Jump to content

Dalboka (Bulgaria)


Recommended Posts

Salutare,

 

intentionez ca saptamana viitoare sa ajung la 2Mai si de acolo as vrea sa merg la Dalboka (fabrica de midii) in Bulgaria.

Poate cineva sa-mi zica care este starea drumului pana acolo? Eventual un traseu bun de urmat?

Am un vulcan 800 classic la a doua tinerete si merg cu pasager. Intrucat si eu si Costica (vulcanul) nu mai suntem tineri ne-ar placea sa nu ne mutam nici rinichii si nici segmentii din locul lor. :)

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

 

intentionez ca saptamana viitoare sa ajung la 2Mai si de acolo as vrea sa merg la Dalboka (fabrica de midii) in Bulgaria.

Poate cineva sa-mi zica care este starea drumului pana acolo? Eventual un traseu bun de urmat?

Am un vulcan 800 classic la a doua tinerete si merg cu pasager. Intrucat si eu si Costica (vulcanul) nu mai suntem tineri ne-ar placea sa nu ne mutam nici rinichii si nici segmentii din locul lor. :)

Multumesc

Drumul e foarte bun, exceptand ultimul km de la drumul "principal" la ferma. Acolo e drum relativ prost. Dale de beton crapate, pe alocuri cu pietris. Panta de ~15% (foarte mare). Eu meream in vit 1 fara accelerat si aveam nevoie de frana ca sa nu ma duc prea repede la vale. La deal tot cu a1a. Ma rog, eram cu masina. Merge si cu cruiser (erau vreo 2 la ferma cand am ajuns), insa este nevoie de atentie.

 

Vezi poza pentru starea drumului. Mentionez ca se vede o zona unde era foarte ok. E mai prost, dar practicabil cu auto (indiferent de garda) si cruisere moto.

 

Ca sa ajungi acolo, e relativ simplu:

- trece granita si tii drumul principal, care la un moment dat va ocoli orasul Kavarna (in chirilica: Каварна), cam la 30km de granita

- de pe langa Kavarna cauti sa urmezi drumul judetean/national/comunal nr. 901 din Bulgaria, catre Balgarevo (Българево)

- la mai putin de 5km de Kavarna, pe drumul catre Balgarevo, se face la dreapta un drum secundar catre Dalboka. E un indicator mic. Nici nu sunt multe drumuri.

- mai mergi inca 1-2km si dai de ferma. Aici e partea mai delicata a plimbarii; cu atentie merge.

- cand ajungi jos, ferma de midii e in DREAPTA, nu in stanga; in stanga e "concurenta" care doar cumpara midii din comert; tot aia din stanga au si niste baieti care vin la tine sa te ia pe sus sa intrii la ei in restaurant - recomand calduros sa ii ignori si sa intrii la restaurantul din partea DREAPTA - intelegi tu la fata locului :)

 

 

PS - Pe harta atasata, la "B" trebuie sa o iei la dreapta catre ferma. Google nu are definit drumul respectiv :)

post-42478-0-03411600-1341305447_thumb.jpg

post-42478-0-87547300-1341306517_thumb.jpg

Edited by switch
Link to comment
Share on other sites

Indicatiile date de switch sunt mai mult decat suficiente, teoretic nu ai cum sa ratacesti drumul :)

Daca vrei si alte impresii despre ferma de midii de la Dalboka, vezi aici

 

As vrea sa fac o mica precizare: cand am ajuns prima data la Dalboka, ne-am dus ata la vestita ferma de midii, cea de pe dreapta, dupa cum a zis si switch. Ne-a placut: atmosfera faina, mancare buna, bere rece si peisaj de vis.

A doua oara am zis sa ignoram ferma de midii si am intrat in restaurantul din partea stanga, care are un meniu ceva mai permisiv, in sensul ca pe langa peste, midii si alte vietuitoare marine, mai gasesti si alte preparate pentru cei care nu sunt mari amatori de peste. Mancarea a fost buna, servirea prompta, preturile bune (la fel ca si la ferma de vis-a-vis). Baietii de la restaurant nu ne-au luat pe sus sa intram, pur si simplu si-au "laudat marfa" asa cum ar face orice comerciant. Este putin deranjant faptul ca si ei tot ferma de midii isi spun, ceea ce ar putea crea confuzie pentru cei care ajung pentru prima data acolo. Acum ca am incercat ambele restaurante de la Dalboka, pot spune ca mi-au placut amandoua, desi ferma de midii este intr-adevar mai sus dpdv calitativ decat celalalt restaurant.

Edited by scorpioanca
Link to comment
Share on other sites

grija mare pe panta abrupta ce leaga drumul de pe deal si zona restaurantelor de langa mare. mai ales acum vara este foarte aglomerat, masini parcate aiurea de sus pana jos blocand astfel circulatia. adica nu mai este loc de doua masini sa treaca una pe langa alta, motiv pentru care te poti trezi cu drumul complet blocat imediat dupa curba! daca mergi incet nu sunt probleme, daca ai intrat un pic mai tare si la panta respectiva, plus ceva nisip ori praf pe jos, se poate iesi in decor cu motorul. usor! altfel merita efortul...gastronomic!

 

inca ceva, sta politia des la drumul principal, fie chiar la intersectia spre Dalboka ori 2-3 km mai la vale, in drum spre Kavarna. fac filtru nu pentru radar ci la suflatoare. te pun sa dai tot in fiola, ca se stie, trag oamenii o berica ori zece la o masa de peste. ultima oara m-au oprit si chiar nu bausem decat un ayran (un iaurt uso, he , he). ma intreaba gaborul bulgar, "drink, drink?" i-am spus sincer, "1-2 ayran only" si omul era sa moara de ras, ca-l trag in teapa! cand a vazut ca da cu zero la fiola, amaraciune mare, ca n-a iesit de 20 de leva. asa ca este bine sa aveti marunt pentru cine gusta si un hamei.

Link to comment
Share on other sites

grija mare pe panta abrupta ce leaga drumul de pe deal si zona restaurantelor de langa mare. mai ales acum vara este foarte aglomerat, masini parcate aiurea de sus pana jos blocand astfel circulatia. adica nu mai este loc de doua masini sa treaca una pe langa alta, motiv pentru care te poti trezi cu drumul complet blocat imediat dupa curba! daca mergi incet nu sunt probleme, daca ai intrat un pic mai tare si la panta respectiva, plus ceva nisip ori praf pe jos, se poate iesi in decor cu motorul. usor! altfel merita efortul...gastronomic!

 

inca ceva, sta politia des la drumul principal, fie chiar la intersectia spre Dalboka ori 2-3 km mai la vale, in drum spre Kavarna. fac filtru nu pentru radar ci la suflatoare. te pun sa dai tot in fiola, ca se stie, trag oamenii o berica ori zece la o masa de peste. ultima oara m-au oprit si chiar nu bausem decat un ayran (un iaurt uso, he , he). ma intreaba gaborul bulgar, "drink, drink?" i-am spus sincer, "1-2 ayran only" si omul era sa moara de ras, ca-l trag in teapa! cand a vazut ca da cu zero la fiola, amaraciune mare, ca n-a iesit de 20 de leva. asa ca este bine sa aveti marunt pentru cine gusta si un hamei.

 

 

:ok:

 

 

Si inca ceva as mai aduga.Plata la restaurant se poate face si in lei(nu stiu ce curs au).

 

Sambata cred ca o sa dau si eu o fuga.

post-63008-0-38694700-1341315676_thumb.jpg

Edited by cip_vt
Link to comment
Share on other sites

  • Admin

Din Bucuresti cel mai frumos drum, dupa parerea mea, este prin Calarasi, treceti cu bacul la Silistra, apoi Dobric-Kavarna, sunt 220 km de drum superb, necirculat, cu asfalt ca in palma.

Link to comment
Share on other sites

:ok:

 

 

Si inca ceva as mai aduga.Plata la restaurant se poate face si in lei(nu stiu ce curs au).

 

Sambata cred ca o sa dau si eu o fuga.

 

 

Mai e un restaurant unde se mananca bine in Durandulak la vreo 11 km de Vama Veche.Este pe malul unei balti.

Link to comment
Share on other sites

Indicatiile date de switch sunt mai mult decat suficiente, teoretic nu ai cum sa ratacesti drumul :)Daca vrei si alte impresii despre ferma de midii de la Dalboka, vezi aiciAs vrea sa fac o mica precizare: cand am ajuns prima data la Dalboka, ne-am dus ata la vestita ferma de midii, cea de pe dreapta, dupa cum a zis si switch. Ne-a placut: atmosfera faina, mancare buna, bere rece si peisaj de vis.A doua oara am zis sa ignoram ferma de midii si am intrat in restaurantul din partea stanga, care are un meniu ceva mai permisiv, in sensul ca pe langa peste, midii si alte vietuitoare marine, mai gasesti si alte preparate pentru cei care nu sunt mari amatori de peste. Mancarea a fost buna, servirea prompta, preturile bune (la fel ca si la ferma de vis-a-vis). Baietii de la restaurant nu ne-au luat pe sus sa intram, pur si simplu si-au "laudat marfa" asa cum ar face orice comerciant. Este putin deranjant faptul ca si ei tot ferma de midii isi spun, ceea ce ar putea crea confuzie pentru cei care ajung pentru prima data acolo. Acum ca am incercat ambele restaurante de la Dalboka, pot spune ca mi-au placut amandoua, desi ferma de midii este intr-adevar mai sus dpdv calitativ decat celalalt restaurant.

 

 

Motorul poate fi lasat si sus, au parcare, dar mergi pe jos citeva sute de metri bune.La urcare cu burta plina va fi mai greu..

 

Adevarat, e un colt de adevarata riviera,personal sunt convins ca rivalizeaza cu orice loc cu mare din Europa :bigstar: , data viitoare incercam si restaurantul exclusiv cu peste :drink: , @Luigi , cu tenere a fost joaca de copii coborarea si urcarea, mono e mono :D , bafta si sigur o sa va placa acolo :cheers:

Titus.

post-18483-0-59578700-1341396242_thumb.jpg

Edited by Tytus The VIRUS
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...