Sari la conținut

Tunele Sub Bucuresti


lil debul
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

@ipman. am spus clar ca nu am citit chiar tot. eu am spus doar de ce am vazut cu ochii mei, adica fortul de la Broscarie prin care am umblat . Da, se fac praf la orice proiectil modern, dar si orice fortificatie moderna o faci pilaf cu o jucarie termo-nucleara sau una cu hidrogen (macar asta cu hidrogen distruge tot ce-i viu dar lasa restul oarecum intact). Daca situatia s-a mai schimbat , in legatura cu planurile, scuzele de rigoare, dar eu stiu ce stiu din alta sursa. Deci, adevarul este undeva la mijloc. Oricand putem discuta pe tema asta.

Faci o confuzie, bomba termonucleara=bomba cu hidrogen, cele care nu polueaza radioactiv asa de tare sunt cele cu neutroni (bombe nucleare tactice subdimensionate, declansate cu californiu, care au un cap de cadmiu ce multiplica neutronii astfel incat distrug cam tot ce e viu inclusiv in interiorul unui tanc pe o raza de circa 10km fara sa creasca substantial radioactivitatea cu exceptia zonei de cateva sute de metri apropriate exploziei).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ipman , scuze daca nu am raspuns , am fost plecat din tara. Despre intrare pt. masini , cine stie , poate nu exista , dar aia tot aveau carute si alea sint cam cit o masina. Deci cred ca au si niste intrari mai mari plus ca mi-a zis cineva (tata) ca o cazamata ar fii fost depozit de legume-fructe pe vremea lui Nea Nicu si cica bagau aia marfa cu camionul. Din pacate sint blestemat sa nu am timp in vecii vecilor , cind eram in tara munceam ca sclavul , acuma plec in Cehia si deci iar e nasol , mai ales ca stau cam 1 an , nu stiu cind o sa ma mai bag si eu la tunel , poate la pensie ? Dar urez pe aceasta cale succes tuturor participantilor la posibile misiuni de cercetare si poate or sa apara si ceva poze inedite cindva. Si daca am noroc , cind vin din Cehia ma bag si eu in subterane. :crack: :crack: :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrari suficient de mari cit sa intre o masina exista, intr-adevar. Dar cum spunea si altcineva inaintea mea, erau facute initial pentru carute.

In contrafort se poate intra lejer cu camionul dupa mici modificari ale terenului. In fortul central ma indoiesc ca se poate fara modificari substantiale de relief.

lil debul vorbeste de faimoasa "fabrica de muraturi". Exista si azi, este unul din forturile mari (a nu se confunda cu cele 3 tipuri de baterii).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

felicitari temerarilor, faceam si eu asa ceva cu niste prieteni in copilarie pe langa casele boieresti...Pt IPMAN, cred ca in buna tradietie romaneasca cei ce au avut nevoie de forturi ca sa mearga cu tancul, le-au adaptat pe cele pe care le-au gasit, dorit, etc. In alta ordine de idei, pe cand urmatoarea expeditie? suna tentant, am ceva experienta in arheologie si ceva in speologie, cred ca gasesc si ceva echipament de explorare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa explorezi forturile , cel putin pe alea pe care le stiu eu , nu prea i-ti trebuie mare echipament. Probleme se pune alt fel , daca pornim de la premiza ca aceste forturi erau legate intre ele de un tunel (asta am auzit-o de la multa lume) cum faci sa gasesti tunelul , fiindca a fost inchis. Cum vezi prin betoane ? Cred ca sint 2 posibilitati , ori tunelul este la acelasi nivel cu forturile , in acelasi plan , ori se afla sub ele , adica intrarea este undeva in podea. La fortul de la Magurele tunelul , in forma de bolta , se intrerupe brusc cu un perete de beton, adica capatul lui este betonat. O fi din fabricatie sau acolo s-a ridicat un zid care sa inchida restul constructiei ? Asta e , aici e chestia interesanta. Dar cum faci sa afli , ca de apucat sa spargi la intimplare mi se pare cam greu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tocmai asta voiam sa zic si eu acum. masca pe fatza obligatoriu sau macar cagula. aseara la un moment dat aeru devenea greu , pe mine ma ustura nasu , un amic zice k la luat ametzeala . trebuie neaparat sa facem rost te tuburi de oxigen portabile. shtie careva? ori ce aparat de masurare a cantitatzii de co2 din aer este bine venit.se poate intra si in opera mai sus spre opera era lumina aprinsa

 

poze buncar opera ziua 2. nu am mers mai departe prin tunel din motivele anterioare + k aveam niste fete dupa noi galagioase

 

Scuza-ma ca te inoportunez :lol: dar in mare parte ce ai gasit tu acolo in asa-zisul buncar sunt niste exponente de pe vremea lui Pazvante Chioru de "Vas Expansiune"(vezi poza 0033), "Teava Dn 200 sau 250" aia verde, nu stiu sigur(vezi pozele 0028,0033, 0037, 0048), "Teava Dn 100" aia galbena (vezi pozele 0028, 0037, 0048), un "Teu"(vezi poza 0048), "Teava de scurgere"(vezi poza 0040), o "Pompa electrica" (vezi poza 0049), un "Convertor de frecventa" sau alta "Pompa electrica"(vezi poza 0046) si o "Aerisire Teava"(m-am consultat cu un coleg de munca care cam stie "istoria tevilor" :lol: )...toate facand parte dintr-un mini Punct Termic electrificat, pentru ca si pe vremea aceea erau puncte termice electrice, dar numai in unele cladiri mai importante, vezi Opera, Palat Cotroceni, Parlament, Senat etc., acum sunt aproape toate punctele termice facute in stilul asta, numai ca "putin" mai de noua generatie. Eu am facut plimbari de genul asta acum vreo 5 ani.Am "alergat" prin subsoluri de bloc/vile/cladiri importante timp de 2 ani, iar la cate usitze d-astea tip buncar am vazut m-am si saturat de ele, iti pot da cam vreo 3 exemple din ce imi aduc aminte: exista uishtze la subsolul unui bloc din Aviatiei (pe undeva pe langa o benzinarie), la vilele de langa Arcul de Triumf, la Favorit-Dr.Taberei...despre altele va trebui sa ma mai interesez la fostul loc de munca de atunci.La cate stiu unii oameni din R.A.D.E.T.-Regia Autonoma De Distributie A Energiei Termice ati ramane putin cam ceva de genul :P sau :bigstar:

 

Inca ceva... poza 0042 este un "Panou de Comanda-Pompe" pe vremea aia cu prea multe relee, rotite si sigurante, iar panoul de langa(stanga) este cel nou...presupun, desi nu prea vad multe modificari in sinstemul de incalzire ...ar putea fi un simplu panou de sigurante, iar cel din dreapta, colegul nu este sigur, dar, crede ca este un simplu panou de supraveghere/comanda caldura/apa calda intre strazi(ala cu multe strazi scrise pe el).

Editat de Fram-Ursul Kevlar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@lil debul - exista diferenta de compozitie si material in structuri, de aceea daca a fost zidit la 20 de ani dupa constructie, mortarul/cimentul si celelalte elemente de zidarie difera de ansablul intreg. Alterarea lor insa, nush ce sa zic e discutabil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O diferi ceva la cimentul ala vechi fata de cel nou , dar sincer , eu sint varza la capitolul materiale de constructie si mai e si intuneric bezna , vorba aia , cu o lanterna nu se face primavara. Doar unu' care se pricepe , un constructor sau arhitect ar putea spune exact ce-i cu betoanele alea din buncar , care-i vechi , care-i mai nou, desi nou , raportat la virsta buncarelor , cred ca-i un termen cam relativ. Ce-i nou acolo , daca buncarele sint foarte vechi si ultima interventie in ele s-a facut pe vremea lui Pazvante? Dar cum zicea si prietenul care a comentat pozele de mai sus , cu profesionalism , asi indrazni sa spun , un om de la RADET sau Apanova ne trebuie pt. Bucuresti. Ce harti , ce planuri secrete , acesti oameni stiu mai multe ca oricine. Poate ne confirma si teoria mea , cu care a si inceput discutia, despre marele tunel din Drumul Taberei , cu intrare prin fostul restaurant Orizont si iesire undeva in Parcul Operei. Sau poate o infirma !?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

lil...imi pare rau dar, nici macar directorii de RADET nu pot scoate anumite planuri subterane cu sau fara tzevi pe ele, din cate stiu(am auzit de prea multe ori de la prea multa lume) nici cei de la Metrorex si nici ApaNova nu au voie sa scoata harti/planuri/schite din intreprindere ele fiind considerate secrete de stat.Eu nu pot sa-ti spun mai multe despre "afacerea" asta cu tunelurile din bucuresti, nu pot nici sa-ti confirm si nici sa-ti infirm acest aspect de aici...daca intelegi ce vreau sa spun...eu nu am facut altceva decat sa-i spune exact ce a gasit HellRider acolo.Oricum, pot sa-ti confirm ca in fiecare din aceste 3, daca stau mai bine si ma gandesc 4 cu tot cu RATB, inca mai exista minim un om din "stat" "muncitor" in aceste intreprinderi.

Atat, momentan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare lume !!! :P unii dintre voi stiu cine sunt .... Aveti degand sa lasati forturile adaposturile tip ALA (vezi cel de la opera)si alte subsoluri contemporane Intreprindeti ceva concret sau doar va distrati ? Nu va mai prostiti atat . Incercati sa priviti lucrurile asa cum erau la acea vreme . Care era centrul orasului ??? Care era topografia locului ???Cati dintre voi stiu ca Str. Batistei poarta numele de la "bataliste" (locul unde se sacrificau animalele si se tabaceau pieile )si ca de fapt strada respectiva era albia unui riulet numit Bucurestioara ? Cati dintre voi au habar unde este Kilometrul "O" al capitalei ?...........sa continui ?

Acesta a fost motivul pt care nu am vrut sa discut cu voi pana acum. Sectorul in care trebuie sa va reorientati cautarile este : Calea Victoriei (Podul Mogosoaia)-la Vest , zona Unirii (inclusiv Fantanile !!!)-la Sud ,Hala Traian la Est , Biserica Coltea -Ministerul agriculturii -la Nord . De mentionat ca puteti extinde cautarile la Vest pana la malul stang al Dambovitei . :bigstar:

post-30198-1199830257_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unii stiu cine esti , dar cine esti cu adevarat ? Ai sa rizi , discutia a inceput cu un subsol unde 2 tipi credeau ca Gigi Kent a ascuns niste acarete si asa au descoperit un tunel. Daca ma uit la numele tau... ?! :bigstar: :P :lol:

Si ca sa trecem la lucruri serioase , cred ca motivul pentru care se cerceteaza in principal cazematele este faptul ca sint mari , vechi si la vedere. E mai greu sa gasesti intrari in buricul tirgului , printre masini , oameni si politisti. Ce sa faci , sa spargi asfaltul ? Si unde anume ? In cazemate intri pe usa principala si nu te intreaba nimeni ce faci , fiindca nu-i nimeni pe acolo.

Km 0 , fostul cinema Luceafarul ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am citit cele 54 de pagini in 2 transe,24 aseara si restul azi ...

cand eram a V-a sau a VI-a cautam si eu tunelurile din cta,ma uitam prin toate cazematele de care dadeam,etc

si acuma as mai face-o,dar n-am cu cine

 

la primavara vin cateva zile in buc,poate ma luati si pe mine prin "expeditiile" voastre

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am citit cele 54 de pagini in 2 transe,24 aseara si restul azi ...

cand eram a V-a sau a VI-a cautam si eu tunelurile din cta,ma uitam prin toate cazematele de care dadeam,etc

si acuma as mai face-o,dar n-am cu cine

 

la primavara vin cateva zile in buc,poate ma luati si pe mine prin "expeditiile" voastre

 

Pacat ca nu o mai faci ....in Constanta ai o gramada de vazut mai ales in Tomis (centrul istoric)unde unele intrari in subteran sunt chiar la discretia oricarui curios .

P.S. mai gandeste-te !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Centrul Bucurestiului este in Piata Unirii. In curtea bisericii Sf Gheorghe se afla kilometrul zero al Romaniei.

Astea sint actuale, poate au fost schimbate de-a lungul timpului.

kent_ro, mi-ar face placere o discutie privata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Centrul Bucurestiului este in Piata Unirii. In curtea bisericii Sf Gheorghe se afla kilometrul zero al Romaniei.

Astea sint actuale, poate au fost schimbate de-a lungul timpului.

kent_ro, mi-ar face placere o discutie privata.

 

Asa este ! Centrul bucurestiului este langa biserica Sf.Gheorghe (metaforic vorbind ....si al Romaniei). Pe acel loc Municipalitatea a amenajat un monument (discret si aproape de neobservat) ce reprezinta o roza a vanturilor. Va atasez o fotografie cu el . Cat despre discutie privata ... s-ar simti ofensat LIL...in calitate de initiator al acestui forum , sa piarda chiar si o discutie privata de-a lui "GIGI". Doar , doar face si el rost de ..."tigari" .

Totusi daca vreti sa discutam propun s-o facem chiar aici (doar asta inseamna forum )

V-am salutat :bigstar:

P.S. Lil...nu mi-o lua in nume de rau dar nu asa se primeste un nou venit :P

post-30198-1200001339_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze , daca am depasit limita bunului simt , dar sint glumet din nastere. Nu fac misto , dar uneori nu ma pot abtine de la cite o gluma , sper eu , nevinovata. E un fel de caterinca , nu e o rautate. Pur si simplu mintea mea face ce vrea. Dar nu sint periculos pt. cei din jur. :makeout: :wink:

In alta ordine de ideii , nu ma deranjeaza discutii private , eu nu am timp acum de expeditii si daca plec , chiar ca-i nasol din punctul asta de vedere. Ideea sa cotrobaim prin centrul capitalei e cea mai buna, numai ca daca nu stii unde sa te bagi mi se pare cam dificila. Sint multe cladiri si care din ele e cea cu lozul cistigator ? Cred ca o chestie mai usoara ar fii o incercare pe la Curtea Veche, acolo sigur sint tunele , dar la fel de sigur sint astupate.

La Razoare , adica linga Academia Militara , pe vremea lui Nea Nicu , era o crama de unde lua taica-miu vin. Mi-a zis ca era un tunel , inchis la ambele capete si facut crama. Cica intrai vara cu haina pe tine. Acum , acolo sint niste baraci metalice in care se vind piese de masina . Da cum te apuci sa sapi acolo , cu hogeacul Prezidential la 2 pasi ?

Ar mai fi idei si teorii , mai vorbim. :P :makeout: :makeout:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut tuturor . eu locuiesc an chitila aproape de fortul de aici , cel care a fost depozit de vinuri spumoase al lui zarea , am fost chiar si prin el camdva dar an afara de cateva tuneluri care duceau catre gurile de tragere an care se mai gasesc doar cremalierele pe care se roteau tunurile antiaeriene nu am gasit nici un tunel care sa comunice cu alte locuri cu toate ca sant ferm convins ca el comunica cu fortul de la chiajna, pt. ca am gasit deja niste guri de intrare la rudeni asta e antre chitila si chiajna . daca aveti si alte informatii despre aceste forturi astept raspunsuri . :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-i problema, putem face in asa fel incit ce discutam sa ajunga si la Lil. Si sint convins ca nu se supara pentru o cauza nobila.

Forturile nu au avut artilerie antiaeriana pentru ca pe vremea construirii lor nu se prea inventase avionul. In schimb au existat in zona lor tunuri antiaeriene, amplasate pe afeturi construite special pentru ele. La acea vreme forturile erau magazie de munitie (se pastreaza si azi in citeva forturi).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[este adevarat ca ele s-au construit mai demult , dar sa nu uitam ca ele au fost activate si imbunatatite si de nemti care dupa cum se stie aveau armament mecanizat cu mult superior altor armate la acea vreme . Este adevarat ca fortul de la Chitila a fost dep. de munitii dar si de aparare antiaeriana al gari chitila care era un punct strategic an acea vreme deoarece era si este un nod de cai ferate care face legatura cu majoritatea colturilor tari , cai de care nemti aveau mare nevoe pt aprovizionare cu munitii si petrol . ............................ ps ... am mai aflat de o gura de aerisire pe camp langa chitila antre padurea raioasa unde exista si la ora actuala o unitate activa antiaeriana an inima paduri si probabil unitatea de radare de la rudeni . Abia astept sa vina primavara sa verific aceasta informatie .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fortul mare de la Otopeni a avut intre fort si contrafort afeturi pentru tunurile antiaeriene. Totusi, afeturile astea sint construite din alte materiale si nu au legatura cu fortul in sine ... ele erau doar aproape de magazia de munitii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pacat ca nu o mai faci ....in Constanta ai o gramada de vazut mai ales in Tomis (centrul istoric)unde unele intrari in subteran sunt chiar la discretia oricarui curios .

P.S. mai gandeste-te !!!

 

 

cum spuneam,nu am cu cine...

 

si vad ca nimeni nu-mi spune unde sunt intrarile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

cum spuneam,nu am cu cine...

 

si vad ca nimeni nu-mi spune unde sunt intrarile

 

 

salut. Si eu sunt din Cta, am 28 de ani si tare mi-as dori sa gasesc tuneluri pe aici. EU stau prin Piata Ovidiu, mai incercam pe forum sa vedem daca ne adunam cativa constanteni sa haladuim pe Valea Portului prin cazemate si sa vedem ce mai gasim. Langa mine e Clubul Portul care e parasit....paote dam un browse prin el...ce zici? Adresa mea este stefandinescu@gmail.com

 

--- Mesaj completat în 12 Feb 2008 18:24 -------------

[aparare antiaeriana al gari chitila care era un punct strategic an acea vreme deoarece era si este un nod de cai ferate care face legatura cu majoritatea colturilor tari

Salutare. Eu am facut armata la unitatea de sub pod (in spatele fortului) in 2003, la 02238 Scoala de Logistica si am ramas masca cand dupa atatia ani cautand pe Google Earth am vazut ca la 100m de unitate aveam fortul....stateam weekendurile in unitate si daca as fi stiut as fi scotocit putin cu baietii pe acolo. Langa unitatea noastra, se vede pe google earth un depozit lung, acolo este tinut trenul regal, era pesemne pregatit de drum mereu....conveanbil, la iesire din Bucuresti, fara sa atraga atentia.....si acum este pazit de cativa amarati de caporali. Daca mai e cineva din Constanta pls PM me poate ne adunam sa cautam pe la noi prin oras ceva frumuseti de tuneluri. Stiu d ecazematele de pe Valea Portului si de tunelul lui Anghel Saligny care trece pe sub B-dul 1 Mai, d ela gara pana in Port, aproape 500m. Ne adunam?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...