Sari la conținut

Sos. Bucuresti-Targoviste - ACCIDENT MORTAL


Taurasu
 Share

Postări Recomandate

......

 

Daca o sa citesti tot topicul o sa vezi ca a mai fost discutia. Si daca o sa cauti pe site-ul celor de la euroncap o sa gasesti filmulet exact cu Toyota Avensis.

 

Ideea e ca nu poti sa compari ditamai stalpul rigid din teste cu motocicleta si corpul pilotului.

Trebuie sa-ti inchipui ca masina din accident a ajuns asa de la impactul cu corpul pilotului. :what:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 231
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Aoleu, chiar ca are dreptate Nightwolf cu "specialistii" de pe aici. Voi comparati o motocicleta cu un stalp fix care are practic masa infinita si este nedeformabil?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In legatura cu specialistii.....Sa va intreb..asa arata o motocicleta dupa impact la 200km/h?

Stalpul o fi fost fix in filmulet, in schimb masina nu era. In plus, e adevarat ca masina arata mai rau, dar diferenta nu e asa mare, iar stalpul respectiv fiind mai inalt loveste inclusiv in prag si structura acoperisului, zone puternic ramforsate. Oricum, daca erau in localitate, clar nu a fost nici viteza motoristului cea care trebuie dar nici p-aia cu 200/h nu o inghit.

 

 

Impact lateral la 60km/h cu minivan care e mult mai dur decat dracia aia de toyota. Cum si motocicleta e mai grea, sa zicem ca s-0ar ajunge la oa oarecare echivalenta. Daca asta arata asa la 60km/h cred ca si impactul de care vb nu a avut loc la mai mult de 100km/h. Oricum viteza mare pt localitate, dar nu 200.

In filmuletul de mai sus, impactul a fost si exact in stalpul lateral, zona cu rigiditate mult peste cea a usii.

Editat de micaradu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A avut viteza dom'le, a declarat la TV chiar Samir baiatul lui Zanoafe. Samir are permis de "Anglia" categoria A si B desi nu stie sa citeasca si sa scrie. Probabil ca nici nu stie ca are si categoria A. Ba mai mult conduce un BMW 525 cu volan pe dreapta si "inmatriculat" in Anglia beneficiind de asigurare falsa (am vazut-o). Probabil aceste argumente l-au dat pe spate pe Nightwolf si a luat de bun tot ce spunea cioara infecta.

 

PS: E clar ca motociclistul a mers cu mult peste viteza legala dar in nici un caz nu a avut 200km/h, parerea mea e ca n-a avut mai mult de 120-130 dar aceasta viteza chiar si un turism o ajunge cu usurinta. Problema e ca in accidente viteza e cea care face diferenta intre viata si moarte, asta trebuie sa inteleaga unii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bre unii or fi facut scoala degeaba dar poate nu toti.

asa logic, poate gresesc, cum poti compara un staplp cu un om??? imegineaza-ti o bata de baseball din lemn(fier, beton) cu care lovesi cat poti intr-o masina apoi imafgineaza-ti o bata de burete ( a se lua in calcul si diferentele de greutate) cu care lovesti aceeasi masina cat poti. pagubele-s aceleasi?

 

in stlp masina intra cu toata greutatea ei (o tona si ceva) si se deformaza sub propria greutate. omu ( 100kg) intra in masina.

 

un calcul simplist(doar pt a face o idee) lasand la o parte unghiuri si deformari(care sunt in favoare vitezei), energia cinetica E=(masa*viteza la patrat)/2 ca sa faci aceleasi pagube tre sa produci aceeasi energie

1000kg x 60^2=100kg x V^2 adica vo 189km/h (daca masina e mai grea de 1000 kg iar omul mai usor de 100 viteza creste)

 

nu vreau sa tin partea nimanui nici sa-mi dau cu parerea daca avea viteza sau nu vreau doar sa combat o comparatie ochiometrica si care mi se pare ilogica. oricum accidentele au o dinamica prea complexa. foarte posibil ca omul sa fi avut sub viteza maxima legala. cunosc un caz (cei din bv poate au auzit de bal bal), un copil a cazut in cap (se zice) pe ciment de la etaju 4 si si-a muscat o bucata de limba. atat!

Editat de adiy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am zis in nici un caz ca nu ar fi avut viteza. Doar ca aia 200km/h nu prea aveau cum sa fie 200. Nu la cum arata si masina si motorul. Parte cu plafunul e destul de discutabila....la mainile noi e foarte moale. In plus indoitura aia e favorizata si de deplasarea stalpului central care pare sa fi fost atins si de motor. Pusesem ulterior si untest cu un motor. Viteza cred ca fost, cum zicea si antevorbitorul undeva la 120. Poate ceva mai mult, poate ceva mai putin, dar cei care spun de 200 nu au vazut cum arata o masin lovita de un obiect cu 200km/h. Plafonul se indoaie si cand iei un pieton la un 70/80km, daca loveste unde trebuie...... Oricum pacat ca s-a intamplat si, daca viteza era mai mica, probabil ca deznodamantul ar fi fost altul....La fel si daca vaca nu ar fi intors aiurea....

Sa ii odihneasca Dumnezeu pe amandoi....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma uimesc cand citesc deliberarile unora si a altora .... Ma bucur cand altii se mint singuri crezand ca ceea ce spun ei este corect. Ma bucur cand altii le spun ca sunt zmei si ei zic ca sunt zane. AM SA MA BUCUR cand zanele or sa se lipeasca ca niste muste de viziera intr-un participant la trafic.

 

Nu sunt eu cel care trebuie ascultat dar stiu pe pielea mea ca mergeam pe Magheru cu 70km/h+ si ma uitam dupa fuste cand la Romana s-a pus rosu si toata lumea era oprita mai putin eu care apasam franele la maxim. Multumita Domnului doar am atins masina din fata mea cu roata fara ca sa o zgarii (impactul a fost ff mic).

 

Acum intreb eu: daca mergeam cu viteza legala aveam timp sa ma uit dupa fuste, sa franez si sa pastrez si o distanta corespunzatoare fata de cel din fata mea ?

 

Ce s-a intamplat in Mogosoaia denota lipsa de bun simt a soferilor, oricare ar fi ei. O mama iresponsabila , un copil nevinovat, si un MOTOCICLIST la 35 ani fara pic de minte. Conteaza ca el avea 90 sau 200 ? Conteaza ca femeia a intors in loc nepermis ? Va raspund prin ceva care m-a facut sa imi dea lacrimile si m-a cutremurat cand am intrat prima data pe forumul asta si am citit: Nu alerga mai tare decat poate ingarul tau pazitor sa mearga!

 

 

Daca voi (soferii, care ati facut o scoala de soferi) veti merge regulamentar ,atunci ,ca niste fiinte rationale ce suntem vom putea preveni orice masacru care s-ar putea intampla pe sosea sau daca nu, la groapa ca pamantul e mare si daca nu va place sa il strabateti in lung si-n lat, sapati adanc dragii mei.

 

Condoleante familiei pentru pierdere dar o spun din politete nu pentru ca simt ceva

 

:D :lol:

O combinatie de factori nefericita...

Editat de Maxzye
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...