgomot, materiale bune si rezistente in timp, mecanism solid, ochelari, etc. O vand acum doar pentru ca cadou un Neotec, altfel nu am ce ii reprosa (https://motociclism.ro/topic/758624-vand-casca-moto-flip-up-scorpion-exo-920-white-xs-s-54-55-cm/ )

Pretul e acolo unde vrei tu (@180 euro). Eu am gasit Motocard drept cel mai avantajos. Proba poti in Bucuresti la Motodiscount. Si ei au preturi ok.

Spor la cumparaturi.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

N-am auzit de ele. 

Vezi că iarna se fac reduceri, eu am luat acum 2 ani în decembrie Caberg Duke 2 cu 139€ (+10€ transport), acum îl vad la 179€. Casca decenta, UȘOARĂ (<1400g XL), singurul - fiind zgomotul. Dar eu vin după 3 Shoei, prin recenziile de pe Louis unii o găsesc chiar silențioasă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu inca sunt surprins de calitatea castilor Vemar. Mi-am luat de pe Fc Moto un Vemar Nashi cu 89 euro plus 4 euro transport (Germania), la reducere...Casca e fabuloasa pentru pretul cerut. Interiorul e de calitate iar cu casca inchisa, nivelul de zgomot/aer e mult sub un Schuberth C3 Pro. Un pinlock trebuie cumparat extra si casca e perfecta. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Am MT Atom SV de doua sezoane. Dupa doua sezoane pot spune ca sunt multumit de casca. Este usoara si confortabila chiar si la ture lungi iar materialul interior nu s-a uzat. E o casca potrivita de touring,  Dupa doi ani viziera pare putin matuita dar ma gandesc ca e normal pentru orice casca la utilizare frecventa, in timp. Schimbul vizierei costa cam 120 de lei. Daca iti iei MT (sau orice altceva) te sfatuiesc sa probezi in magazin marimea inainte, pentru ca nu toate castile au aceleasi dimensiuni cu marimile declarate si poti sa te trezesti ca ti-e prea mare sau mica, dupa caz. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Admin
Acum 17 minute, Marius(MAU) a spus:

De preferat cât de silențioasă posibil

Cele mai silentioase sunt Schuberth S3 / S4 Pro si Shoei Neotec II (in ce ordine vrei tu, de ex.la design Neotec este cea mai misto), dar sar mult de plafonul tau de bani. Iti recomand sa porti dopuri de urechi Alpine, fac sa fie silentioasa oricare casca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am achizitionat recent pt pasagera o casca flip Scorpion, ceva 900, 910 daca tin bine minte modelul , varianta neagra era in jur de 900 lei, colorata a fost vreo 200 lei in plus. Imi spune ca nu ar fi mai galagioasa decat Shoei XR800 si HJC IS17 (ambele integrale) pe care le-a purtat anterior. Moto FZ6 S (Fazer). 

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, Marius(MAU) a spus:

Bună seara, in caz că mai urmărește cineva topicul am zis să vin și eu cu problema mea. Următorul sezon îl voi incepe purtând "bicicletă". Drept urmare aș dori sa trec de la Scorpion exo 510 ( in care nu reușesc să fac ochelarii sa stea cum trebuie ) la o cască flip up. De preferat cât de silențioasă posibil, cu ochelari de soare și să nu fie mai scumpă de 1200-1300 Ron.

 

Moto pe care merg este o Yamaha fz6 S2 cu parbriz stock.

Salut.

eu am avut neotec 1, si a fost foarte buna casca. Nu am putut, pur si simplu, sa dau 650 euro pe modelul nou, 2. Este foarte misto, dar mai stau 2 ani, sa coboare pretul. 

Asa ca mi-am luat ceva mai ieftin, dupa multe cautari. BELL SRT MODULAR. L-am prins si la promotie, pe bikermag, am dat 1400 pe ea, vs 1800, sau ceva de genul.

CE iti pot spune:

-este din fibra de sticla(EVITA CASTILE DIN TERMOPLASTIC, este cel mai ieftin si mai slab material. Ordinea este, Termoplastic, Fibra de sticla, Compozit-adica mixt, kevlar);

-nu este nici usoara, nici grea. Era mai greu neotecul.

-Foarte bine ventilata.

-Unghiul de vizibilitate, grozav-peste neotec 1. Viziera peste neotec 1. Pinlock eficient.

-Interiorul ok-sub neotec 1,dar comod, absorbe, merge.  Vedem la vara.

-zgomot-putin mai zgomotoasa decat neotec 1-care la vremea ei a fost super silentioasa. Sunt sigur ca e peste exo510. Nu e groaznica, e mult peste astea low cost. Depinde mult si de motor aici.

 

Per ansamblu, o casca foarte ok, la banii dati.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
Acum 10 ore, Marius(MAU) a spus:

Salutări din nou, am nevoie de puțin ajutor de la posesorii de Schubert c3 pro... Am găsit casca la un preț bun însă bostanul meu măsoară 57-57,2 pe acolo. Mi ar fi ok m-ul care e 56-57 sau trebuie sa caut L (58-59) ? Nu am unde să le probez in Ct...

mare atentie la forma. Eu nu ma inteleg cu forma lor, indiferent de marime. Ma strang la tample dupa 15 minute, de imi bubuie capul. Cauta pe cineva care are, poate te lamuresti. Daca nu, comanda de undeva de unde poti face retur-pe louis stiu ca era la discount c3 pro :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai mica si pui cheeck-pads de la alta marime (gen mai mici ca sa se mareasca o idee spatiul interior doar cat sa nu te deranjeze). Orice producator premium (schuberth, shoei, arai, etc) are in oferta si bureti de schimb pe mai multe dimensiuni.

 

Asta daca esti intre marimi. Ca nu poti lua o casca S cu capatana de L si sa o aduci la marimea ta doar din bureti.

Editat de ovi_ice
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum spuneam și pe alt topic (pentru același interlocutor), pentru anumite modele la unii producatori mărimile diferă. Te poți orienta spre HJC și AGV, mărimea M fiind 57-58 pentru modelele HJC RPHA 90 și AGV Compact ST și Sportmodular. E posibil să le poți proba la EstBike în Constanța.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vrut să spun că doar proba poate spune dacă îți e potrivită sau nu, doar că am fost mai șugubăț. Nu mai fi mimosa sensitiva, pe forum nu e ca la pension! 

:peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...