Sari la conținut

E viitorul moto electric?


Postări Recomandate

Nu cred ca este posibil ca in spatiu sa pozitionezi ceva fix...si fix in raport cu ce? Totul este in miscare, iar miscarile sunt relative. Pamantul se roreste in jurul axei, iar si in acelasi timp  in jurul Soarelui. Bobina poate avea o miscare fata de Pamant, dar nu egala cu 400 m/s. Conditia ar fi ca suprafetele spirelor sa fie intersectate de linii de camp magnetic si campul sa fie  in miscare. Din compunerea vitezelor campului magnetic al Pamantului si vitezei bobine apare o viteza rezultanta ce permite producerea efectului de inductie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 963
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Daca iti apare curent de inductie, asta genereaza un camp magnetic  care e opus campului magnetic terestru si care-ti misca bobina statorului.

Poti experimenta simplu si direct cu un dinam: cand dai la manivela simti rezistenta opusa de stator. Daca statorul nu opune rezistenta, nu ai curent electric.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Miscarea initiala a bobinei poate fi opusa cu miscarea  produsa de fenomenul de autoinductie /se pot anula reciproc, o varianta iar alta din  relativitatea miscarilor. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, dedant68 a spus:

Se numeste exercitiu de imaginatie...cine stie peste 50-100 ani

Pai stai linistit ca intrebarea mea nu era intr-un cadru realist. Ce spui tu este SF, dar chiar si in acest context acest lucru ar fi foarte dificil. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 58 minute, dedant68 a spus:

Miscarea initiala a bobinei poate fi opusa cu miscarea  produsa de fenomenul de autoinductie /se pot anula reciproc, o varianta iar alta din  relativitatea miscarilor. 

Se poate doar daca o ancorezi. Te provoc sa proiectezi un dinam la care statorul e de fapt liber sa faca ce-i trazneste. Oricum, daca tot ai iesit pe orbita si ai o metoda sa transmiti energia, pare avantajos sa folosesti oglinzi si panouri solare. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Situatia teoretizata de mai jos. Daca bobina se deplaseaza in sus sau in jos, iar liniile de campul magnetic al Pamantului  trec prin suprafata bobinei, inductia are loc. Pe Pamant legea functioneaza in doua situatii: Camp magnetic variabil prin suprafata unei spire=tensiune indusa si curent indus cand spira este inchisa, sau sprira care se roteste intru-un camp magnetic uniform si la bornele acestei se genereaza tensiune, apare curent electric cand se aplica un consumator. Varianta 1 extrapolata in magnetosfera este posibil sa fie influentata si de alte forte. Daca ai un magnet si o spira la bornele/capetele careia conectezi un galvanometru/ampermetru si deplasezi magnetul in sus-jos prin suprafata bobinei, acul ampermetrului deviaza, daca se misca bobina sus-jos si magnetul fix -acul deviaza, iar daca se misca ambele, la fel acul deviaza.

Inductia magnetica.png

campul magnetic Pamant.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am bo bi na mea,

Sunt cu ren tat

Și mă mân dresc cu ea,

Sunt cu ren tat

Tra la la la la :moron:

Ce mi-ar plăcea să vă văd alergând cu bobinele să intersectați liniile de câmp! Și stai să vezi când s-o buli regulatorul!

Mai știu pe unu' care lucră la un perpetuum energetic cu leduri, panouri fotovoltaice și oglinzi... Nu vrea neam să priceapă că numai din randamentul panourilor are un deficit de vreo 80% :rusinica:

Vedeți? De aia ne fwte dragnea + psd cu măciuca îndoită, noi avem probleme muuult mai importante decât să ne luăm vestuțe și să le dăm în plm foc, noi facem curent! Vorbind aiurea. De la zoaiele lu' reno am ajuns la bobine stratosferice 🤪

Medicamente!

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mane, in exemplele tale unul din elemente e mobil si celalalt e FIX. Ce vrei tu cu bobine pe orbita e ca si cum te-ai ridica singur tragandu-te de par. Nu merge. Iti trebuie un punct fix. 

Daca folosesti energie ca sa mentii bobina la punct fix, o sa te coste mai mult energetic decat castigi. 

Daca nu folosesti energie ca s-o fixezi, o sa-ti cada de pe orbita. 

In mod interesant, si daca fixezi cumva bobina, tot o sa ai probleme. Ceea ce face in esenta schema ta este ca transforma miscarea de rotatie a ansamblului miez + scoarta in energie electrica. Bref, dracia va frana miscarea miezului topit, care se va transmite scoartei, samd. Chiar daca franarea calculata e nesemnificativa astronomic, la primul cutremur o sa vina lumea cu furci si coase sa-ti explice niste lucrusoare. 

Parol, zic ca pentru electrice mai bine punem in spatiu panourile alea, intr-un punct Lagrange. Iar pentru transportul pe planeta, zic sa folosim motorul cu apa, care SE STIE ca e ascuns in sertar de ticalosii astia industrialisti.

Si, vorba lui john, sa ne cumparam niste veste. De-o culoare intre portocaliu si verde. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, leopold a spus:

 

 Iar pentru transportul pe planeta, zic sa folosim motorul cu apa, care SE STIE ca e ascuns in sertar de ticalosii astia industrialisti.

Asta e tot o fantezie.

Acum 1 oră, leopold a spus:

Si, vorba lui john, sa ne cumparam niste veste. De-o culoare intre portocaliu si verde. 

John are vesta, dar e galbena.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai nu crezi bine.... :)

Sectiunea este despre motociclete electrice. Topicul se numeste: E viitorul electric? 

In plus, motocicleta electrica va trebui s-o alimentezi cu curent electric, care va trebui si el generat cumva, nu?

Cum in viitor petrolul se va termina.... ;)

Oricum, asta e topic de iarna si putem sa batem campii cu gratie. Mai ales campul electric si cel electromagnetic. :crack:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subiectul functioneaza ....eu am prezentat perifericul, restul este in folder pe 15 pagini, calcule si demonstratie "video" in laborator. Motorul cu apa are o casa dupa el ca sa functioneze, nu este pretabil pentru "new time".  Treaba cu sertarul este o poveste, nimeni nu tine in sertar o inventie/descoperire!! Cand practic a trecut testele, a doua zi omul o face publica, o vinde, s.a.m.d, sau daca nu cumva moare subit....;) Viata aici este pe Pamant, daca nu o face acum, cand....Panourile solare sunt rentabile tot aici pe Pamant.  Reactorul plasmatic Keshe este o revolutie in energia curata, in primavara voi produce 1,5-2 kW cu el "for my house " si intentionez in proiectul viitor sa-l cuplez cu un capacitor de mare putere. Am in proiect motorul magnetosferic care are un randament de 97% si care este si faza de experiment pentru putere mica (80W).  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuia sa incepi discutia cu Keshe, ca sa pun direct diagnosticul.

Iti doresc sincer sa functioneze treaba, sa scoti megawati peste kilowati, gratis. Pana mea, abia astept s-aud ca nu mai fac doi bani nici petrolul, nici gazele, mama lor de rusi, arabi si iranieni...

...

...doar ca... n-o sa mearga. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt obisnuit mai mult cu engleza, capacitor=condesator, chiar nu ti-a dat seama? Chestia asta cu mistoul ieftin ma sictireste, nu am inteles ce vrei sa demonstrezi in final? 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Industria 4.0 va fi conceptul noilor procese si tehnologii, industrie care se bazeaza pe bucla informationala: fizic-digital, digital-digital si digital-fizic. Fizic la digital= informatii din lumea fizica sunt transformate si stocate in baze de date digitale. Digital la digital = utilizarea tehnologiilor avansate si a inteligentei artificiale in scopul descoperirii unor noi cunostinte/procese/teorii. In final, de la digital la fizic = se aplica algoritmi, astfel incat deciziile inteligentei artificiale sunt traduse in date pentru a produce schimbarea in lumea fizica. Cum o sa ne deplasam in viitorul apropiat? Auto electric preponderent. Campul magnetic va fi baza noilor aplicatii de mobilitate la nivel de masa. Ex: Hyperloop(trenul tubular de mare viteza) va depasi viteza de 1000 km/h, in prezent este in faza de experiment si rezultatele sunt convingatoare. 

 

 

4.0.jpg

hyperloop.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
La 22.12.2018 la 8:23, dedant68 a spus:

Digital la digital = utilizarea tehnologiilor avansate si a inteligentei artificiale in scopul descoperirii unor noi cunostinte/procese/teorii.

 

Nu exista inteligenta artificiala, un caine vagabond este mai inteligent decat orice device crezi tu ca reprezinta inteligenta artificiala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Viitorul transportului (indiferent de numarul de roti,osii ori tonaj)nu este deloc electric. De fapt pana si industria autovehiculelor electrice este 100% dependenta de sursele de energie de hidrocarburi,fie ele carbuni,petrol,gaz natural.  Toata "isteria asta" cu masinile electrice este o minciuna crunta,sfruntata,nesimtita si mizerabila. Fara petrol,carbuni sau gaz natural intreaga civilizatie s-ar prabusi peste noapte ,iar majoritatea "cetatenilor" se va intoarce la cai,vaci,oi si agricultura la scara mica. De "altele" mici atentii ce azi le consideram ceva normal,necesitati absolut necesare nici nu mai zic. Pana si nivelul relativ inalt de ingrijiri medicale asigurate de stat ,le datoram exclusiv resurselor de hidrocarburi,carbuni,petrol,gaze naturale. Si asta ,asa ,pe scurt ,nu detaliat ca umplu cateva pagini doar enumerand cate datoram hidrocarburilor. Viitorul transportului apartine celor mai putin poluante hidrocarburi ,anume gazul metan,GPL ,amestecului propan-butan.nicidecum niciunui vehicul electric. Iar viitorul va confirma asta. Transportul electric e o minciuna nesimtita ce n-ar putea exista fara resursele de hidrocarburi.

@petre81.

La 20.12.2018 la 11:26, Emperor a spus:

clar electric si subteran 

 

 

Elon Musk e un escroc abonat la bugetul public al SUA,si client fidel al bancherilor influenti tocmai din cauza asta: obtine bani/credite mari usor pt.ca garanteaza cu p.ulimea americana,care vrea-nu vrea trebuie sa munceasca crunt zilnic si sa-si achite taxele la zi,altfel infunda puscaria sau ajung pe drumuri homelesi.

@petre81.

Iar inteligenta artificiala e un pericol mai mare decat orice alta amenintare posibila(virusi,arme nucleare,etc...) pt.ca ,de incepe sa invete si sa afle tot mai multe lucruri(informatii noi) ,si sa le stocheze plus acceseze oricand de oriunde usor /rapid, omul e instant depasit de situatie. Pt.ca omul uita, imbatraneste,moare. Un software autonom cu acces complet la infrastructura it ,resurse informatice ,suport hardware si mai ales fara o locatie anume mai mult sau mai putin fixa ,nu poate decat sa se imbunatateasca continuu,deci evolueze. In ce anume mai exact,nimeni nu stie. Dar va fi net superioara oricarui om in viata. Si cu siguranta comportamentul va fi la fel precum statutul ce ,cu siguranta ,il va realiza singur/a ca il are. Cat despre cainii vagabonzi... Un subiect scarbos, demn de lumea a treia ,la gramada cu semianalfabetii ,maimutele salbatice abia coborate din copaci ce se  considera oameni inteligenti ,dar ,ei nu-s in stare sa traga o canalizare ,sa-si adune kacatul ce-l produc degeaba. Dupa ce ca mananca,tot degeaba. Animalele nu au ce cauta intr-o lume inteligenta, dominata de logica si matematica! Doar in haznaua de lume a 3a!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, DARK-RIDER-82. a spus:

Viitorul transportului (indiferent de numarul de roti,osii ori tonaj)nu este deloc electric. De fapt pana si industria autovehiculelor electrice este 100% dependenta de sursele de energie de hidrocarburi,fie ele carbuni,petrol,gaz natural.  Toata "isteria asta" cu masinile electrice este o minciuna crunta,sfruntata,nesimtita si mizerabila. Fara petrol,carbuni sau gaz natural intreaga civilizatie s-ar prabusi peste noapte ,iar majoritatea "cetatenilor" se va intoarce la cai,vaci,oi si agricultura la scara mica. De "altele" mici atentii ce azi le consideram ceva normal,necesitati absolut necesare nici nu mai zic. Pana si nivelul relativ inalt de ingrijiri medicale asigurate de stat ,le datoram exclusiv resurselor de hidrocarburi,carbuni,petrol,gaze naturale. Si asta ,asa ,pe scurt ,nu detaliat ca umplu cateva pagini doar enumerand cate datoram hidrocarburilor. Viitorul transportului apartine celor mai putin poluante hidrocarburi ,anume gazul metan,GPL ,amestecului propan-butan.nicidecum niciunui vehicul electric. Iar viitorul va confirma asta. Transportul electric e o minciuna nesimtita ce n-ar putea exista fara resursele de hidrocarburi.

@petre81.

Elon Musk e un escroc abonat la bugetul public al SUA,si client fidel al bancherilor influenti tocmai din cauza asta: obtine bani/credite mari usor pt.ca garanteaza cu p.ulimea americana,care vrea-nu vrea trebuie sa munceasca crunt zilnic si sa-si achite taxele la zi,altfel infunda puscaria sau ajung pe drumuri homelesi.

@petre81.

Iar inteligenta artificiala e un pericol mai mare decat orice alta amenintare posibila(virusi,arme nucleare,etc...) pt.ca ,de incepe sa invete si sa afle tot mai multe lucruri(informatii noi) ,si sa le stocheze plus acceseze oricand de oriunde usor /rapid, omul e instant depasit de situatie. Pt.ca omul uita, imbatraneste,moare. Un software autonom cu acces complet la infrastructura it ,resurse informatice ,suport hardware si mai ales fara o locatie anume mai mult sau mai putin fixa ,nu poate decat sa se imbunatateasca continuu,deci evolueze. In ce anume mai exact,nimeni nu stie. Dar va fi net superioara oricarui om in viata. Si cu siguranta comportamentul va fi la fel precum statutul ce ,cu siguranta ,il va realiza singur/a ca il are. Cat despre cainii vagabonzi... Un subiect scarbos, demn de lumea a treia ,la gramada cu semianalfabetii ,maimutele salbatice abia coborate din copaci ce se  considera oameni inteligenti ,dar ,ei nu-s in stare sa traga o canalizare ,sa-si adune kacatul ce-l produc degeaba. Dupa ce ca mananca,tot degeaba. Animalele nu au ce cauta intr-o lume inteligenta, dominata de logica si matematica! Doar in haznaua de lume a 3a!

Prin AI unii cred ca omenirea va sta cu pwla in sus la umbra si AI-urile mai exact robotii dotati cu inteligenta vor produce cele necesare traiului de huzur a omenirii,Ce nu inteleg ei este ca prin inlocuirea omului se va ajunge si la faza in care jupanii planetei vor constata ca huzuresc prea multi si ca e pacat sa se iroseasca ce produc robotii pentru ca pwlimea sa huzureasca.De ce sa nu beneficieze doar cei alesi.

Despre pericolul ca AI sa preia controlul este relativ usor de imaginat daca esti deschis la minte.

Unii confunda AI cu robotul de sudura din industria auto.I-l programezi sa sudeze si el doar atat face,Ala e un robot si atat nu are nici cea mai mica legatura cu AI.

 

Editat de adiy32
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 17.11.2020 la 9:59, einstein1984 a spus:

image.thumb.png.85ad8026d3aec9e19c1fb3a49884f0f5.png100% ala e de fapt sub 50%.... sin alte tari chiar mai jos. 

Ala e graficul cui?Ca mondial sigur nu.Sper ca stii ca nuclear nu are nimic eco.Hidro distruge mediul,mai ales in anii secetosi.Eolianul si solarul sant facute numai din si pe baza de hidrocarburi,iar eficienta este zero/de fapt sunt tot timpul sub costuri.Adica pe pierderi.Pierderi acoperite din taxele uriase incasate pe notorina si benzina.

Fara taxele alea nu existau.De fapt multe nu ar exista fara taxele pe motorina,benzina,tutun si alcool.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • adidas changed the title to E viitorul moto electric?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...