Sari la conținut

Carte RAR C.I.V la moped


mario23
 Share

Postări Recomandate

Salutare.

 

Am si eu o mare nelamurire si sper, poate aici sa gasesc raspunsuri din partea celor care s-au lovit de aceste probleme recent, daca nu sper sa lamuresc eu pe altii pe masura ce le rezolv.

In primul rand sunt posesorul unui moped 49 cmc, proaspat adus din Franta marca Derbi gpr 50 Nude si m-am lovit de problema inscrierii la primarie.

Cea mai mare dintre probleme fiind RAR_ul.

Din cate am inteles incepand cu anul acesata s-a dat legea conform careia mopedele (49 cmc) se supun ITP_ului si necesita carte RAR pentru inregistrarea la primarie. pana aici nimic suspect, dar cand am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta (la primarie si la sediul RAR) in ce priveste obtinerea cartii C.i.v pentru moped, costuri, documentatie necesara .... am fost trimis la plimbare. La primarie m-au trimis la RAR, iar cei de la RAR mi-au inchis usa in nas de la ghiseul de informatii ca sa sun la nr afisat pentru informatii si programare.

Am sunat 2 saptamani la rand zi de zi, de dimineata de pe la ora 9-10 pana dupa amiaza ora 4, suna telefonul ocupat. Dupa ora 4 suna dar nu raspundea nimeni caci se terminase programul.

Intr-un final am reusit sa smulg 2-3 informatii de la un reprezentat RAR, cum sa-mi fac programare online. Am intrat sa-mi fac programarea online, am introdus datele cerute, iar cand am ajuns sa aleg ziua programarii : SURPRIZA! Prima data disponibila dupa 1 luna si cateva zile. Eu faceam programarea pe 15 octombrie si prima zi dispobila era 20 noiembrie. Mentionez ca este vorba despre RAR jud Dolj Craiova .

Intr-un final am facut-o pe 20 noiembrie , mai e putin si vine si data asta , dar acum s-au trezit alte semne de intrebare.

Din auzite de la mecanici si zvonaci nimic concret "Daca scuterul sau motocicleta de 49 cmc in acte scoate o viteza mai mare de 45 km/h la teste , nu te trece.

Acum a mea din ce am apucat eu s-o testez ia lejer 90 km/h fara nici o modificare, nefiind limitata din fabrica.

Alt zvon pe care l-am auzit la un birou de facut acte, ar fi ca trebuie tradus si autentificat la notar certificatul din tara de provenienta altfel nu te primesc la RAR.

Pe site la RAR scrie clar :

"Condiţii de eliberare C.I.V. pentru vehiculele care au fost înmatriculate în UE

Pentru vehiculele utilizate care au fost înmatriculate ultima dată într-un Stat membru al Uniunii Europene, aflate însă la prima înmatriculare în România, R.A.R. va elibera cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.), va efectua inspecţia tehnică periodică şi va certifica autenticitatea vehiculului.

 

 

Actele necesare:

- act de identitate solicitant;

- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);

- documentul de înmatriculare în UE.

 

Menţionăm că pentru efectuarea acestei activităţi este necesară obţinerea în prealabil a unei programări. "

 

Daca este cineva care s-a lovit sigur si concret nu din auzite , de una din aceste probleme si a gasit o rezolvare, sper sa ma lamureasca si pe mine.

Editat de mario23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu cand mi-am facut RAR la un scuter mai demult mi-au trebuit fix actele cerute acolo....nu iti verifica nimeni viteza la scuter, nici nu cred ca au unde.

traducerile actelor iti vor fi necesare la inscriere la primarie...daca ti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu mi-am inmatriculat scuterul de 49 anul trecut.

DA trebuie sa mergi la RAR si sa-i faci carte, trebuie sa-i faci absolut totul ca si la o motocicleta.

Nimeni nu iti testeaza viteza maxima la scuter. Al meu merge 80 si in carte mi-au scris direct "viteza maxima 49 km/h".

Toate actele te costa exact ca la un motor normal, chiar mai mult pentru ca la primarie numarul galben costa 110 lei si numarul alb de la politie costa 30-40 (parca).

 

Oricum daca chiar vrei poti sa-l inscri cu numar alb, nu trebuie sa-i pun numar galben de primarie. Eu nu am stiut asta, am intrebat ulterior si apoi mi-a fost ciuda. N-am mai avut chef sa umblu cu acte sa schimb.

Cu numar galben, prin lege, nu ai voie sa iesi din orasul unde este inscris scuterul, mai mult de 20 km.

 

PS: La RAR NU ai nevoie de acte traduse.

La rar te duci cu programarea si scuterul. Nimic mai mult!

Tocmai de aia mergi la RAR, sa-ti elibereze carte.

La politie ai nevoie de tradus acte, daca este cazul. Nu stiu ce acte ai tu la 49 ca nu prea exista. Eu l-am inmatriculat cu o factura ce-am avut-o de la vanzator...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Singura "limitare" a mopedelor e accesul pe autostrada. In rest poti merge pe unde vrei. Dpdv legislativ, mopedul e supus acelorasi reguli ca si bicicleta.

Legat de viteza maxima, confirm si eu ca nu o sa iti ia nimeni trotineta la o tura pentru a vedea cat baga.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intreaba la politie si o sa vezi ca am dreptate.

Nu am de ce să-l întreb pe un oarecare Garcea, citesc legea. Dacă vrei să Âştii am voie să plec la plimbare în altă țară călare pe moped, nimeni nu-mi interzice, chiar s-au organizat ieÂşiri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

referitor la numerele galbene si eu stiu ca nu ai restrictie decat pe autostrazi sau drumuri speciale pe care se impune viteza minima peste 50 km/h.

ca sa-l inscrii pe politie cu nr. albe se poate doar daca scrie in carte ca prinde peste 50 km/h si atunci iti trebuie permis categoria A1.

Mie nu imi este decat la rar sa nu fie aia suciti rau si sa mi-l treaca cu viteza mai mare de 49 km/h si atunci vreau nu vreau trebuie sa-l inscriu pe politie, dar mai trebuie sa dau si de permis.

Viteza la rar ti-o verifica prin debitul de gaze, baga teava aia pe toba si din valorile alea ii da puterea reala

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 years later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Salutare tuturor.

Vin pe acest forum cu o problema ,in speranta ca ma poate lamuri si pe mine cineva.

Am cumparat un scuter piaggio typhoon de 49 cc 2kw,este inscris in circulatie, cu numar negru de la ,de la fostul proprietar.Problema este ca atat in carte cat si in talon este trecut motoreta L3e nicidecum L1e.

Iar din cate stiu la aceasta categorie  se cere categoria A pe permis.

Pot sa merg la R.A.R sa modifice datele din carte respectiv talon?

Sau ce altceva pot face?

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...