Sari la conținut

Formula 1


Jorge Lorenzo

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 6,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

S-a dat oficial la grila de start ca Digi va transmite si FPuri si Quali si cursa si tot in HD anul asta.

Si F1 si motogp.

:bounce: 

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

50 minutes ago, frankone said:

si Bernie a devenit tatic de baiat.. la 89 de ani.

 

Modelul meu în viață 😍

 

47 minutes ago, Method said:

S-a dat oficial la grila de start ca Digi va transmite si FPuri si Quali si cursa si tot in HD anul asta.

Si F1 si motogp.

:bounce: 

 

Gata, nu mai dorm Florin Ion și Antal noaptea.

 

image.thumb.png.a20efd7afff4a7115c312ebcff63d936.png

Să-i vezi pe micuți ce-or să firabă cu mașini negre și combinezoane negre sub soarele de iulie și august.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 ore, PzKpfW a spus:

Gata, nu mai dorm Florin Ion și Antal noaptea.

la motogp am ajuns sa ii regret :)

Acum 3 minute, cuki a spus:

Hopa...conform declaratiilor lui Vettel, Ferrari nici macar nu a incercat sa prelungeasca contractul cu el.

Eee,deci zvonurile speculate erau adevarate - Ferrari efectiv nu l-a mai vrut.Hah !

El tot timpul a fost sincer,insa nu stiu daca in momentul asta pt el e foarte bine sa spuna asa ceva...cred ca sa spuna ca Ferrari efectiv l-a debarcat fara drept de apel nu e ceva benefic pt el acum cand isi cauta (singur,ca n-are manager) o echipa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

5 hours ago, Method said:

Eee,deci zvonurile speculate erau adevarate - Ferrari efectiv nu l-a mai vrut.Hah !

El tot timpul a fost sincer,insa nu stiu daca in momentul asta pt el e foarte bine sa spuna asa ceva...cred ca sa spuna ca Ferrari efectiv l-a debarcat fara drept de apel nu e ceva benefic pt el acum cand isi cauta (singur,ca n-are manager) o echipa.

 

Decizia a fost foarte rațională, nu cred că ar fi trebuit să fie surprins. Ferrari nu tolerează doi piloți buni în aceeași echipă care să-și fure puncte unul celuilalt (cum s-a întâmplat la Monza, Sochi sau Interlagos în 2019). Iar când au trebuit să aleagă între el și Leclerc, francezul a fost alegerea logică. Pentru că e mult mai tânăr. Pentru că Vettel a avut deja vreo două ocazii. Pentru că.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 ore, cuki a spus:

Probabil ca relaltia Vettel/Ferrari este mult prea distrusa pentru a fi politicaly correct. Este oricum trist, ca un qvadruplu campion mondial, cu un fanbase considerabil (basically toata germania), nu are echipa in 2021... In momentul asta, chiar si cei mai Anti Vettel, cred ca is dezamagiti de situatia in care a ajuns Marele Circ. Anul 2021 va fi fara pilot neamt, fara transmisie freetv F1 in germania si probabil fara niciun gp in Germania. Pe de alta parte avem o duzina de piloti carora inca nu le creste barba, nu au pic de fler si sunt complet falsi ca si caractere. 

Ne-o dam cu BLM in stanga si in dreapta...parca vad ca o sa avem si primul cuplu de piloti gay care se vor linge pe podium sau in paddoc...

Eh...vorba lui Toma Caragiu...prea tragic,sa n-o luam nici chiar asa.Este intradevar trist ca un campion ca Vettel va iesi din F1 in felul acesta (stai insa ca nu sunt cartile facute,poate isi gaseste echipa),eu care nu-l suport pe Vettel si mi se pare super-mega umflat talentul si realizarile sale si totusi sunt de acord.DAR,pe partea ailalta...sa fim seriosi.

1.A fost intradevar trist cand a iesit Alonso din F1 dupa n ani de frustrare pe masini de cacao,Alonso care,desi mai batran,se vedea (si se vede inca) ca e perfect capabil sa atace si acum titlul mondial cu o masina capabila.ALonso insa,desi e un talent de talia lui Senna,e unul din cei mai ghinionisti,out of place si neinspirati piloti ever - a fost la echipele de top cand acestea era pe o traiectorie descendenta.Vettel insa....a fost la 2 echipe de super top si de la fiecare a plecat dupa ce si-a luat bataie de la cate un newbie talentat.Nici nu are de ce sa se supere.Si nici nu cred ca se supara,am vazut si in 2014 si in 2019 ca a fost foarte ancorat in realitate din punctul asta de vedere - recunoaste puterea adeversarului si trece mai departe.Are multe defecte Vettel,dar din punctul asta de vedere jos palaria.Insa mi se pare ca a avut super sanse,pe care nu prea le-a fructificat.

Personal,ca va fi marele circ fara pilot neamt,mi se barlare,si asa nu ii suport pe nemti,si cred ca sentimentul e generalizat in Europa,deci asta nu poate sa fie decat de bine.

2.Nu sunt deloc tristi/gay,samd toti pilotii astia carora intradevar nu le creste barba,eu chiar ii stimez si ii aplaud.

Fiecare copil din asta are un aplomb si niste performante demne de masini mai bune (din care iata,greu ii scoti pe marii campioni mondiali).Eu sunt pentru a lasa copiii in fata.Daca te bat copii,inseamna ca trebuie sa te duci la somn.Fler?Pai daca nici faptul ca bati (RAU) un cvadruplu campion mondial in primul an cand aveti masini identice nu se cheama performanta si fler,atunci nu stiu ce sa mai zic....

 

Da,referitor la Hamilton,si-a dat seama si asta brusc ca e negru si e foarte activ.Calcat.S-a bashit mireasa.In F1 tre sa fii rapid,lasa ca nu te-a discriminat nimeni ca esti in varful piramidei de 5 ori campion nu mai tipa,tocmai ca el e dovada vie ca daca esti bun si rapid nu conteaza culoarea pielii.

Chestia asta cu calcatu ala mare si negru care schimba bani falsi si si-a luat bataie cand s-a opus arestarii si a murit ca avea xspe substante in sange e asa o laba...laba care a deschis usa unor haiducii negre incredibile.E cam naspa sa meri pe strada in State daca esti alb acum.Dar divagam deja.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aaa,nu judeca acea miscare doar dupa outcome si ce a aparut la tv.Vezi ca e explicitata toata tarasenia si de ce a reactionat Alonso asa.

Acea miscare a lui Alonso (care personal mi s.a parut brilianta la acel moment) a fost o reactie a faptului ca Hamilton nu si.a tinut intelegerea facuta cu el si echipa inainte de quali...iar echipa a inchis ochii la haiduciile micutzului.Ee,Alonso nu a acceptat ca cel mic sa isi creeze avantaj,si i.a aratat ca il poate pune la punct si fara echipa.Sah mat.

De acord insa cu faptul ca Alonso nu a stiut sa se faca placut la echipe,sa le stranga in jurul lui.La Renault Briatore a facut treaba asta pt el ,dar in rest..

 

RBR a facut dupa FPuri plangere la stewarzi cu privire la DASul AMG...faza cu miscarea volanului in adancime pt a schimba unghiul de cadere al rotilor fata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A început și prima cursă din sezon. Ce părere aveți de rezultatele FP1 și FP2?

Ferrari cam jos în clasament, surpriza mi se pare Perez care a luat locul 4 în FP 2 si Williams nu mai e lanterna roșie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ferrari are probleme, dar era de așteptat. Dezamăgirea este RedBull, care chiar sperau/speră la victorie în acest week-end. Racing Point este practic Mercedes-ul de anul trecut vopsit în roz, e normal să fie performanți.

 

image.thumb.png.6c52eac3caf26f5f89b621a93c627db0.png

 

Mercedes-ul W11 arată foarte bine pe negru. Probabil cel mai arătos monopost din acest an datorită acestui motiv.

 

image.thumb.png.330aea525860e8509a5e1025b6a6503c.png

 

Încă un titlu ușor pentru Liuis mulțumită mașinii. Verstappen spunea recent într-un interview olandez că 60% dintre piloții de pe grilă ar câștiga titlul într-un Mercedes. Total de acord.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da probabil RBR au si ei DASul pregatit au facut lacrimatie sa vada daca e legal,si daca s.a dat legal hop si ei.

Am zis.o de la inceput de cand am vazut smecheria - ideea e prea buna pt ca 1.AMG sa nu ia campionatul cu ea si 2.sa nu fie imitata de ABSOLUT TOATE ECHIPELE din paddock.

Indraznesc sa zic de asta ca e la fel ca si split-turbo : nu ai cum sa nu o imiti,le da avantaj mult prea mare.

 

Ehh,Verst iar vorbeste fara el.

Da,sunt cativa piloti capabili sa castige titlul da nu 60%.Ar fi el,Leclerc,Ricci,Perez poate Sainz dar nu toti.Si Verst uita un aspect extrem de important - AMG are  2 masini - depinde enorm cine ar fi in cealalta.Insa da,masina asta ii va da lui black pride Liuis inca una bucata campionat.

Sa il.scoata la cina si sa ii aduca flori inginerului care a scos din palarie DASul,ala singur i.a bagat titlul 2020 in buzunar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, Method said:

Ar fi el,Leclerc,Ricci,Perez poate Sainz dar nu toti.

 

Norris, Russell, Vettel, Kimi. Aș zice și Magnussen. Adaugă doi piloți care sunt acum la Mercedes și ajungem la 12 - i.e. 60% din grilă.

 

DAS-ul nu este nici pe departe un game-changer, doar un avantaj în plus pentru Mercedes. A fost mediatizat pentru că doar Mercedes a reușit să-l pună în aplicare și să evite regulamentul (Ferrari spunea că a evaluat la un moment dat acest tip de sistem, dar că nu aducea avantajele scontate). Oricum, în afară de Red Bull nu cred că mai vine nimeni altcineva cu DAS anul ăsta, iar de la anul oricum este interzis.   

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa ca Vettel ne.a aratat in 2017? ce poate face cu o masina superioara - sa o puna cu botul in nisip la Silverstone.In teorie e simplu in F1 - ai masina superioara - rupi tot.in practica nu e chiar asa ca in filme.

Kimi...Kimi e prea inconstant pt a mai ataca un campionat mondial.face 3 curse stelare si 8 anonime.Magnussen e ff bun dar e prea agresiv,atata agresivitate nu are cum sa nu se sfarseasca rau pana la urma.

De ceilalti nu ma pronunt.

 

Eu sunt de parere ca DASul e un avantaj semnificativ,un avantaj care va fi copiat de toti si care ii va da AMGului (pe langa celelalte avantaje - profesionalismul desavarsit pe toate planurile,banii majori investiti,suport puternic de uzina,oamenu gen james allison,wolff,lewis samd),fix plusul de care va avea nevoie pt a fluiera (si) anul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vettel n-a avut niciodată mașină superioară celor de la Mercedes. În cel mai bun caz a avut o mașină cu care să se poată bate cu ei, în 2017 și 2018. Și sunt de părere că și fără greșelile din Singapore 2017 sau Germania 2018, tot ar fi pierdut titlurile respective datorită lipsei de fiabilitate, a problemelor din echipă și a deficiențelor grave pe partea de strategie. Din 2014 încoace, Mercedes a avut tot timpul cel mai performant monopost per total și cea mai bună echipă tehnică.

 

DAS-ul este un sistem care ajută cu încălzirea și uzura pneurilor față. Influența asupra timpilor din antrenamentele de până acum este minimă. Și totuși, Mercedes este clar în față. Cu mult. Pe scurt, Mercedes ar fi câștigat anul ăsta și fără acest sistem. Au cel mai bun pachet aerodinamic și cel mai bun motor. Simplu. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Surpriza mare pt mine este, în afară de Vettel pe 11, Norris pe 4. Sper să nu fie doar cursa asta, să'l vedem cât mai des in top 5 și asta probabil îl motivează și pe Ricci să tragă mai tare sezonul ăsta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de Hamilton: are două investigații și e posibil să piardă locul 2. Una că a depășit cu toată mașina limita pistei și cea de'a doua e că nu a încetinit suficient când Bottas s'a apucat de tuns gazonul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fuck...cand incepea si McLaren in sfarsit sa prinda cheag...pleaca Sainz. Sper totusi sa ii betoneze cotractul lui Noris desi il vad la Mercedes peste vreo 2-3 ani in locul lui Hamilton.

 

Chiar imi era dor de McLaren pe acolo pe sus. Sper ca anul asta sa fie si fiabilitate la masina asta ca vad ca performante pe un circuit de viteza are (surprinzator totusi)

Editat de dragoss
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 hours ago, l.u.v said:

As vrea să ia Hamilton încă 2 titluri, să terminăm și cu Schumacher. 

 

Ar fi foarte trist ca cel mai titrat pilot din istorie să devină unul care a câștigat aproape toate titlurile datorită materialului. Dar na. Probabil că asta se va întâmpla.

 

4 hours ago, cuki said:

Pai daca te uiti la Racing Point si la performantele masinii in comparitie cu restul echipelor, poti sa-i cam dai dreptate lui Verstappen. Serios, Stroll are sanse la premii 5 in classamento...fucking Stroll, care azi in calificari l-a facut pe Perez.

 

Tragicomic. Amuzant pentru că se pare că multe echipe nu sunt în stare să bată mașina campioană de anul trecut. Tragic pentru că regulamentul permite așa ceva. Formula 1 ar trebui să fie despre inovație, nu despre cine copiază mai bine la examen.

 

4 hours ago, cuki said:

In alta ordine de idei, is asa de fericit pentru Ferrari. Vorba lui Leclerc, it is a joke. Anul acesta Ferrari va fi echipa de midfield tot sezonul. Oare ce o fi in mintea lui Saniz? Nu cred ca spera sa mearga la mai rau.

 

Depinde. Nu sunt atât de departe pe cât par. Problema lor principală este performanța motorului. Sunt cu aproape 15km/h mai lenți la speedtrap față de 2019. Deci e clar că au făcut ceva măgărie ilegală cu puterea în anii trecuți. Oricum, dacă vor vedea că oricum nu au nicio șansă anul ăsta, se vor concentra deja pe mașina de anul viitor - și chiar pe cea din 2022.

Apoi Ferrari oricum este o echipă de top, cu perspectivă. Dovadă faptul că ne surprinde că sunt atât de jos. McLaren mai are de clădit, și ceva-mi spune că o vor face în jurul lui Norris. Ricciardo a fost adus acolo ca o referință pentru Lando. Deci oricum mișcarea este una pozitivă pentru Sainz.

 

4 hours ago, cuki said:

(...)  si consider ca cu asta a pus complet capat speculatiilor ca s-ar duce Ferrari. 

 

Hamilton nu cred că a fost niciodată în tratative cu Ferrari. Iar faptul că l-au dat afară pe Vettel (și l-au luat pe Sainz ca locotenent) arată clar că sunt 100% în spatele lui Leclerc. N-ar avea niciun sens să aducă alt pilot de prim rang.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, cuki said:

interesant progresul si regresul. Oare ce au in comun echipele care au pierdut cel mai mult fata de 2019?....

 

Exact: același ICU.

 

1 hour ago, cuki said:

In alta ordine de idei, in anul in care nu s-a schimbat nimic, sa vi cu o masina care este cu 1 sec mai slow pe un circuit scurt si nepretentios...este rusine. Sper ca Binotto isi semneaza demisia si pleaca cat de repede...

Si daca siretlicul era raspunzator pentru +1 sec pe tur...mai nasol. Acuma inteleg de ce FIA a facut un deal secret cu Ferrari...daca ieseau public si spuneau ca defapt Ferrari era de defapt de mid/end field isi turnau cenusa in cap

 

Au trișat cu un element al motorului. Or să se dezvăluie și aceste detalii peste vreo 10 ani. Pe Binotto cred că-l vor ierta pentru anul ăsta și pentru cum a gestionat concedierea lui Vettel. Dar în 2021 dacă nu duce deciderea titlului măcar până în ultima cursă, zboară. Deocamdată nu arată bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 11 ore, PzKpfW a spus:

Ar fi foarte trist ca cel mai titrat pilot din istorie să devină unul care a câștigat aproape toate titlurile datorită materialului. Dar na. Probabil că asta se va întâmpla.

Pai așa a fost și în cazul lui Schumacher. Plus măiestria micului Napoleon, plus blaturile pe care le aveau cu FIA și mafiotul de Ecclestone. 

Exact din cauzele astea îmi doresc ca Hamilton să mai câștige fix 2 titluri mondiale, să se pișe pe Schumacher și Ferrari. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...