Sari la conținut

E viitorul moto electric?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 963
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 2 ore, einstein1984 a spus:

lemmeguess, iti place sa schimbi vitezele cu ambreiaj si sincoranele sunt pentru aia de nu stiu sa conduca? 

 

Ai schimbat vreodata in viata ta un sincron de cutie de viteze? Te intreb pt ca nu pari sa stii ce face un sincron de cutie de viteze dupa cum ai formulat intrebarea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 36 minute, einstein1984 a spus:

Am condus si chestii cu transmisie nesincronizata, am demontrata si diverse cutii automate.... Dar nu evita raspunsul. 

 

Ce ai condus ma, Raba, U650, IMS, Volga care avea doar prima treapta nesincronizata? Nu vezi ca bati campii? A demonta cutii de viteze automate nu este acelasi lucru cu a repara, daca iau un tigan de la dezmembrari si-l pun sa demonteze o cutie automata nu inseamna ca ala e mecanic. Nu mai vorbi prostii ca rade lumea de tine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

36 minutes ago, cuki said:

Anu asta apare IONQ-5, care din specificatii va fi o super masina...la pret de masini cu ICE.

 

Autonomie de 400+km (din baterie de 73KW e posibil) ... puteri de la 217CP/2WD la 305/4WD...

Spatiu interior comparativ cu SUV-uri gen Tuareg, ML etc. 

Cel mai tare este insa capacitatea de incarcare a bateriei (350KW/h ca la Tycan), asta inseamna 18 min pentru incare 10-80%. Cifrele astea depind de incarcatoare (in RO nu este charger care sa duca asa capacitate), dar se vede progresul tehnologic. 

Garantie 8 ani pe baterie.

 

Sincer abia astept sa vad una pe viu...pare super interesanta masina si ma pune pe ganduri

daca e mai ieftina decat model 3 intr'adevar e o propunere tare interesanta.
bravo coreenilor, le-au luat fata nemtilor care daca n-ar fi existat dieselgate ar fi bagat si acu banii de R&D in diesel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fmm de analfabeti, bateria are kWh, nu kW, aia ii are motorul. 

Dar dat fiind ca Hiunday oricum mai dau reduceri, jos palaria, par oferte bune. Acuma... cat de bine se descurca Hiunday sa faca asa tehnologie ramane de vazut. Si cat se vor pricepe dealerii sa le repare daca e ceva nasol (deja ala asta sa sudezi pe masina trebuie cineva care stie ce face sa decupleze bateria d etractiune, nu mai merge la orice service). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 29 minute, einstein1984 a spus:

nush, mai faci un accident la masina, mai trebuie sa pui niste pioni din aia sa indrepti tabla....  masina ta e asamblata cu nituri si lipici? 

Dacă aș avea Lotus ar fi. 

Fiind 9 se repară la dealer. Iar în altă ordine de idei tocmai am primit un mail cu conținutul de mai jos:

 

Screenshot_20210318_140720.thumb.jpg.dce125b9f731de5a662ae9366b6c97ee.jpg

 

Așa a fost și după '90,"dacia, dom' le, ce faci cu astea străine când se strică?!? Motoarele sunt capsulate" și alte inepții. Dar a fost bine, că unii reparau în continuare dacii și eu luam la o lucrare banii unuia din ăsta pe o lună. 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • adidas changed the title to E viitorul moto electric?
La 15.03.2021 la 8:43, einstein1984 a spus:

 dar nu toti bucurestenii baga toate caloriferele elctrice in priza in acelasi timp cu toate ACurile , nu vad de ce ar afce asta in acelasi timp cu toate masinile. Sau cum naiba ar putea toti bucurestenii sa cumpere 1 milion de masini (ai idee cat dureaza sa le produci?) fara ca reteaua de distributie sa evolueze 1 gram. 

dar nah, scenarii apocaliptice sunt mereu posibile. 

P.S. carsharigul e fix destinatia lui Spring, asta si masinile de agenti de vanzari de salamuri si biscuiti care bat orasul. 

Nu milionul de electrice e problema mea (a voastră în fine) sau vreun scenariu apocaliptic ci doar un indiciu de calcul al complexităţii pt ăia de vă duce căpuţul.

1st aveţi nevoie de 1.5 mil şi nu un mil cum am pus eu cu "generozitate" (dar asta se va rezolva simplu, veţi sta în case, coteţe în fine)

2nd pînă la distribuţie trebuie să treci pe la producţia de electricitate

Normal că nu le băgaţi toţi în prize simultan dar vă veţi suprapune destul de mulţi pt că jaful ăla de 27kwh are o autonomie de apr 200km pe care nu i faci zilnic dar în 4 zile îi depăşeşti cu generozitate.

Apropo de staţiile alea fast charging la care visaţi uite că Flocivagăn ne-a uitat (nu i problemă că tot nu avem curent pt ele dar probabil buba e altundeva şi ţine de împărţeli geopolitice iar asta vă sună probabil apocaliptic aşa că vă las...  )

https://insideevs.com/news/494698/volkswagen-power-day-romania-not-europe/

Şi cum topicul tocmai ce a devenit moto vă rog să mă scuzaţi pt offtopicul auto

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Vizitator goe 75

Am vazut pe canalul 44 Teath ca Piagio, Ktm,Honda si Yamaha au semnat un acord ca de acum incolo sa colaboreze la modele electrice si ca rezultat direct bateriile sa fie indentice la toate modelele lor. Se doreste ca in viitorul apropiat sa fie si disponibile la benzinarii pentru schimb direct ,exact asa cum acum sunt disponibile pt schim buteliile cu gaz.

 

Inca una unde se dovedeste ca am avut o intuitie foarte buna.

M-am mai uitat inca odata ca sa fiu sigur ca nu am ratat nimic , sa nu mai apara vreun injiner batut in cap cu obiectii stupide . 

S-a folosit expresia " au semnat o scrisoare " cu intentiile de mai sus, nu un acord.

 

 

 

https://www.automotiveworld.com/news-releases/honda-signs-a-letter-of-intent-with-ktm-piaggio-and-yamaha-motor-for-the-creation-of-a-swappable-batteries-consortium-for-motorcycles-and-light-electric-vehicles/

Editat de goe 75
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred că e destul de clar că fabulăm de amorul artei pe tema viitorului electric al moto.

Moto nu are viitor nicicum, electric sau altfel.

Este un produs de lux şi exclusivist, pune oamenii împreună, are clasă şi distincţie, nu are utilitate practică (nu-şi va mai găsi locul în traficul deja rarefiat al viitorului ). Adică e prezentă pe tot atîtea liste pline cu x-uri cu roşu.

Topicul se poate închide.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

44 minutes ago, adrianm said:

Este un produs de lux şi exclusivist

 

Foarte subiectivă opinia :) O mare parte din Asia de sud-est este pusă în mișcare de motociclete, motorete și scutere - la fel ca și Japonia de după război. Iar aia este zona în care se vând de departe cele mai multe vehicule pe 2 roți. Motocicletele sunt motivul pentru care unul dintre cele mai ambițioase proiecte automobilistice din ultimele decenii (Tata Nano) a eșuat lamentabil. Și chiar și pentru europeni (mă refer la zona mediteraneană) este și va rămâne modul preferat de transport, datorită costurilor reduse de achiziție, întreținere și a practicalității, mai ales în mediul urban.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

În ordinea asta: tren (de la stat), autobuz(de la primărie), spring (numai în cazuri justificate, de la carşering ), biclă. Uitaţi cuvinte ca "preferat" că n-o să vă vi-l pună niciodată Greta în propoziţie.

Încercaţi să gîndiţi propoziţii simple dar scurte ( :) ) care conţin "comun"

Acum 22 minute, PzKpfW a spus:

 

Foarte subiectivă opinia :)

Ştiu, vb acum ca avocatul diavolului, ca un politician. Vom fi taxaţi, şicanaţi şi aduşi la exasperare cu tot felul de mizerii birocrăţeşti pentru simplul fapt că atunci cînd ne dăm casca jos avem zîmbetul ăla tîmpiţel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 9 ore, adrianm a spus:

C

Este un produs de lux şi exclusivist, pune oamenii împreună, are clasă şi distincţie, nu are utilitate practică (

De aia m-am lasat, ca ma punea impeuna cu oameni cu clasa si distinctie ca tine si goe....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator goe 75

Bai , sunt diferente intre noi:

 

 Eu ii duc produsele ... el le pune pe rafturi.

 

Pe mine ma doare la basca de toate iluziile voastre de importanta ( viata in stil american ...me happy - fuck everything else! )

 

El stie tot . Aparent pe culoarele LeClerc ( Aldi pt profani) umbla numai agenti secreti care ii raportraza direct lui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 07.04.2021 la 8:42, goe 75 a spus:

Aparent pe culoarele LeClerc ( Aldi pt profani)

Sînteţi tare amuzanţi cu glumiţele voastre, ca doi porcuşori speriaţi de lumea de afară vă ţineţi unul altuia cozile în cerc.

E.Leclerc (ecler pt voi) are structura unei cooperative în care doar însemnul este comun şi "centrele de cumpărături" zonale cu anumite servicii la comun. Fiecare are însă patronul lui, bvc, politica lui (inclusiv pliantele,  bannerele sau revistele ni le facem singuri) adică nu prea are nimic în comun cu Aldi, Auchan etc

Cînd o să guiţaţi de foame (sau o să vă fie ruşine să mai staţi în casa şi pe banii părinţilor) mă puteţi căuta, am nevoie de încă unul la "pus pe rafturi" arduino, rsb pi, esp32 (cu blockly, python, thonny ce vreţi voi, lista neexhaustivă).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

amazon are niste depozite a naibi de bine automatizate. Si nu-s singurii. Deci viitorul, inclusiv la rafturi, tot electric este. Apoi urmeaza camioane autonome si aia este....

La 07.04.2021 la 9:42, goe 75 a spus:

Bai , sunt diferente intre noi:

 

 Eu ii duc produsele ... el le pune pe rafturi.

 

Pe mine ma doare la basca de toate iluziile voastre de importanta ( viata in stil american ...me happy - fuck everything else! )

 

El stie tot . Aparent pe culoarele LeClerc ( Aldi pt profani) umbla numai agenti secreti care ii raportraza direct lui.

scuzat, ai dreptate, tu macar ai o calificare. 

La 05.04.2021 la 22:16, goe 75 a spus:

Am vazut pe canalul 44 Teath ca Piagio, Ktm,Honda si Yamaha au semnat un acord ca de acum incolo sa colaboreze la modele electrice si ca rezultat direct bateriile sa fie indentice la toate modelele lor. Se doreste ca in viitorul apropiat sa fie si disponibile la benzinarii pentru schimb direct ,exact asa cum acum sunt disponibile pt schim buteliile cu gaz.

 

Inca una unde se dovedeste ca am avut o intuitie foarte buna.

M-am mai uitat inca odata ca sa fiu sigur ca nu am ratat nimic , sa nu mai apara vreun injiner batut in cap cu obiectii stupide . 

S-a folosit expresia " au semnat o scrisoare " cu intentiile de mai sus, nu un acord.

 

 

 

https://www.automotiveworld.com/news-releases/honda-signs-a-letter-of-intent-with-ktm-piaggio-and-yamaha-motor-for-the-creation-of-a-swappable-batteries-consortium-for-motorcycles-and-light-electric-vehicles/

partea cu "light electric vehicles" pare si mai interesanta 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...