Sari la conținut

Etapa III, Campionatul National de Enduro, Lupeni


marque
 Share

Postări Recomandate

Etapa cu numărul trei a Campionatului Național de Enduro se va desfăÂşura la Lupeni, în organizarea clubului Comexim R din localitate, pe 3 Âşi pe 4 septembrie. Aceasta este etapa finală a campionatului, fiind hotărâtoare în stabilirea campionilor pentru anul 2011, iar enduriÂştii îÂşi vor stabili tabăra sau “paddock.ul”, în limbaj de specialitate, chiar în frumoasa stațiune Straja, situată la doar 20 de kilometri de municipiul PetroÂşani.

 

Din Straja, de la peste 1.000 de metri altitudine, zecile de concurenți aÂşteptați la concurs vor coborî pe motocicletele de concurs până la Lupeni, urmând a fi “supuÂşi” probei cronometrate de motocros, care se va desfăÂşura pe “Sosodrom”, circuitul de motocros de la intrarea în municipiu. “Am obținut acordul posesorilor de terenuri de lângă circuitul de motocros, pentru ca sportivii să nu mai intre pe drumuri asfaltate, în trafic”, spune Sorin Sandu, din partea clubului organizator Comexim R Lupeni.

 

“DeÂşi nu există o probă specială de tip Extrem Test, se poate spune că tot traseul este puțin extrem, concurenții având de parcurs pe zi, peste o sută de kilometri prin Munții Vulcan. Concursul va fi puțin mai greu decât cel de anul trecut, în special pentru cei de la clasa Hobby, există două coborâri lungi, pe două râuri, dar Âşi zone cu piatră”, a mai punctat organizatorul.

 

 

 

Enduro este una dintre cele mai pretențioase Âşi solicitante discipline ale motociclismului. Sportivii au de parcurs de obicei câte trei tururi pe zi pe un traseu de 40-50 de kilometri, timp de două zile, trebuind să ajungă la timpi fixați pentru fiecare în parte, la punctele de contrar orar. În caz contrar ei sunt depunctați, deoarece regularitatea este cea urmărită de către comisia de arbitraj. Sportivii sunt însă departajați Âşi pe baza timpilor obținuți pe probele speciale, Motocros Test Âşi Enduro Test, nu mai lungi de câțiva kilometri, însă foarte tehnice.

 

post-7121-0-66732900-1314638394_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

a fost un eveniment deosebit, prim prisma faptului, ca traseul a fost unul superb, solicitant, de tip enduro clasic iar timpii de tur au fost stabiliti la limita. Nu era timp de relaxare (cel putin pentru noi batranii :))

Multumim organizatorilor pentru efortul depus, efort care a fost "recompensat" (din pacate) printr-un numar neobisnuit de mic de concurenti.

 

Ne asteptam la un eveniment similar si la anul - dar cu mai multi participanti, sa putem pleca la fel de multumiti :).

Editat de LaszloB
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...