Sari la conținut

1 200 km cu un scuter si o motocicleta sport


faneman
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

Povestioara mea a inceput in urma cu peste 15 ani cand l-am auzit pe tatal meu povestind pentru prima oara despre Horodistea (pentru cine nu stie Horodistea e ce mai nordica localitate din Romania).

 

In urma cu 42 de ani tatal meu a fost repartizat acolo ca profesor ( avea 22 de ani dupa ce a terminat facultatea) si acum la 64 de ani inca vroia sa mai mearga acolo, sa revada locul unde si-a petrecut 3 ani din tinerete.

 

Asa ca anul asta, cu o saptamana inainte sa inceapa sezonul scolar i-am spus: “Tata, poimaine plecam spre Horodistea, pregateste scuterul!!!”

 

Asa a inceput un drum de aproape 1 200 km in trei zile cu un scuter Yamaha Majesty de 250cm de 34 de cai putere si un Kawasaki ZX9R de 140 de cai

 

Am plecat sambata dimineata pe la 5 fara un plan clar ci doar cu o destinatie. Aveam la noi suficiene scule cat sa reparam orice fel de defectiune (tatal meu a luat la el pana si un compresor de masina J)

 

In mod surprinzator pentru noi drumul a fost perfect pentru ca fiind o banda si jumatate pe fiecare sens noi mergem linistiti pe jumatatea de banda cu 90 km/h constant fara sa ne deranjeze masinile care ne tot depaseau. (am avut segmente de drum in care motorul meu consuma 4% :D )

 

Din pacate cand am plecat nu am tinut cont de faptul ca sambata sunt nunti... multe nunti; atat de multe nunti incat nu am gasit un loc unde sa dormim decat in Targul Frumos unde am prins festivitatile organizate cu ocazia zilelor orasului.

 

A doua zi am plecat din Targul Frumos pe directia Horodiistea pe o ploaie torentiala (din fericire eram echipati cu combinezoane de ploaie, solutie anti ploaie si anti aburire pentru casca).

 

Pe masura ce ne apropiam de Horodistea emotia crestea si cu greu pot sa imi imaginez ce a simtit tatal meu cand am ajuns acolo.

 

In secunda in care am ajuns la indicatorul din poza ploaia s-a oprit si a fost o vreme perfecta pentru ca tatal meu sa se intalneasca cu fosti colegi de la scoala unde a predat, cu elevi si cu oameni pe care i-a cunoscut in urma cu mult timp.

 

La plecare sunt sigur ca plangea pentru ca a reusit sa-si indeplineasca un vis.

 

Seara ne-am cazat la Targu Neamt iar in a treia zi am ajuns la Bucuresti.

 

A fost o experienta unica sa plec alaturi de tatal meu cu o motocicleta si un scuter prin tara

 

Poate in 2011 vom incerca un alt traseu

post-1658-1293790070_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand am citit in titlu"scuter" :cheers: ma gandeam la 49-50 cmc, si ma gandeam la vremurile cand umblam cu Mobra,la 250 cmc e deja motor,plus ca oricum cred ca tatal tau a calatorit mult mai confortabil decat tine pe ss !!! :lol:

 

La mai multe plimbari impreuna !! :moto:

Mesaj completat

Tata inca mai e profesor de romana

Ar fi bun pe aici pe forum !! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bunicii mei au avut amandoi motociclete (tatal tatalui meu a avut IJ, BMW "de politie", si mobra)

 

Unchiul meu are un Buell, varul meu are un kawasaki zzr

 

Suntem o familie cu "traditie"

 

 

Tatal meu tehnic e inscris pe un forum desi nu stie sa porneasca un computer (i-am facut contul ca sa beneficieze de reducerea aplicata la pretul biletului pentru concursul de Moto Stunt)

 

 

"plus ca oricum cred ca tatal tau a calatorit mult mai confortabil decat tine pe ss !!! "

 

O da.... eu mi-am cumparat de la louis inainte sa plec o mica husa de silicon care se pune peste sa pentru un drum mai confortabil dar si asa... a fost dificil (se vede in poza de mai jos)

Mesaj completat

si poza

post-1658-1293875304_thumb.jpg

Editat de faneman
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O da.... eu mi-am cumparat de la louis inainte sa plec o mica husa de silicon care se pune peste sa pentru un drum mai confortabil dar si asa... a fost dificil (se vede in poza de mai jos)

SS-ul e obositor la drum lung,chiar daca drumul este impecabil,daca mai este si denivelat deja iti vine :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca, totusi, cuvintele tale pot exprima emotia evenimentului si a calatoriei in sine, asa cum sunt convins ca nu exista cuvinte potrivite pentru a reda, de data aceasta noi, emotia traita alaturi de voi.

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Bravo Stefan,ma bucur ca ai revenit pe doua roti ;) iar cum tatal tau este un om de nota 10 felicitari la amandoi.Sper ca anul acesta se mergeti mai mult si poate ne luati si pe noi:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-ar fi placut sa citesc si o poveste a tatalui tau, inspirata din calatorie. Poate ii mai dai o ocazie si data viitoare ne povesteste dumnealui.

;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

foarte frumos mi-a placut felicitarile mele mi-ar fi placut si mie sa ma plimb cu tata asa si sa am in familie pe cineva care sa fie pasionat de motoare si sa ma invete una alta dar nah.......ghinionu meu ca nu am si ca tata e anti-motoare

 

bafta in continuare si asteptam sa vedem urmatoarele plimbari

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari

 

Anul asta planuiesc o excursie prin tara cu un motociclist (motorman35 aici pe forum) si tatal lui, trecut de 65 de ani; am mai fost cu ei prin tara 2 ani la rand si de fiecare data am ramas cu amintiri frumoase; poate anul asta veniti si voi, va fi candva dupa 15 august si se va merge in ritm lent, de plimbare

 

Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...