Sari la conținut

pareri www.motomus.ro


unnamed
 Share

Postări Recomandate

Pai Neamtul nu prea e fruncea. In centru+bucale e jale. Nu i-ai vazut si pe aia la inmatriculari de au ajuns si la batai?

Sincer, nu prea sunt la curent cu stirile. Dar stim cu totii ca aia de la inmatriculari sunt majoritatea niste comozi de numa-numa. La V-strom a mers destul de rapid, am stat un sfert de ora la rand, numarul l-am primit dupa vreo 3 ore (am stat la rand vreo 45 minute). Asta se intampla prin februarie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 222
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pt numere provizorii ai nevoie doar de ctr vânzare cumpărare, document din străinătate de identificare al motorului, RCA si copie Ci cu care mergi la Poliție/Înmatriculări. Costa 30 de lei cu totul pe care ii plătești la ghișeu iar la mine a durat sapt trecută in București mai putin de 1 minut sa stau la coada/ghișeu (poate am avut noroc). Copiile actelor plus polița RCA le-am făcut langa sediul Politiei deci am făcut un singur drum. nici prin cap nu mi-a trecut ca va fi atât de simplu. La Rar sunt programat abia la sf lui Mai dar având drept de circulație cu numerele roșii nu mi se pare o mare problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu inteleg care e problema...

 

Mi se pare corect sa nu te programeze la RAR pana nu achiti integral mobra. Priveste problema din punctul lor de vedere: daca tu te razgandesti si ceri avansul inapoi, practic ei pierd o programare pe care ar fi putut s-o foloseasca pentru un client care si-a achitat motocicleta si s-a tinut de cuvant. Cine are de pierdut? Tu? Nu, pt ca tu te-ai retras din afacere, ci firma lor.

 

Ce sa stipuleze in contract? Ca au explodat timpii de programare la RAR si ca daca nu te poti programa, ei nu pot oferi serviciul pentru care tu ai platit, ceea ce automat duce la intarzierea timpului de livrare? Ce-ar mai trebui sa scrie? Ca apa e uda?

 

Inteleg sa te plangi daca gasesti hibe ascunse la motocicleta, operatiuni de mentenanta facturate dar "uitate" sau alte chestii de genul, dar nu pt ceva ce nu depinde de ei.

 

Nu mi-am luat vreo motocicleta de la ei, nu am nici cea mai mica treaba cu MotoMus, dar mi se pare aberant motivul pt care te plangi de ei.

 

Si asa e urat afara, calmeaza-te ca o sa ai destul timp sa te plimbi cu noua achizitie :cheers: Nu cred ca vrei tu sa iti faci programare pe la RAR, sa ti se lungeasca urechile de la atata asteptat. Acum vreo saptamana ma jucam cu functia de programare online pe site-ul drpciv, iar in Bucuresti gasisem prima zi libera pentru o inmatriculare pe undeva prin iunie parca...

 

Citez din cele scrise mai devreme si as fi de acord cu acesta conditie daca s ar pune problema de la bun inceput in felul urmator, insa lucrurile au stat putin alt fel, nu conform asteptarilor, deci:

Draga MOTOMUS, as intelege daca ati fi incepatori in acest domeniu, dar voi aveti ceva experienta in spate, va recomand cu tarie, sa mai treceti o clauza la contract, care sa zica urmatoarele, nu sunt jurist dar cred ca aveti unul si o formuleaza el cum trebuie:
Daca optezi pentru efectuarea RAR, cheltuielile v-or fi scazute din avans, cazul in care "CUMPARATORUL" se suceste si nu mai vrea RAR-ul deja efectuat, asta e "CUMPARATORULE", ai semnat un contract in care esti de acord cu cheltuielile pentru RAR, si daca vrei banii inapoi, tii dam, mai putin pentru RAR"
Despicand firul in 4, sunt de acord sa suport cheltuielile pentru RAR, indiferent de faptul ca ma sucesc dupa si nu mai vreau motoreta, IMI ASUM RESPONSABILATEA CONTRACTUALA, si temenii stabiliti si scadenta asa zisei facturi, cu atit mai mult, tot ei m-au rugat "Va rog sa ne anutati cu 10 zile inainte de a achita in totalitate factura ca sa ne organizam" si asa am facut i-am anuntat. Si dupa ce am facut plata pe 29.03. mi-au zis ca pe 20.04 e programarea. Tot in aceeasi zi am intrat pe rarom.ro sa vad care este cea mai apropiata data pentru programare la RAR, si era pe 19.04, mai merita sa da innapoi pentru o zi? nu cred.
Daca ar fi ceva in genul cred ca procedura de vanzare, cumparare, procedura RAR, livrare ar dura mai putin, ca idee, 15.02 am dat avansul, la o saptamana hai sa fie 2 sa zicem 01.03. poate sa ia legatura cu cumparatorul sa-i ia pulsul sa mai vada ce planuri are, respectiv sa programeze, sau poate chiar sa-i zica "Domnule client stiu ca vrei RAR-ul, sa stii ca e HAOS la ei, ce facem ai dam drumu' la treaba?" mi se pare normal ca in vanzari sa ai o legatura cu clientul, sa nu stau asa ca prostu sa nu stiu ce se intampla, automat castigi timp daca clientul raspunde pozitiv, cu atit mai mult, conform contractului aveam obligatia sa achit motoreta in totalitate, alt fel daca nu o achitam, citez din contract:

Art.2. Prețul contractului. Modalitatea de plată.

2.4. În cazul în care plata prețului nu se va efectua conform dispozițiilor prezentului articol, Cumpărătorul va plăti o penalitate de 1% pe zi de întârziere, calculată la valoarea scadentă și neachitată.

Art.5. Răspunderea contractuală.

5.3. În situația în care Cumpărătorul nu va efectua plata în condițiile stabilite la art. 2, Vânzătorul poate considera prezentul contract reziliat de plin drept fără punere în întârziere și fără orice alte formalități prealabile (Pact Comisoriu - art. 1553, alin. (1) N.C.C.), iar sumele achitate de către Cumpărător vor fi reținute de către Vânzător cu titlu de clauză penală, fără ca Cumpărătorul să fie îndreptățit la vreo dezdăunare sau reparație. Cumpărătorul renunță în mod expres la prevederile art. 1553, alin. (2) N.C.C., anume la punerea în întârziere, aceasta rezultând din simplul fapt al neexecutării obligațiilor de plată, la scadentă.

Cu alte cuvinte Avansul pe care l-am dat nu-l mai recuperez daca NU OFER SERIOZITATE, si, chetuielile pentru RAR sunt acoperite.
Am oferit acea seriozitate am respectat clauzele contractuale si in schimb nu mi sa oferit acea presupusa seriozitate.
intelegi ce zic?
Indiferent de, faptul oricum este consumat.

» Post actualizat in 21 Apr 2017 19:16

Oho, timp berechet de mesterit cate ceva pe la ea... A mea era gata de drum inainte de ITP (identificarea nu o pun, ca oricum nu aveam permis).

:) daca ai la ce

» Post actualizat in 21 Apr 2017 19:19

Dar se pot obține numere provizorii pt o perioada de max 90 de zile, timp in care poate fi utilizat motorul legal așteptând programarea RAR.

Am cerut sa le faca, au zis ca nu are rost, ca platesti bani aiurea... am mers pe mana profesionistului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazul asta tot ce iti pot spune eu este ca pentru a nu fi dezamăgiti trebuie doar sa nu mai avem așteptări asa de mari de la serviciile prestate in Romania (nici măcar de la ardeleni sau unguri). Sa speram măcar ca știu sa aleagă motociclete fără bube care sa funcționeze ok si in siguranța. Pe de alta parte daca au încălcat contractul (nu am citit cu atenție postările) cere-le daune calm fără nervi si sânge rău. In plus am observat ca firmele dau atenție comentariilor negative de pe Facebook. Poate merita sa faci presiune acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu ca nu e topic de vanzari si sper sa nu dea prea multi cu pietre dar as vrea sa va prezint oferta mea care contine 2 pachete, kiturile includ:

 

1. Esti barosan si platesti baietii sa-ti faca RARul.

Avantaje: esti barosan si toti te vor invidia;

Dezavantaje: astepti cu lunile, platesti si iti imping altii motoreta de colo-colo ^_^

 

2. Esti baiat descurcaret si o rezolvi singur.

Avantaje: mergi si iei numere rosii si pe urma te duci in urmatorul oras mic cu RAR(recomand Giurgiu pt Buc si imprejurimi) si o rezolvi in 4 ore in total si nici de la munca nu lipsesti daca faci cu ochiul bine.

O rezolvi de pe o zi pe alta si tragi si o plimbare frumoasa in care iti ramane si de o ciorba.

Dezavantaje: esti privit cu dispret si din saracule, descultule, unghie-n gat nu te scoate nimeni.

 

PM pentru tarife :alcy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Asta cu RAR-ul făcut opțional de către samsar e o prosteală pe față. RAR-ul e garanția cumpărătorului că nu ia țeapă.

 

Ce te faci daca iei cazanul de la samsar și nu trece de RAR? Pentru probleme tehnice sau pentru probleme la serii? Ești și f*tut și cu banii luați? Ești.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astea-s riscurile la SH, ce sa-i faci. Daca cu seriile o rezolvi pana la urma si cu deranj, ca poate tu n-ai ochi, cu restul n-ai ce-i face, nici al mai al naiba mecanic nu-si da seama de toate problemele fara sa desfaca motoru' si inclusiv samsarul poate sa fie in ceata.

Ca alternativa... motor nou, 0km.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Partea buna cu topicul asta este ca afli de la cine sa nu cumperi motoare ("pa" persoana fizica i mean).

Partea proasta, in general vorbind, este ca unii chiar cred ca au facut o afacere buna si se mai si lauda cum au dat ei avans :))))) si ca motorul, na, mai are una-alta, pe aici, pe "acolea" (cum zice prahovenii), prin partile esentiale, dar in rest, sa te tii, este brici.

Iar partea cea mai proasta (horror deja) este ca exista si minoritatea care a fost avertizata, a citit ce scrie lumea (nu de bine) aici, dar tot a dat avansul si acum plange.... :)))))))

Cand credeai ca le-ai vazut/citit pe toate, just enter here and wait :)

Editat de DeVazut_TM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am cumpărat nimic de la ei insa citind parerile exprimate pe acest topic eu înțeleg ca ei nu vând mezeluri expirate ci 99% sunt ok insa problemele apar la momentul când iti împachetează / livrează mezelurile (serviciile). Iar aceasta problema cu serviciile este o meteahna veche românească ce apare in general la firmele mici spre mijlocii. Nu spun ca asa este normal doar ca este de așteptat.......cu excepția sloganului: "cer si ofer maxima seriozitate"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am cerut sa le faca, au zis ca nu are rost, ca platesti bani aiurea... am mers pe mana profesionistului.

Daca tu nu reusesti sa te impui intr-o relatie cu un vanzator, cine e de vina? Personal, cred ca piata e f.tuta, atat de cumparatori, cat si de vanzatori. Mazel tov!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da bre, zi acum ca esti si specialist in contracte :crack: O singura clauza de un rand e deajuns incat sa nu aiba probleme nici daca vine Papa de la roma si contesta. Te las pe tine sa mai studiezi problema. Ce naiba ma, sunt atatia de si-au luat tepe si cu contract si fara, ca habar nu au sa citeasca unul...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Nu am cumpărat nimic de la ei insa citind parerile exprimate pe acest topic eu înțeleg ca ei nu vând mezeluri expirate ci 99% sunt ok insa problemele apar la momentul când iti împachetează / livrează mezelurile (serviciile). Iar aceasta problema cu serviciile este o meteahna veche românească ce apare in general la firmele mici spre mijlocii. Nu spun ca asa este normal doar ca este de așteptat.......cu excepția sloganului: "cer si ofer maxima seriozitate"

 

Da, da, toate motoarele din Italia se vand de catre primii proprietari imediat cum se apropie de 30.000 de km :crack: .

Imi cer scuze - de 99% dintre ei, ca sa te citez si ca sa fim precisi pana la capat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Se negociaza la motoare/masini noi, in special la cele scumpe, daramite la SHuri. Evident ca depinde de la caz la caz si de multi factori, cel mai important factor este sa fii la fata locului cu banii in mana. Personal am negociat cateva sute din pretul de lista la un motoret 0km.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Fiindca este un mare bs garantia pietarilor respectivi?

In cazul meu "But why?" este mai degraba intrebare raspuns instanta, imediat ce aud cuvinte precum Motomus, Sermoto & the company.

Editat de DeVazut_TM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La motomus prețul e cam fix, poți să fii tu cu toți banii în dinți. Mai mult de 50-100 nu scoți.

 

Stai un moment, 50-100 nu mai sunt bani sau cum? Tot negociat e. Cate plinuri faci de banii astia? Un leu negociat este un leu pe care il cheltui pe altceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

giphy.gif

 

Pentru ca imi ofera garantie 1 an la motor si cutie. Din acel an jumatate este iarna, iar din experienta romaneasca presupun ca si daca as avea nevoie de garantie tot mi-as lua un sut in poponeata..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca imi ofera garantie 1 an la motor si cutie. Din acel an jumatate este iarna, iar din experienta romaneasca presupun ca si daca as avea nevoie de garantie tot mi-as lua un sut in poponeata..

 

si daca iti iei auto/moto nou, garantia nu este si pentru sezonul rece?

 

sa nu fie cazul sa ai nevoie de servicii de garantie, dar una peste alta este ceva mai bun decat nimic....

» Post actualizat in 03 Jul 2017 11:01

PS: nu cunosc firma, nu am cumparat si nu anticipez o tranzactie prea curand ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Comerciantii de vehicule sh sunt OBLIGATI legal sa ofere minim 6 luni garantie! Asta daca vand vehiculul cu factura, au ca obiect de activitate comercializarea vehiculelor etc. Daca aduc "cu sacosa" si iti fac direct acte cu vanzatorul de afara e alta poveste.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...