Sari la conținut

Camere HD pe Moto - Totul Despre


John Paul
 Share

Postări Recomandate

Acum 18 ore, frigider a spus:

Io cred ca o sa iau o xiaomi din aia.

 

Am aspirator din ala si-s multumit de el :D

70MAI parca ii zice

Am varianta Pro la mașină, imaginea nu e wow, dar nu îi am grija: pornește când pun contactul, se oprește când îl iau, lentilă cu unghi mare (140 grade), posibilitatea de a monta un modul GPS. Face clipuri de până la 3 minute, știe comenzi vocale. A costat până în 300 lei și chiar își face treaba. Xiaomi chiar face lucruri bunișoare (sunt la la al cincilea Note).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 4 ore, Lucian_M a spus:

Am varianta Pro la mașină, imaginea nu e wow, dar nu îi am grija: pornește când pun contactul, se oprește când îl iau, lentilă cu unghi mare (140 grade), posibilitatea de a monta un modul GPS. Face clipuri de până la 3 minute, știe comenzi vocale. A costat până în 300 lei și chiar își face treaba. Xiaomi chiar face lucruri bunișoare (sunt la la al cincilea Note).

(sorry de offtopic) de ala am si eu, so far so good. Ai reusit sa il montezi cu folia aia ce vine in pachet? mi se pare o gluma oribila, nu statea de nicio culoare, poate daca-l bati in cuie. Pan' la urma am lipit direct cu banda dublu-adeziva pe parbriz, e pe viata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dea dreq în ea folie, am vrut să scot fosta cameră din geam (aia fără ecran), îmi zic în gând: trag de adezivul ăla și rămâne folia. O lae, nu s-a desprins, a trebuit să scot folia din geam, nu a lăsat nicio urmă. Apoi am fixat cu adezivul cu care a venit suportul, nu pică de acolo sub nicio formă. Problema e unde găsesc folie, că în primăvară aș schimba parbrizul. Și n-aș pune adezivul direct pe geam, că ăla iese cu dalta (glumesc, dar se scoate greu).

Merge cu ceva folie de telefon?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa o lunga perioada de "investigatii" in vederea achizitionarii unei alte camere ptr. moto, am ajuns la concluzia ca tot Sony FDR X3000 este cea mai potrivita pentru mine.
Am tot cochetat cu posibilitatea de a lua un Gopro, Osmo Action, Pochet 2 sau chiar un mirrorless.
Gopro-ul NU ptr ca ii lipseste fiabilitatea de care am nevoie, Osmo Action are probleme cu sunetul cand microfonul e in casca moto si face crop mult la imagine in 4K daca vrei si stabilizare, Pocket 2 nu este action cam si imi doream o camera care sa poate fi montata si pe moto.
Mirrorless-urile sunt grele, scumpe si la majoritatea stabilizarea este o gluma proasta.
Acum depinde si ce vrei de la o camera.

Ieri mi-am mai luat inca una:
 
 3.thumb.jpg.28e4d55e0c4375bfdd6dacba20710339.jpg2.thumb.jpg.a8a45c9c19194abcdc015b3f28885db4.jpg
 

Versatilitatea, fiabilitatea peste asteptari si usurința in utilizare a acestei camere de actiune de la Sony m-au facut sa mai cumpar una pentru a avea inca un unghi de filmare in plimbarile moto din sezonul urmator.

Primul X3000 l-am cumparat in primavara lui 2017 si de atunci a stat la baza video-urilor postate pe canalul HayabusaTravels de pe Youtube.

Abia astept sa le pun la munca.

Avantaje:
- 1080p @60fps, 4K@30fps (are si codec XAVC 100Mbit/sec)
- stabilizare optica decenta (clar sub GoPro si Osmo Action). Pe alta parte X3000 are o imagine mai buna in lumina slaba datorita stabilizarii optice.
- bateria tine 1.5ore in 1080p@60, in 4K n-am facut teste ptr ca oricum va fi conectata la o baterie externa.
- intrare microfon mufa 3.5 fara a necesita adaptor suplimentar.
- tripod mount fara adaptor. Compatibila cu adaptoare/prinderi de tip gopro, sjcam etc.
- fisierele video au denumire numerica si nu pierzi timp cu identificarea si organizarea lor
- alimentare de la baterie externa cand filmeaza. 
- fiabilitatea peste medie. Nici un fel de problema, fie cald, fie cand am prins 2 grade pe moto.
- calitate a imaginii mult peste competitori, spun eu pentru ca Sony-ul nu suprasatureaza imaginea si nici nu face oversharpning.
Este o camera in care poti avea incredere ca nu te lasa in drum.

Dezavantaje:
- nu are ecran unde sa vezi ce filmezi. Are insa un "ecran separat" (ca un fel de ceas) care comunica prin bluetooth cu camera, insa nu l-am folosit niciodata ptr ca este inca un lucru care trebuie sa-l iei si sa-l incarci... sa-i porti de grija.
- stabilizarea functioneaza perfect cand este pe casca moto, insa la mers perpedes nu se compara cu gopro sau dji.
Pe casca stabilizarea este foarte buna si fluida. Dezavantajul este ca imersiunea se cam duce dracului si nu zici ca esti pe motor ci parca e drona. Asta afecteaza si perceptia spectatorului asupra vitezei.
- nu este water proof. Daca te prinde ploaia trebuie pusa in carcasa cu care vine camera. In carcasa, sunetul este praf.
Multi spun ca este rezistenta la apa, dar n-am incercat.

- multi au intampinat ceea ce pare a fi un defect de fabricatie. Cand se incalzeste la filmari lungi, camera isi pierde din focalizare. Din cate am citit si vazut pe youtube, de vina ar fi un lipici folosit la senzor si lentila, care lipici si-ar pierde din proprietati cauzad astfel acest defocus. Evident, daca o scapi pe jos, sunt 100% sanse ca ansamblul sa se dezlipeasca si sa pierzi abilitatea de focus complet.
Trebuie apoi dusa la service autorizat si schimbat lipiciul, operatiune care costa in draci si nu poate fi facuta acasa. Multi au incercat insa ansamblu lentila - senzor este "sudat".

A mea nu are aceasta problema, inca. Si am tot tras de ea, dupa cum am spus, si perpedes si pe casca moto, in caldura, in frig, pe ceata etc.
In apa am bagat-o doar cu carcasa waterproof.

- form factor ciudat. Diferit fata de camerele conventionale. Se preteaza a fi montata in lateralul castii, forma camerei "taind" aerul mai bine.
- cu microfoane externe, preamp-ul de la camera este foarte, foarte prost. Nu poti ajusta gain-ul si sunetul va fi dus cu mult la maxim ceea ce duce la distorsiunari (sound clipping).
Am incercat sa-i pun un atenuator de volum insa nu functioneaza ptr ca iti creste zgomotul de fond, camera marind automat gain-ul in timp ce volumul vocii este afectat de atenuator.
Pe romaneste, vocea se aude incet, dar zgomotul de fond creste.
Intre timp am invatat cum sa folosesc programul de editare ptr a elimina acest clipping.
Sunetul intern al camerei, fara microfon extern conectat, este EXTREM de bun, insa orice pala de vand se aude cu varf si indesat. Multi aleg sa-i acopere microfoanele (stereo) cu "o blanita".
Eu mi-am luat o lavaliera wireless si am rezolvat problema. Acum trebuie doar sa reduc clipping-ul.

- ultimul software/driver update a fost prin 2018 si nu se intrevede altul mai nou la orizont.
Camera a aparut pe piata in toamna lui 2016 si a distrus gopro 7 dar nu cred ca vom mai avea o versiune noua de camera ptr ca Sony a produs RX-urile, care sunt scumpe si n-au stabilizare.

- lentila este expusa inteperiilor si o protectie de lentila este destul de scumpa (150 - 250 RON).

Pretul: primul l-am luat cu 1400 RON, al doilea cu 1300 de pe olx. Ambele noi, cu sigiliul de fabrica.

Cam atat despre "jucaria" asta care, desi din 2016, tine piept cu brio la noile camere aparute recent.
Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie.

Am facut acest "review" in speranta ca vor exista doritori de o alternativa.
Video-uri cu camera gasiti la mine pe canal. Ultimile doua fiind in 4K, restul marite la 1440p dar filmate in 1080p@60fps. Marirea asta cauzeaza pierderi de calitate cu toate ca la export i-am dat bitrate mare (peste 50). Apoi mai este si compresia youtube care-ti termina video-ul.
Normal as fi postat doar in 1080p insa codecul youtube AVC1 este extrem de compresat. Ptr a beneficia de codecul VP9, superior calitativ al youtube-ului, trebuie ca video-urile sa fie urcate la rezolutii mai mari de 1080.

Cam atat. Spor in toate sa aveti, sanatate si La Multi Ani!

 

1.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 ore, Kosh a spus:

Gopro-ul NU ptr ca ii lipseste fiabilitatea de care am nevoie

Mai exact ? :)

 

Legat de x3000, este o camera decenta, dar imho n'are nicio treaba cu goproul din nici un punct de vedere. Pe langa ca este groaznic de mare cu carcasa, calitatea imaginii are multe minusuri fata de gopro. Si asta la acelasi pret.

Personal as alege oricand un Hero 8 sau 9 daca ar fi sa cheltui suma asta pe o camera noua.

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai tine bateria la Session-ul ala?

Cat despre Sony, am vazut ca tot din astea foloseau si cei de la Long Way Up.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Session 4 ține undeva la 3 ore, dacă nu mă înșel. E afectată de frig autonomia, dar cele mai deranjante aspecte sunt că nu vrea să se încarce când înregistrează și nici nu știe buclă. Remediul e ieftin: reader mic pe usb tip C, șterg cardul dacă uit să-mi iau rezerva.

IMG_20201224_205813.jpg

IMG_20201224_205804.jpg

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Capone, FDR-ul a aparut in 2016, normal ca gopro 9 are calitate video mai buna.
Insa calitatea video nu este totul la o astfel de camera. Tu ai pus un review insa eu le-am vazut pe toate.
Investighez "problema" inca din toamna anului trecut. Dar eu ma uit si pe forumurile de support/probleme de la producatori (gopro/dji) inainte de a lua o decizie.
Youtuberii, cei mari in special sunt obiectivi si majoritatea au deal-uri cu producatorii, primind astfel produse la review, uneori inainte ca acestea sa fie lansate.
Exista insa multi care vorbesc deschis despre problemele gopro.
Heck... gopro 9 s-a blocat intr-un video de-a lui Peter McKinnon.

Si nu e la acelasi pret. Sony-ul poate fi gasit sigilat la preturi decente, pana in 1600 RON, pe site-urile de anunturi.
La Sony ai nevoie de carcasa doar daca ploua, in rest i-am luat un lens protector si asa am mers cu ea de cand o am.

La gopro ai nevoie de adaptor sau media mod ptr sunet extern. Numai ala-i 250 - 300 de lei. Compatibilitatea cu adaptorul vechi de la gopro a fost adaugata printr-un software update abia acum o saptamana. Pana atunci erai obligat sa cumperi Media Mod daca vroiai sunet extern. Noul Media Mod este 100euro. L-au desfacut unii pe youtube si microfoanele sunt ordinare.
Au fost si voci care acuzau gopro ca intentionat au scos compatibilitatea lui Hero 9 cu vechiul adaptor de sunet doar ptr a vinde/obliga clientii sa cumpere Media Mod.
Primul softare update al gopro 9 a facut ca vechiul adaptor de sunet sa nu mai functioneze.

Apoi, Gopro este plin de bug-uri si n-o spun eu, ci youtuberi mari din domeniul video.
Forumul support de la gopro e plin de posturi cu problemele camerei.
Pacaneli la sunet (fara adaptor), freezing si tre' sa-i scoti bateria, pierdere de fisiere, pierderea sunetului cu media mode sau adaptor, puncte rosii in imagine, camera porneste singura, sau se opreste din neant si tot asa.

Osmo Action a stat 8 luni fara adaptor ptr sunet extern...
Ecranul din fata se umple de umezeala in conditii de utilizare normala, nu la 40 de grade...
Crop imens cand activezi stabilizarea, sunetul cu adaptorul scos de Cynova (30$) e praf cand pui microfon in casca moto. Si lista continua...

Stii cum vad eu problema?
E o loterie cu gopro-ul si nu pot risca sa ma lase camera cand sunt cine stie pe unde.
Nu toti au intampinat probleme, dar majoritatea da.
Majoritatea care folosesc cu adevarat camera, nu cei care-o primesc cadou, fac un video, doua, apoi se reantorc la mirrorless-urile de mii de euro cu care fac continut.
Nu stau sa caut filme pe youtube cu avalansa de probleme ale gopro-ului.
Gopro foloseste acelasi procesor de imagine de la gopro 6. Bine ca acum are 5K dar procesorul de imagine GP1, aparut odata cu Hero 6.

Pentru mine conteaza fiabilitatea, sa ai incredere in camera ca functioneaza de fiecare data asa cum trebuie.
Sunt zvonuri ca in primavara va aparea DJI Action 2. Pocket 2 a fost deja lansat, dar si la asta sunt ceva probleme.
Se pare ca "lumea" stie deja ca orice camera nou aparuta, necesita minim cateva update-uri inainte ca aceasta sa functioneze asa cum este advertised.
Buba e ca gopro are probleme cu freezing inca de la Hero 7 Black si n-au remediat problema nici acum. Cu 8-ul, la fel, a fost jale cu freezing.
Si inca mai este... Plus dungi negre in loc de cerul albastru...
Si asta cu bateriile originale si cardurile recomandate de gopro, nu chinezarii...

Stii cum e.. fiecare cumpara ce vrea cu banii lui. Si poate este norocos si prinde o camera buna.
Eu unul nu vreau sa fiu cobai/tester pe banii mei.
Poate gopro 10 va fi mai bun... sau Action 2.
Vedem la cateva luni dupa lansarea lor, de la review-uri subiective. Adica youtuberii mici care cumpara cu banii lor si n-au interese ascunse fata de producatori.


 

PS: ori de cate ori va uitati la un review al unui produs care va intereseaza, cititi si comentariile de la video ptr ca acolo, pe langa cei loiali bradurilor, posteaza si cei fara "interese".

Editat de Kosh
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si chiar daca nu pui, cand te uiti pe un monitor mare, sau TV, te cam ia durerea de cap.
Cand ma uit la video-urile mele vechi din vremea SJCAM, imi oboseste vederea si asta pe un monitor de 27.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

59 minutes ago, Kosh said:


Apoi, Gopro este plin de bug-uri si n-o spun eu, ci youtuberi mari din domeniul video.
Forumul support de la gopro e plin de posturi cu problemele camerei.
Pacaneli la sunet (fara adaptor), freezing si tre' sa-i scoti bateria, pierdere de fisiere, pierderea sunetului cu media mode sau adaptor, puncte rosii in imagine, camera porneste singura, sau se opreste din neant si tot asa.



Buba e ca gopro are probleme cu freezing inca de la Hero 7 Black si n-au remediat problema nici acum. Cu 8-ul, la fel, a fost jale cu freezing.
Si inca mai este... Plus dungi negre in loc de cerul albastru...

 

 

Adevarat, pe jumatate. Probleme sunt cauzate de OTA update si pot fi reparate prin update classic, cu fisierele de update pe card, cardul formatat cum zic aia. 

Eu am avut si 6, acum am 7, si nu am avut nici cea mai mica problema. In general aia care se plang sunt aia care sunt total atehnici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 18 minute, Kosh a spus:

Si chiar daca nu pui, cand te uiti pe un monitor mare, sau TV, te cam ia durerea de cap.
Cand ma uit la video-urile mele vechi din vremea SJCAM, imi oboseste vederea si asta pe un monitor de 27.

Monitorul e de 23, tv-ul de 32", nu-i problemă. Țin camera pornită în caz de accident, iar pe net încarc chestii neimportante.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


@adidasNu chiar.
Am dat de canale foarte tehnice pe partea de video si care nu s-au ferit sa vorbeasca deschis de problema asta.
Multi au schimabt pana si trei camere pe garantie si tot au ramas cu problema, fiind nevoiti sa ceara banii inapoi.
Da... sunt si utilizatori multumiti ale caror gopro-uri n-au nici o problema, sau n-au avut nici cea mai mica problema, cu toate ca le-au utilizat intensiv.
Se pare insa ca la Gopro 8 s-a remediat problema, mai putine plangeri, dar a durat 7 luni.
Probabil 9 va fi mai bun dupa alte cateva luni de update-uri, dar eu tot nu am incredere in ele.
Gopro-urile mai au problema cu alimentarea continua din baterie externa, ori se opresc subit, ori ramai fara sunet... dificil de intampinat cand ai camera pe casca, tre' sa opresti.
Eu am stat 1.5 ore in trafic in Atena, pe 30 de grade cu camera pornita ("cablata" la powerbank)  ptr ca nu stii "ce faza prinzi" si n-am avut probleme. A filmat tot. A trebuit evident sa sterg 90% din fisiere, dar acestea erau acolo.

Din nou, depinde cum folosesti camera. In timp capeti experienta si cam stii ce iti doresti de la o camera, sau macar ce nu-ti doresti.
Daca pui gopro pe casca si vrei si sa vorbesti in video, iti trebuie acel adaptor. Adica greutate in plus.
Mai am si intercom. Stai acum cu casca in cap 5-6 ore sau mai mult, avand 5-600gr in plus.
La Sony macar nu am nevoie de adaptor, camera avand mufa 3.5.

Ma rog, sunt multe aspecte si depinde cum folosesti camera, dupa cum am spus.
Asa ptr plimbari prin oras, sau prin tara, nu prea conteaza ca ai probleme cu camera. Poti filma si a doua zi, sau data viitoare.
In multe locuri nu mai planuiesc sa ma mai intorc cu moto (Santorini, spre exemplu) si cred ca inebuneam daca pierdeam vreo filmare de pe acolo...
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 24.12.2020 la 20:55, Kosh a spus:

Capone, FDR-ul a aparut in 2016, normal ca gopro 9 are calitate video mai buna.

N-ar trebui si pretul sa reflecte asta ? :) Cat timp are acelasi pret cu Hero 9 mi se pare normal sa afirm ca la aceeiasi bani filmeaza mai prost.

 

In rest, legat de buguri, da, or fi din cand in cand. Eu o singura data am nimerit la un Hero 7 black sa am ceva problemute soft, care s-au rezolvat apoi cu un update de firmware. In rest, am folosit gopro de cand filmau 512x384 si am fost mereu multumit de ele.

Probleme au toate daca stai sa le cauti. Gen zici de Sony ca e action cam, dar daca il scapi se buleste focusul la el :)))

Acu na, fiecare cu ce il coafeaza mai bine pe el.

Personal folosesc pe mobra/casca un H5 session. E tha best :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar dacă mai puține și mult mai scurte, clipurile lui Cap0ne mi se par mai mișto. Eu cred că trebuie talent mai întâi de toate. Sunt puști care filmează cu telefonul niște chestii care bat la cvr tot ce cred motovloggeri români ca înseamnă conținut. Primul meu actioncam a fost Sony HDR AS30 care nu se face de rușine nici la momentul actual. Nu pot să zic că-s fan, dar îmi plac multe chestii de la Sony și am dat banii pe ele. Dar apoi lucrurile au luat-o razna la Sony. Cam prea mulți bani cereau pe un actioncam. GoPro a umblat în jos la prețuri și chiar uneori vin cu oferte ok. Acum am un 7 și un 8 și chiar nu se compară cu tot ce-a fost pe piață înainte. Iar 9-le cu opțiunea aia de a ține imaginea orizontală cu lentila de Max, ce să mai zici? Una e când ești un gigant în electronice cum e Sony și vrei doar să mai furi puțin din felia actioncam și alta e când mizezi doar pe această carte. GoPro cam duce steagul de foarte mult timp și a venit cu multe noutăți de fiecare dată. E cel mai copiat produs, fără doar și poate... Pe de altă parte e cert că trebuie să ai viziune cu filmulețele, imaginea nu contează atât de mult. Dacă vrei un clip care să se vadă bine, îl faci în lumină puternică, când e senin. Un pic de regie, un pic de scenariu... Iar dacă vrei doar dashcam, poate fi orice filmează de la HD în sus. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Salutari,

Sunt interesat sa cumpar un set de accesorii (gen prindere pe ghidon, ham pentru piept, suport cu rotatie, suport curbat cu adeziv) pentru o camera GoPro Hero Session. Nu ma intereseaza sa fie nou, dar vreau ceva in stare buna. Daca aveti asa ceva sau stiti de unde pot sa cumpar, va rog sa-mi spuneti. Exclus ebay sau alte site-uri de genul asta.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 minute, MirceaB a spus:

Salutari,

Sunt interesat sa cumpar un set de accesorii (gen prindere pe ghidon, ham pentru piept, suport cu rotatie, suport curbat cu adeziv) pentru o camera GoPro Hero Session. Nu ma intereseaza sa fie nou, dar vreau ceva in stare buna. Daca aveti asa ceva sau stiti de unde pot sa cumpar, va rog sa-mi spuneti. Exclus ebay sau alte site-uri de genul asta.

Multumesc.

si eu interesat pt accesorii session 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...