Sari la conținut

Formula 1


Jorge Lorenzo

Postări Recomandate

Acum 2 ore, cuki a spus:

Bravo pentru Alonso. Acuma, daca miscarea asta este ceea ce trebuie? vom vedea.

Istoria insa ne-a confirmat ca asemea reveniri din "pensie" nu sunt altceva decat de umplutura.

 

In momentul de fata, cred ca Renault are mai multa nevoie de Alonso, decat el de Renault. Nu cred ca are sansa sa folosesca acea echipa ca si rampa de lansare intr-o alta masina competitiva. El mizeaza totul pe faptul ca Renault in anul 2022 va veni cu masina care sa rupa gura ca si Brawn GP. Altfel, se va bate pentru puncte in midfield printre juniori care i-ar putea fi lejer copii.

 

Oricum, plus pentru sport, plus pentru tot. Eu sunt adeptul pilotiilor titrati, care pot oferi spectacol si care nu au neparat o botnita pe care scrie "politically correct". Mi-ar place sa vad si niste actiune, poate o cafteala cu Verstappen 🤣

Lauda?

Raikonnen?Schumacher? (ok,ultimii 2 n-au castigat campionate la revenire dar s-a vazut ca erau mai mult decat competenti inca si sunt convins ca amandoi,daca ar fi avut masini rapide s-ar fi putut bate la campionat)

 

Da,chiar este un plus pt sport.

Nu se bate Alonso cu Verst - de 2 ori parca l-a acrosat Verst si reactia lui Alonso a fost ceva de genul "eh,sange tanar" :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Păi na, bârfele și "mișcările de trupe" sunt mai interesante decât defilarea de pe pistă... 

Pt bătaie eu zic să-l trimitem pe Mihai Leu, știe cât de cât cu volanu' și poate își amintește și cum se dă cu pumnu'! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vettel declara candid prin mediile online ca negocia cu Renault,care (thank God!) l-a preferat pe Alonso,deci i s-a inchis usa in nas,si ca "nu ar spune nu" unei mutari la RBR.

Aham.Yeah,right.

In locul cui?A lui Verst?care e marele "campion" al lui Horner? (si muuult mai rapid decat Vettel)..sau a lui Albon care e fantastic de bun,tanara speranta si as zice eu sa nu fie chair mai bun decat Verst?

Si Vettel asta...vrabia RedBull viseaza...asa e cand ai impresia ca nu iti trebe manager ca tu esti bun la toate si poti mere tare cu masina,te poti vinde esti si tata de familie si "toate calitatile".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, cuki a spus:

Alonso va avea 39 cand va urca din nou intr-o masina de F1. 

Acuma clar ca intr-un Mercedes s-ar putea bate pentru titlu, dar asta poate sa faca si Stroll.

Eh,asta cam asa e,dar pe partea ailalta,prea ne luam mult dupa ce a spus Verst,in opinia mea Verst bate campii cu gratie.Ok,ok,multi dintre piloti s-ar bate la titlu cu o masina similara AMG (uita-te la Bottas de ex,el teoretic se bate la titlu si are sanse mari,practic i-o va da si anul asta Hamilton din toate pozitiile),dar ca sa castigi titlul mondial e nevoie de un cu totul alt animal ca sa zic asa.Si Alonso este ceea ce trebuie.Aaa,ca nu va avea in nici un caz masina,asta e altceva,dar Renault a bifat maximul de pilot,chiar si la 39 de ani zic eu.

Despre comeback'uri spuneam doar ca au fost cateva comeback'uri notabile si puternice,that's all.

Acum 1 oră, cuki a spus:

Vettel va face pauza 99.9%...iar pauza la Vettel va fi tot 99.9% retirement definitiv. Fara comback-uri si alte bullshituri.

Teoretic ar mai fi niste locuri libere, Alfa? poate Williams?...acuma depinde doar de el sa se hotarasca ce isi doreste mai mult. Sa ramana in F1 intr-o echipa mediocra sau slaba pana ce se dovedeste din nou (daca se mai poate) si prinde un loc la o echipa mare respectiv ajuta la renasterea unei echipe mici....sau viata de familie. 

Oricum Ferrari 2020 sta dupa Alfa, asa ca mare performance loss nu ar fi pentru el. 

Si eu zic la fel.Talentul lui de manager e...tot timpul mi s-a parut aia cu eu ma manageriez singur o prostie fara margini,mai ales dupa ce am citit cartea aceea despre Schumacher in care se arata cum si in cate moduri si pe cate planuri mai ales financiare l-a ajutat si l-a ridicat Willy Webber.E o stupizenie ce a facut,el a si declarat ca de ce sa dea la cineva 10% sa vorbeasca pt el,pai Willy Webber a marketat un pilot - Schumacher - care efectiv era nemarketabil la un nivel fantastic,ok,luandu-i 10% dar bagandu-i in buzunar niste sume la care el n-ar fi visat mai ales din venituri publicitare si din vanzari de sepcute tricouri samd samd - alea toate au fost ideile lui Willy Webber pe care tot el le-a pus in practica - Schumi doar si-a dat acordul de imagine,a semnat un contract si a deschis un cont in banca unde ii veneau banii.Daca nici asa nu era bine....

Nu,Vettel a gresit-o big time si acum se vede.Fiecare pasare pe limba ei piere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S'a încheiat și prima zi de antrenamente pt cursa de duminică. FP 1 Perez cu timpul cel mai bun, FP 2 Max, urmat de Bottas și Perez. M'a surprins că Mercedesul roz e mai rapid decât actualul monopost AMG, Hamilton fiind chiar pe 6.

Ferrari s'a dus la vale rău, Vettel iar nu e în primii 10, Leclerc pe 9, iar Haas rău de tot, chiar sub Williams.

Ricci a dat'o tare de gard, a distrus spatele mașinii, nu ca Hartley în Spania când a rupt'o în două, și se preconizează că mâine o să rupă cu ploaia și nu se mai țin calificările.

McLaren iarăși performanți, dar Renault se chinuie cu un loc 10 înhățat de Ocon.

Digiiști comentau că au apărut ceva zvonuri că Helmut Marko îl vrea pe Vettel la RB, dar Horner a tăiat din scurt macaroana, iar singurul loc liber ar fi la Aston Martin, dar Perez are contract înca 1 an sau 2, iar Stroll nu cred că va ajunge la Mercedes, Bottas își face bine treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Forza fierrarii! 🤦‍♂️ Măcar n-a apucat pixda să facă nimic pt care să-l răstigniți. 🤭

Știe careva al cui e postul looktv si cine comentează f1 acolo? Am vz ieri quali la cineva care are 🍊tv, iar google nu m-a lamurit. Mai mult, pe site-ul 🍊tv, dacă selectezi programele sport, looksport rămân estompate... :moron:

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Final așteptat, iarăși 1-2 Mercedes și Max pe 3. Tare cred că o să ne obișnuim anul ăsta cu podiumul în formula asta.

Digiiști comentau ieri în calificări că Binotto e omu bun la toate, mai puțin la management: el se ocupă de strategie, el cu contractele piloților, mai urmează să'l vedem și cu pistolul pneumatic.

Săptămâna viitoare urmează vecinii noștri și Ham declara că e bucuros că sunt curse în fiecare săptămână.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La cum arată lucrurile acum, Ferrari pare să aibă cel mai prost sezon din ultimele 3 decenii încoace. Ceea ce e o performanță. Pe Domenicali și Arrivabene i-au dat afară pentru că au ratat titluri la mustață. Binotto pare să fie în altă ligă deja.

 

Oricum, și manevra lui Leclerc a fost de mare maestru. Nici dacă ar fi vrut nu cred că ar fi reușit-o atât de bine: să se scoată din cursă fix pe el și pe coechipier, și pe nimeni altcineva.

 

Super (final de) cursă pentru Lando din nou. Arată bine viitorul pentru băiatul ăsta, mai ales dacă McLaren își continuă ascensiunea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On 12.07.2020 at 20:06, cuki said:

Iar faptul ca pilotii reusesc de pe pozitiile 10 sa se ejecteze unul pe altul

 

Totul se trage de la faptul că sunt în pluton. Dacă ești în față, riscul acestui tip de incident este mult mai redus. Deci performanța este principala problemă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, cuki a spus:

 

 

Perez este si el trecut de 30 de ani, pilot titrat dar inteleg dorinta lui Stroll de a-l aduce pe Vettel.

Stiam ca Perez este sponsorizat tare, printre altele chiar de Mexic, si vine cu multi ani anual pentru echipa. Sa renunti la bani pentru un pilot care nu poate sa iti aduca nimic in afara de ceva publicitate? Ciudat

Mai ales ca va fi o echipa noua si vor avea nevoie de bani la greu sa dezvolte masina

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 12.07.2020 la 16:32, PzKpfW a spus:

Încă o cursă ca asta și Binotto zboară.

Cred ca ar trebui sa zboare si omul care l-a pus pe Binotto.Asta nu concepea motoare?De cand si unde a invatat sa fie si manager??

Este dupa cum bine ai zis,mai mult o problema de performanta,pt ca atunci cand esti in pluton te expui si probabilitatea de asemenea incidente e mult mai mare.

Bine,dar si Leclerc...dadu cu bata in balta...m-am uitat,lui Vettel chiar nu i se poate reprosa nimic de data asta,Leclerc a umplut-o de sange....fatza masinii s-a incadrat,spatele...calare pe Vettel.

Intradevar,Vettel lasase un spatiu acolo dar...era dintr-un motiv f clar - nimeni nu putea "sa stea" pe curba aia acolo,pe Leclerc l-a mancat in....

E una din acele miscari care daca iti iese esti zeu (depasire tripla in virajul 3 a la Montoya - fitza maxima,multimile in delir samd),iar daca nu iti iese esti ultimul dobitoc.

 

Dupa un loc 2 nesperat cum bine a zis LEclerc,iata ca au rupt-o in 2 la a 2a cursa...asta este,insa Binotto chiar ar trebui sa il admonesteze pt ca pe viitor sa nu se mai intample asa ceva never.A fost si Brazilia cam la fel dar cu Vettel initiator,deja Ferrari par penibili.

La 12.07.2020 la 18:50, PzKpfW a spus:

La cum arată lucrurile acum, Ferrari pare să aibă cel mai prost sezon din ultimele 3 decenii încoace. Ceea ce e o performanță. Pe Domenicali și Arrivabene i-au dat afară pentru că au ratat titluri la mustață. Binotto pare să fie în altă ligă deja.

Domenicalli a luat o echipa multipla campioana si a pus-o pe butuci.

Arrivabene....nush ce sa zic....da,poate cu Alonso ar fi trebuit macar 1 titlu sa impuste.

Binotto nu mi s-a parut niciodata material de manager.

Insa pe partea ailalta - e o cursa si e fix inceputul de sezon.Sa nu exageram.CLAR vor invata din asta si nu se va mai repeta never...si oricum nu au nici o sansa la titlu anul asta asa ca n-au pierdut nimic.

Acum 20 ore, cuki a spus:

Dar are dreptate. Oicum toata lumea spunea din 2018 de cand, decizia fostului CEO peste capul lui Arrivabene de a-l aduce pe Leclerc a destabilizat total echipa.

Nu decizia de a-l aduce pe Leclerc e problema,Leclerc e un pilot de mare viitor.Aia e o decizie buna,nu inteleg de ce nu a luat-o Arrivabene de la el.

Tot felul lor de a fi e o problema,italienii au nevoie de mana forte,a zis bine Schumacher.Doar asa pot fi profi,pt ca ei nu sunt obisnuiti sa lucreze "nemteste",riguros.Si de aici decurge totul.De aici masinile de geniu (vezi ideea cu sidepods sub crashstructure si altele si altele) ale caror componente sunt imitate de toata lumea dar care nu sunt in stare sa se bata pt titlu.

Ei creeaza superb.Le trebuie insa un leader,cineva sa le dea directie si clarviziune.Si clar ala nu e Binotto.

Acum 4 ore, dragoss a spus:

Da,ar fi ciudat.Perez e un pilot f bun.Si foarte bogat,si care aduce multi bani la echipa.Si care e si proprietar.

 

 

Stiri pe surse ca Binotto va fi debarcat.Asta nu e neaparat un lucru rau,ma intreb insa cine il va inlocui...daca iar pun un baeat de e prieten cu nush ce boss din consiliu...

Cea mai tare faza a fost oricum aia cand a venit (pt putin timp intradevar) baiatul ala de vindea masini pe America de Nord...experienta?Zero.Era preten cu ei,asta il recomanda.

Facepalm.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce kakat de competitie e asta?Mercedes are vre-o  cativa zeci cai peste Ferrari si Redbull.Racing Point au masini in oglinda cu uzina si Stroll,nimeni in drum termina pe 4.Si nu la noroc,pe bune.E clar ca nu ai la ce sa te uiti.Noroc ca mai exista Max,ca altfel terminau aia doi pe primele doua locuri toate cursele.Si Max se bate cu ei,doar ca mai gresesc cate ceva Luis sau Bottas(astazi).Chiar ca nu ai ce sa vezi.Clasament final 2020 :1.Hamilton.........,2.Bottas......................3.Verstappen......................4.restul

Ce Binoto,ce Ferrari,ce Reddbull,ce Alonso,Vettel,Max,Leclerc.Sa se lupte la locul 3 doar.Ca inteleg ca si la anul tot cam asa vor sta lucrurile.

F1,moartea pasiunii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da,am mai zis asta,de fapt e un triumf al tehnicii si disciplinei nemtesti fata de restul.Si mai ales fata de spiritul creativ si flamboaiant al italienilor,si de lipsa de productivitate si disciplina a englezilor.

Mercedes / "zee germans" (daca stiti analogia- e dintr-un film englezesc :P ),le arata celorlalti cum se face treaba asta cu racingul la cel mai inalt nivel.Racingul insemnand totul - de la cuplul motor-sasiu pana la echipa,pregatire cursa,strategie,piloti samd samd.Flawless.Nu poti decat sa-i admiri,de ce sa te superi pe ei?ca sunt buni?ca nu mai dau nici o sansa nimanui.Asa e normal.

Anormal e ceea ce fac ceilalti.Din 2014 de cand s-a descoperit ca AMG a adoptat acel split-turbo,care sporeste puterea si reduce lagul si totusi nici unul din ceilalti motoristi nu l-a adoptat,nu a incercat sa-l copieze...pai?

Renault e pe niciunde...si au pretentii de campionat.Marea Honda timp de 3 ani a batut campii cu gratie,pana le-a aratat RBR cate roti are vaporul si ce inseamna profesionalismul.

"Fierrari" nu mai zic - aplica tot felul de tertipuri sa smechereasca senzorii fia in loc sa copieze naibii arhitectura motorului AMG sau si mai si - sa faca ceva superior.Nu isi pot manageria pilotii care se scot reciproc unul pe altul 2 curse la rand...ba le mai si comit pe strategie de iti sta mintea in loc...

 

cum ma sa vina Vettel sa le spuna ca softul face graining si trebuie sa puna medium?Pai tre sa le spuna Vettel,ei nu stiu?Da celelalte echipe de ce stiau si n-a pus una soft toate au iesit pe medium?

Sa vina ala saracu si sa isi faca strategia el din incheietura din cockpit ca pilotii de gp si tot sa iasa mai bine decat colegul Leclerc care e tanar si nu vede chestiile astea si asculta de strategia Ferrari ca na...au o echipa intreaga de strategie in spate si e logic ca (ar trebui) sa gandeasca mai bine decat el in focul luptei din spatele volanului.Zeroo barat Ferrari.Zero.

Poate Binotto ar trebui sa se duca inapoi la motoare.Si sa vina un manager in adevaratul sens al cuvantului,nu un baiat de treaba sau un prieten de-al sefilor mari.Sunt zero pana acum,pacat de efortul pilotilor.

 

In concluzie n-ar trebui sa ne suparam pe AMG pt ca isi face treaba la perfectie.Ar trebui sa ne suparam pe celelalte echipe de uzina (Renault,Honda - nu RB care e tziplan,dar mai ales incapabilii de la Ferrari) care au ditai bugetele si rezultate zero.Cum ma sa te faca o echipa B cu masina AMG din 2019?Si buget clar sub al unei echipe de uzina?Ce inseamna asta?Pai asta inseamna ca AMG/2019 e peste toate masinile v.2020.

Mai e ceva de zis?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Method a spus:

 

 

In concluzie n-ar trebui sa ne suparam pe AMG pt ca isi face treaba la perfectie.Ar trebui sa ne suparam pe celelalte echipe de uzina (Renault,Honda - nu RB care e tziplan,dar mai ales incapabilii de la Ferrari) care au ditai bugetele si rezultate zero.Cum ma sa te faca o echipa B cu masina AMG din 2019?Si buget clar sub al unei echipe de uzina?Ce inseamna asta?Pai asta inseamna ca AMG/2019 e peste toate masinile v.2020.

Mai e ceva de zis?

Ai si nu ai dreptate.Ca sa intre in f1 ,Mercedes a conditionat schimbarea de regulament,pentru invocau ei egalitate de sanse.Cand s-a trecut la motoare de 1.6 a fost cu dedicatie pentru ei.Cand regulamentul a fost relaxat (asazisa inovatie) la modificari tehnice ,tot pentru ei a fost facut.Stii prea bine ca la trecerea la 1.6 ,masinile au fost schimbate in totalitate,doar ca aveau patru roti.Acum schimbarile sunt permise cu pipeta.Pana la epoca 1,6 ,Mercedes pregatea terenul pentru ce urma sa vina.afaceau ucenicia.Dar fara schimbarile majore de regulament si trecerea la 1.6 faceau rahatul praf,si in ziua de azi.

Ce trebuie sa faca jupanii F1,sa schimbe regulamentul in asa fel incat sa dea egalitate de sanse mai mari.Asa s-a procedat in toata istoria f1,cand unii deveneau prea smecheri,

se umbla la regulament si se reseta contoarul.

Formula 1 este in primul rand o competitie sportiva,iar sportul cere sanse egale.Poate ai auzit de fair playul financiar in fotbalul mare.Cand unii devin prea mari si puternici,

competitia nu mai prezinta interes si se duce la vale.

Fac pariu ca daca se trece la motoare de 3.0  ca exemplu,se schimba datele problemei.

Stii prea bine problema suspensiilor active in epoca Williams,

Ca sa nu mai vorbesc de epoca Redbull,cand li s-a permis sa se joace cu aero,de a ajuns Vettel de 4 ori campion mondial.

Asa ca fara schimbari majore,NIMENI nu or sa poata sa-i detroneze pe Mercedes.Eventual or sa plece ei,ca Audi de la Le Mans.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 20.07.2020 la 11:28, adiy32 a spus:

Ai si nu ai dreptate.Ca sa intre in f1 ,Mercedes a conditionat schimbarea de regulament,pentru invocau ei egalitate de sanse.Cand s-a trecut la motoare de 1.6 a fost cu dedicatie pentru ei.Cand regulamentul a fost relaxat (asazisa inovatie) la modificari tehnice ,tot pentru ei a fost facut.Stii prea bine ca la trecerea la 1.6 ,masinile au fost schimbate in totalitate,doar ca aveau patru roti.Acum schimbarile sunt permise cu pipeta.Pana la epoca 1,6 ,Mercedes pregatea terenul pentru ce urma sa vina.afaceau ucenicia.Dar fara schimbarile majore de regulament si trecerea la 1.6 faceau rahatul praf,si in ziua de azi.

Ce trebuie sa faca jupanii F1,sa schimbe regulamentul in asa fel incat sa dea egalitate de sanse mai mari.Asa s-a procedat in toata istoria f1,cand unii deveneau prea smecheri,

se umbla la regulament si se reseta contoarul.

Formula 1 este in primul rand o competitie sportiva,iar sportul cere sanse egale.Poate ai auzit de fair playul financiar in fotbalul mare.Cand unii devin prea mari si puternici,

competitia nu mai prezinta interes si se duce la vale.

Fac pariu ca daca se trece la motoare de 3.0  ca exemplu,se schimba datele problemei.

Stii prea bine problema suspensiilor active in epoca Williams,

Ca sa nu mai vorbesc de epoca Redbull,cand li s-a permis sa se joace cu aero,de a ajuns Vettel de 4 ori campion mondial.

Asa ca fara schimbari majore,NIMENI nu or sa poata sa-i detroneze pe Mercedes.Eventual or sa plece ei,ca Audi de la Le Mans.

Nu cred ca Mercedes a conditionat schimbarea de regulament pt a intra in f1.Meredes e in F1 hat de dinainte de epoca 1.6,de la sf lui 2009,cand i-a convins Brawn sa le vanda pachetul majoritar.La acea data nici macar nu existau discutii de o asa schimbare la motor,etc,deci teoria ta nu prea tine apa.Ca se zvoneste ca AMG a lucrat la acest 1.6 hibrid inca din 2012 de cand s-a anuntat schimbarea pt 2014,asta sunt convins.Dar...la naiba,toti au avut acces la noul set de reguli,TOTI puteau sa se apuce de treaba ca AMG din 2012.Dedicatie pt ei?Deloc.De ce ar fi dedicatie pt AMG acest 1.6 hibrid?Ei s-au pregatit cel mai bine (si probabil au investit cei mai multi bani,dar...pt asta nu pot fi condamnati).

Toti constructorii au presat pt acea schimbare pt a studia aceste hibride,nu a venit AMG cu ideea....mie imi cam pare ca Renault a venit cu ideea dar in fine.

AMG era echipa de mijlocul clasamentului in 2010-2014,nu era deloc praf.Erau deja foarte profi si aveau piloti...chiar buni.

Daaa,in fotbal asa un fair-play financiar e de vai vai.La fel ca in F1.Eu fac pariu ca daca se trece la 3.0 AMG e la fel.

 

Da,FOM trebuie sa ia masuri,dar nu masurile pe care le iau ei,si anume sa le dea mai mult aero sperand ca altii (RBR) vor fi mai buni la acest capitol.

FOM ar trebui dupa cum am mai zis sa taie aero cat mai mult posibil,si mai ales sa interzica total conversatiile radio si orice telemetrie in orice directie,orice comunicare cu masina,asta ar trebui FOM sa faca.

Dar ei viseaza frumos.Vor vedea ca AMG stie si aero,no problem.Iar cand ai 30-40 de cai peste concurenta si profesionalismul la care au ajuns cei de la AMG,succesul e garantat,cu Hamilton sau fara,dar mai ales cu el.

Acum 22 ore, cuki a spus:

Aici nu vorbim de ceva fantastic. In orice sport, la fel ca orice domeniu, ala care este pe primul loc, este etalonul de intrecut pentru ceilalati. 

In F1, normal ca AMG nu este etalon pentru Williams in 2020, dar AMG este si a fost etalon de 7-8 ani pentru Ferrari, RedBull si Renault...dar mai ales pentru Ferrari.

Asa cum spunea si colegu mai sus, cand tu vrei sa-l bati pe ala de pe primul loc, il studiezi ca sa-l copiezi mai bine. Vorba aia, ala care copiaza are sanse sa ia nota mai mare decat ala de la care copiaza. 

Vezi exemplu force india...care cu o fractiune din buget, a copiat Mercedesul din 2019...totul la 10% din bugetul lui Ferrari sau Redbull. Clar nu are sanse de campionat mondial, dar macar dpdv al modelului de business, i-a lasat pe astia de AMG sa bage sute de milioane in dezvoltare, dupa care ei au facut poze si au copiat la o fractie din costuri. Bineinteles ca povestea e mai complicata, dar oricum...nu este interzis sa copiezi in F1.

:agree:

Ocon mie mi se pare un super pilot,problema e ca Ricci e bun.Dar eu care sunt un mare fan Ricci imi cam tremurau chilotii ca o sa-l bata Ocon.Vad ca pana acuma e putin in favoarea lui Ricci,dar stai sa nu ne pripim.Oricum mi se pare ca il judeci gresit,si Ricci la venirea la Renault era batut de Hulk,dar dupa vreo 3-4 luni a inceput sa rupa.Ocon e extrem de rapid,de aia il tine in brate Totto.Vom vedea.

Acum 17 ore, john17 a spus:

M-am mirat și eu de Ștrul!

Are oarecare exp,nu mai face prostii,e cuminte si urmeaza planul,si mai presus de toate - merge pe un AMG v2019 !Adica,damn!

Ok,meritul lui e ca il bate pe Perez.Pt asta o mare bila alba,pt ca Perez nu e prost deloc.

Acum 15 ore, l.u.v a spus:

Câteva curse câștigate, încă 2 titluri mondiale și Schumi este istorie. 

...daca Ferrari merge si la anul tot asa de bramburist,Hamilton intradevar il va detrona.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tin pariul cu tine,ca orice schimbare majora,gen trecerea la 1.6 o sa-i arunce pe Mercedes alaturi de toata lumea.

Dar majora nu ce se intampla acum,doua trei schimbari nesemnificative.

Ferrari nu au cum sa schimbe atat de mult incat sa se bata de la egal cu Mercedes.Ecartul e prea mare,iar regulamentul rigid,

Dar si daca ar egala balanta,nu au piloti sa se bata cu Bottas,cu Luis nici atat.

Sainz e un pilot bun,dar cam atat.Leclerc pare mai talentat dar e neconcludent sau necopt.inca.

Singurul care se poate bate cu Mercedes,e Max,dar si el cu sanse mici la titlu.E prea tanar si Luis prea vulpoi.

Si daca Max ar devenii o amenitare,s-ar mobiliza toata echipa Mercedes.Valabil si in cazul oricarui alt pilot.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E lucru cunoscut. Ferrari au reușit să păcălească FIA și să trișeze cu motorul în 2018 și o bună bucată din 2019. FIA s-a prins dar nu a reușit să demonstreze. Au făcut un deal cu Ferrari care sună cam așa: nu vă penalizăm, dar ne explicați cum ați făcut. Înțelegerea s-a finalizat iar acum Red Bull, McLaren și Mercedes sar de funduleț în sus și cer FIA să ofere detaliile tehnice ale acesteia. FIA nu se poate conforma pentru că ar însemna să ofere detalii despre modul de funcționare al PU-ului Ferrari (considerat secret tehnic). Rezultatul clar este că în urma procesului, Ferrari au trebuit să renunțe la mecanism și se regăsesc acum cu un handicap important de putere - nu doar față de Mercedes, ci și față de Honda.

Editat de PzKpfW
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...