Jump to content
Sign in to follow this  
KESU

Campanie nationala antiaccidente

Recommended Posts

Va aducem la cunostinta ca in data de 8 Mai 2010, in 14 orase din Romania asociatiile de motociclisti vor desfasura simultan o campanie nationala ce are ca scop principal sustinerea Asociatiei Timisoara Bikers in demersul lor referitor la modificarea legislatiei rutiere privind prezenta animalelor pe drumurile publice , precum si aducerea in prim plan a unor propuneri legislative ce privesc circulatia motocicletelor pe drumurile publice.

Asociatia “Club Sportiv Motociclistic Valah Mc Targoviste”(asociatie ce a capatat personalitate juridica prin Incheierea de sedinta Nr 21/A/I din data de 06.10.2003 emisa de Judecatoria Targoviste) s-a alaturat acestei campanii nationale prin semnarea unui protocol cu celelalte 14 asociatii moto in data de 10 Aprilie 2010 la Ploiesti.

Actiunea noastra este sustinuta si de Seawolves Mc – Constanta, Heavy Riders Mc – Ploiesti, Oltenia Bikers Mc – Craiova, Kronstadt Bikers – Brasov, Bukowina Mc – Radauti, Drobeta Motors – Drobeta Turnu Severin, Chopper Academy – Bucuresti, Romantik Bikers – Bucuresti, Free Bikers – Hunedoara, Forever Young – Targu Jiu si de grupuri moto din Buzau, Braila si Resita si Timisoara Bikers.

Urmare a acestei intelegeri pe data de 8 Mai 2010 va avea loc in Targoviste, sub sloganul “Atentie la motociclisti” o campanie de prevenire a accidentelor rutiere si constientizare a celorlalti participanti la trafic, referitor la prezenta motocilcistilor pe drumurile publice.

Campania noastra este sprijinita de Brigada de Politie Rutiera Dambovita si Primaria Municipiului Targoviste, iar pe plan national actiunea se bucura de sustinerea unor personalitati de marca din viata publica.

Intrucat suntem la inceput de sezon moto, iar numarul motociclistilor, precum si al incidentelor rutiere in care acestia au fost implicati a crescut si in orasul Targoviste ( inclusiv un motociclist decedat nevinovat), consideram ca este oportuna realizarea unei astfel de campanii atat pentru motociclisti, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Actiunea din data de 8 Mai se vrea a fi un prim pas dintr-o campanie nationala ce are ca scop modificarea si completarea legislatiei rutiere privind conducerea vehicolelor pe doua roti.

Pentru completare vom reveni cu un comunicat de presa imediat ce vom definitiva impreuna cu partenerii nostrii (Politia Rutiera Dambovita si Primaria Targoviste), locul si ora desfasurarii campaniei, precum si programul actiunii.

Mai jos, va rog sa regasiti o parte dintre propunerile noastre referitor la modificarea legislatiei:

- Permiterea conducerii motocicletelor de pana la 125 cc cu permis categoria B - adoptata in Franta

- Introducerea permisului categoria A1 sau chiar A pentru conducerea oricarui vehicol cu doua roti si motor, indiferent de puterea motorului sau capacitatea cilindrica - cursurile de legislatie actuale fiind mai mult decat insuficiente si foarte usor de obtinut.

- Permiterea accesului printre masini catre zona din fata (inainte de semafor) … cu viteza de max 5 km /h.

- Crearea unei zone inainte de semafor special pentru vehicolele cu doua roti … zona in care masinile sa nu aiba acces - adoptata in Grecia.

- Majorarea amenzilor pentru nepurtarea castii de protectie.

- Majorarea amenzilor pentru mersul pe o roata in orase.

- Ridicarea pe loc a talonului si eventual a placutelor de inmatriculare pentru motocicletele cu tobe “aranjate” … dar numai in masura in care aceasta este constatata pe loc cu sisteme speciale de masura a zgomotului.

- Introducerea in legislatie a “vinovatului moral” si tragerea la raspundere a celui care cauzeaza un accident chiar daca nu a existat contact intre motocicleta si celalalt vehicol.

- Sanctionarea celor care nu circula cu o viteza de max 30km/h pe sectoarele cu criblura asfaltica proaspat pusa.

- Posibilitatea platii asigurarii obligatorii si pe o perioada mai mica de sase luni.

- Schimbarea modului de calcul a daunelor platite de firmele de asigurari in cazul motocicletelor - acum o dauna totala este estimata la cateva sute de euro pentru o motocicleta a carei valoare de piata este 3000 Euro.

 

O sa revenim cat de curand cu date certe ale actiunii (ora -locatie samd)ne-am bucura tare mult daca alaturi de noi vor fi si alti motociclsiti targovisteni, cu mentiunea ca

TOTI PARTICIPANTII SE VOR SUPUNE REGULILOR IMPUSE DE ORAGANIZATORI FARA COMENTARII.

Pentru orice alte informatii va stau la dispozitie:

Share this post


Link to post
Share on other sites

UN MARE

BRAVO!

Share this post


Link to post
Share on other sites

in zona asta actiunea se va desfasura atat in braila cat si in galati

Share this post


Link to post
Share on other sites

va prezentam si flierul campaniei realizat cu sprijinul East Side Dogs MC Iasi .

post-8528-1272620751_thumb.jpgpost-8528-1272620791_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte tare campanie

felicitari :laugh:

 

Mesaj completat

sa ma anuntati si pe mine la ce ora si locul ca ma bag si yo

prea nu mai au nicio grija automobilisti

te omoara fara sa le pese

Share this post


Link to post
Share on other sites

trebe facut ceva ca altfel tot noi le tragem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multe felicitari pentru intiativa! In sfarsit o lista de cereri care acopera problemele _reale_ din trafic!

 

As vrea sa punctez totusi un aspect legat de sanctionarea vinovatului moral. Am fost in situatia asta si este extrem de frustrant sa vezi conservarul uitandu-se cu mila la tine si dupa care sa plece linistit pentru ca nu a existat impactul.

DAR: sa sanctionezi pe cineva pentru ca daca te-ai fi infipt in el, ai fi patit x sau y este imposibil, pe principiul ca nu poti pedepsi pe cineva pentru ca daca lucrurile ar fi stat altfel, s-ar fi intamplat un lucru sau alt lucru. Poti pedepsi doar pentru ce efectiv s-a intamplat. In plus, asa ceva ar lasa loc la nenumarate abuzuri.

Am gasit insa ceva interesant la americani si la englezi, se numeste 'reckless driving', se pedepseste cu orice de la amenda la inchisoare, nu rezolva problema vinovatului moral in mod direct, dar o rezolva indirect, in sensul ca desi nu poti face pe conservar vinovat pe principiul ca daca n-ai fi evitat, uite ce s-ar fi intamplat, conservarul poate fi sanctionat pentru ca a condus imprudent, lucru care poate fi demonstrat in mod obiectiv (a mers repede, a schimbat banda fara sa se asigure, etc).

 

Un alt of al meu personal este ca atunci cand se merge bara la bara pe distante lungi, conservarii se aseaza pe banda unul la stanga unul la dreapta benzii si tot timpul trebuie sa schimbi partea pe care crosetezi, ceea ce e deranjant si pentru mine, si pentru conservari. Poate ati putea adauga in lista de cerinte banda moto pe arterele mari, intre benzile de masini (nu la margine), fara prioritate, astfel ca masinile sa poata trece banda fara sa stea cu ochii in 14 dupa motorete, dar sa existe totusi o dunga pe drum, ca atunci cand se opresc masinile, sa stea unul in spatele celuilalt si sa se poata trece printre ei pe o singura parte. In felul asta s-ar mai rezolva si nemultumirile conservarilor care reproseaza ca ba vine o motoreta pe stanga, ba pe dreapta si nu mai stiu nici ei incotro sa se uite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bun se pare ca au iesit si ultimele aprobari, astfel incat sunt in masura sa va dau mai multe detalii:

 

Actiunea:

-punct de intalnire -parcarea de la stadion la ora 10.45.....Valahii vor fi acolo dela 10 ptr organizare

 

- 10.45-11.00-.instructajul participantilor la actiune ..dupa cum v-am spus actiunea se va desfasura dupa reguli stricte de la care nu se va face nici un fel de rabat

 

-11.15..plecare in mars organizat pe doua randuri catre scoala de soferi Gigalo-unde va avea loc o masa rotunda la care vor participa reprezentati ai politiei rutiere , scolilor de soferi ,presa si motociclisti-(conferinta in incepe la 11.30 si vom avea ocazia unui dialog direct in care sa expunem problemele motociclistilor)

 

-12.30--plecare in al doilea mars de la Gigalo, avand ca punct terminus intersectia mare de la Muntenia

 

-aici va avea loc o simulare a unui accident, intre o masina si o motocicleta, cu participarea smurdului si a echipajelor de politie rutiera, impartire de fliere si aprindere de lumanari in locul unde cu ceva timp in urma un motociclist targovistean a decedat.,precum si completarea listelor cu semnaturi pentru memoriul de la Timisoara.

 

-ora 13.30... campania ia sfarsit ! urmand ca Valahii sa porneasca a doua parte si anume insemnarea gropilor din orsa cu cate un "Gropila"incercand sa atragem atentia asupra pericolului ce il reprezinta gropile pentru motociclisti.

Participantii!

-Motociclistii si scuteristii targovisteni, damboviteni si orice motoiciclist din orasele apropiate ce vrea sa ne sustina

 

Regulile principale de participare la mars:

1-mersul in coloana cate doi

2-nu este permisa depasirea sub nici o forma...exceptand membrii Valah...deci daca vedeti pe vreunul cu emblema pe spate ca depaseste in coloana nu va luati dupa el..face asta cu un anumit scop.

3-portul castii este obligatoriu

4-toate vehiculele participante vor avea actele in regula

5-sub nici o forma nu vor fi permise "demonstratiile de virtuozitate" gen ridicari pe o roata , burnout...samd.

6-intrucat scopul actiunii este unul educativ atat ptr soferi cat si pentru cei ce merg pe doua roti, va rugam ca cei care vin cu scuterele sa fie in regula din punct de vedere al conducerii acestor vehicole pe drumurile publice si sa poarte minimum de echipament.

 

Ptr orice alte detalii va stau la dispozitie atat eu cat si oricare dintre membrii Valah Mc Targoviste.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bun se pare ca au iesit si ultimele aprobari, astfel incat sunt in masura sa va dau mai multe detalii:

 

Actiunea:

-punct de intalnire -parcarea de la stadion la ora 10.45.....Valahii vor fi acolo dela 10 ptr organizare

 

- 10.45-11.00-.instructajul participantilor la actiune ..dupa cum v-am spus actiunea se va desfasura dupa reguli stricte de la care nu se va face nici un fel de rabat

 

-11.15..plecare in mars organizat pe doua randuri catre scoala de soferi Gigalo-unde va avea loc o masa rotunda la care vor participa reprezentati ai politiei rutiere , scolilor de soferi ,presa si motociclisti-(conferinta in incepe la 11.30 si vom avea ocazia unui dialog direct in care sa expunem problemele motociclistilor)

 

-12.30--plecare in al doilea mars de la Gigalo, avand ca punct terminus intersectia mare de la Muntenia

 

-aici va avea loc o simulare a unui accident, intre o masina si o motocicleta, cu participarea smurdului si a echipajelor de politie rutiera, impartire de fliere si aprindere de lumanari in locul unde cu ceva timp in urma un motociclist targovistean a decedat.,precum si completarea listelor cu semnaturi pentru memoriul de la Timisoara.

 

-ora 13.30... campania ia sfarsit ! urmand ca Valahii sa porneasca a doua parte si anume insemnarea gropilor din orsa cu cate un "Gropila"incercand sa atragem atentia asupra pericolului ce il reprezinta gropile pentru motociclisti.

Participantii!

-Motociclistii si scuteristii targovisteni, damboviteni si orice motoiciclist din orasele apropiate ce vrea sa ne sustina

 

Regulile principale de participare la mars:

1-mersul in coloana cate doi

2-nu este permisa depasirea sub nici o forma...exceptand membrii Valah...deci daca vedeti pe vreunul cu emblema pe spate ca depaseste in coloana nu va luati dupa el..face asta cu un anumit scop.

3-portul castii este obligatoriu

4-toate vehiculele participante vor avea actele in regula

5-sub nici o forma nu vor fi permise "demonstratiile de virtuozitate" gen ridicari pe o roata , burnout...samd.

6-intrucat scopul actiunii este unul educativ atat ptr soferi cat si pentru cei ce merg pe doua roti, va rugam ca cei care vin cu scuterele sa fie in regula din punct de vedere al conducerii acestor vehicole pe drumurile publice si sa poarte minimum de echipament.

 

Ptr orice alte detalii va stau la dispozitie atat eu cat si oricare dintre membrii Valah Mc Targoviste.

felicitari Chesule, tie si restului baietilor pentru initiativa, dar eu cred ca ar trebui sa bateti la cap si pe administratorii de drumuri de la voi. Am trecut in weeekndul asta prin Targoviste. E popesti leordeni doi si la intrare si la iesire, bai tata! gropi si cratere la discretie sa avem de unde alege :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
felicitari Chesule, tie si restului baietilor pentru initiativa, dar eu cred ca ar trebui sa bateti la cap si pe administratorii de drumuri de la voi. Am trecut in weeekndul asta prin Targoviste. E popesti leordeni doi si la intrare si la iesire, bai tata! gropi si cratere la discretie sa avem de unde alege :cheers:

de aia mi-am luat eu enduro :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

si la timisoara actiunea va avea loc in data de 8 mai la orele 12.....

.....din cate am vorbit cu baietii din craiova si ei vor definitiva programul miercuri

 

....voi lua legatura cu toti cei care au zis ca vor face "scandal" in legatura cu "vaca pe drum" si vedem pe ce mizam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Respect pentru motociclistii adevarati...!

:cheers:

Hai sa incercam sa facem o lume in care sa ne fie drag sa ne plimbam...!

Edited by gringo34

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si in Bras0v v0m face ceva baIamuc. parada, ceva pIiante...

Share this post


Link to post
Share on other sites

TINTA acestui demers ...... ,, ATENTIE animale pe drum ''

 

 

1. Completarea legislatiei in vigoare cu prevederi clare si sanctiuni in legatura cu accesul animalelor pe drumurile publice , sa reglementeze cateva aspecte ale pasunatului si amenajarii pasunilor comunale , si cine este tras la raspundere daca se intampla incidente nedorite .

 

REFERIRE EXACT LA LEGE :

 

a. completarea art 71 din legea circulatiei cu inca doua aliniate >

1. in cazul in care este necesara traversarea unui drum national de catre o turma, aceasta se poate face doar prin locuri special marcate si semnalizate/presemnalizate, in intervale orare binestabilite

2. este interzisa pasunarea animalelor singure sau in turma in zona de protectie a drumurilor (zona de protectie este definita de oug 43/97)

b. completarea legii la capitolul puncte amenda pentru persoanele fizice care nu respecta art71 aliniatul 5

c. completarea art 76 din regulamentul de aplicare a legii circulatiei

aliniatul C) punctul (5) de traversare pentru animale singure sau turme insotite de ingrijitor

d. completarea art 81 din regulamentul de aplicare a legii circulatiei aliniatul (5) marcajul constand din mai multe linii punctate aplicate perpendicular sau oblic fata de axul drumului indica locul destinat traversarii partii carisabile de catre animale singure sau in turme, insotite de conducator al acestora

e) completarea art 162 din regulamentul de aplicare a legii circulatiei

punctul (4) atunci cand este necesara traversarea unui drum national sau a unui drum unde circulatia animalelor este interzisa, conform (1), aceasta se va face doar prin locuri marcate si semnalizate/presemnalizate, in intervale orare afisate

punctul (5) Animalele de povara, de tractiune ori de calarie, precum si alte animale izolate sau in turma trebuie sa aiba un insotitor in varsta de cel putin 16 ani impliniti, care sa nu aiba afectiuni de natura sa ii diminueze capacitatile psihomotorii. (ps>asta era o prevedere din regulamentul vechi)

 

 

2. Tragerea unui semnal de alarma in legatura cu pericolul pe care il reprezinta lipsa acestor prevederi pentru toti participantii la trafic

 

 

 

 

DACA CREDEM CU TOTII IN ACEASTA ACTIUNE , SI PUNEM UMARUL , VA FI UN REAL SUCCES !!!

 

 

 

 

RESPECT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

sper sa avem vreme frumoasa! poate ne ofere ceva informatii Mace!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sambata, 8 mai:

 

 

Maxima: 20°C

Minima: 6°C

Dupa amiaza innorat.

Ploaie usoara devreme.

Moderat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Timisoara

 

/index.php?...p;#entry2414007

 

Brasov

 

/index.php?...p;#entry2413889

 

Hunedoara

 

/index.php?showtopic=310477

 

Galati/Braila

 

/index.php?showtopic=511336

 

Buzau

 

/index.php?...p;#entry2413911

 

Craiova/Severin

 

/index.php?...p;#entry2411172

 

/index.php?...p;#entry2412446

 

Constanta

 

/index.php?showtopic=519144

 

Targu Jiu

 

/index.php?showtopic=519389

 

Ploiesti

 

/index.php?showtopic=518395

 

Targoviste (orasul dintre Ploiesti, Pitesti si Bucuresti)

 

/index.php?showtopic=515888

Share this post


Link to post
Share on other sites
buna asta :huh:)

e cu substrat! :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumim pentru sustinere,baieti !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gata am plecat catre Targoviste pentru ultimele pregatiri..."Elvis has left the Building"!

Ps am vb acolo Sus...Nu ploua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...