Sari la conținut

Postări Recomandate

Sa nu mai bagi recipiente inchise in microunde. Zic eu ca este un sfat pertinent.

La experimentul tau se aplica legea gazelor cu PxV/T = constant si iti plesneste bidonul in cuptor de freci la el o luna sa scoti uleiul de prin toate gaurelele. Bidonul era tare de la presiunea aerului incalzit, nu de la uleiul umflat.Mai aveai sansa sa iti sara si dopul, chestie care desi nu ai zice poate sa te raneasca.

 

Nu am ascultat ce spune nenea in film. Am vazut filmuletul si am citit ceea ce ai scris.

Uleiului ii creste volumul din cauza "efecului Milka" cum simpatic l-ai numit.

Coeficientul de dilatare al uleiului este 0,0007  1/K (unu pe Kelvin) adica daca il incalzesti de la 0 la 100 grade Celsius se dilata de la 100 ml la 107 ml, ceea ce nu se vede la o demonstratie precum in film.

Daca s-ar dilata asa cum crezi, la modul ca se dubleze volumul ar fi un dezastru  pentru ca ar insemna ca i se injumatateste densitatea si se duce draqu ungerea.

Daca bagi 180 sau 220 ml tot aia este.

Ceea ce poate influenta o cantitate mai mare de ulei este, desi pare ciudat, racirea pieselor care se freaca. Daca pui mai mult ulei nu se asigura un debit suficient de ulei catre zona de racire - acea placa cu aripioare de pe carcasa diferentialului - si risti sa se supraincalzeasca.

La fel si la rulmenti: exista stiinta de mecanicilor de bordura care spun: pune domne vaselina acolo sa fie, ca sa se unga.

Eroare, poti gripa un rulment in acest mod neasigurand circulatia vaselinei prin rulment si transferul caldurii catre camasa exterioara.

Exista recomandari privind gradul de umplere cu vaselina al rulmentilor in functie de tip, utilizare etc si le gasesti prin manualele producatorilor, de ex SKF.

E o stiinta care te invata chestiile astea, se numeste Tribologie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hai ca m-ai facut sa rad de cu bunã dimineatã :)

Am specificat, ca se incalzea si aerul, si uleiul, si bidonul s-a intarit. Nu am zis ca s-a intarit NUMAI ca s-a incalzit uleiul, clar ca mai mult din cauza aerului. Si daca stai sa te gandesti, intr-un grup de 1200, mai mult volum ai de aer si mai putin complementul lui de ulei, si, intr-un fel, experimentul meu reflecta functionarea unui grup, dpdv al volumelor.

 

Acuma... grupul de 1200 nu are nimic special ca sa il raceasca, in afara de carcasa. Transferul de caldura prin contact, are randament mai bun decat prin influenta, adica, daca ai avea mai mult ulei, s-ar raci mai bine decat daca ai avea mai putin. Asta si ce ai zis tu mai sus, cu care is perfect de accord, ca uleiul se dilata mai putin decat aerul, ma fac sa ma intreb: de ce or fi scazand astia volumul de ulei?

 

Cu ce nu is de accord e "Daca bagi 180 sau 220 ml tot aia este.". Grupul ala e inchis etans, cand scoti senzorul de abs, se aude un fssss, care cred eu ca poate sa fie intr-un sens sau altul din incinta, in functie daca il scoti cand e cald sau rece grupul.

Is de accord ca, cantitatea de ulei trebuie pusa fix cu un scop anume, nici prea mult, nici prea putin. Ca ar fi putut sa il umple ochi, sa ii faca o gaura de aerisire care sa duca printr-un furtun, intr-un soi de vas de expansiune elastic, ca la instalatia de incalzire intr-o casa.

La grupul de 1100/1150 (is identice) incinta nu mai e inchisa etans, presiunea din el e tot timpul cea atmosferica. Da si acolo poti baga pana la un nivel numai ulei, si nivelu ala e numai oleaca peste rolele/acele rulmentilor de pe pinionul de atac.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare postez si aici ce-am postat pe cel dedicat BMW K1200s, poate stie cineva :

 

"

Salutare,

Imi incerc norocul si cu postarea aici.

Dupa ce am inlocuit placutele impreuna cu @iaco la aceleasi motorete (k1200s) prin acelasi procedeu ma tot lovesc de o problema si nu stiu daca e din cauza asta sau pur si simplu a aparut din senin.

Pompa frana abs/servo  nu bazaie de fiecare data cand pun contacu , adica practic nu porneste ( din manual spune ca daca ai 4 clipoceli pe secunda a becului abs din bord, lucru care se intampla, inseamna ca pompa nu isi poate face "self diagnosis". Problema dispare la plecarea de pe loc si oprirea martorului abs din bord si frana functioneaaza perfect. 

Am incercat tot felul de proceduri sa reproduc aceasta problema dar e pur si simplu random, cand bazaie(porneste) la zece contacturi puse, cand nu mai porneste dupa ce opresc motoru si pornesc iar, e random.

Gasisem un patern cum ca daca o tin dreapta si nu pe cric, porneste (dar n-a fost de fiecare data asa) precum si daca pun contactul cu maneta de frana trasa  nu porneste pompa (adica nu se aude bazaitul ala).

La @iaco bazaie de fiecare data si becul abs functiooneaza in parametrii.


MA tog gandesc ce ar putea sa fie , daca exista vreun senzor undeva care e dereglat si un functie de cum il gaseste in momentu ala porneste sau nu pompa .

 

Poate v-ati lovit de problema sau poate ati citi pe undeva.

 

Merci ."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei ceva amuzant iata aici poveste: in 1999 reusesc sa strang bani sa iau un cuptor cu microunde. A doaua zi duap ce l-am adus acasa, venind de la munca o gasesc pe soacra-mea, care de altel este soacra de vis a oircui, suparata si aproape plansa si ma anunta cu o voce tremuranda ca ea crede ca astricat cuptorul. Ea a dorit sa gateasca ceva la cuptorul cel nou si a ales in mod nefericit sa faca oua ochuri. Bai nene, cand au explodat ouale, mai precis galbenusurile, s-a umplut cuptorul de galbenus intr-un asemenea hal ca si in zua de astazi (cuptorul fiind la birou acuma) mai gasim cate o aschie de gabenus printr-o cuta a cuptorului 😂

 

Cand am spus ca 180 sau 220 ml tot aia este, m-am referit la dilatarea uleiului care este nesemnificativa si practic tot 180 sau 220 ml vor fi.

 

Legat de transmisia finala si cantitatea de ulei: asa cum am spus mai mult sau mai putin ulei decat ce a spus (socotit) producatorul poate fi rau.

Mai putin ulei este posibil sa asigure o circulatie mai rapida si mai eficienta a uleiului favorizand astfel o racire mai buna a pieselor din reductor.

 

Normal si foarte bine ca transmisia finala sa nu fie etansa. Dar bag seama ca asta este o apucatura a injinerilor din Germania sa nu mai faca reductoare ventilate. Or fi invatat toti dupa acelasi curs 😂

Eu ma tot lupt cu niste furnizori nemti si le explic ca ar fi bine sa puna un buson de ventilatie la niste reductoare care functioneaza in regim greu si intens. Nu stiu ce i-a apucat si de la o vreme reductoarele - varianta noua modernizata - vin etanse si drept urmare cand se incalzesc, mai ales ca unele lucreaza in exterior la soare, iese uleiul din reductoare pe la simeringuri si intra in motoarele electrice. Intrucat nu am avut cu cine (fix ca in reclama romaneasca) sa ma inteleg, am pus mana pe bormasina si le-am dat cate o gaura micuta si discreta de 2 mm. De cand am facut asta am rezovat problema scuipatului de ulei pe la simeringuri.

 

Astia de la BMW au facut tot felul de ''inovatii'' la modelul 1200 pe care eu le consider contra ingineriei, dar sunt evident benefice pentru vizite dese si scumpe in service.

Printre acestea este eliminarea rulmentului radial-axial (zis conic) si inlocuirea lui cu unul radial - solutia constructiva este cu totul alta.

Nu consider ca este bine ca transmisia finala sa fie fara buson de ventilare, iar asta este alta chestie cu care eu nu sunt de acord. Goldwing-ul are ventilare.

 

@Ribo Exista fenomene care se intampla numai in cosmos iar pe pamant o data la o mie de ani. S-o fi implinit mie de ani fix la motorul tau 😂. Daca ABS-ul este functional e bine.

Din ce an a mobra?

La R1200RT problema cu ABS-ul tembel a fost rezolvata incepand cu 2006, nu stiu daca si la K1200 era acelasi model de ABS cu aceleasi probleme.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mobra este din 2005, modelul cu generatia 1 de pompe. E destul de dubios ca nu seamana comportamentu cu cealalta motoreta.....si ceva e sigur la mijloc. Adica din cate inteleg nu poate sa isi faca diagnoza in timp util si nu inteleg de ce si in ce imprejurimi .

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cumva face asta cand pui contactul si ai frana - maneta sau pedala apasata? Adica daca pui contactul si nu ai nimic apasat, sa faca sunetul ala specific la servofrana ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Silver Arrow lichidul e schimbat recent, nici o luna, dar placutele au fost schimbate dupa ce a fost schjimbat lichidul de unde si ce zisesem pe grupul celalalt, ca a dat jos din lihchid pe la supraplinu din pompa centrala. Asta s-a intamplat la ambele  ca am facut operatiunea simultan.

@Dan Cata daca tii maneta / pedala trasa/apasata intr-adevar nu isi face diagnoza ( nu se aude bazaitu) la niciuna dni motorete, deci practic nici la aia care functioneaa NORMAL.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, Ribo said:

Dupa ce am inlocuit placutele (...)

 

Să nu se fi întâmplat ceva chiar atunci. Din câte înțeleg, din acel moment a început să se mainfeste problema.

 

3 minutes ago, Silver Arrow said:

Cand ai schimbat ultima oara lichidul de frana din instalatie?

 

La sfârșit de 2017 sau început de 2018. Nu mai știu exact.

 

EDIT: retrag cele zise mai sus, nu credeam că s-a mai schimbat de atunci.

Editat de PzKpfW
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am comandat o scula de trezit senzorii de presiune(wake up tool), anu trecut in toamna. Azi dimineata am avut surpriza sa o si primesc.

Abia astept sa imperechez un senzor cu calculatorul :D

Editat de Dan Cata
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

This is up to you. Suport de placa is 15 lei and you can find it in some auto parts shops. Looks better on the bike. Drilling the licence plate is also ok. In the end, you just need the plate on the rear end of the bike.

Editat de Baxxter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

4 hours ago, Baxxter said:

This is up to you. Support plate is 15 lei and you can find it in some auto parts shops. Looks better on the bike. Drilling the license plate is also ok. In the end, you just need the plate on the rear end of the bike.

Hi. I decide to get the support. Looks a lot better! My next question is ... I went to the petrol station tonight to pay for a road tax but I had a problem. They were not able to find the category for me to pay. Do motorbikes need to pay for road tax

 

Editat de Bod
Spelling mistake
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 10.05.2019 la 16:19, Ribo a spus:

unde schimbi niste gume la bmw cu monobrat, si care sa fie deschis sambata aveti idee?:D

Salut! Ai rezolvat in Bucuresti? Pe mine ma intereseaza echilibrarea rotii spate. Trebuie nu stiu ce flansa speciala. Multzam!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 23.05.2019 at 10:30, Ribo said:

Dupa ce am inlocuit placutele impreuna cu @iaco la aceleasi motorete (k1200s) prin acelasi procedeu ma tot lovesc de o problema si nu stiu daca e din cauza asta sau pur si simplu a aparut din senin.

Pompa frana abs/servo  nu bazaie de fiecare data cand pun contacu , adica practic nu porneste ( din manual spune ca daca ai 4 clipoceli pe secunda a becului abs din bord, lucru care se intampla, inseamna ca pompa nu isi poate face "self diagnosis". Problema dispare la plecarea de pe loc si oprirea martorului abs din bord si frana functioneaaza perfect. 

 

Cred ca o aerisire + adaugare de lichid de frana facute dupa procedura ar putea rezolva problema. Fiind vorba de un 2005 sigur are servo ABS, iar la modelul asta este esentiala incarcarea corecta a instalatiei, inclusiv a lichidului din pompa propriuzisa.

Iarasi, este foarte probabil ca atunci cand ai schimbat placutele si ai impins pistonasele inapoi sa fi miscat depuneri din pompa si cine stie pe unde au migrat. Pompa are 4 filtre, cate una pentru fiecare conducta care intra/iese din unitate. Posibil sa fi infundat partial un filtru iar pompa nu-si poate face self testul avand valori inegale de presiune in circuite. Recomandat ar fi si de pus testerul pe ea si citite erorile.

 

kcmpad.jpg

Editat de DKW
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

9 hours ago, mv11b1 said:

Salut! Ai rezolvat in Bucuresti? Pe mine ma intereseaza echilibrarea rotii spate. Trebuie nu stiu ce flansa speciala. Multzam!

Auto Agusta - in Catelu (iesire din B spre Constanta) - au un baiat dedicat moto. Suna-i inainte ca sa fii sigur ca lucreaza in ziua in care ajungi. Au program Sambata. Sa nu uiti sa ii spui cati Nm trebuie sa foloseasca pe dinamometrica cand iti strange roata. Informatia asta trebuie sa i-o dai tu.

https://autoagusta.ro/contact/

Spor!

9 hours ago, DKW said:

 

 Fiind vorba de un 2005 sigur are servo ABS, iar la modelul asta este esentiala incarcarea corecta a instalatiei, inclusiv a lichidului din pompa propriuzisa.

Asta este foarte, foarte important si ignorat in mare masura de multi. Lichidul acela - ulei mineral, cel mai comun fiind Magura, trebuie schimbat conform programului de mentenanta (de obicei o data la 2 ani). Problemele pentru care BMW a renuntat apoi la servo-frana vin in mare masura din cauza ca utilizatorii nu au facut aceasta marunta operatiune. De tinut minte pentru oricine are servo-frana. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca s-a mai discutat, ce parere aveti de acest concept? Pe mine personal, m-a cucerit instant!

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@DKW merci frumos, asta o sa si fac.

Mentenanta a fost facuta la 2 ani asa cum scrie...numai ca la mine a fost schimbat lichidu si facut aerisirea cu placutele vechi..dupa care am pus astea noi a (cuvant urat) niste lichid..si dupa a aparut problema asta.

Ma gandeam ca daca am facut ceva gresit la schimbarea placutelor, sa n-o mai fac...dar in manual atata scrie...scoti placutele vechi pui placutele noi si impingi pistonasele....si aia-s banii !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 11 ore, Bod a spus:

Hi. I decide to get the support. Looks a lot better! My next question is ... I went to the petrol station tonight to pay for a road tax but I had a problem. They were not able to find the category for me to pay. Do motorbikes need to pay for road tax

 

Motorbikes don’t pay road tax(RoVigneta) in Romania, it’s not specified in the law, so...we don’t. Or at least, not yet. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Sorin128 a spus:

Auto Agusta - in Catelu (iesire din B spre Constanta) - au un baiat dedicat moto. Suna-i inainte ca sa fii sigur ca lucreaza in ziua in care ajungi. Au program Sambata. Sa nu uiti sa ii spui cati Nm trebuie sa foloseasca pe dinamometrica cand iti strange roata. Informatia asta trebuie sa i-o dai tu.

https://autoagusta.ro/contact/

Spor!

 

Multumesc! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...