Sari la conținut

Noua legislatie 2013 pentru categoriile A, A1, A2, AM


Fester
 Share

Postări Recomandate

Zicea cineva ( pe un alt forum ), ca acest ARR se numeste mai nou ISCTR, adevar sau provocare ? Daca e adevar atunci acest Inspectorat nu are treaba decat cu Controlul in Transportul Rutier.

 

In concluzie, cine este responsabil de lipsa normelor ? Tind sa cred ca este vorba de MAI, dar nu ma pricep deloc la cum functioneaza "treburile" in Ro asa ca ma abtin si astept informatii de la cei avizati.

is 3 institutii ISCTR ARR si RAR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Zicea cineva ( pe un alt forum ), ca acest ARR se numeste mai nou ISCTR, adevar sau provocare ?

 

nu este adevarat. sunt doua institutii separate.

 

ARR = Autoritatea Rutiera Romana si printre altele se ocupa si de scolile auto - moto. un paragraf copiat de pe site ARR :

Incepand cu data de 01.07.2012, scolile de conducatori auto pot solicita cheile de acces in sistemul informatic al Autoritatii Rutiere Romane – ARR, pentru raportarea online a cursantilor pregatiti in conformitate cu OMTI 1019/2009, prin completarea formularului electronic disponibil pe site-ul www.arr.ro, sectiunea raportari online.

In conformitate cu Art.12 alin (1) din Anexa 5, Capitolul III al Metodologiei de organizare si desfăsurare a cursurilor de pregătire teoretică si practică în vederea obtinerii permisului de conducere, publicam aici macheta privind formatul electronic al datelor care pe care le veti comunica agentiei ARR teritoriale. Modul de completare se poate vizualiza aici (exemplu).

http://www.arr.ro/doc_354_Scoli-conducatori-auto-_pg_0.htm

 

I.S.C.T.R. = Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - îndeplineşte şi rolul de autoritate competentă pentru verificare, control, sancţionare şi raportare în sensul prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009, ale Regulamentului (CE) nr. 1.072/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piaţa transportului rutier internaţional de mărfuri şi ale Regulamentului (CE) nr. 1.073/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind normele comune pentru accesul la piaţa internaţională a serviciilor de transport cu autocarul şi autobuzul şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 .

http://www.isctr-mt.ro/isctr-mt-ro_doc_7_atributii_pg_0.htm.

isctr nu are treaba cu scolile auto - moto.

 

R.A.R - nu are treaba cu problema noastra.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand te-ai inscris la scoala? inainte sau dupa 19-ian-13.

ca orice persoana inscrisa la scoala inainte de aceasta data, chiar daca nu a facut nici macar o ora de teorie sau practica pana in 19-01-13 si a inceput ulterior pregatirea, poate da examen dupa vechiul regulament cu singura conditie ca varsta sa fie 24 ani sau 22cu 2 ani vechime.

asa cum am mai scris, toti cei care au fost inscrisi pana la 19-ian si au fost si raportati de scolile moto la baza de date a ARR-ului pot fi examinati dupa vechile normative. problema noastra, a celor care vrem sa facem scoala pt categoria A si nu putem din cauza ca lipsesc normativele, nu este la Politie, este la ARR.

mam inscris pe daa de 6 martie 2013

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Autoritățile au publicat astăzi noul proiect de lege prvind obținerea permisului la categoria A. Ca să poți conduce o motocicletă va trebui să dai examen pe traseu, cu instructorul pe post de pasager și urmărit de polițist, care-ți va dicta instrucțiuni prin stație. Mai mult, dacă vrei categoria A, va trebui să dai examen pe un motor de 600cc.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a publicat astăzi pe site-ul său (mai.gov.ro) un nou proiect de lege cu privire la procedura de examinare pentru obținerea permiselor pentru categoriile A, A1, A2 și AM. Potrivit legii, proiectul se află în dezbatere publică pentru următoarele 10 zile, timp în care se pot trimite sesizări.

 

Noul proiect de lege publicat mai sus este din 18.03.2013.

 

 

Dragilor,

 

reprezint in calitate de presedinte, interesele proprietarilor de Vespa, afiliati la Vespa Club Romania (www.clubvespa.ro) si am urmarit cu interes implementarea noilor reglementari in domeniul circulatiei pe drumurile publice.

 

Am inteles necesitatea alinierii la normele europene, prin Legea Nr.203 din 09.11.2012

pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care transpune urmatoarele prevederi din Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere (reformata), publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 403 din 30 decembrie 2006 si suntem de acord cu adoptarea ei.

 

In completarea acestei legi, intrata in vigoare la 19 ianuarie 2013 trebuia sa existe ORDIN Nr. XXX din X luna 2013 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere semnat de Ministrul administratiei si internelor (Dl Radu Stroe in functie). In aceste randuri nu doresc sa ma adresez oficialitatilor, doar motociclistilor care “iubesc 2 roti”.

 

Domnilor si doamnelor motociclisti, presedinti de cluburi, proprietari de afaceri in domeniu sau conexe, tuturor pasionatilor, aceste reglementari organizeaza cadrul juridic pentru buna desfasurare a afacerii si pasiunii dumneavoastra. Daca aceste reglementari nu reprezinta interesele voastre vor afecta afacerea, pasiunea si in consecinta bunastarea dumneavoastra. Persoanele abilitate sa emita si adopte aceste legi sunt angajatii dumneavoastra, ai mei. Daca un angajat sau angajator ar intarzia indeplinirea obligatiilor cu luni de zile, ati lua seama si protesta?

 

Consider ca impreuna cu reglementarea cadrului general (categoriile de permise de conducere) trebuie sa existe si reglementarea particulara (obtinerea fiecarei categorii), nu dupa un timp. Ceea ce s-a intamplat acum este blocarea accesului cetateanului la un drept al lu, adoptat prin Legea nr. 203. Nu ma intereseaza sa stiu cine reglementeaza ce, am angajat si platesc oameni pentru asta prin taxe si impozite, ma intereseaza ca atunci cand eu sunt de acord sa devin cetatean european si in consecinta sa aliniez regulile sociale locale, cei pe care ii platesc sa faca asta sa o faca intr-un mod profesionist, iar eu sa ma bucur de o viata frumoasa pentru care muncesc in mod corect si cinstit.

 

In acest sens, domnilor si doamnelor va conjur sa actionam pentru constientizarea acestui aspect asa cum ati actionat cu pasiune si efort in actiuni similare. Astept propunerile voastre de organizare a unui mars similar pentru obtinerea imediata a dreptului de a obtine permis de conducere pentru categoriile A, A1, A2 si AM.

 

Ofer tot sprijinul meu si al comunitatii pe care o reprezint.

 

Va multumesc,

Cristian Turcin

Presedinte

Vespa Club Romania

Se mai aude ceva cu acel protest? Sunt amator de a cere socoteala, am terminat cursurile si nu pot fi examinat deoarece nu exista norme. Consider ca sunt privat de un drept si asa cum am fost invatati de ei la TV, "sunt cetatean european si am drepturi" :) .

 

mam inscris pe daa de 6 martie 2013

 

Pai si fiind inscris pe 6 martie '13 ai dat deja sala?!? Invata-ne si pe noi cum sa facem!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti incepe prin a citi ce s-a mai scris pe aici, referitor la legile in vigoare si masurile pe care le poti lua ca sa dai examenul...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totul e cat se poate de clar, privind "noile norme". Pentru lamuriri, aruncati un ochi ---> AICI <---- Cu putina rabdare, si foarte multa atentie, ve-ti descoperi singuri NORMELE :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astazi am primit raspuns de la SPCRPCIV Cluj:

 

Saptamina viitoare se pot sustine examen prectic pentru categoriia a in fiecare zi.

 

Asta se aplica la toata lumea ? Si cei care au luat sala si cei care se apuca de scoala ? Va fi insotita de un act oficial informatia asta, sau e doar un caz particular ?

Ne-ar ajuta si informatiile astea daca se poate.

 

Mersi ! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta se aplica la toata lumea ? Si cei care au luat sala si cei care se apuca de scoala ? Va fi insotita de un act oficial informatia asta, sau e doar un caz particular ?

Ne-ar ajuta si informatiile astea daca se poate.

 

Mersi !

Nu stiu ce sa va zic, m-am uitat si eu pe net dar nu am gasit nimic oficial. Scoala am terminat-o anul trecut, am fost programat la examen pe 30 aprilie care nu s-a tinut, le-am trimis o gramada de emailuri la toate raspunsurile au fost negative. Aseara am trimis un email sa-i intreb daca macar pot da pentru A2 pentru ca ca un tantalau doar aseara am observat ca motorul meu se incadreaza la aceasta categorie :) si iar le-am zis ca in alte judete se dau examene fara probleme blablabla...in iunie cred ca i-mi expira dosarul blabla...ca lucrez in strainatate si nu pot sa ma duc acasa cand vrea eu....aceasta a fost raspunsul lor . A da. si nici teoria n-am luat-o inca :) Bafta la toata lumea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cum e in alte orase, dar azi au dat examen pt cat A 7 persoane + o persoana pt A1. Am luat toti. Toti am avut dosarele la scoala dupa 19 ian. Eu am inceput scoala pe 8 aprilie, pe 8 mai am fost cu dosarul, doamna de acolo m-a programat ieri pt sala si azi pt poligon. Toti am dat dupa legea veche. Examenul practic s-a tinut in poligonul Astra.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si la sibiu este la fel...de saptamana viitoare se poate da pentru categoria A in fiecare zi!

....au primit toate IPJ-urile din tara, in data de 30.04.2013, ordin scris prin care li se cere sa programeze examene practice pt. categoria A, dupa legislatia veche!....este ceva sigur, eu am vazut documentul!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Dinu1997

Pentru A ... dar " Am " ... de el se aude ceva !? :)

 

EDIT : Am vorbit cu o scoala de soferi astazi [ din Focsani ] si mi s-a spus ca nu au primit normele , bla bla bla :-@ ...

Editat de Dinu1997
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru A ... dar " Am " ... de el se aude ceva !? :)

 

EDIT : Am vorbit cu o scoala de soferi astazi [ din Focsani ] si mi s-a spus ca nu au primit normele , bla bla bla :-@ ...

categoria AM se ia automat cu categoria B

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Dinu1997

categoria AM se ia automat cu categoria B

Asta stiu ... dar eu am 16 ani si logic ca nu pot avea B ... scuze daca n-am inteles ce ai vrut sa-mi spui , dar eu ma refer la faptul daca stie cineva ceva despre posibilitatea inceperii scolii de soferi pt. categoria " Am " :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pt. ultima oara ...

Programarea la examen pentru obţinerea categoriei AM se face pe baza fişei de şcolarizare pentru categoria AM, A1 sau A.

- Programarea la examen pentru obţinerea categoriei A2 se face pe baza fişei de şcolarizare pentru categoria A2 sau A.

- Proba teoretică a examenului de obţinere a categoriilor AM şi A2 este cea prevăzută pentru obţinerea categoriei A în Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr.268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, denumit în continuare ordin.

 

2. Proba practică pentru categoria AM constă numai în verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate având dimensiunile şi dotările conform schiţei prevăzute în anexa nr.5 din ordin, cu executarea probelor prevăzute în anexa nr.6 a aceluiaşi act normativ, sfârşitul probei consemnându-se la momentul ajungerii în punctul „Sosire”.

- Pentru susţinerea probei practice la categoria AM, se aplică în mod corespunzător prevederile art.15 alin.(1), (2), (3), (4) lit.a) pct.2, (6) şi (7) din ordin.

- La susţinerea probei practice pentru categoria AM, este obligatorie echiparea candidatului cu casca de protecţie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si la sibiu este la fel...de saptamana viitoare se poate da pentru categoria A in fiecare zi!

....au primit toate IPJ-urile din tara, in data de 30.04.2013, ordin scris prin care li se cere sa programeze examene practice pt. categoria A, dupa legislatia veche!....este ceva sigur, eu am vazut documentul!

 

Ne poti pune si noua un link cu "documentul" vazut?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca e asa cum zici, si am norocul sa imi gasesti acel document, ma duc cu el in mana la examinare. O intrebare pt cei ce au dat deja poligonul, cat de greu ati invatat si cate ore ati facut de practica inainte? Mai bine zis, cate ore (minim) considerati ca e necesar sa fac ca sa pot considera ca stapanesc poligonul ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca e asa cum zici, si am norocul sa imi gasesti acel document, ma duc cu el in mana la examinare. O intrebare pt cei ce au dat deja poligonul, cat de greu ati invatat si cate ore ati facut de practica inainte? Mai bine zis, cate ore (minim) considerati ca e necesar sa fac ca sa pot considera ca stapanesc poligonul ?

 

Depinde de tine si de dorinta de a invata. Consider ca dupa 3-4 sedinte stapanesti cat de cat motocicleta si te descurci acceptabil in poligon (cel putin asa a fost la mine).

Numai ca la Iasi este posibil sa fie o problema. Am inteles tot de pe aici de pe forum ca spatiul unde a fost pana anul trecut poligonul ar fi fost cumparat de cei cu statia de betoane de langa. Daca este asa, Iasul nu mai are poligon in momentul de fata ...

Editat de Radu_Toretto
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ne poti pune si noua un link cu "documentul" vazut?

nu am cum sa pun un link....am vazut documentul "live", in mana sefului serviciului permise de conducere si inmatriculari din cadrul IPJ Sibiu....nu am cum sa-i cer sa-mi faca o copie dupa un document intern! imi pare rau!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...