Sari la conținut

Postări Recomandate

Stiu ca poate parea o intrebare idioata, dar la ce-ti foloseste un card de 64 in zumo? :)

 

Nu-i idioata intrebarea. Mi-am scos telefonul vechi din uz (un Galaxy Young), si am ramas cu cardul de 64Gb, cu care nu mai am ce face.

 

Si ma gandeam ca ce m-am scos ca nu mai trebuie sa cumpar card pt gps. Mai am si un card de 32Gb, intr-un LG G2 mini, da si asta e telefon handicapat... in sensul ca nu-l recunoaste pe cel de 64gb. Ca faceam rocada. Si asa am un card de 64 pe care nu-l pot folosi la nimic :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Merge in GoPro (sau echivelent) :P

 

Ontopic: la Zumo 3xx, in momentul in care exporti un track, pe card este creat automat un fisier shared_tracks.gpx. Din ce am observat si din pacate, daca faci chestia asta de doua ori, al doilea export va suprascrie complet fisierul anterior.

Exista vreo solutie de a invata Zumo-ul sa creeze fisiere cu nume diferite? Sau macar sa includa track-ul nou in completarea track-urilor existente in fisierul aflat deja pe card?

E cam singura chestie pe care o gasesc enervanta la softul Garmin-ului si imi vine greu sa cred ca nu s-a mai plans nimeni de chestia asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu export pe card in directorul "User Data" din Basecamp. Click dreapta pe track sau ruta si "send to". In realitate se pune in directorul gpx din garmin de pe card. La mine se pune in ordine cate o ruta sau track unul dupa altu.

 

Basecamp 4.6.2 si Zumo 390 cu SW 4.20 pe el.

 

J:\Garmin\GPX>dir
Directory of J:\Garmin\GPX

19.09.2016 02:38 <DIR> .
19.09.2016 02:38 <DIR> ..
19.09.2016 02:38 471.076 Route.gpx
19.09.2016 02:39 498.769 Route0.gpx
19.09.2016 02:39 14.543 Waypoints.gpx
19.09.2016 02:39 120.923 Route1.gpx
19.09.2016 02:40 17.912 Track.gpx
19.09.2016 02:40 13.615 Track0.gpx
19.09.2016 02:40 7.148 Track1.gpx

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci cooldeep.

Da, e si asta o idee la care nu m-am gandit. Desi daca ajung sa conectez gps-ul la pc pot foarte bine sa copiez din folderul GPX fisierul exportat prin functia "share". Asa nu as mai avea nevoie nici de basecamp.

 

Ideala pentru mine ar fi fost posibilitatea de a face exportul asta fara pc si fara basecamp. Pur si simplu trackurile exportate pe card sa poarte din start nume unice. In concediu de exemplu ai putea sa nu iti mai bati capul cu gps-ul si sa descarci tot cand ajungi acasa.

 

In fine...caut sa vad daca garmin accepta feature requesturi :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In memoria GPS-ului, in Garmin/GPX/ ar trebui sa ai ceva de genul current si archive... (eu asa am pe gps si pe ceas). sunt all track logs de ultima data cand le-ai sters. singura chestie e ca sunt in fisiere dupa cum a decis device-ul sa le imparta. N-au legatura neaparat cu momentul in timp cand au fost salvate. poti sa le copiezi si stochezi pe calculator / in basecamp sau geart. daca vrei sa extragi pe zile sau ceva de genul se poate cu ceva gen gpsbabel (cel mai comod din punctul meu de vedere). Altfel poti sa le tai / lipesti de mana prin basecamp.

 

La partea cu feedback-ul catre Garmin - success. slabe sanse sa se intample ceva.

Editat de b374
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda, ideea e urmatoarea, cel putin pe Zumo 340 (desi cred ca toata seria zumo 3xx e la fel).

Intr-adevar am current si archive - current sunt cele importate, pe cand archive sunt cele create de GPS atunci cand mergi cu el - practic istoricul calatoriei tale. Problema e ca dintr-un motiv care imi scapa, trackurile astea din "arhiva" sunt sterse automat din device dupa un timp/nr de km/dimensiune a fisierului, habar n-am.

In concediu de exemplu imi tinea minte cam doua zile si jumatate in urma - cred ca Razvan s-a lovit de chestia asta pe 390-ul lui. Asa incat daca vrei ca la sfarsitul concediului sa ai trackuri complete esti obligat sa faci ceva cam la sfarsitul fiecarei zile altfel le pierzi.

 

Fara laptop cu basecamp singura metoda pe care am descoperit-o e sa folosesc optiunea de "Share" - "To memory card" in meniul Tracks. Cand faci asta poti selecta ce track-uri vrei sa exporti si un fisier shared_tracks.gpx este creat pe card in folderul GPX. Toate bune si frumoase, problema e ca daca a doua zi cand faci acelasi lucru device-ul nu creaza un fisier cu nume nou ci suprascrie fisierul shared_tracks.gpx anterior cu cel nou :) Idiot !!!

 

Ramanea doar sa conectez gps-ul la chromebook (asta am carat dupa mine) si sa copiez manual fisierul ala in alta parte sau sa-l redenumesc pe card-ul din GPS. As prefera sa nu fie nevoie sa fac asta, dar se pare ca nu e nici o solutie. De-asta spuneam ca imi vine greu sa cred ca sunt singurul idot care s-a lovit de problema asta sau pe care-l enerveaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

current e tot track log. ultima bucata. pe gepsurile care le-am testat arhiva nu se sterge decat 'on action'. am avut ani de zile si jdemii de km de logs in el. singura duda era ca impartirea pe fisiere era total arbitrara. o fi vreo setare pe la 3xx care le sterge. in la ceas, intr-adevar, e o stupiditate ca poa sa ramana fara spatiu si atunci sterge _tot_. nu old first or whatever.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe device exista directorul \GPX unde avem current/currenttracklog/temp.gpx . Aceste fisiere se vad in basecamp si sunt grupate foarte frumos pe zile. Tot pe device exista in directorul GPX directorul Archive. Aici fisierele sunt denumite sub forma 1,2,3....25,26..30,31,32.gpx. Au si data trecuta la fisier. Aceste fisiere Basecampul nu le vede in mod normal. Dar nu e nici o problema, in orice lista din basecamp, import device\gpx\archive\25.gpx 26.gpx etc. O data importate in lista apar exact cum erau vizibile si inainte pe device sub forma de cate un log pt fiecare zi sau calatorie din zi. Poti da inclusiv clear history sau in romana stergere istoric traseu. In directorul archive, la mine, gasesc fisierele de acum un an si o luna vechime. Personal nu cred ca are treaba cu numarul de km caci anu trecut cand am reverificat treaba aceasta erau peste 15 mii de km in arhiva ca sa zic asa, iar acum am doar 10 mii.

Inca nu am observat paternu dupa care zumoul baga gpx urile in arhiva, dar banuiesc ca o face undeva intre o mie si 2 mii de km. In arhiva la mine acum cel mai mare fisier are 4,5 mega, iar marea majoritate a gpxurile sunt intre 1juma si 2 si ceva mega.

Mai imi aduc aminte ca anu trecut dupa 2,3,4 zile de cate 5-600 de km zilnice, uitasem sa descarc logurile in basecamp si o zi disparuse. Am intrat cu metoda deschirsa mai sus si am recuperat ziua fara probleme, era fix in ultimu fisier gpx din arhiva exact cum era de asteptat :)

 

La mine acum in directorul \gpx\archive sunt gpxuri care sunt de 1an si 1 luna vechime, am aproape 10 mii de km, 365 zile, in ele (prin metoda join tracks in basecamp), si sunt 20 de fisiere care impreuna ocupa 33 de mega. Voi ce aveti ? poate reusim sa comparam directoarele si sa stabilim impreuna cum naiba gandeste zumoul acesta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai doar ce am zis mai sus... in mod normal in gpx/archive ar tre sa ai istoria completa exceptand ultima bucatica. aia e in afara arhivei. si toata istoria sparta in bucati arbitrare pe fisier.... in interiorul fiecarui fisier sunt track-uri sparte si alea arbitrar de garmin.... n-au legatura cu date sau km. nici cu pornit gps sau oprit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

arhiva nu e completa decand exista gpsul sau de la ultimul factory reset. Se sterge si ea. Acum incercam sa imi dau seama dupa ce principiu se sterge. Initial am crezut ca arhiva aia e pe vecie pana se umple cardu, dar se pare ca nu e. De aceea am zis sa verificati si voi directorul si sa incercam sa determinam cat mai exact ce e in acel director si cat exact tine minte. Are oare de a face cu km, cu numarul de zile, cu dimensiunea fisierelor, cu numarul lor oare....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ahaaa multumesc amandorura.

N-am gps-ul la munca dar verific acasa - intr-adevar in memoria interna nu m-am uitat, doar pe card. Si din cauza faptului ca pe GPS in meniul Archive din Tracks nu sunt vizibile decat ultimele cateva trackuri am presupus ca cele mai vechi sunt pierdute.


» Post actualizat in 19 Sep 2016 11:38

arhiva nu e completa decand exista gpsul sau de la ultimul factory reset. Se sterge si ea. Acum incercam sa imi dau seama dupa ce principiu se sterge. Initial am crezut ca arhiva aia e pe vecie pana se umple cardu, dar se pare ca nu e. De aceea am zis sa verificati si voi directorul si sa incercam sa determinam cat mai exact ce e in acel director si cat exact tine minte. Are oare de a face cu km, cu numarul de zile, cu dimensiunea fisierelor, cu numarul lor oare....

 

Mda, e confuz tot procesul ... gasisem ceva informatii ca un track nu poate avea decat maxim 10000 puncte - dar tot nu pare ok cand te apuci sa verifici proprietatile fisierelor. Probabil exista vreo logica, dar imi scapa.

 

Exact din cauza asta as fi dorit sa folosesc functia de "Share" prin care fortez gps-ul sa creeze un track cu exact ce vreau eu si pe care sa-l stocheze pe card pe termen nedefinit. Acolo stiu sigur ca am loc suficient.

Si as fi vrut si sa pot stoca mai multe trackuri "share-uite" astfel, fara a fi nevoie sa conectez gps-ul la un calculator de fiecare data. Se pare ca e imposibil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

arhiva nu e completa decand exista gpsul sau de la ultimul factory reset. Se sterge si ea. Acum incercam sa imi dau seama dupa ce principiu se sterge. Initial am crezut ca arhiva aia e pe vecie pana se umple cardu, dar se pare ca nu e. De aceea am zis sa verificati si voi directorul si sa incercam sa determinam cat mai exact ce e in acel director si cat exact tine minte. Are oare de a face cu km, cu numarul de zile, cu dimensiunea fisierelor, cu numarul lor oare....

 

poate ca ai ramas vreodata fara spatiu si a sters tot?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intre timp am mai sapat ceva si e posibil ca la zumo 3xx sa fie aceeasi treaba: chiar si in arhiva nu sunt retinute decat ultimele 20 de fisiere. Habar n-am de ce, puteau foarte bine sa programeze softul sa le scrie direct pe cardul SD daca ai unul conectat, si eventual sa le stearga pe cele mai vechi doar daca nu mai ai spatiu liber disponibil.

 

Sunt curios daca la seria 5xx e la fel ...

 

 

http://gpstracklog.com/2010/10/archived-trip-logs-on-garmin-nuvis.html

 

 

 

Question: What is a trip log and how does it work on a nuvi or zumo device?

Answer:

Trip logs are points automatically stored when the GPS device is locked onto a satellite signal and moving. It is the electronic equivalent of laying down a "breadcrumb trail" to mark the path that has been traveled.

Your nuvi or zumo can store 10,000 points before it begins the process of archiving additional logs.
*
Beyond 10,000 points the device moves the oldest trip data into an internal archive file. Up to 20 archive files can be stored internally on the unit. This means, depending on space available, that the device can store over 200,000 points of trip data.

Note
: Archived trip log information is not visible on the device itself, but can be used and seen with Garmin’s MapSource product. You can open individual archives to view in MapSource by following the steps below:
  1. Open the Garmin device drive located in My Computer. [Note: If using a Mac, the Garmin drive will be located on the Desktop.]
Open the Garmin folder.
Open the GPX folder.
Open the Archive folder.

Each archived GPX file can be opened in the MapSource program.

Note:
While some Garmin devices such as the zumo come with the necessary mapping software to install MapSource, it will be necessary to purchase a Garmin mapping product in order to view an archived log from your device on your computer.

*
The Archive file feature can be found on the following devices:
  • nuvi 500 series
  • nuvi 705 series
  • nuvi 800 series
  • nuvi 805 series
  • nuvi 12/13/14/1600 series
  • nuvi 3700 series
  • zumo 200/400/500/600 series

Editat de stokerel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci asta era, 20 de fisiere in arhiva. Bine de stiut. Oricum sunt suficiente pt foarte multi kilometri si zile de plimbat. Avand in vedere ca poti face 900 de km si cu 3 4 mii de puncte daca mergi pe autostrada. Se pare ca am 93 de mii de puncte in arhiva cu mult sub cele 200 de mii teoretice.

Am verificat si cel mai mare fisier ce il am in arhiva. Are 12777 de puncte, in 560 de km si 7 mii si ceva de metri diferenta de nivel.

Ce mai observ ca punctele sunt colectate intr-un ritm mai alert daca sunt mari diferentele de nivel sau daca nu sunt drumuri pincipale. Pare optimizata treaba asta cu colectarea punctelor.

 

 

Pe zumo am liber tot timpu un giga si ceva. Nu vad cum as putea ramane fara spatiu.

 

Concluzia e simpla, desi limitat, zumoul 3XX reuseste sa satisfaca nevoile riderilor. Cred ca cel mai bine era daca acolo in basecamp ar fi vizibil si directorul archive, fara sa trebuiasca useru sa isi bata capu cu import de fisiere gpx. Daca era vizibil atunci discutiile astea nu mai existau :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda, este ok ca device. Important e sa-i aflam bubele, sau "undocumented features" cum le place programatorilor sa spuna :)

 

Ai dreptate legat de generarea punctelor din track, mi se pare foarte ok optimizat tot procesul - se genereaza un punct atunci cand devierea pe orizontala sau verticala e semnificativa, altfel la mers pe plat si in linie dreapta vor fi extrem de rare. Poti verifica pe un drum virajat, in curbe numarul de puncte este mult mai mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

altfel la mers pe plat si in linie dreapta vor fi extrem de rare...

 

de-aia am eu in tenerife doar ultimele 2-300 de km :)) Ca la aia drumurile sunt inguste si intortocheate

 

O intrebare oameni buni. Lamuriti-ma si pe mine cu rahaturile de smartfoane si gps-ul lor (LG G2 mini, si samsung J7).

De ce fara roaming nu stie sa ma gaseasca? Triunghiularea se face cu ajutorul retelelor de telefonie? Practic nu au nicio treaba cu GPS-ul satelitului?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

de-aia am eu in tenerife doar ultimele 2-300 de km :)) Ca la aia drumurile sunt inguste si intortocheate

 

O intrebare oameni buni. Lamuriti-ma si pe mine cu rahaturile de smartfoane si gps-ul lor (LG G2 mini, si samsung J7).

De ce fara roaming nu stie sa ma gaseasca? Triunghiularea se face cu ajutorul retelelor de telefonie? Practic nu au nicio treaba cu GPS-ul satelitului?

Daca aveai harta on-line, nu o putea descarca din internet si, neputand sa te pozitioneze pe harta, iti dadea impresia ca nu te localizeaza. Evident, daca telefonul are gps incorporat.

Telefoanele mai noi si mai scumpe, au A-GPS. Acesta este un sistem de localizare rapida (cateva secunde). Cele mai vechi se pot pozitiona mai greu (cateva minute).

Ar fi trebuit sa incerci pe o harta off-line (gen Maps.Me) sa vezi daca te pozitioneaza. Eventual sa scoti cartela SIM si faci proba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eram cu harta descarcata in prealabil, pe maps.me si herewego. Ideea e ca nu am avut rabdare 10 minute, doar vreo 2-3. Ca intrebare retorica, daca el ma gaseste in 10 minute, ce pana mea de incredere sa am in el la volan ca am pozitionare in timp real, macar cu un delay de gps-uri lowbudget?

 

De ce intreb de triunghiulare prin antene de retea telefonie + wi-fi. La telefonul la care aveam activat roaming-ul, ma gasea in cateva secunde la pensiune, unde aveam si wireless (evident dupa ce plecam de la pensiune, statea gandind fara rezultat, aratandu-mi pensiunea ca localizare). La cel la care nu am avut activat roaming-ul (omis), stateam inclusiv cu optiunea + wifi pornita minute intregi si nu se intampla nimic (ramasesem inca in romania chipurile).

 

...

 

Oricum, din nou Zumo 390 LM rullz!!! Inclusiv in tenerife. Fara el as fi fost din nou pierdut, la ce stradute intortocheate, inguste si ciudate au aia (gen un fel de giratorii in giratorii). Al doilea sejur in care de la trasee super ok (de data asta pe optiunea car), la zeci de pos-uri gasite si reactii in timp f ok, sunt supermega multumit de el. Chiar radeam cu iubita-mea, ca langa noi, la pensiune, erau ceva nemti, care vreo 10 minute au stat in masina cautand ceva adresa, in timp ce eu stergeam geamurile si oglinzile. Pe cand noi, ne urcam in masina, puneam contactul, alegeam destinatia (unele si bagate in basecamp, in prealabil), si plecam... Atat de simplu.

 

Merci Garmin!

 

post-70685-0-73617500-1475733765_thumb.jpg

Editat de ®azvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Al meu Zumo 390 nu vrea de nicio culoare sa se conecteze prin bluetooth. Desi este setat ca vizibil, nu il vede niciun telefon si nici el nu vede niciun telefon.

Ma scoate din minti...

 

Update-ul la harti e la zi, insa exista un update de soft pe care nu mi-l instaleaza niciodata, ramane in procesul de update cateva ore bune si nu mai face nimic.Am incercat de multe ori, si de la PC-uri diferite.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Ravenitza

 

Probabil daca intrebi suportu de la garmin la fel o sa iti dea raspunsurile.

 

1. un computer relativ "nou" care sa fie conectat la net si cu ultima versiune de garmin express, si care sa aibe minim 15 giga liberi pe partitia C, fie chiar un comp pe care nu a mai fost instalat vreodata expresu

2 un factory reset la zumo, sunt 2 metode, http://www.gpsnation.com/support/gps-factory-reset/garmin-zumo-390-factory-reset.html

3. daca cele doua metode nu functioneaza, apelat la suport chiar daca nu e in garantie si cerut un firmware separat si o metoda de instalare exceptand garmin express, trimis toate datele de la about.

 

sa ne ti la curent daca rezolvi ceva.

 

eu am asa

versiune software 4.20

frimware gps 6.17.10

frimware bluetooth 3.0.11 P3 2

Editat de cooldeep
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Ravenitza

 

Probabil daca intrebi suportu de la garmin la fel o sa iti dea raspunsurile.

 

1. un computer relativ "nou" care sa fie conectat la net si cu ultima versiune de garmin express, si care sa aibe minim 15 giga liberi pe partitia C, fie chiar un comp pe care nu a mai fost instalat vreodata expresu

2 un factory reset la zumo, sunt 2 metode, http://www.gpsnation.com/support/gps-factory-reset/garmin-zumo-390-factory-reset.html

3. daca cele doua metode nu functioneaza, apelat la suport chiar daca nu e in garantie si cerut un firmware separat si o metoda de instalare exceptand garmin express, trimis toate datele de la about.

 

sa ne ti la curent daca rezolvi ceva.

 

eu am asa

versiune software 4.20

frimware gps 6.17.10

frimware bluetooth 3.0.11 P3 2

O sa incerc variantele de mai sus. Recunosc ca nu mi-am batut capul prea mult pt ca la harti am update la zi si le pot face fara nicio problema. Doar softul are ceva...

Multam!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...