Sari la conținut

Suzuki Vx 800


OLY
 Share

Postări Recomandate

Dragi tovarasi si prieteni desi am abandonat gandul de VX din cauza staturii sale micutze , acum ma pot lauda ca am intrat si eu in randul V twin'ilor totusi , chiar daca cu o honda Transalp ! :cheers: Sa avem zile cu soare si asfalt uscat si noi sa fim sanatosi . Numa bine si spor la vx'it ! :moto:

 

:) Ca si Transalpul are o statura impresionanta, ce sa zic ! Io mi-am dat seama ca te cam pazioneaza noroiul si praful, vazandu-te prin alte locuri pe forumul asta mai intai cu kawa si acum cu transalpul ! Oricum, si VXul stie enduro, pe al meu l-am invatat pe la mine prin Chitila pana sa asfalteze astia si mai nou, pe niste stradute prin comuna Rosu pe unde mi-am gasit o scurtatura spre serviciu. Sunt niste noroaie pe acolo, mama-mama !

 

Hai ca am glumat si io putin, sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. Si la mine Transalpul era prima optiune, da' cel pe care il ochisem tocmai se razgandise si nu-l mai dadea, asa m-am ales cu VXul :lol:

 

Vad ca topicul a luat-o in jos usor-usor, noroc cu initiatorul ca l-a mai ridicat putin. @Lonerider - anul asta nu mai bibilesti nimic la motor ? Ca iarna trecuta te-am urmarit ca pe meciurile de snooker de la eurosport :lol:

Io trebuie sa-mi fac timp sa-i schimb segmentii. Oricum, motorul meu e tare ciufut - de cand au venit segementii parca nu mai vrea sa pape ulei la fel de mult si nici nu mai inneaca bujia ca inainte. Oare ii place frigul mai mult ? :lol: Pana la urma ii schimb io, da' mai astept niste ceasuri de sincronizare, ca ii schimb si piesele din carburatorul fata care sunt belite, si oricum trebuie sa le sincronizez dupa ce dau totul jos si pun la loc.

@Burlaco - mai bate motorul sau te-ai obisnuit cu tacanitul si ai lasat-o balta ?

@Stell - nu am mai auzit nimic din partea-ti. Ai facut embleme ? Ca tare as vrea una... Macar pentru un an, doi, ca poate ajung sa-mi fac una cu bmw rider pana la urma ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare tuturor,

Anul ăsta nu cred că mai bibilesc nimic, n-o să mai am timp sau, mai bine zis, sunt legat permanent de casă din motive de sănătate în familie. Am reuşit să termin cam tot în iarnă şi nu am rulat prea mult anul ăsta din motive financiare. Şi tot din motive financiare nu o să reuşesc sa-i schimb gumele. Sper să nu fiu nevoit, însă, să mă despart de ea... Planuri am avut multe, anul ăsta... Am vrut să fac un tur prin ţară să-i cunosc şi pe ceilalţi posesori de VX, dar nu mi s-a arătat :bounce: (mai puţin @burlaco@ cu care m-am întalnit la Sibiu şi încă unul pe care l-am întâlnit la Reşiţa cu ocazia West Romania Bike Week, dar căruia i-am uitat numele :cheers: ). Pe de altă parte stau destul de mult şi răsfoiesc forumul VX ( www.mobile-designs.com/VX800 ) şi www.vx800.de unde mă chinui cu babelfish-ul să-mi traduc.

Motorul îmi merge bine şi de când mi-am luat casca nouă (una ieftină da'-i nouă) nu mai aud nici un zgomot de la el, mai puţin rezonanţa din rezervorul aproape gol :P

Mai am şi alte planuri, în cazul în care îmi voi reveni puţin financiar, în principal să-mi iau sau să-mi fac un cruiser/chopper (visul meu). Am tot căutat pe I-net ceva şi m-am oprit la Honda Super Magna (VF700C sau VF750C din '87-'88), însă asta s-a fabricat doar pentru USA si intr-un număr destul de mic (VF700C cu 10,937 unităţi si VF750C doar 3,302 unităţi).

 

post-4365-1194718398_thumb.jpg

 

Nu mi-ar displace nici modelul clasic de VF750C fabricat pana în 1986, însă acestea au o sensibilitate la came, în sensu' că de pe la 80-85k Km rulati trebuie umblat la motor şi schimbate axele cu came.

 

post-4365-1194718604_thumb.jpg

 

Magna redesenată şi intrată in fabricaţie din 1993 şi pana în 2004 nu mă atrage din cauza transmisiei pe lanţ.

Cealaltă variantă ar fi să-mi iau încă un VX800 ieftin aşa cum l-am găsit al meu de pe dincolo, să-i pun aripi faţă/spate şi rezervor de Marauder 800, o şauă custom hand-made sau Corbin şi un ghidon ceva mai înalt, impreună cu tot ce ar mai fi de modificat la cadru şi electrică... dar astea sunt vise si planuri deocamdată.

No cam atât acum, că am vorbit (scris) cât pentru tot anu'

Salutare încă odată, să mai umblăm cât mai putem anu' ăsta şi să fi e iarna scurtă :burnout:

 

Lonerider

Editat de Lonerider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare calaretilor,

 

Nu am mai dat nici un semn pe aici pentru ca am fost pe meleaguri moldovenesti (iasi - foarte tare orasul) in probleme de serviciu si nema legaturi la internet.

Mobra mea e binisor, am facut o tura acum vreo 3 saptamanai bucuresti-bran-brasov-cheia bucuresti, bineinteles numa pe ploaie, dar am fost echipat corespunzator si a fost ok.Merge bine, tzacane parca ceva mai putin cand e rece, si in rest...no problem.

Astept de vreo juma de ani sa faca astia de louis.de reduceri la niste coburi sa le iau dar pana acm nici un semn.Vreau din tot sufletul ca la anu' sa fac tura cea mare prin Europa, pana la barcelona si sper sa nu apara neprevazutul asa cum s-a intamplat anul asta.

Nu cred ca o sa il vand vreodata.Chiar daca o sa imi iau altul o sa ramana si VX-ul.As lua mult prea putin bani pe el fata de cat valoreaza pentru mine.Sa speram ca nu o sa am probleme cu el si sa mearga cel putin la fel de bine ca si pana acum:)

 

O sha Corbin ma tenteaza si pe mine insa e prea scumpa pentru bugetul meu deocamdata.

@Lonirider, daca te apuci de facut vreuna home-made sa stii ca o sa fiu primul client:)

 

Va salut si costumizare placuta iarna asta :burnout:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:burnout: Ca si Transalpul are o statura impresionanta, ce sa zic ! Io mi-am dat seama ca te cam pazioneaza noroiul si praful, vazandu-te prin alte locuri pe forumul asta mai intai cu kawa si acum cu transalpul ! Oricum, si VXul stie enduro, pe al meu l-am invatat pe la mine prin Chitila pana sa asfalteze astia si mai nou, pe niste stradute prin comuna Rosu pe unde mi-am gasit o scurtatura spre serviciu. Sunt niste noroaie pe acolo, mama-mama !

 

Hai ca am glumat si io putin, sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. Si la mine Transalpul era prima optiune, da' cel pe care il ochisem tocmai se razgandise si nu-l mai dadea, asa m-am ales cu VXul :P

 

Vad ca topicul a luat-o in jos usor-usor, noroc cu initiatorul ca l-a mai ridicat putin. @Lonerider - anul asta nu mai bibilesti nimic la motor ? Ca iarna trecuta te-am urmarit ca pe meciurile de snooker de la eurosport :cheers:

Io trebuie sa-mi fac timp sa-i schimb segmentii. Oricum, motorul meu e tare ciufut - de cand au venit segementii parca nu mai vrea sa pape ulei la fel de mult si nici nu mai inneaca bujia ca inainte. Oare ii place frigul mai mult ? :bounce: Pana la urma ii schimb io, da' mai astept niste ceasuri de sincronizare, ca ii schimb si piesele din carburatorul fata care sunt belite, si oricum trebuie sa le sincronizez dupa ce dau totul jos si pun la loc.

@Burlaco - mai bate motorul sau te-ai obisnuit cu tacanitul si ai lasat-o balta ?

@Stell - nu am mai auzit nimic din partea-ti. Ai facut embleme ? Ca tare as vrea una... Macar pentru un an, doi, ca poate ajung sa-mi fac una cu bmw rider pana la urma :P

salutare am fost pe acasa dar numa pentru o saptamana si nu prea am avut timp de mobra sau ceva legat de ea.cu emblemele nu e o problema ca sa comand sa imi faca dar inca nu am inteles care model îl doriți(nu pot sa comand doar 1 buc. pt.că nu îmi face),iar în funcție de câte bucati fac îmi face Âşi un preț.deci aÂştept sa-mi spuneți(arătați)care model îl fac Âşi atunci o să-l comand.ca o să-mi fac Âşi eu,dar aÂştept să vad pe care îl alege lumea să avem toți la fel.

 

P.S Mă interesează si mărimea adică daca vreți pt.spatele de la geaca si atunci sunt mai mari sau dacă vreți pt.pieptul gecii sau umăr Âşi atunci sunt mai mici.

Iarna scurtă !

Editat de stell_nick
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Lonerider Cautand sa vad daca nu au aparut ceva "noutati" in zona vx800 pe youtube, am dat peste asta

 

ca tot ziceai de cioperit vx

 

 

Motocicleta asta era odata de vanzare pe forum, ceva mai demult... Are ceva elemente de Simson pe ea...

Editat de Lonerider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare, acu ceva timp ma prezentam si eu pe aici cu VX-u meu dar intr-o situatie nefericita. Pe scurt...ride in afara localitatii, viteza 70-80km/h...atentie la trafic...bum-poc peste o caramida in mijlocu drumului...consecinte : janta fatza usor indoita dar si fisurata.

 

Amu va scriu bucuros ca in sfarsit a ajuns si roata la mine. Am luat-o de pe ebay.de cu ajutorul unui forumist.

 

/index.php?...pid=951487&

 

La final ma costat 162 euro(roata+transport+comisionu omului+comision de transfer bani).

Maine de dimieata ma apuc sa ii pun rulmentzi noi, sa ii transfer discu si cauciucu de pe cealalta si poate apuc sa fac si o plimbarica.

 

 

Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gata, am montat-o. Daca tot am umblat i-am schimbat si rulmentzii - 6302 2RS SKF. Am facut o tura de proba sa vad daca bate, sau vibreaza vreo ceva...si apoi am plecat de la Iasi la Vaslui si m-am intors duminica. A fost super fain...tanjeam dupa o plimbarica dar si foarte FRIG. Mi-am facut damblaua, de acum pot pune "tzutzuchili" la hibernat. Dar scot Nipranu cu atash la drum...sau padure.

 

 

 

Numa bine...................................Marius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

emblema asta post-9261-1186499700_thumb.jpg imi place cel mai mult. Chiar mi-ar placea sa o pot face cumva din material textil si sa o cos pe jaca...

 

Ca sa-i raspund lui Stell - imi mentin parerea de mai sus. Eu ma gandeam la o emblema de cusut pe spatele gecii.

 

@MariusSS - bine ca ai rezolvat-o si felicitari pentru plimbare ! Azi m-am amitionat sa vin cu motocicleta la serviciu, si in traficul bucurestean de dimineata m-am felicitat pentru aceasta decizie. Acum ma uit pe geam si vad cum... ningeeeeee ! :D Sa vezi ce aventura o sa fie drumul de intoarcere, ca nu mi-am luat lanturile la mine. :cheers: Poate se opreste pana la 5 totusi.

 

--- Mesaj completat în 19 Nov 2007 09:52 -------------
Mi-am citat mesajul, dar se pare ca am sters emblema :D asa ca nu se mai intelege la ce ma refeream.

Era vorba de aceasta:

post-9261-1195458719_thumb.jpg

 

Intre timp s-a oprit si ninsoarea ! :lol: ride on !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faina emblema...ar da si pe geaca mea neagra de piele... :cheers:

 

Ca tot am spus ca voi baga VX-u' la iernat uitati ce mia vreau sa ii fac. Pe langa schimbu de filtre de aer si o inspectie mai in amanunt a cablurilor, furtunelor, articulatiilor mobile si semi-mobile vreau sa ii scot "limitarea".

Motorashu asta asa l-am luat, cu 38 000km la bord dar cu limitarea-capastru pe el. Pana nu desfac si nu vad unde e si in ce consta limitarea nu pot baga mana in foc ca e acolo...dar asa mi s-a spus si merg pe incredere. Drept e ca asta vara, ca orice om un pic sarit...am vrut sa vad cat duce si am constat ca motorul s-a turat doar pana la 6000 rpm (undeva intre 150-160km/h). Eram pe europeana...drum bun, fara vant din fatza, loc drept, si solo in shea.

Problema e daca stie careva dintre voi in ce consta limitarea la aceasta motocicleta. E vorba de limitare mecanica la clapeta-clapetele de acceleratie? O fi limitare electronica? O fi limitare pe debitu de gaz si sau aer???

 

 

Astept raspunsuri...pentru care multumesc anticipat..............................Marius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare VX-ari

 

@Stellnick - fix emblema de care a zis Ottoman-ul , d-aia vreau si eu daca se poate. care este

@lonirider - Anu asta mai bagi vreun "bike on ice" ca stiu ca anu trecut ai fost prezent

@OttoMan - cu serviciile astea ale noastre cred ca ne ascultam noi mobrele cand ne-om vedea ceafa :cheers:

@mariusSS - ai un PM de la mine

@ toata lumea - pornind de la minciuna studenteasca clasica " la anu ma apuc de invatat", poate la anu' chiar facem cumva sa pozam vreo 5-6 VX-uri la un loc

 

PS: Sambata care a trecut, dat fiind faptul ca am ajuns si eu pe acasa din delegatii, si de nervi ca numa ploua, iar am stat 5-6 ore in garaj si-am spalat-o, si-am lustruit-o si-am ceruit-o de-mi venea sa o iau cu mine in pat de frumoasa ce era. :lol: (e vorba de motocicleta)

 

aaaaaaa....acu m-a traznit, @mariusSS cumva VX-ul tau e "cazat" pe o bordura langa o comunista ( nu stiu ce, ca is acoperite amnadoua cu folie de plastic, dar vx-ul la cunoscut dintr-o privire), langa magazinul FLUX din cartierul Tatarasi?? ( moama am ajuns sa cunosc Iasi-ul ca pe Bucuresti de cand stau pe acolo)??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare

@Geo@, aÂş mai umbla, dar nu am un echipament mai gros Âşi impermeabil, Âşi mă omoară pornitul dimineața. O ia destul de greu Âşi trebuie să astept cam mult până se încălzeÂşte motorul, aÂşa că am tras husa pe ea. Am mai ieÂşit duminică, aÂşa ca să-mi fac damblaua vreo 2 ore pe o ploaie din aceea măruntă, dar, în rest, cam gata anul ăsta. Poate de 1 Decembrie să ne mai dăm în petec...

 

@Marius@, una din limitări e făcută din carburatoare. Modelele de VX pentru Germania au două tipuri de carburatoare (cu acelaÂşi cod, diferă doar inăuntru). Îți pun un fiÂşier PowerPoint cu cele două tipuri mai jos...

Presentation.ppt

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, in fiecare zi. Drumul pana la munca este destul de lung, si nu am nicio alternativa viabila. 15 km in traficul din bucuresti cu masina inseamna cel putin o ora. Cu metroul sau transportul in comun de orice fel inseamna mai mult, din cauza traseului neacoperit in totalitate de metrou. Asa ca, pana la achizitionarea unor manere incalzite (25 de euro pe louis) m-am echipat astfel: manusi chirugicale si manusi de schi roesch (chiar nu-mi ingheata mainile), cagula de schi roesch (doua straturi de nylon, nu trece nici mama vantului), geaca textil cu mesada si un hanorac de polar peste hainele "civile", blugi, genunchere si o pereche de pantaloni textili cu captuseala groasa (similar cu geaca) peste. In felul acesta, frigul chiar nu imi creaza probleme. Dar am inceput sa ma distrez cu derapajele pe baltile inghetate :finger: Azi chiar am exagerat putin cu acceleratia intr-o curba pe o astfel de balta, era sa intru intr-o masina parcata...

 

@calaj - o aripa de vx nu stiu daca gasesti secondhand pe la noi, mie mi se pare ca sunt destul de putin exemplare. daca se potriveste de la gs500, ai mai multe sanse, modelul asta e destul de raspandit. eu mi-am luat segmentii de pe cmsnl.com - au de toate, inclusiv aripa, http://www.cmsnl.com/suzuki-vx800-1991-m_m...ist/FIG-42.html - dar sunt piese noi si nu cred ca esti dispus sa dai 100 de euro pe o aripa.

Editat de ottoMan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut!

caut aripa de vx 800 sau gs 500 '90-95 cred ca se potriveste...

multumesc

adrian

0728056755

 

 

Trimite o întrebare la adresa asta de mail <briansquibb@vx800.net>. Tipul se numeste Brian Squibb, e din UK Âşi are o grămadă de părți de VX, noi Âşi second-hand. Poate găseÂşti ceva bun Âşi relativ mai ieftin. Despre aripă de GS500 nu Âştiu ce să zic..., din câte Âştiu e pentru roată de 16" față de 18" cât are VX pe față.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

a venit frigul iar motorul meu porneste tot mai greu in functie de perioada de stationare, voi aveti asemenea probleme pe timpul iernii?

 

Salutare!

 

dar fiind faptul ca de o luna am baterie noua porneste fara probleme.Dupa ce i-am pus bateria, a stat 3 saptamani nepornita, si a pornit la a doua incercare.Ieri ( dupa inca o saptamana nepornita) a pornit din prima.

E drept ca sta in garaj unde temperatura e cu cateva grade mai mare decat temperatura de afara.

 

in rest...ce noutati mai aveti?

 

PS: pe 18 plec la viena si cu siguranta o sa merg la un magazin Louis.Asa ca daca ati ochit vreo reducere ceva si vreti sa va iau dati de stire si gasim noi o solutie.

 

Toate bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare!

 

dar fiind faptul ca de o luna am baterie noua porneste fara probleme.Dupa ce i-am pus bateria, a stat 3 saptamani nepornita, si a pornit la a doua incercare.Ieri ( dupa inca o saptamana nepornita) a pornit din prima.

E drept ca sta in garaj unde temperatura e cu cateva grade mai mare decat temperatura de afara.

 

in rest...ce noutati mai aveti?

 

PS: pe 18 plec la viena si cu siguranta o sa merg la un magazin Louis.Asa ca daca ati ochit vreo reducere ceva si vreti sa va iau dati de stire si gasim noi o solutie.

 

Toate bune!

frate daca poti si ai acum cu ce si daca gasesti cumpara-mi te rog un parbriz(windshield)de culoare albastra pt.vx-ul meu eu vin pe 29 in tara si te si cinstesc daca poti sa ma ajuti este in catalogul pe 2007 la pagina 519 si are codul 10006505 pret 30 euro sau negru cod 10006509 pret 25 euro.cu multumiri si drum bun

 

post-16118-1197393557_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

frate daca poti si ai acum cu ce si daca gasesti cumpara-mi te rog un parbriz(windshield)de culoare albastra pt.vx-ul meu eu vin pe 29 in tara si te si cinstesc daca poti sa ma ajuti este in catalogul pe 2007 la pagina 519 si are codul 10006505 pret 30 euro sau negru cod 10006509 pret 25 euro.cu multumiri si drum bun

 

post-16118-1197393557_thumb.jpg

 

Ok.O sa fac tot posibilul.30 de euro sper sa mai am ca nu echiar asa o mare avere.Ideea e sa gasesc si ti-l iau fara probleme.

Deci prioritar e albastru si apoi negru da?

 

All the best!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...