Sari la conținut

O mica parte din Italia..


Postări Recomandate

Intr-adevar, Venetia e superba. Si super de scumpa. O tura de o zi cu parcare, vaporetto, suveniruri in piata San Marco, masa, inghetata, apa si alte "mici" atentii, aprox 400 euro. Insa amintirile raman, banii se duc :bigstar:

 

 

" DRIVE FAST, BUT DRIVE SAFE! "

 

 

:o cu banii astia stai o sapt in austria/santorini charter cazare si mic dejun...dar.....intradevar nu au ...vaporetto ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 77
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

V-a mancat in ... poponeata sa mancati la restaurant :P . La Venetia se merge cu sandwitch-uri de acasa sau bagi un trancio de pizza la colt de strada, asta daca nu vrei sa lasi jumatate de salariu acolo :D .

Mi-a placut descrierea orasului, tare pitoreasca. E o masinarie de facut bani. Ah, bine ca nu ati fost cu gondola ... 80 de E / jumatate de ora ... auch !

Italia e scumpa in draci, dar frumoasa si merita vizitata. Trebuie sa sti numai pe unde sa mergi si ce sa mananci.

noua ne-au cerut 120 euro pt plimbare. :) am zis pas.

la partea cu copertura, am luat si noi teapa. 2 portii de spagetti carbonara si o apa plata, 25 euro. :)) (8 euro portia de spagetti, 3 euro copertura, jaf la drumul mare, dar in fine).

luigi, povestesti tare frumos. sa mai scrii si cu alte ocazii.

noi am stat in maestre si am mers tot cu autobuzul pana in venetia. si acolo, la o pizzerie, aceeasi chestie cu copertura. :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Da, domnilor, Italia este intr-adevar scumpa, dar..este Italia..

Austria si Grecia sunt superbe, dar nu-s Venetia..pina la urma o viata avem, sa avem sanatate si putere sa le vedem pe toate.!

@gabyshor..multumesc pentru cuvinte.

..Insotiti de verdele de smarald al marii inaintam spre Murano, o insula unde principala preocupare a bastinasilor este modelarea si comertul cu celebra sticla de Murano..

Peste tot pravalii mai mici si mai mari cu obiecte din sticla..lucrate Dumnezeieste, in zeci de forme si culori..

Multe pravalii cu istorie veche in spate, mestesug transmis din generatie in generatie..

Elena este innebunita la vederea atator minunatii, cumparam si noi mici suveniruri pentru parinti si pentru noi..cind spun mici te rog sa intelegi ca sunt de fapt..foarte mici :bounce: in lipsa spatiului din bagaje..

Intru in citeva pravalii, una imi atrage atentia in mod special datorita designului vitrinelor, intru si ma uit la superbitatile expuse, majoritatea lustre..

Cititorule,m-ai intrebat despre preturi..?

Ce sa-ti zic..subtirime..aici o veioza de 1700 euro, dincolo, deasupra, o lampa mai scumputa..2300 iepuroi..ne uitam unii la altii si zambim..de-acum eram curios care-i cea mai scumpa..n-am ajuns decit pina la 3300 euro parca..instant gandul ma duce la cumparatori,..cam cum or arata ei?

Iesim zapaciti, cu mintile sucite de atata splendoare si scumpete si mergem sa mancam ceva..undeva deasupra, la o fereastra, un porumbel isi facea siesta parca intrebandu-se cine mai suntem si noi, curiosii care il tragem in cadru?

Observ mai putini turisti decit in Venetia, totul este mai aerisit si asta ma bucura pentru ca deja eram obosit de atata mers si inghesuiala..

Si preturile sunt mai jos aici..ce inseamna comertul asta!

Probabil esti curios sa afli si despre mancare..pastele sunt de zeci de feluri, cu diferite denumiri, pizza la fel..salatele aferente, fructele de mare si pestele, totul gatit cu ulei de masline..

Crede-ma ca in 25 ani de cand lucrez in turism rar am vazut italieni grasi, si asta probabil se trage si din gena, dar si din cauza felului sanatos de a gati si manca..

 

..Admir barbatii lor si damele..in proportie covarsitoare sunt eleganti imbracati..am abservat asta si data trecuta cand am fost la ei, o stiam si de acasa, de la hotel, chiar daca nu toti au posibilitatea sa-si cumpere haine de firma, orice ar pune sta bine pe ei!

Si asta indiferent de varsta..aceeasi toala sta altfel pe un italian, neamt sau american..

Ma uit si la dame..numai in fite imbracate, majoritatea perpelite bine la solar, bijuuri firmate si aproape toate cu buze "preparate"..botoxate, ma-ntelegi tu!

Intr-un cuvant, oameni frumosi, stilati..

Altceva..spuneam ca-i cunosc, in 25 ani de meserie mi-au trecut "prin mana" mii de italieni si le stiam stilul..pedanti, galagiosi, guralivi..ei bine, ajuns la ei acasa am ramas efectiv surprins sa vad contrariul, nu ridica nimeni vocea, nu se tipa, nu aduc absolut deloc cu grecii, de exemplu, din punctul acesta de vedere!

Niciun claxon in 8 zile..de fapt a fost unul care m-a claxonat..tocmai pe mine..adormisem la ghidon la un stop furat de peisaj :rolleyes: , cand spun claxon a fost asa, scurt..in genul..prietene, plecam si noi astazi de aici?

Uluitor, nu-i asa?

Poate esti curios si despre mobre, nu?

..Mii de scutere, procentual cred ca 80%, majoritar italienesti, de cilindree pina in 300, ceva maxi-uri, apoi destule naked-uri cu care o ardeau prin orase..

In afara lor am zarit destule BMW-uri(GS si R, destul de rar RT), pe drumurile Toscanei, numai viraje in coborare si urcare, si vitezane, japoneze si nelipsitele Ducati..

 

Am vazut multe mobre vechi, restaurate foarte bine..in Florenta, tragandu-ne sufletul intr-o esplanada vad ca un mobrist, broscar tipic, micut, vanos, cu mustacioara, spilcuit, linga un Triumpf vechi dar intr-o stare excelenta, tragea cu ochiul la vaporul nostru..de unde sunteti?..aa, Belgia..nuuu, Romania, zic..aa, da,, asa este!..Belgia are negru in loc de albastru!..da nu sunteti cam departe de casa, imi zice?..nici pomeneala..asta-i distanta pentru un BMW? :smoke: .ii intorc eu..zambeste..astia-s oamenii care-mi plac, ma stii doar!

Che belezza..ii arunc, uitandu-ma la mobra lui, si crede-ma ca nu am exagerat, arata intr-un mare fel, sclipea ca noua..cu asta i-am intrat la suflet..i-am atins punctul sensibil.. :bigstar:..zice..da, este..acum am timp sa ma ocup de ea, am iesit la pensie si de-acum intineresc calare pe ea..!

Fara exagerare, aproape mi-au dat lacrimile uitandu-ma la el, ce frumos vorbea si isi ducea anii..jos palaria!

 

Vorba cuiva de pe forumul asta, nu stiu unde am citit, il citez"mi-as dori sa traiesc intr-o tara atat de vesela si frumoasa"..are dreptate..

 

..Italia

DSCF2575.JPG

DSCF2594.JPG

DSCF2595.JPG

DSCF2591.JPG

DSCF2596.JPG

DSCF2597.JPG

DSCF2665.JPG

DSCF2820.JPG

DSCF2821.JPG

DSCF2823.JPG

DSCF2824.JPG

DSCF2854.JPG

DSCF2608.JPG

DSCF2609.JPG

DSCF2610.JPG

DSCF2614.JPG

DSCF2616.JPG

DSCF2617.JPG

DSCF2619.JPG

DSCF2623.JPG

DSCF2612.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

-FLORENTA-

Cititorule, este timpul sa-ti spun ca drumul alaturi de cei doi amici urma sa se desparta, din Venetia fiecare isi vedea de obiectivele lui, ei au plecat in Nord, spre Lacul Garda, noi coboram in jos, inspre centrul Italiei.

Drum bun prieteni, ne-a facut placere sa mergem la drum alaturi de doi motociclisti cu mult mai multa experienta decit mine!

Dimineata am coborat, am luat micul dejun, ne-am luat la revedere de la baietii de la hotel si am incalecat pe-o sa..

Ce ma tot intrebi unde..spre Florenta!

Cam 260 km pe autostrada, un fleac..

Dimineata, cind puneam sus bagajele am vazut ca se facuse cald, erau deja 27/28 grade..cu cit inaintam mai spre sud cu atat temperatura crestea..

Elena, nevasta-mea, neavand decit costum moto grosut, s-a hotarat sa nu-si mai ia pantalonul pe ea, mergand doar in geaca care macar avea aerisiri si in blugi.

Ne inscriem pe autostrada, urmarind GPS-ul si dam bice..observ ca traficul s-a aerisit, in sensul ca nu mai erau asa multe tiruri ca de la Trieste la Venetia, erau destui turisti nemti, austrieci si olandezi.

Ce-am uitat sa-ti spun, am fost mirat sa vad ca nu prea erau asa multi cu mobrele, ma asteptam sa vad mult mai multa miscare pe autostrada..ici si colo cite un mobrist..

..Dupa vreo suta de km oprim intr-o benzinarie sa alimentam folosind prilejul sa ne dezmortim putin oasele, sa bem o cafea si sa ne hidratam, deja temperatura urcase spre 32,33 grade.

Dupa noi apare si un ST 1300 rosu, cu numere de Austria, sot si sotie, oameni cam la 55/60 ani..opresc si ei, ii salutam, se dezechipeaza si ei si fiecare isi vede de treaba lui..

Observ ca pilotul se uita destul de curios la motor, proiectoare si antena CB..statiile CB stiu ca sunt interzise in Austria..

Dupa vreun sfert de ora incalecam si o luam din loc, fac cu mana la austrieci, astia la fel..mergem mai departe, insotiti pe margini de campuri pline de grau, porumb si floarea soarelui..

Imi amintesc ca intr-o vreme, demult tare, ni se spunea si noua granarul Europei, acum granari sunt altii, noi cu ale noastre..

Ma uit in oglinda, suntem ajunsi de catre austrieci, trag pe banda intai sa-i las sa treaca in timp ce le fac semn ca uitasera sa aprinda luminile, imi multumesc amandoi inclinand capul si , in timp ce aluneca pe langa noi le admir motocicleta..

Intodeauna mi-a placut mobra asta, ST-ul de 1300, cu motorul V4, cuplu si putere mare si linia ei frumoasa, silfida, parca aduce a maxiscuter de departe!

Am stat mult pe ganduri inainte..ce sa-mi iau?

LT sau ST..si daca nu se ivea oportunitatea cu LT-ul asta probabil inclinam spre Paneuropean..nu-mi pare rau absolut nicio secunda, LT este un motor de touring absolut fabulos, cu prestanta, admirat peste tot..

Admiram si noi campurile pline de floarea soarelui, ma fura peisajul si soptesc ca pentru mine, uitand de intercom..girasole..poftim?, ma intreaba nevasta-mea..girasole zic..floarea soarelei..asa o denumesc italienii!

Girasole..ce frumos suna!, se amuza ea..

Intr-adevar ..suna tare bine..italienii astia au o limba foarte frumoasa, muzicala, sunt dati dreak.. :rolleyes:

Kilometrii se duc sub noi, ne apropiem de Florenta..

Cititorule, nu stiu daca ti-am spus ca noi am plecat in vacanta fara absolut nicio rezervare facuta, cu cardul in buzunar, pe principiul unde ne place acolo stam..pe drum incerc sa-mi amintesc ceva..si realizez ca aveam un numar de telefon al unui italian, fost oaspete in hotel la mine.

Omul statuse citeva zile in Bucuresti si mai avea vreo trei, vroia sa plece in Delta..

Cum e pe acolo?, m-a intrebat..paradis, ii spun..apoi scoate o harta pe care ii explic cum ajunge(avea o masina inchiriata) si alte detalii.

Discutia curge spre alte subiecte diverse..oamenii erau pe la 60 ani, el profesor universitar, oameni stilati..probabil le-am fost simpatic pentru ca la sfarsit, cind sa plece m-au pupat..tu nu vii prin Italia?..ba da, dar nu stiu cand, le raspund eu..pai daca ajungi da-mi un telefon..ok zic, asa ramane..

Tanti auguri..ciao..si asta a fost..

Asta s-a intamplat acum vreo trei ani parca..

Prieteni, eu nu cred ca totul se-ntampla asa, aiurea, pe lumea asta, ceva este mai presus de noi..asa si in cazul asta, dintre toti italienii, cu miile pe care i-am avut in hotel in 25 ani, am pastrat un singur numar de telefon..da, ati ghicit..al tipului astuia, si care este..si aici ati nimerit-o..chiar din Florenta!!

Asta s-ar putea numi coincidenta?

Spune-mi tu, prietene..pentru ca eu am uneori impresia ca undeva cercul se inchide, nimic nu-i intamplator!

Dupa ce ma luminez, opresc intr-o benzinarie si-l sun..omul raspunde, isi aminteste pe loc de mine..ce faci?, bine!..uita am venit in Italia..cum asa?..pai in vacanta cu mobra si nevasta din dotare..unde esti?..pai pe linga Florenta, mai am vreo ora cred..

Bravo..unde stai?..

Pai..nicaieri..nu am rezervare, stii ceva, cumva, pe undeva?

De ce nu m-ai sunat din timp?..chiar, de ce nu l-am sunat?!..mint si ii spun ca am vrut sa fie o surpriza..sa stii ca e, imi spune..lasa-ma sa caut cazare..sa vedem ce gasesc pentru ca acum este nu stiu ce festival de moda in Firenze..te sun, ok..ne auzim..

Nevasta-mea ma ia la rost ca trebuia sa facem rezervare undeva, o linistesc spunandu-i ca se rezolva si plecam mai departe..

Cititorule, hai sa incerc sa-ti descriu tie, celui care nu a avut norocul sa meraga pe acolo, cum arata Florenta de departe..

Autostrada incepe sa serpuiasca in urcare, printre dealuri..

Dealurile astea-s verzi, pline de chiparosi inalti, plantatii de maslini si leandri infloriti intr-o explozie mirifica de culori..

Senzatia este ca ai nimerit-sa nu zic in paradis-dar in anticamera lui sigur..

Si oriunde te-ai uita, pe dealurile astea vezi cite o vila..

Hai sa te lamuresc, pentru ca sigur esti intr-o confuzie, cand pomenesc de vila tu te gandesti la ceva cam ca pe la noi, culoarea cozii de paun :D , cu marmura si faianta sclipitoare, in genul parter+unu+mansarda!

Nu fii naiv..absolut toate frumusetile alea au cam aceeasi coloare, cu degradeuri de maron, bej, construite intr-un stil roman..

Probabil ma vei intreba daca erau mari..

Erau..adica sunt..!

Castele!

Ca sa intelegi mai bine uita-te la Gladiatorul, cu Russel Crowe si ai sa ai imaginea exacta..usi automate din fier forjat, ele insele opere de arta, garduri de piatra, gradini cu mici fantani, strejuite de statui..

Tot timpul ai senzatia ca din clipa in clipa va apare si vreun senator roman, inconjurat de garzile sale pretoriene!

Iti spun, te vei freca la ochi, convins fiind ca timpul a luat-o razna..

Aveam sa aflu mai tarziu de la gazda noastra ca toate sunt ale unor fotbalisti, industriasi, oameni de moda, politicieni si tot ceea ce inseamna, intr-un cuvant, celebritati!

Aud in casti ca am primit un mesaj..opresc si ma uit..era de la Calogero, amicul meu italian..imi gasise cazare la cineva, cu 70 euro cu mic dejun..scria ca era nebunie curata prin hoteluri, fiind acel festival de moda..

Il sun, imi da adresa, o bag in GPS, si mergem in cautarea locatiei.

Imi explicase ca nu este in centru, ci intr-un cartier, dar curat si civilizat..iti convine?..mi-a convenit, cum sa nu.

Surprinzatoare mi s-a parut circulatia pina atunci, la intrarea in oras, destul de lejera si fluenta, ma asteptam la altceva..imi zic ca probabil in centru va fi altfel..

Nu era..!

Era bine..!

Adica incredibil..cum sa-ti spun eu tie ca sa ma intelegi..cam cum se circula sambata dupa amiaza in Bucuresti..mi-am zis ca or fi astia plecati in concedii, dar imediat imi amintesc ca ei pleaca in august, nu iunie!

Plin de scutere care serpuiau printre benzi si masini, indiferent ca erau in mers sau la semafor, soferi atenti la colegii motoretisti si niciun claxon!

M-am simtit in largul meu, am intrat in roiul ala de scuterase :laugh:.

Te-as minti daca as spune ca nu m-am facut remarcat cu tancul de LT, impodobit cu mandrul stegulet :crack:

Ajungem la bloc, parcam, o sun pe gazda la interfon, imi spune ca sta la etajul cinci(ultimul), deschide si intram in hol..

Avand imaginile scarilor noastre de bloc in minte raman foarte surprins, pe jos era o gresie de calitate, bej bineinteles, cu peretii imbracati in faianta intr-un degrade de maron..

Liftul curat, astia nu reusisera in 45 de ani(aveam sa aflu ca blocul era facut in 1966)macar sa zgarie vopseaua sau sa sparga oglinda din interior!

Nepriceputi, imi zic..!

Sunam la use si apare o doamna, cam pe la 70 ani, distinsa, draguta..facem cunostinta..ciao, ciao, come stai..bene!,..tu?..ii spunem ca suntem cu mobra jos, unde-o parcam?, in spate, imi zice ea..fara grije, ai sa vezi acolo parcare speciala de moto..ne da cheile de la apartamentul vecin ei, ii spun ca ma duc dupa bagaje si discutam dupa..ok..va instalati in camera si vedeti ca sunt sus, pe terasa..unde sus?..sus, deasupra, am o terasa, va astept acolo..

Deobicei la noi in Romanica, pe blocuri sunt antene vechi, de-alea de prindeam bulgarii si guri de aerisire!

..Unde naiba ne cheama madam, imi zic..in fine, vedem noi.

Coboram, luam bagajele, urcam si intram in apartament..cred ca erau vreo cinci camere acolo, pe un hol mare..aprind lumina, pe hol tot felul de obiecte vechi, antichitati, statui, toate de un bun gust desavarsit!

In camera la fel, totul curat, baie interioara, pat mare de fier forjat cu asternuturi albe si mobilier stil, pe perete aceleasi accesorii vechi si frumos randuite!

Aveam senzatia ca am intrat intr-un muzeu..ma asteptam din clipa in clipa sa apara cineva sa ne ceara bilete de intrare :D

DSCF2721.JPG

DSCF2771.JPG

DSCF2724.JPG

DSCF2773.JPG

DSCF2774.JPG

DSCF2626.JPG

DSCF2627.JPG

DSCF2628.JPG

DSCF2631.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Gospodare..eu a trebuit sa ar aproximativ 10.000 km ca sa inteleg motorul asta.

O fi mult sau putin Dumnezeu stie.

Cum/cit se apleaca, cum/cit franeaza, cum accelereaza, care este cel mai economic regim de mers, sa ma obisnuiesc cu masa lui si centrul de greutate, sa invat sa-l innod printre masini in oras, etc.

Dar acum pot spune ca este ca un scuter..

Se invarte roata tot timpul in oras, merg cu el la servici, la piata, la plimbare..cu toata masa mare a lui are o ciclistica incredibila..daca ai ocazia sa-ti iei asa ceva nu ezita..

Multumesc de complimente..

 

 

FLORENTA(continuare)

..Era deja dupa amiaza cind am intrat in camera, facem un dus si ne intindem in pat, incercand sa atipim..ne fura somnul si exact cind visam mai dulce primesc um mesaj pe telefon..Calogero era, aranjase o masa la ora 21 la restaurant.

Ok, ne dezmeticim, ne echipam si cum mai era timp destul mergem sa discutam cu Anna, gazda noastra..

Asa cum spusese, era sus pe terasa..adica un etaj mai sus..

Am urcat si am realizat ce inseamna o terasa la ei..insuma aproape toata suprafata apartamentelor, avea 180 m2, pusese pe jos gresie care imita piatra de rau, o amenajase in asa fel incat arata ca o gradina, cu plante, flori, instalatie automata de irigat(pornea automat in fiecare seara la ora 23), balansoare, ghivece cu tot felul de flori, paturi pliante..pina si un foisor, o frumusete..

Acolo sus servea micul dejun si puteai iesi de cite ori aveai chef..ma si gandeam la cum o sa bem ceva sticle de vin rosu acolo, seara, la fata locului :friends:

Ma uit la Elena, ea la mine..ce spui de minunatia asta in varf de bloc?, ce sa-ti mai zic!..

Nu mi-a mai spus nimic, intr-adevar!

Intram repede in vorba cu gazda, foarte volubila si placuta, ii spunem ca suntem din Romania, am venit in vizita in Italia, o sa stam cam trei zile la ea..ne scuzam ca intarziem la intalnire, coboram, punem GPS-ul la mobra si plecam..

Era opt si jumatate si afara era inca soare..am observat asta, cu cit coboram mai spre sud cu atat se intuneca mai tarziu, ceea ce nu poate decit sa ne bucure..

Tastam adresa restaurantului si intram in trafic, acelasi trafic lejer, zeci de scutere cu tot felul de pasageri, fete, baieti, domni..ajungem intr-un sfert de ceas, parcam mobra in capatul strazii, notam numele ei si cautam restaurantul..

Sa-ti spun despre stradute..suntem undeva in centru, foarte multe sensuri unice, stradutele secundare mici, inguste, unele pavate cu piatra, pline de turisti de toate felurile..era seara si incepea viata de noapte!

Gasim restaurantul, tipic italian, micut, vreo 10/12 mese inauntru si 6/7 afara, pe o mica terasa..gazdele noastre nu sosisera, incep sa inghit in sec..mi-era o foame..primesc un mesaj, cum ca amicul intarzie putin, dar ca vine intai sotia lui..ma concentrez sa-mi aduc aminte cum arata, trecusera trei ani, ar fi ceva sa nu ne recunoastem, dar nu, o vad, ma vede si ea..pupaturi..ea este Elena, sotia mea..buona sera, ciao, alea/alea..

Hai inauntru..cit ne asezam apare si Calogero, un tip cam la 170 cm, cu barba carunta, genul de popa..

Pai pina ne imprietenim, ce luam de mancare, zic eu?, ..ceea ce la noi suna asa, felul intai, felul doi si desert la ei este asa, antipasta, primo piato, secondo piato si desert..

Prietene, sa te si lamuresc, pe urma ma iau cu vorba, uit si sigur ma-ntrebi..ce-i aia?

Pai fii atent, ciocu' mic si nu ma intrerupe:

-Antipasta sunt un fel de antreuri..bruschete cu rosii, usturoi si ulei de masline, cu peste, cu carne sau vegetariene..

-Primo piato..supe de diverse feluri, varietati de paste, ravioli(paste umplute), etc.

-Secondo piato, felul principal..paste diverse, carne de pui, vita, asezonate cu diverse garnituri de legume si cu salate, oua preparate sau peste, dupa gusturi..

Nu lipseste risotto, celebrul orez, perpelit in ulei de masline sau unt si fiert cu mici cantitati de apa..

Interesant ca portiile sunt micute, in asa fel incat sa nu te saturi doar dintr-un singur fel de haleala..se pot servi chiar mai multe feluri de primo si secondo piato, fara probleme..

Prietene, pentru digestie poti incerca diversele branzeturi, cite putin, asa, cit sa te dregi..

Nu lipseste vinul, rosu sau alb, depinde de ceea ce mananci..sigur ca nu se supara nimeni daca incerci sa stropesti totul cu bere, eu doar iti spun cum mananca ei, la mama lor, ca la carte..

La desert te descurci si singur, eu doar iti amintesc ca poti alege intre Tiramisu, diverse prajituri si foietaje..toate astea musai asezonate cu un expresso mic, celebrele degetare, cafele tari de-ti crapa inima..!

Stiu ca te plictisesc :grinbandit: povestindu-ti atata despre mancare..poate n-ai aflat, dar la ei este o arta, atat gatitul in sine cit si felul in care savureaza mancarea..

Dealtfel foarte multi barbati gatesc si o fac extraordinar de bine..

Dupa ce ai manca minunatiile astea tu cum te-ai simti?

Cam ce chef ai avea dupa doua/trei pahare de vin sorbite incet, asa..la misto, la trecerea timpului?

Spune-mi tu..nu-i asa ca instant iti vine cheful de viata si de depanat amintiri..?

Spune-mi, gresesc eu?

Nu cred! :bounce:

Asa si noi..povestim despre toti si toate, imbujorati de licori, ce parere aveti de Berlusconi?, intreaba ei,..un pitic miliardar, vopsit in cap si care se da mare f.utacios, zic eu..numai la printese ii sta capul..astia rad in hohote..asa este, ai dreptate, zic ei si nu stiu de ce am impresia ca nu prea il au la suflet pe piscotul asta al lor..

Nu stim cind a trecut timpul..ne luam la revedere si iesim in strada..viata de-abia acum incepea pentru unii..vanzoleala, plin de tineri, nu scap nici aici de pustii englezi manga de beti, englezoaice grase, cu pielea alba, tatuate, imbracate lalai, n-au absolut niciun gust fetele astea..varza si astea de bete,..oare cum pot parli unii aratarile astea, ma intreb in gand..?

Zeci de cluburi deschise in toate vagaunile in incolacirea asta de stradute..toate luminate insa..atat de mici felinare vechi atarnate de ziduri cit si de lumina venita de la vitrine mari..Rolex, Gucci, Armani..si altele de care n-am auzit nici eu si sigur,nici tu..

Cam la fiecare colt de strada gasesti magazine mici, cu alimente, un fel de non-stop de pe la noi, patronate insa de indieni, pakistanezi si alte specii de genul asta..

Prin pietele mai mari, intinse pe cearceafuri vezi marfa..posete, purtand sigle celebre, saluri, pantofi.., toate facaturi, ma-ntelegi..ace, brice si carice, vandute direct de pe cearceafuri de catre negri ce stau cu ochii-n patru, sa nu apara carabinierii!

Am vaga senzatie ca este un fel de joc tacit intre ei, aia se fac, ca-i prind, ceilalti ca fug!

Chiar am si vazut cum unii si-au strans calabalacul la urgenta si si-au luat talpasita, anuntati de catre cine stie cine ca vine potera..vesnici negustori de noapte, ambulanti..

Chiar adusesem vorba despre astea cu amicii nostri, ei personal ii tolereaza bine, spuneau ca nu au nimic impotriva sa-si castige painea cinstit, sunt oameni sarmani, care trudesc din greu pentru un banut..

Exact asa avea sa ne spuna in zilele urmatoare si gazda noastra, Anna..

Nu prea mi s-au parut asa extremisti, cum se spune, italienii astia ai mei..in fine, poate n-am dat eu peste aia raii :scratch: .

Incepe sa ne ajunga oboseala de la drumul de astazi, asezonat cu mancarea si vinul de seara, taram picioarele dupa noi pina la motor, cascam de rupem falcile..hai acasa..

Ajungem, parcam mobra in spatele blocului, urcam si cadem lemn..

Noapte buna si voua, prieteni..! :wave:

DSCF2668.JPG

DSCF2625.JPG

DSCF2667.JPG

DSCF2669.JPG

DSCF2665.JPG

DSCF2666.JPG

DSCF2682.JPG

DSCF2686.JPG

DSCF2699.JPG

DSCF2700.JPG

DSCF2704.JPG

DSCF2705.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte frumos scris Luigi, sper sa mai ai foarte mult de povestit. Iti doresc cat mai multe concedii minunate si nu renunta la scris. Poate iti faci un blog, eu sigur m-as abona.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Italia are magia ei desi mie mi s-a parut destul de murdara in comparatie cu "vecinele". Am facut 2 concedii la Roma si de fiecare data am ramas cu aceiasi impresie, fscinanta dar scumpa si al naibii de murdara.

 

Revenind la 2 roti, cultura moto in tarile dezvoltate si in special in tarile latine este atipica noua. La noi e o rusine sa mergi cu un scuter, maxi sau nu , iar atunci cand treci de partea cu rusinea ai de infruntat celelalte probleme, furtul si lipsa respectului in trafic. Probabil ca la un mom dat, si la noi va inflori ideea de motoreta utlitara si vom trece peste etapa de fitzo-mobristi. :cheers:

 

Asteptam in continuare poze si povesti de calatorie. Talentul de narator este de necontestat. :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

@Scorpioanca si Spiro, dati-mi putin ragaz si va mai plictisesc cu povestirea mea si cu pozele aferente.. :burnout:
@Nishiki, blog?..nu cred ca-mi fac..pai ce sa scriu pe el?
Nu sunt decit un om normal, fara aptitudini deosebite, care are ca placeri familia, plimbarea cu mobra si alte nimicuri..care fac viata atat de frumoasa, totusi!
@Gixu..poate fi si murdar, dar daca te gandesti nici nu poate fi altfel, atata timp cit Italia in general si orasele ei mari sunt adevarate muzee in aer liber, vizitate anual de zeci de milioane de turisti, probabil mai multi decit Germania si Elvetia la un loc!
Nu este vina lor, personal am vazut un grup de tineri, care, dupa ce si-au baut berile au lasat sticlele goale pe marginea unei fantani pe care statusera, desi cosul de gunoi era la citiva pasi, fara niciun pic de respect pentru locul ala, care era construit de 500 ani!
Globalizarea nu aduce numai lucruri bune, din pacate..
Depinde si de om si din ce unghi privesti lucrurile, mie imi place sa vad frumosul asa cum este el, fara sa iau seama la dezordinea din jur.
Personal imi place mai mult societatea latina si vesela, decit linistea de ospiciu oferita de, sa zicem, tarile mai sus amintite..
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Florenta(ultimele doua zile)

..Nu mai tin minte ce am visat, daca asta vroiai sa ma intrebi!
Ca sa-ti faci o idee, prietene, afla ca uneori, la oboseala mai am prostul obicei sa sforai, lucru care o face pe nevasta-mea sa-mi sara in cap..seara trecuta ori eu am fost tacut, ori ea a fost lemn.. :grinbandit:
..Ne dezmeticim, dupa care urcam spre terasa..
Cum care terasa, ai uitat?
Nu ti-am spus ca Anna, gazda noastra are o ditamai terasa un etaj mai sus, pe bloc?
Si ca acolo se serveste micul dejun?
Aranjase frumos masauta de rachita cu fotoliile aferente, fata de masa alba, tacamuri, flori..
Decorul asta garnisit cu plante si flori de toate felurile imi aminteste pe undeva de "Marile Sperante"..
Sau poate mi-este mie foarte foame si fabulez..pe masa gemuri, miere, unt, ceva sunca si croissante, insotite de cafea aburinda..
Nu era paine..tu ma stii ca nu pot ingurgita nimic fara paine..intreb..noi nu prea folosim, zice ea..dar uite, maine promit sa-ti cumpar..
Grazie..!
Ma gandesc la toate sortimentele de ciabata si focaccia existente la noi, in toate pizzeriile care se respecta..ce dracu'..acasa la ei nu au obiceiuri de-astea?
Spune-mi tu, cum sa mananc sunca cu croissant si gem?
Ei bine, ingaduitor cum ma stii am reusit pina la urma..
Nevasta nu are greturi de-astea, pentru ea este perfect..daca are o cafea dimineata este tot ce-i trebuie..
Hai la treaba.. ne imbracam in pantaloni scurti, ne tragem camera foto, un rucsac, incalecam pe bidiviu, dau drumul usor la muzica si insotiti de Bere Gratis ne urnim din loc..ajungem mintenas in centrul vechi, incercam sa gasim un loc de parcare in locurile special amenajate pt.moto..cam full toate..mai dam o tura si ochesc unul, intre citeva zeci de scuterase si naked-uri..
Bag porku intre mignonele astea..n-ai vrea sa stii cum arata el acolo, falnic.. laugh.gif
Fac o fotografie cu telefonul la placuta strazii, sa o tinem minte si hai..
Elena deja avea ochii mari, narile ii frematau, adulmeca miros de istorie..
Ma bucur ca sunt turisti putin, stii doar ca aglomeratia ma oboseste..
Incepe sa vizitam asa, gospodareste..nu ma intreba de nume si locuri, ti-am mai spus ca memoria in astfel de situatii imi joaca feste!
Fa un efort, cititorule si ia-ma asa cum sunt, cu lipsurile mele..
Mersi mult..!
Continuam?
Ca idee, oricit de afon ai fi, nu are cum sa nu te impresioneze frumusetea coplesitoare a cladirilor, palatelor, interioarelor.
Statui peste tot, de piatra, cupru, marmura de Carrara, in nuante pornind de la alb laptos, bejuliu culoarea untului, continuind cu roz pal si verzui..
Mintea iti zboara inapoi cu secole, afland ca astea s-au cam construit prin 1500 si ceva..te intrebi cum s-au pastrat timp de sute de ani, desi au fost cutremure, razboaie, hoarde si cotropiri?!
Sau poate ca nu, poate ca timpul a stat in loc si doar noi ne-am schimbat, apoi lucrurile astea au trecut intr-un alt plan in care universul s-a comprimat si de fapt secolele alea s-au transformat in saptamani, sau ore..poate minute..aparand acum , in fata noastra, in toata splendoarea lor, de parca au fost construite ieri..!
Cam senzatia asta o ai prietene, cam asta este definitia eternitatii, vazand toate astea..
Observ dintr-o data foarte multi turisti, te impiedici efectiv de ei, grupuri organizate de asiatici si americani, cu ghizi si toate cele..imi dau seama ca trecusem de pranz..zboara timpul..luam fiecare cite o felie de pizza si o bere, ne asezam muncitoreste, in stilul Dorel..il stii, nu..?, la umbra unui zid si infulecam cu pofta..
Hai sus, ca mai avem multa treaba..
Aflu ca toate splendorile astea fusesera construite din ordinul si cu banii unor familii foarte bogate pe vremea aceea..asa intelegeau ei sa-si dovedeasca bogatia, lasand in urma, pentru generatiile care urmeaza palate si opere de arta sublime..
Ma intreb asa, cam cit or fi costat toate astea, stiind ca plateau regeste pictorii, sculptorii, arhitectii si constructorii vremii, si toate astea doar pentru a creea minunatiile astea ramase dupa ei..
Surad amar si ma gandesc la nimicnicia timpurilor de acum, unde fiecare traieste doar pentru el...

DSCF2633.JPG

DSCF2639.JPG

DSCF2638.JPG

DSCF2643.JPG

DSCF2646.JPG

DSCF2654.JPG

DSCF2675.JPG

DSCF2671.JPG

DSCF2657.JPG

DSCF2680.JPG

DSCF2659.JPG

DSCF2657.JPG

DSCF2662.JPG

DSCF2681.JPG

DSCF2682.JPG

DSCF2676.JPG

DSCF2685.JPG

DSCF2677.JPG

DSCF2686.JPG

DSCF2687.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:hug:

 

WOWWWWW !!!!! Ai un talent de povestitor de.....WOWW...fara cuvinteee !!!! :ok:

O nebunie...serios iti spun....extraordinar descrii totu !

Un concediu de pomina...acum am dat link-ul si nevesti-mii...sa vada si ea ce frumoas poate fi cu motorul in lume...! :makeout:

 

Te felicit...si sa auzim numai de bine !!!

Multumesc...sunt la servici si ma "plimb" cu ochii mintii...multumesc inc-o data,Luigi !

:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte frumos povestesti ar trebui sa te apuci de scris, frumos concediu ai mai avut, poate la anu o sa iti fie mai usor sa iti lamuresti sotia sa mai bagati unu, apoi sa ne impartasesti si noua aventurile voastre.

 

Noroc si numa bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

@Radu&Tamas..multumesc pentru cuvinte si incurajari..

Nu mai spun ca am primit si telefoane de incurajare, sa scriu..

Asta imi aminteste de bancul cu Rabinul..ii spune Strul ca are nevoie de un sfat..ce zici Rabi?..mai, intreaba-ma, dar sa stii ca pentru fiecare sfat trebuie sa-mi platesti un shekel, zice Rabi..ok..il intreaba asta, ii plateste, a doua zi la fel, mai cere doua sfaturi, inca doi shekeli..si tot asa..

Dupa ceva timp Strul vine iar la Rabin..Rabi, mai am nevoie de ceva sfaturi de la tine, mi-au prins tare bine..ce spui?...mai, zice Rabi..eu mai am sfaturi, da tu mai ai shekeli?

Asa si eu..povestirile le incropesc, sa vedem daca mai am techini de concedii!

 

Acum vreo patru ani parca am fost in concediu in Corfu, unde, in plimabrile noastre prin muntii lor am vazut foarte multe lucrari de indiguire, canale, mici baraje si toate aveau inscriptionate pe ele denumiri italienesti, facute de catre constructori.

Stand intr-o seara la un pahar de vin cu un corfiot, l-am intrebat despre astea, mi-a spusa ca italienii au avut un aport insemnat la dezvoltarea insulei lor, mult timp aceasta a fost sub dominatie venetiana, pina la razboaiele Napoleniene..

Venetienii au construit si au dezvoltat insula, foarte multe dintre localnice s-au maritat cu itlaieni..

Ideea este ca ei au tot respectul pentru italieni, in general..

Desi a avut influente cotropitoare, civilizatia Romana a dat stralucire peste tot pe unde a trecut, nu au lasat foc si pulbere ca altii..

Nu ne mai saturam de colindat, timpul trece, deja dupa amiaza nu mai aveam loc de turisti, incep sa resimt oboseala dupa atata mers prin soare si aglomeratie, ma doare spatele, sunt exact momentele in care nu mai am rabdare si ma lasa nervii, trebuie sa schimb registrul, altfel explodez..

Eu nu mai pot..ma las, ii zic nevesti-mii..hai mai, ca mai sunt atatea frumuseti de vazut, zice ea..or mai fii, sa fie sanatoase :) da nu auzi ca nu mai pot, ma doare spatele..pai nu-i pacat, ai ajuns in Florenta si nu am vazut nustiucare muzeu..nu-i bai, il vad pe internet :laugh: , marsez eu in ignoranta mea..!

Du-te tu, stabilim o ora, ma suni si vin si te iau..spun eu..pai si tu unde te duci?..sa ma dau cu mobra..asa, aiurea in tramvai, ma intreaba..exact, de nebun..

Nu are cum se intelege cu mine, ma stie doar, nici nu insista..

Hai pa..pa, ai grije, imi spune..si imi iau viteza..

Cultura, cultura, nu zice nimeni, dar sa mai vedem si imprejurimile..pai nu?

Spune-mi tu ca n-am dreptate !

Luigino, hai sa gasim vaporu' intai..trag GPS-ul din rucsac, trasez adresa si nea asta imi arat ca mobra se afla parcata cam la 1 kilometru..nu-i rau..imi urnesc madularele obosite si despic valul de turisti ca un crucisetor in cautarea vasului inamic..

Ajung, incalec, montez GPS-ul, scot harta, caut pe ea si ii dau o adresa pe care o vazusem eu acolo, sus pe un deal..asta micu', ascultator imi arat directia..hai la drum..hopa asa..am uitat ceva..dau drumul la CD-ul din dotarea mobrei, de data asta in boxele motocicletei, aleg Nicu Alifantis..

Tu ce zici prietene, nu-ti place cum suna?

Ma stii ca am gusturi..!

Am chef de viata, uit de durerea de sale..ma gandesc ca ar cam trebui-legat de asta, de sale-sa incep sa fac tratamente cu namol, sa-mi iau bilete pe la Techirghiol de-acuma, am si eu o etate doar :hurt:

Circulatia se subtiaza cu cit urc si ies din oras, drumul serpuieste frumos, chiparosi, leandri, mirosuri deosebite..vad ca-i place si lu'Nicu..Alifantis, cum care Nicu!..el canta in continuare..ma uit in oglinda, steguletul flutura voios in spatele mobrei..

Mi-am facut un obicei sa ma uit mereu in oglinda stanga in mers, sa vad steguletul, tovarasul meu drag de calatorie, formam un tandem grozav..

Sa-ti povestesc despre stegulet, probabil ca esti curios..

Se apropia plecarea si mie imi lipsea suportul lui..vorbesc cu Harea..bai, vreau un suport de steag,..hai, vino la atelier si rezolvam, ai modelul?, ma intreaba..da, am vazut la cineva..

Ma duc, ia masuri, mare meserias Bogdan asta..zice ca maine este gata..ok..

Iau masura suportului si acum plec sa caut stegulet..

Mare problema si asta..steaguri mari am gasit cu gramada la diferiti producatori, dar de-astea mici ioc..

Rascolesc pe Google, dau de unii care mi-l faceau la comanda, pe masura, erau din provincie, dar dura cam o sapatamana sa mi-l trimita, nu stiu ce comenzi aveau..dar eu plecam in doua zile..

Intreb in stanga si-n dreapta si dau de pont..vezi ca gasesti asa ceva in pasajul Universitatii, este un magazin..daa?...ce chestie, aproape de serviciul meu..ma duc acolo, aceeasi problema..gasesc ceva micut, dar prea mic fata de ceea ce vroiam eu..ma hotarasc sa cumpar un drapel mare si din el sa croiesc unul mic, ce-mi trebuia mie..aveau doua calitati, unul din pinza ordinara si altul bun calitativ..il iau pe asta..dau pe el cam 80 lei, hai la croitor..

Ajung, ii explic doamnei ce vreau, da la ce-l pui..la mobra, cum la ce!!?

Se uita la mine..cam asa :moron: , eu zambesc gales si tamp..

Cind ai nevoie de el..pai..sa nu zic alaltaieri..dar ieri sigur am nevoie, ii spun..nu stiu de ce, dar ma gandeam eu ca este o urgenta, zice ea..bine..treci dupa masa si il iei..

Constient ca toate merg ca unse imi vad de treaba..

A doua zi la Bogdan, bai, mi-ai terminat suportul??..da ma, este gata..il iau, facuse treaba buna, din aluminiu, vopsit negru..

Mare meserias, ti-am mai spus..

Il punem pe mobra, dar nu cadea bine, il strangeam intr-o parte si se slabea in cealalta, hmmm..incercam iar, nu era suficient de strans..bajbaim vreo juma de ora..nimic, asta nu vroia..

Ba, esti prost, te duc in Italia, nu la Pocreaca, ce drak te-a apucat, imi faci nervi chiar acum..!!, cert suportul in gand!

Ai draci pe tine??

Ma, da tu nu poti sa mergi fara stegulet?, ma intreaba Bogdan..ce sa-i zic omului, el a incercat saracul..pot mai, dar mi-ar fi placut..

Ma hotarasc sa-l las asa, sa pun steagul si sa plec,,tine bine, este baiat destept..nu tine, inseamna ca n-a rezistat civilizatiei intalnite si a crapat de ciuda!!

Ma duc la croitoreasa, il iau, il montez, mandru tare si plec sa-mi rezolv alte probleme..dupa doua ceasuri, cind ma uit asta se desirase intr-o parte, destul de mult..ma intorc la croitoreasa, da unde l-ai agatat?, ma intreaba femeia..nu l-am agatat niciunde, de la forta vantului, ii explic..trebuie facut ceva, dublate cusaturile, ca in ritmul asta pina la Valcea pierd rosul, in Craoiva las galbenul, la Turnu Severin albastrul si cind ies din tara o fac doar cu batul in sus!

Femeia intelege gravitatea situatiei in care ma aflu :laugh: si imi dubleaza cusaturile peste tot..acum asta arat ca un stegulet gata sa infrunte Europa, cu care sa pleci la lupta..!

Si a tinut asa de bine incat si acum flutura voios pe mobra..multi m-au sfatuit sa fac altul, asta este murdar si putin desirat, dar eu ma fudulesc cu el asa..lasati, sa se vada ca a fost trecut prin focul luptei!

Ies din oras, drumul serpuieste, viraje unul dupa altul, circulatie lejera, din loc in loc, din drumul principal se deschide cite o poarta de fier, o alee pavata cu piatra de rau, delimitata de chiparosi, probabil oprindu-se intr-o vila cu piscina..bine mai traiesc unii..

Nu te mint, dar in clipele alea, calare pe motor, cu Alifantis in boxe, mergand lejer printre dealurile alea frumoase, ma simteam cel mai implinit om din lume!

Incep sa apara si bikeri, calare pe naked-uri majoritatea, dar dau si de vitezane, astia echipati full, in combinezoane de piele..eu in pantaloni scurti..

Nici nu stiu cind trec 40/50 kilomretri, intorc usor, de-acum eram relaxat total, hai inapoi..aproape de intrarea in oras ma suna Elena, pe unde esti?..in zona..ai terminat?..da..bine ne vedem acolo, unde am lasat motorul, in piata aia..bine, ok..

Ma uit la ea, obosise de atata colindat, ochii ii erau plini, fremata de atata frumusete vazuta..

Mamaa..ce bere as bea acum..!, zice ea..da chiar asa, am o revelatie..ce-am omorat pe cineva?..oprim la o terasa mai in afara, linistita si luam de mancare..paste, ceva, nu mai stiu..

Ea a luat o bere, eu la fel..hai noroc, sa traim..eu, de teama ca asta prima sa nu sufere de singuratate, mai comand o bere..

Tu ce crezi prietene, or fi mers berile alea doua, brumate de reci ce erau, pe caldura aia, dupa atatea eforturi?

Spune DA, ca nu te pacalesti deloc!!

Deja se lasase seara, nuanta aia de rosu a asfintitului se lupta cu albastrul cerului..hai ca acum devin si romantic..ma-ntelegi..!

Ajungem acasa, urcam..descarcam fotografiile pe laptop..zic, hai sa urcam sus, pe terasa, le vedem acolo..buna idee, imi zice ea..imi place ca ai initiativa..trag repede de urechi o sticla de vin de Chianti si dusi am fost..

Sus ne astepta Anna, ii povestim cea am vazut astazi, ii aratam pozele..

Ne inmuiem buzele in vin, vin care ne deschide baierele gandurilor si povestim..Anna ne povesteste viata ei, avea doi copii, baieti, era despartita de barbat demult, fusese maritata 24 ani, apoi relatiile s-au racit, asta a facut ce-a facut si i-a luat casa, copii au avut si ei afinitati, ulul s-a atasat de taica-su, celalalt a ramas langa mama..

Ne povesteste ca dupa divort nu a mai ramas cu nimic, a suferit amarnic, dar a devenit tare, si si-a revenit, inclusiv financiar..

Fiecare om are istoria si secretele lui, unele ies la iveala, pe altele le tinem acolo, cu noi, pina cind soseste clipa finala..

Sorb incet din vin..stau si nu spun nimic, dar nici nu ma gandesc, levitez, parca as vrea ca timpul sa se opreasca in loc, imi place starea asta..

Ma uit la Elena cu coada ochiului, parca nu as vrea s-o deranjez, sunt sigur ca si ea traia aceleasi stari..era imbujorata, ochii verzi pareau acum negri, in rosul sangeriu al asfintitului, atat cit mai ramasese din el, era aproape noapte..

Frumoasa nevasta am, imi spun..si ma felicit pentru norocul asta..

O seara buna la toti..va las acum , prieteni..

DSCF2688.JPG

DSCF2689.JPG

DSCF2695.JPG

DSCF2696.JPG

DSCF2698.JPG

DSCF2699.JPG

DSCF2700.JPG

DSCF2702.JPG

DSCF2703.JPG

DSCF2704.JPG

DSCF2705.JPG

DSCF2707.JPG

DSCF2711.JPG

DSCF2713.JPG

DSCF2714.JPG

DSCF2715.JPG

DSCF2716.JPG

DSCF2720.JPG

DSCF2725.JPG

DSCF2718.JPG

DSCF2719.JPG

DSCF2723.JPG

DSCF2726.JPG

DSCF2722.JPG

DSCF2741.JPG

DSCF2738.JPG

DSCF2779.JPG

DSCF2785.JPG

DSCF2795.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Luigi...pai...a trecut deja o ora si 10 minute de cand nu ai mai scris nimic...tot stau si astept...nimic,nimic ??? :rolleyes:

 

Si a-propos de steguletz, asa e...si eu am cautat de numa-numa, chiar ieri am reusit sa-mi comand unu de la o firma din Bucuresti care mi l-au si trimis,e original facut de-o firma din State, dar...e si drapelul SUA! De unde sa aiba ei acolo steag cu tricolorul nostru?...bun si ala,in ultima instanta ! Ma dau cu americanii, asa-mi trebuie ... :banana:

 

O zi buna tuturor, iar tu Luigi mai odihneste-te putin si apoi treci la masa de scris, ajunge cu trandaveala ! :blbl:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

@plescoi, multam si tie!

@Remu1..parca prind si eu curaj, dar pina la carte mai este..

Pompi m-a si certat, ce scriu atata, ca doar n-am ajuns la capatul lumii, si are dreptate..

Daca m-as duce pina acolo cum ar arata scrierile mele?? :grinbandit:

 

Uitandu-ma pe poze realizez ca am uitat ceva, tot vedeam pe strazi fel de fel de cetateni imbracati in romani, gladiatori, duci si alte personaje istorice, m-am gandit ca era ceva festival, mai ales ca vazusem dimineata, in piata mare niste constructii, schele, ridicate acolo, ca un fel de tribune..

Spre seara, mergand prin centru aud urale si incurajari, cam ca la fotbal..ma si intrebam daca nu cumva astia, mare amatori de fotbal, lasasera festivitatile deoparte si incinsesera vreo partida de fotbal!

Md duc intr-acolo si harmalaia se auzea din ce in ce mai tare..

Mai, ce naiba?

Ma apropii si vad salvari si masini de jandarmerie..circulatia restrictionata catre piata, peste tot politie, chiar calare

Zic, mai ametitule, Fiorentina l-o fi transferat pe Messi cit timp tu cascai gura la Palazzo Vecchio si acum era prezentarea oficiala.. :laugh:

Nu era, era tot ceva legat de fenomen, se juca acolo intr-adevar un meci, dar de fotbal vechi, de acum citeva sute de ani..

Tare eram curios, am incercat sa intru dar neam..cica acolo intrau doar oficialitatile orasului si invitatii lor+maharii..

Ca venii vorba despre calcio, tot timpul, obsesiv, de cind venisem in Florenta, ma gandeam la Mutu, da Adrian Mutu al nostru..m-am tot gandit si nici acum nu gasesc raspunsul potrivit.. :scratch:

Ce cap de curca sa ai, in asa fel incat, idol fiind si avand la picioare frumusetea asta de oras si tifosii lor, fiind si platit cu o barca de bani, 2-3 milioane de iepuroi pe an, tu sa te apuci sa tragi prafuri pe nas.. :moron:

Ce sa-ti trebuiasca mai mult decit adoratia oamenilor intr-un oras ca Florenta, ce sa vrei mai mult decit sa te retragi onorabil din sport aici, unde esti imparat roman?

Apropos de Mutu, dau filmul inapoi cu multi ani, cind juca extraordinar la Parma si toata lumea se-ntreba de ce l-au vandut astia mai departe pe un pret mai de nimic..Cornel Dinu, intr-o discutie cu patronul meu, fiind si eu prin preajma, spunea..Grigore, asta trage pe nas si daca se afla Parma nu-si mai ia una de-un leu pe el..!

Atunci am zis ca fabuleaza Mister, dar dupa ani s-a dovedit ca avea dreptate, stia el ce stia..

Adita al meu se "prafuia" demult.. :yikes:

.....Ajung pe-un pod celebru din Florenta, desigur ca uit cum se numeste..pod plin de pravalii cu aur..lucraturi una si una..Elena ma intreaba, tati, nu ma ceri de sotie aici?

Aici?

Da, aici..!

Poate-mi iei si mie un inel cu diamante, ceva, sa stii ca nu m-as supara..!

O cred, de ce sa se supere dintr-atata!..

Aur, aur, dar si ce preturi..

Pentru astea exista..mastercard..

DSCF2707.JPG

DSCF2708.JPG

DSCF2706.JPG

DSCF2709.JPG

DSCF2710.JPG

DSCF2711.JPG

DSCF2712.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citesc si nu ma satur, imi place tare mult dialogul tau cu cititorul "Tu ce zici prietene, nu-ti place cum suna?", "Tu ce crezi prietene, or fi mers berile alea doua, brumate de reci ce erau, pe caldura aia, dupa atatea eforturi?

Spune DA, ca nu te pacalesti deloc!!" ce nebun trebuie sa fi, sa iti lasi nevasta singura cum ca "te doare spatele" dar defapt erai plictisit de atitea monumente istorice si ce bagi rapid o tura cu motorul, (ca nou nascut)..

 

Mai ai sa ne povestesi, sa nu ne lasi asa in suspans!

 

:what: totusi astept in continuare :what:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Admin

Tamas..multumesc inca odata.

Bogdane, si mie imi pare rau..ramane pe data viitoare

 

 

-Massa Marittima-

In seara in care am luat masa cu amicii nostri italieni am cerut si informatii unde ne-am putea duce in continuarea concediului nostru..

Calogero, fara sa stea pe ganduri, ne spune:Massa Marittima..de acolo puteti merge la Pisa, Siena, vizita Toscana si puteti ajunge si la mare..suna frumos propunerea..

Cunosti vreun hotel acolo sa-mi faci o rezervare?, zic eu, hotarat sa apuc toata mana, daca omul fusese dragut si mi-a iesit in cale :bigstar: ..sa vad, zice el..pai vezi cum faci, ca la astea-s buni prietenii..

Ne suna omul si ne spune ca ne-a rezervat o camera intr-un hotel, cu 50 euro, dar fara mic dejun..este ok?..naturlich, spun, eu care eram obisnuit de-acum cu scoruri de 70/80 euro ,la camere!

Luam micul dejun, pupam gazda noastra de la revedere..chiar ne-am simtit tare bine la ea..ne uitam afara, era destul de cald, ma uit pe GPS..cam 130 kilometri pina acolo..parfum..ne luam blugii, tricourile si hai la drum.

Setasem GPS-ul doar pentru drumuri de tara, ca sa zic asa..

N-as putea sa-ti descriu drumul, pentru ca fiecare metru era parca tras la indigou, curbe line printre dealurile pline de maslini si vita de vie, apoi campuri cu floarea soarelui..

N-am vazut cannabis, desi m-am uitat dupa el.. :grinbandit:

M-am gandit ca pe-aici merge muzica italiana, de-aia mai veche, asa , ca pentru noi..Ricchi e Poveri, Biaggio Antonacci..

Sa stii ca mergea..!

Mergeam si noi vrajiti de versuri, ritm si peisaj..

Observam ca drumul incepe sa urce, curbele devin mai stranse, motorul torcea parca de placere..

Toscana este absolut superba, nu ma mir ca sunt atatia motociclisti pe aici..incepusera sa apara si baietii cu vitezanele, cu genunchii pe jos, imbracati in piele..le cam placea, bag seama.

Observ ca cei mai multi saluta..nu-i rau..

Ne apropiem de destinatie si zaresc oraselul, asezat in varf de munte, cu stradute in panta, de departe semana cu o cetate medievala..

Innod curbele stranse si la un moment dat ajung intr-o intersectie cu sens giratoriu, trebuia sa o iau la dreapta pe o straduta mica/mica, cam cit o d-aia de furnica.., in viraj ac de par pe urcare de, zic eu, 20%..

Situatia asta ma pune putin in incurcatura, sa urc din prima sau nu??

Franez, trag usor pe dreapta inaintea intersectiei si pun in balanta cele aproape 600 kg ale mobrei cu cifrele care ti le-am servit mai sus.. :scratch:

Ce spui prietene?

Zii mai tare, sa-nteleg..!

Eeee, stiu ca tu te-ai fi descurcat, cum sa nu!

Hotarasc ca nu se cade sa risc, sa ma fac de ras sa cada camila asta peste noi si o iau pe stanga, pe contrasens in sensulu giratoriu si de acolo direct pe urcare, fara probleme..hai ca m-am descurcat, am inventat si noi reguli de circulatie pe la astia..!, daca e ceva le spun ca tocmai m-am intors din Great Britain, unde m-am dat asa de mult incat am uitat cum vine treaba la Italia!

Cica romanu' nu se descurca..se descurca el, f.ute si pe drak..

Ii zic nevestimii ca daca mai dau de doua d-astea parcam vaporul si inchiriez un scuter!, eee, te descurci tu, imi zice ea!

Ti-am spus ca are incredere in mine, nu?

Stie ce scula de sot si-a tras..

Ma umflu putin in pene la gandurile astea si hop, ajungem sus, la hotel..

Hotel mic, dar foarte cochet, intr-a locatie veche, dar renovata, cu etaj..

Coboram, desfacem bagajele si intram..dam de o fata care facea curat si care ne spune ca patronul vine mai tarziu.., dupa ora 17..

Uitasem sa-ti spun, Calogero imi spusese ca rezervarea intra in vigoare de la orele 18..ma rog, ne calculam timpul si ne descurcam noi..

Ajunsesem mai devreme, era cam 15..zic sa stric fetei o vorba..camerele cind le luam?

Adesso..adica acum, zice ea..buna treaba..sa lasam pasapoartele?..nu, vorbiti mai tarziu cu patronul, nu-i problema..

Camera era la et.2, scarile de piatra uzata, dar pastrate asa, special cu patina aia a timpului, de fapt toata cladirea era veche si pastrate elementele vechi de arhitectura..

Camera superba, mare, cu jaluzele de lemn la ferestre, paturi mari, de fier forjat..super..

Bagam cite un dus si hai sa ne orientam in spatiu, sa vedem ce si cum..ne era si foame..

Superb oraselul asta, in varf de munte, total restaurat, stradute mici in panta, pavate cam toate cu piatra de rau..fiecare casa pastra aceleasi tonuri pastelate, in nuanta ness-ului frecat :P

Ce lipsa de imaginatie si la astia, la ei se pare ca paleta de culori se cam inchide pe-aici..ei n-au auzit de portocaliu de PDL, rosu de PSD, verde, albastru?

Nu-nteleg de ce o ard astia cu lemnul si piatra in constructii, cind s-a inventat marmura, BCA-ul si inoxul!!

Cred ca o tura asa.., pe Iancu Nicolae sau Pipera de pilda i-ar lamuri definitiv..de unde sa stie pacalicii astia de conacele lui Jiji si Giovanni Becali?

Tot invartindu-ne prin oraselul asta superb observam ca soarele ne cam impinge de la spate..vroia sa se duca in culcus, dam de alt asfintit superb..hai sa mancam ceva, hai..urcam o panta abrupta si ajungem in piata mare, unde dam de ditamai masa campeneasca..

Cumetrie..m-am gandit eu..si chiar eram curios cum s-or auzi manelele lor, banuiesc ca au si astia ceva Guta pe acolo :bounce:

Nu era cumetrie, era o masa organizata de primaria lor..masa tovaraseasca, cu de toate, banner mare de instiintare, sprit in carafe, sticlele pe masa, ma-ntelegi, nu?..

Chiar m-am uitat daca serveau masa pe ziare..nu, aveau fete de masa..!

Or fi de stanga astia, imi zic..

N-am inteles nici pina acum si mi-a fost jena sa-i intreb cu ce ocazie se cinsteau, poate depasisera planul la hectar..

Din piata asta nu lipsea nici biserica lor, tot de piatra..

Turisti multi, fosgaiala pe stradutele alea..ce inseamna sa ai pe cineva intr-o tara, sa-ti dea ponturi de-astea, in mod normal as fi trecut cu viteza pe linga orasul asta..le multumesc in gand prietenilor mei italieni, Calogero si Donatella pentru ideea de a veni aici..

Comand paste, of course..Elena poftea dupa o friptana cu cartofi, ca la mama acasa..vine mancarea..inainte luasem o carafa de vin alb, con aqua minerale..capisci?..bem sec, adevarat, respectam tara, traditiile si locurile, cred ca ne faceam de ras daca puneam apa in vin..ti-am mai spus ca broscarii astia au cultul mancarii si bauturii!

..Era seara bine, mesele pline de lume, biserica aia a lor luminata..

Cadea tare bine vinul ala, gandurile mi se opresc iar in loc si levitez..incepuse sa se racoreasca..ma uit in jur, foarte multi turisti de-ai lor, italieni, imbracati casual, dar cu un bun gust desavarsit, se cunosc astia de la o posta..toti mergeau tinandu-se de mana, indragostiti forever..doamnele bronzate, cu pielea lucind a creme fine, in bataia lunii..

Crede-ma ca ai fi vrut ca timpul sa se opreasca in loc, atunci, in clipele alea, nu mai tarziu!!

DSCF2738.JPG

DSCF2739.JPG

DSCF2742.JPG

DSCF2746.JPG

DSCF2752.JPG

DSCF2757.JPG

DSCF2747.JPG

DSCF2761.JPG

DSCF2758.JPG

DSCF2765.JPG

DSCF2776.JPG

DSCF2779.JPG

DSCF2780.JPG

DSCF2781.JPG

DSCF2782.JPG

DSCF2783.JPG

DSCF2748.JPG

DSCF2750.JPG

DSCF2729.JPG

Editat de l.u.v
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...