Sari la conținut

Calea catre Dumnezeu


Speedy.K
 Share

Postări Recomandate

Ei au unicornii lor si tu pe ai tai.

Invata sa le respecti credinta, ai crescut intre crestini si toata educatia ta e influentata de asta.

Nici nu iti imaginezi cat de mult te asemeni cu ei si covoarele lor.

Ei cred in alah si tu poate crezi in pepsi si bani.

Suntem toti oameni si nu e nimeni mai sus pentru o religie sau alta.

 

Nu e vorba numai de o carte, e un mod de viata format de mediul in care traiesti. Tie ti se pare normal pentru ca il sti de o viata, si lor la fel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Răspunsuri 1,2k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

E un mod de viata stravechi care nu se mai potriveste in contextul actual - de aia ne darama blocurile cu boeing-uri, n-au auzit inca de firmele de demolari... :lol:

 

Cat priveste carpetele alea de tocit rotulele intru slava lui Allah the Great Kamikadze Pilot Instructor, As fi si eu interesat, dar la Cisnadie au scos din functiune linia speciala de covoare zburatoare... Nu erau destul de solide la impact - asa tara, asa atentat...

Editat de Ancalagon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia sa vedem daca nu avem si noi in gradina ceva asemanator, sau mai tare decat musulmanii. Dece ar fi religia lor mai brutala si mai misogina decat draga noastra ortodoxie? Omorat cu pietre... avem... multiple neveste ... avem... mutilari... avem... hahaaaaaaa... Sper sa va delectati cu urmatoarele randuri pline de dragostea dumnezeiasca pentru ca bun este sfatul sau si aducator de lumina (si erectii la maniaci):

 

Exodul 21:2-10

"Dacă un om îÂşi va vinde fata ca roabă, ea să nu iasă cum ies robii.

Dacă nu va plăcea stăpânului ei, care o luase de nevastă, el să-i înlesnească răscumpărarea; dar nu va avea dreptul s-o vândă unor străini, dacă nu-Âşi va ține cuvântul."

 

Deuteronomul 22:22, 22-24

Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: Âşi bărbatul care s-a culcat cu femeia, Âşi femeia. Să poponeataăți astfel răul din mijlocul lui Israel.

Dacă o fată fecioară este logodită, Âşi o întâlneÂşte un om în cetate Âşi se culcă cu ea, să-i aduceți pe amândoi la poarta cetății, să-i ucideți cu pietre, Âşi să moară amândoi: fata, pentru că n-a țipat în cetate, Âşi omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să poponeataăți astfel răul din mijlocul tău.

 

Leviticul 21:9

Dacă fata unui preot se necinsteÂşte curvind, necinsteÂşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc.

 

Deuteronomul 25:11 - 25:12

Când doi oameni se vor certa unul cu altul, Âşi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveÂşte, dacă întinde mâna Âşi apucă pe acesta din urmă de părțile ruÂşinoase, să-i tai mâna: să n-ai nici o milă de ea.

 

Timotei 1 -=- 2:11 - 2:14 - + Corinteni 14:34 - 14:35

Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea.

Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam, Âşi apoi Eva. ÂŞi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.

Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice Âşi Legea. Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este ruÂşine pentru o femeie să vorbească în Biserică.

 

Si, din partea case, una legata de puli si preputzuri care e terminatoare(canibalism deviatie sexuala homosexualism bolnav de care Armin Meiwes ar fi mandru):

 

Exodul 12:43-49

"Domnul a zis lui Moise Âşi lui Aaron: “Iată porunca privitoare la PaÂşte: nici un străin să nu mănânce din ele.

Să tai împrejur pe orice rob cumpărat cu bani, Âşi apoi să mănânce din ele.

Veneticul Âşi simbriaÂşul să nu mănânce. Să nu le mănânce decât într-o singură casă; să nu luați deloc carne afară din casă, Âşi să nu zdrobiți nici un os. Toată adunarea lui Israel să facă PaÂştele.

Dacă un străin, care va locui la tine, va vrea să facă PaÂştele Domnului, orice parte bărbătească din casa lui va trebui tăiată împrejur; apoi se va apropia să le facă, Âşi va fi ca Âşi băÂştinaÂşul; dar nici un netăiat împrejur să nu mănânce din ele."

 

Ești destul de ignorant. Exemplele de mai sus - cu excepția din Epistolele Sf. Apostol Pavel - fac parte din Vechiul Testament. Au atâta legătură cu ortodoxia cam cât ai tu - mai nimic înspre cam deloc.

 

Cât despre Epistole, ia citește un pic și aici. E tot din 1 Corinteni (7; 3-5)

 

"3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea Âşi femeia bărbatului.

4. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia.

5. Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul Âşi cu rugăciunea, Âşi iarăÂşi să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre."

Editat de HWI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Shobolane... vezi ca esti "suficient de ignorant" :lol: ... tu crezi ca daca "Vechiul testament" este legat in aceeasi carte cu "Noul testament" in biblia ortodoxa... inseamna ca are vreo legatura? Nu coane... e acolo de pedigree atit... o jmecherie care sa dea greutate "religiei noi"... Ceva gen cum au sticlele de bere ieftina dar cu un "since 1878" pe ele... evident ca nu e nici o legatura intre fabrica de bere ultramoderna de la Timisoara in care berea e fabricata industrial cam cum e fabricat si sucul de ananas in Finlanda si berarul de acum 200 de ani amarit care astepta 2 saptamini sa faca un amarit de butoi care uneori reusea alteori nu... dar... Ideea ca e cu "since..." da bine... la fel ca treaba cu toalele funi si aurite.

 

:friends:

 

@ HWI

 

 

Deci... Adam si Eva... taiem de pe lista? Moise? hirsht! Sodoma si Gomora? Hirst.. Exodul si faraonu? Taiem tot.

 

Intre noi fie vorba nici Apocalipsa nu are legatura cu Ortodoxia...

 

 

 

 

Noua ne convine... less bullshit to fight with...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apoi iertati faptul ca sunt "aproximativ ignorant", pe ici pe colo prin punctele esentiale... dar sa trecem peste asta pentru ca eu sunt insignifiant.

Eu traiam cu gresita impresie ca beseri cacatolica si otodoaxa au avut aceeasi barbaosi cantareti nazali pana prin 1054, fiind una si aceeasi institutie de spalat pe creier multimea si pupat barbatia cezarului... Credeam ca ambele manuscrise sunt mai vechi.. sau nu? Greseam deci! Atunci ma scuzati pentru neintelegere!

 

Zaelule, cred ca in sfarsit se demonstreaza ca am fost orbi si nu am vazut Adevarul in biserica!

Sa inteleg ca ortodoxia s-a dezbarat in sfarsit de imbecilitatile crase ce jigneau inteligenta oricui avea bunul simt sa gandeasca ce citeste si au imbratisat in final metodologia stiintifica in cunoasterea trecutului si a istoriei? Sa inteleg ca in sfarsit geneza si alte gainatzuri intelectuale au fost izgonite din "casa domnului" si in sfarsit putem lasa ratiunea sa vorbeasca?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ zaelu:

 

cu VT și NT cuprinse între aceleași coperte e tot cam cum e și cu borșurile și torturile-diplomat care sunt în aceeași carte de bucate. e bine să le citești separat și să încerci să nu le amesteci.

 

cât despre Adam, Eva, Moise etc. - nu e vorba de a le scoate din discuție, ci de a le vedea ca pe episoade premergătoare întrupării hristice. cine a gândit ca tine - cu harști-harști - avea locuri VIP la meciul ăla clasic de K1 dintre Yeshua și Barrabas. până nu înțelegem că religia lui Hristos a fost ditamai bomba nucleară pentru conștiința vremii, avem toate șansele să facem ghiveci și din Biblie și din creierașul nostru

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa indraznesc sa sper ca biserica asta luminata accepta teoria evolutionista pana la proba contrarie? Ca terminam cu ideea asta masochista de "pacat primordial" , ne indreptam spatele si incetam sa ne batem joc de viata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa indraznesc sa sper ca biserica asta luminata accepta teoria evolutionista pana la proba contrarie? Ca terminam cu ideea asta masochista de "pacat primordial" , ne indreptam spatele si incetam sa ne batem joc de viata?

 

îmi place formula "ne îndreptăm spatele" - adică valorizăm statura verticală a omului. păi cam cu asta se ocupă ortodoxia. păcatul (care în creștinism e sinonim cu lipsa, cu absența, cu vidul) există, dar ne e dat să îl depășim. și nu oricum, ci en fanfare, cu bucurie și slavă, nu cu mecla pocită tragic. masochismul e invenție catolică - uită-te la imaginea catolică a lui Iisus răstignit și apoi compară-l cu icoana ortodoxă.

 

 

despre evoluționism nu mă pot pronunța prea mult și prea adânc. odată pentru că suntem într-o epocă în care nu prea mai suntem în stare să deosebim știința de ideologie și ideologia de propagandă cu miză mare și pe bani grei. și a doua oră că ar fi și ridicol să dezbat problema speciei cu un ... "Shobolan" :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu care credeam ca ortodoxia se ocupa cu pusul omului in genunchi, in umilinta fata de dumnezeu si - mai ales - cu frica de el.

Bine ca ne-ai luminat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu care credeam ca ortodoxia se ocupa cu pusul omului in genunchi, in umilinta fata de dumnezeu si - mai ales - cu frica de el.

Bine ca ne-ai luminat!

 

Nenea Louis, nu am cum să luminez, că nu sunt far cu xenon. Apropo de îngenuncheat, hai să-ți zic o fază dură. Mă duc să mă spovedesc anul trecut. Dau să îngenunchez, conform ritualului firesc. Și ghici ce face părintele duhovnic? Îmi zice: "ce faci, mă?" și-mi pune o cazma pe cârcă (a făcut volei de performanță în tinerețe), mă ia de guler și mă ridică repede-repejor în 2 picioare, îmi aranjează tacticos gulerul și-mi spune: "hai, acu' zi". Apropo de verticalități...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi oricum hilar, ca din putul gandirii cre(s)tine - un adevarat pisuar proverbial - sa iasa o teorie care sa fie in stare sa zdruncine parul pubian al oricarui primat neaflat in coma alcoolica. Cu durere in suflet trebuie sa te anunt ca in tarile unde creierul copiilor nu este spalat de la cea mai mica varsta cu defecatii mentale dogmatice, "credinta" - aceasta floare hemoroidala din sfincterului anal al omenirii - este pe cale de disparitie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ar fi oricum hilar, ca din putul gandirii cre(s)tine - un adevarat pisuar proverbial - sa iasa o teorie care sa fie in stare sa zdruncine parul pubian al oricarui primat neaflat in coma alcoolica. Cu durere in suflet trebuie sa te anunt ca in tarile unde creierul copiilor nu este spalat de la cea mai mica varsta cu defecatii mentale dogmatice, "credinta" - aceasta floare hemoroidala din sfincterului anal al omenirii - este pe cale de disparitie.

 

O catilinară cam înfierbântată pentru un tip care susține logica și rațiunea :)

Editat de HWI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Superba poveste! M-ai convins. Renunt la realitate , trimit in canal tot ce cunosc, gandesc, sau am tupeul sa citesc si ma duc sa vorbesc cu "ala care a facut volei in tinerete"... Ce "dur"! Nici nu trebuie sa stau in genunchi in fata unui mincinos patologic - sau schizoid depinde de caz! Superb! Sunt convins ca in semicoerenta lor, barbosii aia branzosi (aia care au facut sa nu volei) au sa imi arate exact unde am gresit pana acum , si dece calea logicii nu este ceea adevarata!

Aaaa... stai putin ca am mai incercat si tot ce am obtinut a fost o ideeatie hilar de simplista, putin mai pieptanata decat ceea pe care o primesti de la transpiratii in camasa alba care ciocanesc la usi duminica dimineata. Oricum , nici macar de ras nu a fost, deoarece am ramas socat, uimit si cumva deprimat ca asemenea indivizi pot sa treaca in ochii atator oameni ca "lideri spirituali" ... nebanuite sunt caile domnului... heheheh

 

Am impresia ca nu prea stapanim conceptele folosite (asta sa-ti fie ceea mai mare problema!)... dar poate mai vezi de unde vine si ce inseamna "catilinara" aia... Defapt...

 

Cred ca ar trebui sa luam biblia asta si sa o comentam. Cuvant cu cuvant, propozitie cu propozitie! Cred ca ar fi un exercitiu deosebit de interesant de cunoastere si recunoastere a valorilor crestine. Din pacate eu am numai una sau doua in engleza. Cine incepe un topic cu versiunea romaneasca?

Editat de Shobolanu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-am burta, restul e discutabil! :rolleyes: Defapt si faza cu burta... hmmm...

Oricum nu steriotipam deloc. Am avut prilejul sa vorbesc cu personaje cu "superbarba" in beserica ortodoxa si am ramas socat de optuzitatea mentala de care dadeau dovada. Oricum toti pe care i-am cunoscut si discutat cu ei, mari sau mici s-au incadrat in cele doua categorii: mincinosi patologici sau schizoizi.

Culmea , mincinosii ( ca de la schizoizi nu ai ce sa pretinzi) aveau mecanisme deja numite de limbajul de lemn al dogmei( si bine implementate in ea) prin care isi motivau si argumentau minciunile - care nu de putine ori erau adresate catre exterior dar mai nasol, catre sine. Tendinta spre ambiguitate in momente cheie, standardul dublu ( dogma - idei din exterior), mici subterfugii simplist oratorice care nu de putine ori lovesc precum bumerangul pt ca se transforma in erori logice... tot tacamul unor mincinosi patologici.

 

neeeeeeeeee... nu cred ca se arunca vre-un credincios in asa ceva. Si pentru ei asa o lectura e greu de facut fara sa te minti pe sine cu ura si inversunare. Sa incerci cu greu sa pastrezi explicatiile primite de-agata, fara sa lasi adevarul cuvintelor citite sa te socheze prin monstruozitatea lor, este un exercitiu pe care nu multi pot sa-l faca de mai multe ori in viata.

In majoritatea cazurilor au doua trei pagini sau capitole mai pieptanate pe care le invartesc moronic toata viata, recitand the shit out of them.

Editat de Shobolanu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stii ca se spune ca daca vrei sa sadesti samanta indoielii ii pui sa citeasca biblia? Cati crezi ca au citit-o? Cu adevarat citit-o. Nu citit una si adus aminte cufureala interpretativa a popei. Citit si inteles ce scrie negru pe alb!

Cred ca ar fi un exercitiu singular in istorie!

 

Ar trebui totusi cautat un loc mai interesant... Chemati niste popi adevarati care sa frece ratzoiu cu limbajul lor de lemn si capul lor de cratitza. Niste habotnici prespalati pe creier, purtand doliu etern sub unghii si vre-o trei patru studenti batrani ( a doua sau a treia faculta) evlaviosi la teologie - din experienta mea sunt cei mai interesant de discutat, pana la punctul in care jumate accepta biblia " metaforic" si restul se enerveaza la sange... ups...

Editat de Shobolanu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asha, exact omul pe care-l asteptam. Te tine jupane sa expui cu biblia-n fata tulburelul asta pe care-l dati voi drept sampanie de cel mai bun soi? Sa dovedesti odata si pentru totdeauna ca la baza 'doctrinei' exista valoare adevarata , nu nonsens, viciu, perversiuni si ev mediu.

Paragraf si discutie, paragraf si discutie. :wink: :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asha, exact omul pe care-l asteptam. Te tine jupane sa expui cu biblia-n fata tulburelul asta pe care-l dati voi drept sampanie de cel mai bun soi? Sa dovedesti odata si pentru totdeauna ca la baza 'doctrinei' exista valoare adevarata , nu nonsens, viciu, perversiuni si ev mediu.

Paragraf si discutie, paragraf si discutie. :wink: :wink:

 

Domnu' Sholobanu, dincolo de tonul inchizitorial, vă băgați la un mare kamikaze epistemologic. Biblia (creștinismul oricum nu se rezumă numai la Biblie, cum vă tot fasoliți cu gura mare pe aici) nu e pentru oameni cu gândire liniară. Oricare verset, privit prin lentilele pătrățoase ale logicii, e pur și simplu de neînțeles, pentru că Biblia nu e scrisă de și pentru Bertrand Russell. E pentru niște oameni care admit că există un ceva dincolo de circumvoluțiunile/rațiunea/păsărelele fiecăruia. Așa că mi-e tare teamă că nici unul dintre noi nu e în stare să ducă până capăt carafa cu tulburel :wink:

 

Cât despre utilizarea termenului "catilinară", citiți vă rog, cu grijă, paragraful al doilea:

 

CATILINĂRĂ, catilinare, s. f. 1. (La pl.) Titlul celor patru discursuri ale lui Cicero împotriva lui Catilina.

2. Fig. Apostrofă vehementă la adresa cuiva. – Din fr. catilinaire.

 

Și ne mai băgăm la disecat Biblia "paragraf cu paragraf, cuvânt cu cuvânt, silabă cu silabă". Păi e frumos?

Editat de HWI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din fericire pentru memoria lui, Bertrand Russell nu a scris asa o carte proasta...:lol: In schimb, biblia a fost scrisa si pentru B. Russell, si pentru Shobolanu sau HWI, mai precis pentru subminarea integritatii lor mintale. Jumatate din ea dateaza din epoca bronzului, iar pana acum jumatate de secol nu putea fi citita, multiplicata si interpretata decat de un grup mic de oameni care mai vorbeau latina si care stateau la baza sistemului de control a societatii occidentale. Ca sa-l parafrazez pe antevorbitor - un fel de "seppuku epistemologic" al societatii umane...:lol: Faptul ca a fost prima carte care a cunoscut tiparul lui Gutemberg, ca e editata in milioane de exemplare, ca biserica functioneaza si astazi, ca are reprezentanti mai mobilati intelectual sau mai prosti si pedofili, ca mai exista inca oameni care cred in serpi vorbitori intr-un mod mai metaforic sau mai literal nu face crestinismul mai demn de lauda decat stalinismul. Ca sa iesim definitiv din epoca bronzului, ar trebui intr-adevar sa ne convingem ca nu exista nimic obiectiv dincolo de ratiune si de logica; epifaniile si catharsis-ul sunt bune in arta si filozofie, nu trebuie sa ajunga sa ne controleze viata de zi cu zi.

 

Biblia ar mai trebui sa fie "disecata" in zilele noastre doar de specialisti, ca orice alta carte antica. Sau ca hobby, de amatorii impatimiti de istoria ratacirilor gandirii umane...:ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sau nu intelegeai ce inseamna sau gandirea afectata de fixismul dogmatic a clacat inca odata prin a face o legatura intre tonalitatea unei discutii si valoarea ei de adevar. Nu! Nu este nici una.

 

Tonalitatea virulenta si violenta in exprimare vine din frustrarile dobandite in interactiunea cu scursori mentale desuete precum ceea pe care fara nerusinare o excreti si domnia ta. "Kamikazele epistemologic" implica dogmatism in gandire - daca in sfarsit incepem sa folosim concepte a caror intelesuri le cunoastem. Astfel, nu putem vorbi in cazul meu de asa ceva. In schimb, avand in vedere pozitia si atributele turmei din care faci parte as putea atribui acest concept tie.

 

Exercitiu de analiza a "intregii" doctrine crestine fara sa ne apropiem de insasi coloana ei vertebrala - cuvantul scris - ar fi lipsit de greutate... "creștinismul oricum nu se rezumă numai la Biblie, cum vă tot fasoliți cu gura mare pe aici" Te rog sa imi arati unde ma "fasolesc" astfel,pentru ca fasolea asta am impresia ca fasoleste doar in capul tau unde lipsa de respect fata de adevar este norma preferentiara - specific 'credinciosilor' ca tine.

 

"Oricare verset, privit prin lentilele pătrățoase ale logicii, e pur și simplu de neînțeles, pentru că Biblia nu e scrisă de și pentru Bertrand Russell."

 

Pentru ca o ideatie, alegorica sau nu, sa aiba validitate, ba mai mult sa fie inteleasa exact de catre cititori, trebuie sa se apeleze la legile gandirii umane - logica. Acum sunt inclinat sa iert lipsa de coerenta la indivizii de valoarea ta sau a altor oameni ce nu frizeaza in "cuvantul lui dumnezo" pe aceasta planeta. In schimb sunt mai critic atunci cand e vorba de cuvantul si fapta lui dumnezeu. Cel care a scris primul cod genetic, a crosetat hemoroizii la balena si a aranjat galaxiile din universul nostru.

 

E pacat insa ca insasi inteligenta umana este hulita de habotnicii interesati in a tine omenirea in intuneric, proasta si speriata, pentru a-si satisface pofta de aur, ban si putere.

Dar sa nu mintim - asa cum obisnuim - ci sa recunoastem ca brutalizam logica si o torturam inchizitionareste pentru a "drege busuiocul" si a incerca sa inselam cititorii "cartii sfinte" prin a schimba ceva injust si imoral(dar scris negru pe alb) in ceva sublim si inalt... atat de inalt incat nu-l vede nimeni. Trebuie sa recunosc, va admir tehnica si lipsa de scrupule. Dar ca oameni va desconsider.

 

Deci nu e vorba numai de logica. E vorba si de etica! De valori morale disjuncte cu insusi termenul de civilizatie. De lipsa de respect fata de viata umana, fata de inteligenta si etica.

 

Poate astea sunt si unele dintre motivele pentru care esti atat de speriat in a incepe o cercetare mai amanuntita a "cartii sfinte", pentru ca orice mincinos patologic evita cu disperare argumentele practice prin micile lui subterfugii hilare.

 

Si nu, in nici un caz nu cred ca "lentilele patratoase" - ha, nee... nu-ti iese, degeaba - ale gandirii umane s-ar gasi in dificultate in sofisticatul proces de descifrare al mesajul biblic! Pentru ca el este simplu, idiotic, pervers, meschin si ... ingrozitor de simplist chiar. Pana si subantelesurile sau ideile ce ar putea deriva din "cititul in diagonala" - daca nu sunt fortate cu rea vointa de preacurvite personaje interesate in deformarea adevarului - sunt pretty strait forward.

Totul se reduce la o colectie de povestiri dintr-o perioada in care omul nu valora nimic, omul era prost , vicios si incult. O societate sclavagista decrepita, in care violul, incestul , crima, genocidul, xenofobia, etc.. nu constituiau crime ba in cele mai multe cazuri erau acceptate ca un comportament normal.

De aici se asteapta extragerea marilor valori "spirituale"? Sa vedem!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Calea catre Dumnezeu

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...