Sari la conținut

SHOEI - Discutii Generale


zîmbesc
 Share

Postări Recomandate

  • Admin

Exact. 

Se folosește apă cu amestec de săpun lichid, puse într-un fâs din ăla de geamuri. Se spreiaza peste cască / viziera / ochelari de soare, se lasă să acționeze puțin, după care se șterge cu lavete din microfibra, care nu lasă scame. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Thanks @l.u.v si @hidric pt raspuns. Cu hartie am nenorocit o pereche de ochelari(nu i-am sters dar se aflau langa o bucata de hartie si prin frecare adio oglinda albastra) deci exclud din start, chiar eram interesat de photocromica dar la 200€ astept sa vina ziua mea 😅

Editat de Aion2014
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 23 ore, megamotoreta a spus:

La lidl sunt servetele pentru ochelari,viziere,etc.

Care functioneaza impecabil. Sunt si ochelarist in timpul liber si am si viziere(casca de strada) și ochelari (casca de enduro) dark si semi-oglinda. Curat in proportie de 99% din timp cu acele servetele(sunt si ieftine) si nu am nici o zgarietura. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

-pana si hartiile alea de sters ochelarii, tot cu tinta sa nenoroceasca stratul antireflex si sa zgarie sunt!

-bagati la cap ce a zis LUV: Microfibra!

sau. Lavetele ce se dau odata cu procurarea unei per de ochelari noi.

-in cel mai rau caz!!!... ...Si tot mai buna e poala tricoului de bumbac decat hartiile alea de cumparat pe la casele hypermarketurilor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Probat astazi pe indelete, tete a tete (ca sa zic asa), NXR, GT Air, GT Air 2 si Neotec 2. 

Imi doream sa imi placa NXR (fiindca nu am ce face cu X Spirit pt stilurile abordate), dar nu a fost sa fie:

* Mai usoara fata de AIr (evident)

* Double D (un plus pt mine)

* Feeling-ul de confort era evident ca nu o sa fie asa plushy ca la GT 

* Vinilinul padurilor + modul in care este expus pe laterale insa nu s-a lipit de mine nicicum

 

Acum, legat de marimi:

- La Air am XL. 

- La Air 2 si Neotec 2 probate astazi s-a nimerit exclusiv L. Nu stiu daca au schimbat ceva la shell-uri la modelele noi, dar este bine de stiut daca vreti sa va comandati de pe net. 

 

Jucat si cu un C4/Pro. Parca nu mi s-a mai parut asa cosmar Schuberth ca anul trecut, dar carcasa nu isi face banii (dpmdv) . Campul vizual, tipic Schuberth - f fain.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 23 ore, george05 a spus:

Care functioneaza impecabil. Sunt si ochelarist in timpul liber si am si viziere(casca de strada) și ochelari (casca de enduro) dark si semi-oglinda. Curat in proportie de 99% din timp cu acele servetele(sunt si ieftine) si nu am nici o zgarietura. 

Vezi că vei zgâria lentilele dacă le ștergi cu șervețele. Chiar ieri citem un articol extrem de interesant pe tema asta:

https://m.adevarul.ro/locale/ploiesti/optometrist-cea-maimare-prostie-pe-puteti-sa-stergeti-ochelarii-cu-servetele-speciale-1_5ccc6a14445219c57e36e563/index.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mananca si mult rahat in articol. Am pe nas niste ochelari care au 15 ani. Nu e vizibila nici o zgarietura, iar pernitele sunt perfect transparente, fara galben, fara verde, fara maro. Stersi doar cu servetele si tricou. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Viziera se scoate si se spala cu sapun ,sampon ,dupa care jet de apa in chiuveta sau unde ai confort. La drum lung o spal la destinatie si ma tine pana ajung acasa  300-500km

 

Orice alta tehnica cu servetele dedicate lasa micro zgarieturi care in timp ucide casca

 

 

 

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te bazezi pe ce cand faci aceasta afirmație? Cea din urma zic. 

Cat despre prima, iti pot si eu "garanta" ca poti sa o speli linistit fara nici un sapun ci doar cu apa si cu mana si nu are nimic. In 3 ani cu vechea casca nici macar o data nu am spalat altfel si ghici ce? Viziera oglinda e ca noua, chiar si azi. 

So... Cine vrea sa creada orice e liber. Nu? 

Acum 12 ore, l.u.v a spus:

Nu contest. 

Însă mie opticianul care mi-a făcut ochelarii mi-a spus același lucru ca tipul ăla , doar apă și săpun. 

Si al meu nene care imi face ochelarii de vedere mi-a spus sa evit acele servetele dar nu l-am ascultat (nu știu motivul exact). 😊

Editat de george05
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

 

La aproximativ un an dupa ce am cumparat un Shoei Z-7 revin cu un mic review. Nu am apucat sa parcurg decat aproximativ 3000 de km, deci "mai e mult pana departe"...

 

Dupa cum am povestit anterior, am capul foarte alungit fata-spate si am o inotatoare dorsala de rechin pe post nas, drept urmare a trebuit sa iau marimea L, desi eu la Shark port S, altfel atingeam cu nasul "botul" castii. E posibil ca marimea invelisului dur sa fie diferita pentru fiecare marime la Shoei, in timp ce la Shark parca sunt doar 2 tipuri de invelis - asta ar explica situatia mea. A fost nevoie de mult material de adaos in zonele oaselor zigomatice (i.e. pometii obrajilor) si tamplelor, mai precis 4-5 straturi. Pot zice ca dupa cateva zeci de ore de purtat se lasa putin materialele care intra in contact cu capul (asa numitul "comfort padding" - captuseala) si nu simt presiune pe craniu; in schimb, la primele purtari simteam presiune pe frunte.

 

Materialele captuselii sunt bune din punct de vedere calitativ, nu se scamoseaza, placute la atingere. Eu port mereu cagula si desi am mers si pe vreme foarte calduroasa mi se pare ca interiorul castii nu emana niciun miros (poate doar m-am obisnuit eu cu el).

 

Din punct de vedere al masei, as zice ca nu este nici grea, nici usoara; nu observ nicio diferenta fata de anteriorul Shark RSF2I.

 

Desi viziera poate fi actionata doar de pe partea stanga, deci asimetric, nu am intalnit probleme de etansare. In plus, e foarte usor de scos.

 

In calatoriile mele nu am simtit curent de aer in interiorul castii in zonele aerisirilor, deci nici macar nu-mi pot da seama daca functioneaza sau nu.

 

Din punct de vedere al zgomotului nu pot zice ca m-a dat pe spate; eu oricum ascult traficul, deci nu port dopuri si nici nu sunt cu muzica in urechi atunci cand conduc. Pur si simplu mi se pare ca are un nivel de zgmot acceptabil (as zice ca similar cu vechiul Shark), insa nici nu "m-am dat tare" cu ea.

 

Casca vine cu chin guard, nose guard si pinlock. Nose guard-ul si pinlock-ul le-am montat cand am cumparat-o (evident nu se abureste niciodata), dar nu am testat chin guard-ul. Am citit cateva articole care spun ca cea mai mare parte din zgomotul care se aude in mers ia nastere in zona barbiei, deci chin guard-ul ar trebui sa ajute.

 

Nu are ochelari de soare. Eu sunt ochelarist si oricum nu i-as putea folosi peste ochelarii de vedere.

 

Fiind o casca medie (calitate/pret) in zona asta a lumii, am mai luat una pentru pasager pentru ca efectiv nu am gasit ceva asemanator ca pret care sa merite banii (si sa se potriveasca pe cap).

 

In concluzie, as spune ca in Europa nu merita banii, fiind o casca asemanatoare ca performanta cu un Shark de 200 de Euro. Da, stiu, ii tot trag cu Shark-ul... Nu gasesc Shark aici, ca altfel imi luam!

 

Toate cele bune! Daca aveti intrebari, nu ezitati!

 

P.S.: Ca ochelarist, folosesc sapun (nu detergent, nu "sapun lichid") pentru a curata lentilele si nu am avut probleme pana acum. Si vizierele le spal la fel. Mare atentie daca purtati inele/verigheta, recomand sa le dati jos inainte de operatiune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce ai scris deduc că nu ți se potrivește DELOC pe forma capului - diferența de la S-ul altui producător la L, material de adaos. O mai fi sigură în condițiile date? Sper să nu verifici niciodată...

Ca ochelarist fotofobic pot spune că folosesc INTENS ochelarii de soare integrați în casca mea și nu aș mai lua niciodată una fără!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a venit NXR-ul si am dat cateva ture cu ea. Primele impresii(fata de arai chaser): foarte usoara(1310g fata de 1500g), ventilatie decenta (dar nu prea pot face diferenta pt ca arai-ul l-am purtat fara cagula) am putut sta la semafor cu viziera inchisa fara probleme. Sistemul de inchidere a vizierei e setat putin cam tare si e nevoie de putina forta pt a o deschide dar cu timpul fie fac muschi fie se mai slabeste, nimic deranjant. Viziera( blue spectra) am spalat-o doar sub jet de apa calda si frecata la clasica aburire cu o laveta de ochelari, pare ok. In schimb se vede foarte bine prin ea iar culoarea e ceva mai calda si linistitoare. Ca si confort nu o simt pe cap dar cand o pun si o dau jos e ceva mai dificil decat la arai, iarasi nimic foarte deranjant, cu cagula aluneca Mai usor. Are un suierat dar pare sa fie de la vreo aerisire, nu am reusit sa ma joc cu ele sa vad de unde vine dar dispare daca modific pozitia capului(e un suierat nou pt mine la arai le stiam pe toate😅). Per total sunt multumit de ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Vizitator _Raul_

Eu am o bucata de microfibra luată din supermarket, de la raionul de piese auto.

Udata, stoarsa lejer și aplicată pe vizor 5 minute. Cand o ridic ia cu ea toate musculitele și mizeria groasa, fara sa sterg. La final folosesc ori solutie S100 de curățat vizorul (de la Louis) + textil mic pt ochelari (din tocul unui set de ochelari) sau, varianta 2, șervețele de vizor de la Motorex.

Ultimele sunt f. bune, mai ales de luat la drum scurt, ca sa nu car solutia lichida.

Vin la set, unul umed și unul uscat, sunt suficiente pt 2 carti dacă ați luat grosul cu o cârpă umedă.

 

După ce am terminat vizorul, tot cu microfibra aceea umedă, curat și restul căştii.

 

In cazuri extreme, in statii peco, am luat prosop din rola, l-am pus pe parbriz, am turnat usor apa pe el și am lăsat să lucreze 5 min. La fel de ok ca si microfibra umedă. Il ridic usor de pe vizor, fara a sterge sau alte miscari de curatare. 

 

Spor.

Editat de _Raul_
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,

De unde  comand si eu o lentila pinlock, pentru shoei neotec? am comandat una , din ro, de la myshoei (mymoto), si dupa 3 luni, s-a facut nasol, pete, matuita, aiurea rau. Ma bate gandul sa comand direct de pe louis. Din tara, mai sunt alternative, probate de cineva? (stiu si eu sa folosesc google, intreb daca a luat cineva efectiv, si a fost ok :P)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

A durat ceva pana am dibuit pozitia 100% corecta, in care etanseaza cum trebuie. In caz diferit, facea condens la interior.

Nu spun ca este și cazul tau, doar intreb - nu cumva ai pete de condens,  apa de ploaie murdară, etc? Poți să îl desfaci și sa il cureti. 

Repet,  intreb doar in ideea de a ajuta, nu insinuez ca nu ai sti.

 

In alta ordine de idei, am reusit sa gasesc pe net niște modele de GT Air (oficiale, nunpar copii), ce nu există in catalogul oficial pentru Europa și care arată ff  fain.

Regalia, Inertia, Journey, Expanse, Decade, Exposure, etc.

Nu am apucat sa vad cat de usor sunt de comandat/ adus Ro, dar poate este utila informatia. Mie imi plac mult mai.mult fata de cele pt Europa.

20190812_191436.jpg

20190812_190555.jpg

20190812_190611.jpg

20190812_190635.jpg

20190812_190650.jpg

20190812_190710.jpg

20190812_191409.jpg

20190812_190321.jpg

20190812_190338.jpg

20190812_190430.jpg

20190812_190445.jpg

20190812_190539.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O parte dintre modelele postate de tine au fost variante de graphics disponibile pentru 1 an sau 2, si in Europa. Cel putin Inertia si Exposure erau la vanzare cand mi-am luat eu GT-Air-ul (2016 daca imi aduc bine aminte). 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Era montata corect. Nu de murdarie e vorba, aia e normala sa mai apara, ca o mai atingi, etc. AM dat o jos, curata o. SI a ramas cu pete, urme matuite, s-a degradat nasol. Si nu am curatat o cu toporul:))) ci cu un kit de curatare viziere, solutie plus microfibra. BUna ideea cu motorteam, chiar daca n-au in stoc,aduc produse shoei, le dau un semnal.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 45 minute, Adrian M. a spus:

Si nu am curatat o cu toporul:))) ci cu un kit de curatare viziere,

Aici ai greșit, se șterge ușor doar cu lavetă din microfibră, eventual umezită, apoi se lasă să se usuce. Am observat deasemenea că partea pinlockului din interiorul căștii este extrem de sensibilă, se zgărie dacă apeși mai tare cu microfibra.

https://pinlock.com/clean-pinlock-insert-lens/

Acum 2 minute, Starcream a spus:

E posibil ... ...

Absolut corect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da' de ce trebuie dat jos pinlock-ul? La mine stă acolo forever după ce l-am montat pe vizieră. Este etanș și nu intră nimic între el și vizieră.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...