Sari la conținut

Locuri bune de plaja si balaceala


bmwio
 Share

Postări Recomandate

Pentru ca urmeaza un wk-end prelungit si este o perioada foarte calduroasa, ma gindesc sa ies intr-un loc cu conditii de baie dar nu la mare.

In judet la noi ar fi Slanic Prahova, dar este aglomerat, scump si fara umbra, apoi baile Telega, care au fost refacute acum citiva ani dar nu mi-au placut, apa este tulbure de la milul de pe fund.

In Buzau sint baile Monteoru, la fel de aglomerate si fara umbra.

Voi mai stiti altele? multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

baraj paltinu ... nu stiu sigur daca ai voi sa faci baie da nu cred ca o sa fie foarte aglomerat, daca nu trage o fuga pana la siriu la baraj ca acolo ai voie sa faci cam ce vrei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru sfaturi,

m-am orientat catre zona Mures, Sovata cred ca va fi baza, apoi mergem spre Sangeorgiu de Mures, Zetea, sau Complexul de agrement Mures, salina Praid, satrandul termal Vlahita din Odorheiul Secuiesc si mai vedem la fata locului.

Daca este cineva interesat de traseu sau de vizitat zona va astept sa vorbim, Viorel, 0723409772.



Pina la urma nu a fost nici plaja, nici balaceala.

Plecam la ora 3 prin Magurele-Valeni-Braov-Sighisoara-Balauseri-Sovata, unde ajungem pe la 8.30. Gasim cazare in centru, linga complexul spa Danubius, la 60 lei, intr-o casa veche refacuta complet, asa cum este toata statiunea, arata ca orice localitate din Austria sau Elvetia, un exemplu pentru cum pot fi folositi banii europenii in mod util.

Dimineata avem o surpriza, nu se deschide accesul in cele 2 complexe spa, deci nu se poate face baie in lacul Ursu, asa ca alegem o calatorie in timp, cu mocanita pina la Cimpul Cetatii, la 15 km de Sovata prin paduri si localitati, ai caror localnici se bucura la fel ca noi de intoarcerea in timp, adica in 1912 cind a fost inaugurate linia. Cred ca a ramas una din putinele linii ferate inguste functionale, pe linga cea de la Oravita, care a fost prima din tara, pacat ca nu sint valorificate.

Revenim dupa 2 ore, caldura este insuportabila pentru o statiune montana, iar in scurt timp vine ploaia, care tine o ora si racoraste totul. Ziua este compromiasa si hotarim sa plecam.

Dimineata mergem sa vizitam Salina Praid, in care intram cu autobuzul care dupa o ora de plimbare prin galerii, ne readuce la suprafata. Cred ca este o experienta unica, impresionanta si daca aveti ocazia, sa o traiti, pentru ca este o mina in care se exploateaza sarea de sute de ani si reprezinta un model in Europa.

Continuam prin Ghergheni-Toplita-Borsec, pe drumuri perfecte, alungem in statiunea renumita pe vremuri, care pateste si sufera la fel ca altele (Herculane, Baile Harghita, Govora, etc), adica cladiri vechi, de peste 100 ani, de o frumusete deosebita, sint abandonate si lasate distrugerii, in schimb apar altele noi, care nu au nici o legatura cu specificul zonei sau cu destinatia finala. Pentru mine a fost socant sa regasesc aceste locuri cunoscute in tinerete, ca niste locuri uitate de timp.

Dupa ce incercam cele 2 izvoare, plecam spre Durau, perla Moldoveana a statiunilor din zona, dar si aici in afara de minastire si un hotel de 4 stele, totul este uitat de timp, sint hoteluri si vile ajunse la ultimul stadiu de degradare, iar linga niste “investitori” ridica niste uratenii de cladiri, monumente maneliste, mare pacat.

Ajungem la coada lacului Bicaz, unde acum apa depaseste cu mult podul, spre deosebire de anul trecut cind nici nu se vedea lacul. Continuam pe partea stinga, pe un drum distrus din pacate, dar pe un traseu deosebit, care ne arata de ce nu avem turism, pentru ca nu avem infrastructura, nu putem asimila fonduri pentru acestea decit in proportie de 2-3%, iar explicatia simplista este ca in domeniu nu se pot lua spagile.

Urcam spre Cheile Bicaz, un alt monument al naturl, la fel ca si lacul Rosu, dar avem aceeasi dezamagire, drumurile sint stricate, aglomerate, ocupate de tarabagii si soferi iresponsabili, care opresc oriune pentru citeva poze, nu tin cont de ceilalti participant la trafic, nu respecta nici o regula, iar statiunea este in ultimul stadiu de degradare, incepind de la trepte, spatii verzi, etc, nu exista locuri de parcare, in schimb preturile sint la maxim, sa le fie rusine!

Coborim spre Gheorgheni pe un drum de acum 25 ani, cumplit, cred ca distrus de cei care cara lemn, care taie padurile din zona si care ar trebui obligati sa faca plantari pentru fiecare pom taiat si sa refaca si drumul distrus. Dupa parerea mea, acesta defrisare necontolata a distrus si drumurile si natura.

Pentru ca singurul drum nestrabatut de noi in zona este spre Liban-Zetea-Odorhei, alegem acest traseu, scapam si de ploaie, asfaltul este perfect, peisajul incredibil.

Pentru ca vrem sa facem baie, intrebam localnici si cu informatiile de pe internet, aflam ca Strandul Termal Perla Vlahitei, este mai aproape de Miercurea Ciuc, asa ca trecem prin Baile Homorod, Vlahita, gasim locatia, plina, iar batrina de la receptive valorizeaza ora 8 si ne cere dublu, acceptam ca prostii si constatam ca nici macar mincare nu putem gasi, nu aveau nici pine, iar restul alimentelor se terminasera.

Dimineata pornim catre casa, prin Miercurea Ciuc-Tusnad-Teliu-Intorsura Buzaului, pina aici drum bun si vreme frumoasa, dar incepe sa se inoreze si cu 3 km pina la baraj incepe un potop de ploaie. Ne adapostim linga o pensiune in constructie, unde o batrina ne primeste inauntru pentru 2 ore cit tine ruperea de nori. Asa aflam cum traieste in acele locuri, fara curent, cu resurse limitate, cu o sanatate subreda, pensionara CAP.

Dupa Nehoiu nici macar nu a picat un strop, asa ca putem sa ne grabim catre casa.

Am parcurs 970 km, in 3 zile, am vazut locuri frumoase, pacat de drumurile proaste catre acestea, dar nu ne lasam si vrem sa strabatem tara in lung si lat.

Pozele sint aici:

/index.php?/topic/698340-un-weekend-prelungit-in-ardeal/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...