Sari la conținut

F650 prin Romania


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 90
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ei draci... cum sa merg fara siguranta?! Am inlocuit siguranta dar povestile de groaza cuprindeau si siguranta originala si alta siguranta. Si din cauza asta nu stiam daca urmeaza sa sara sau nu, mor, nu mor... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Deci tu ai facut tura de 700+km fara siguranta la pinion ? A nu,probabil am omis eu ceva :) .

 

Cum sa mearga fara siguranta??:)) el si daca vede un pekinez pe marginea drumului deja isi face filmu' cum ca e un lup care sta sa sara pe el din mers...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Salut.

Ti-am citit topic-ul cap-coada cu profund interes, datorita talentului tau narativ.

In plus, aventurile pe care le-ati trait au facut ca plimbarile sa nu fie anoste.

ST-ul este o motocicleta buna, cu care am avut ocazia sa merg anul asta o luna si ceva.

Pacat ca motocicleta lui Traian a tot avut probleme, ma refer la partea de carburatoare, si ii doresc insanatosire grabnica.

 

Si eu ma pregatesc de o iesire luna asta, dar, pentru prima data, vreau sa plec singur, de dragul libertatii, si nu in grup, cum am facut pana acum.

Deocamdata, sunt in faza incipienta a stabilirii traseului, care va include plecarea din Bucuresti - Pitesti - Curtea de Arges - Transfagarasan, si de aici se complica un pic, pentru ca de acolo ar trebui sa ajung la un prieten in Horezu, si la un altul in apropiere de Dragasani. Complicatia consta in variantele: ori ma intorc spre Curtea de Arges - Valcea - Horezu (unde ar trebui sa innoptez, si sa raman o zi), ori sa merg inainte pe Fagaras - Sibiu - Valcea - Horezu, si sa las Dragasani-ul la intoarcerea spre Bucuresti.

 

Motocicleta: Aprilia Pegaso

Distanta parcursa: 6-700 km.

Buget: 500 ron, cu tot cu benzina, mancare, tigari

Poze cred ca voi face cu telefonul in putinele opriri.

 

Mobra, deja am pregatit-o de drum, dar mai am de rezolvat frana spate, si trebuie sa-mi schimb pompa de frana + etrier...

Ca bagaj, o sa-mi iau strictul necesar, inclusiv ceva scule, cablu de curent, compresor de umflat rotile...Ma ajuta si faptul ca am topcase si genti laterale. Voi lua preventiv si un costum de ploaie.

Inca stau in dubiu daca sa-mi cumpar un GPS pana atunci, dar in principiu, voi merge in proportie de 99 % pe asfalt, pe drumurile principale, si nu stiu daca merita investitia.

 

Asteptam si alte postari din partea voastra.

Toate bune.

Editat de eugenkawa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Inca stau in dubiu daca sa-mi cumpar un GPS pana atunci, dar in principiu, voi merge in proportie de 99 % pe asfalt, pe drumurile principale, si nu stiu daca merita investitia.

 

Merita si nu merita. Foarte rar am folosit gps-ul dar e ok sa-l ai asa de ghidare... daca ai un drum lung si ti l-ai si intiparit in minte e ok sa urmaresti cum se desfasoara pe gps si sa mai primesti informati despre urmatoarea localitate. In rest prin orase au fost mai utile si vizibile indicatoarele (daca vrei doar sa tranzitezi orasul) sau am folosit centurile.

 

Am avut situatii in camp cand gps-u mi-a aratat un drum CORESCT dar nu mai era folosit de mult timp. Iarba prea mare pe drumul acela si ducea spre o padurice, dar se vedeau urme de roti. In schimb am ales drumul care ducea spre cateva case si o biserica undeva spre stanga. MI s-a parut mai logic acel drum pentru ca era mai vizibil.

 

Apoi, daca te pierzi sau ai dubii, crede-ma ca un satean din zona te va indruma mai bine decat orice harta, gps sau google maps pentru ca este la curent cu rutele locale, vreme etc. Daca a plouat pe un drum iti poate spune daca e practicabil sau nu.

 

Din pacate daca te vede cu un enduro-touring cresc sansele sa te bage si e un drum mai prost pentru ca presupune ca te vei descurca. De cel putin 4-5 ori am fost indrumat cu traian pe un astfel de drum incheiand cu fraza "da voi cu motoarele va descurcati".

 

Deci este o investiti ok gps-ul dar nu te baza doar pe el. Vei da de rute unde nu te poate auta cu nimic gps-ul.

 

 

@biker33

 

Crede-ma ca mor de ciuda cand ma uit la harta aia cu pioneze pe care o am in camera. Anu trecut in 2013 am facut doar 3500km din care poate peste 1500km in oras. Am avut numa probleme tehnice la motor si cand s-a stricat pornirea in august l-am abandonat. Am fost nevoit sa-mi pun centrala pentru ca se debransasera 14 apartamente la mine in bloc. Momentan sunt si jobless cu venituri care nu sunt constante si care nu-mi permit sa imi repar motoru si sa sustin cateva iesiri.

 

 

Anu acesta vrem sa recuperam... sau cel putin asa speram. Traian a vandut mobra unui prieten (deci e posibil sa iesim 3 anul acesta).

 

Am sa incerc sa nu mai fac anunturi cu rute pana nu sunt sigur ca se poate realiza. Anu trecut m-am gandit numa la Maramures si la cat e de fain sa te plimbi afara sin oras departe de casa...

 

 

Rezumat 2013

 

Editat de Ekosekthor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sal all ,ba ce MA ENERVA-TI de ce nu am dat eu de voi pina acuma ,anult trecut ma bagam si eu cu mobra mea in iesirile voastre,nu am apucat decat 2 iesiri la vecini in serbia PANCEVO SI SPRCKA CRNA,SI O IESEALA PE LA BOZOVOCI CASCADA BIGAR ETC,era sa uit si la GURASADA scurt,mam pus sa citesc de la inceput toata povestea voastra,am sa va urmaresc si daca ma primiti ma bag si eu mai in vara cu voi ,iar sa stii ca miai dat o ide ok cu suportul de GPS,CHIAR IMI BATEAM CAPUL cum sa il prind pe ghidon,eu anul asta as vrea sa fac o ieseala afara ceva HU-VIENA-STUTGART-VENETIA-putin PE LA croati si acasa sa mai vedem pina atunci...pina atunci va urmaresc pe voi astept povestiri in continuare..... :10: :peace:

Editat de tavibasca
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Am dat din greseala peste topicul tau si l-am lecturat cu mare placere. Povestesti fain, iar pataniile voastre ne arata cum inveti din greseli si cum evoluezi dupa fiecare iesire. Ce s-a intamplat in 2014? Nicio iesire? Sper ca o sa mai postezi ceva pe viitor! Drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Ba... hai ca va pun la curent. Pana acum n-am mai postat pentru ca n-am mai avut ce... cu parere de rau si din partea mea, dar a trebuit sa trec si prin perioada aia.

 

Am avut niste probleme la pornire la bmw, cu bendixul. L-am reparat in mult timp, dar nu am mai avut acelasi curaj sa ies cu el din oras. De frica sa nu raman pe nu stiu unde. apoi l-am pus la vanzare. in speranta ca il voi da si-mi iau altceva cu care sa ma plimb prin tara. Nici asta nu a iesit cum am vrut. Nu a sunat nici dracu sa-l ia. urmatorul an, situatia era incerta... sa ies? sa nu ies cu el? am facut o tura singur... si am continuat cu anunturile. De data aceasta doar sa-l dau pentru ca vroiam sa -mi iau masina. De fapt nu vroiam dar era necesar sa o schimb. Asta a fost in 2015. L-am dat prin toamna la cineva care sper ca se bucura acum de el cum m-am bucurat si eu. Tot prima motocicleta este si pt acea persoana. Nu mai era ok nici bateria asa ca am lasat la pret pentru ca si mie mi-a fost lasat din pret cand l-am luat auzind vanzatorul de atunci ca e prima mea motocicleta. Sper ca am facut si eu o fapta buna.

 

urma ca in 2017 sa-mi iau alta motocicleta. Dar, mi-am luat acum 2 zile. Totusi, dinamica povestilor se va schimba pentru ca mi-am luat altceva si am de mesterit la ea.

 

Cine este curios, poate sa citeasca topicul aici:

/index.php?/topic/740670-suzuki-gsx400e/

 

Am sa incerc sa pastrez stilul povestilor acelasi chiar daca subiectul s-a schimbat :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...