Sari la conținut

Formula 1


Jorge Lorenzo

Postări Recomandate

Acum 17 ore, apriliacluj a spus:

PS. Mda, mare pilot, de necontestat...

Doar ca mie personal nu mi-e simpatic...

achesez si eu la aceasta opinie

Acum 16 ore, john17 a spus:

Mai puțin botă. 🤦‍♂️

Bottas nici n-are bulan,ca sa-l citez pe claudiu raducanu.

Iar Ham are un super inginer de cursa - "ok Lewis we're gonna extend",fin simplu a fortat - bine si avea pilotul si masina cu care sa forteze,insa iata ca gamble'ul a mers ca uns.

Iar Bottas pe partea ailalta...numai putin sa-l fortezi si iese la arat.Ok,ok,podeaua downforce blablabla,dar...rezultatul spune totul.

Verst exemplar - pana i-a facut roata poc.Pacat ca e atat de arogant si are vesnic un batz adanc infipt in anus...cum naiba are baiatul ala atatia fani?i donno.

Ricci inca un podium - si de data asta a zis ca Hamilton i-a cerut pantoful,nu el l-a obligat :bounce:

Albon....slab.Russel...a facut una a la Grossjean,bine ca a nu a zis si el ca Magnussen l-a lovit :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Antrenamentele și calificările de azi din Turcia s'au desfășurat pe ploaie. Mercedes iar a luat polul și locul 3, numai că s'a schimbat culoarea mașinilor, e aia roz. Ștrul e primul, Perez pe 3 și Max le'a stricat jocul în ultimul tur.

Mercedes 6, Ham, și 9, Bottas, iar Alfa cu ambii piloți în Q3, în timp ce Ferrari pe 12 și 14. Incredibil cum a reușit Alfa să bată Ferrari, au mers incredibil bețivanul și Giovinazzi.

Dacă și mâine ploua, o să fie o cursă interesantă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe ploaie nu excelează deloc, dar și ieri a mers rău, în FP1 nici n'a scos timp, a făcut o tură să vadă care'i șmenu. Oricum, dacă o să fie înaintea lui Bottas, câștigă campionatul cu 3 etape înainte de final, așa că îl doare fix în cot de pole și victorie. Problema e la Bottas, are numa 35 de puncte avans față de Max și în 4 curse se pot întâmpla multe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 ore, Valentino Rossi VR46 a spus:

In ultima perioada, Max a crescut mult in ochii mei, a devenit un pilot de exceptie, pacat ca este inca pe alocuri, repezit, dar tare mult as vrea sa-l vad intr-un Mercedes.

Asta mai lipsea sa vina arogantul intr-un Mercedes.Pai Hamilton e lapte si miere fata de cat de enervant ar fi ala intr-un Mercedes care i-ar conferi superioritatea mat de concurs.Nu i-ai mai ajunge nici cu prajina la nas.Noroc insa ca nu se va intampla never :) ...pana face RBR un motor decent mai trec 3-4 ani ca nimic.Pana atunci Maximilan va latra de la distanta prin gard la ei.

Iar peste 3-4 ani cine stie cate se schimba.A zis bine Alonso atunci,baiatul asta are toate sansele sa se nasca talent si sa moara speranta.

 

Cursa e la ora 12 azi.

Pt dl.comentator - graining  nu inseamna raining,graining e pe baza de overheating tyres,alta treaba 😝

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iarăși le'o arătat tuturor Ham dejtu mijlociu și cum știe să piloteze chiar și cu niște opinci în loc de cauciucuri. O reușit să scrie istorie într'o cursă în care nu părea să câștige.

Se pare că banii lui tata nu cumpără talent și tărie psihică. Cum a ieșit de la boxe, s'a dus ca pietroiul în apă.

Impresionanți fierrari, Leclerc o ratat'o in ultimul viraj și Vettel o ajuns pt prima dată pe podium sezonul ăsta.

Max o fost balerină, s'a învârtit de vreo 4 ori, dar nimeni nu se compară cu Bottas care o fost prim balerină în cursa asta. Chiar a primit steag albastru că va fi depășit de Ham.

Perez ia locul doi și probabil și volanul lui Albon, care a dansat și el când era pe locul 3.

De'acum bătălia se dă între Max și Bottas pt locul 2, iar la echipe o să fie interesant duelul dintre Mercedesul roz, McLaren și Renault.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, john17 a spus:

Formolii au jucat la matineu? :huh:

Au jucat la matineu datorită faptului că ziua e scurtă în perioada asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
La 16.11.2020 la 11:19, cuki a spus:

Aparent la Stroll au aparut niste fisuri la aripa fata, pierzand downforce. Acela a fost si motivul pentru care dintr-o data nu avea apasare si implicit gumele au inceput sa se distruga. Ar fi putut castiga baiatul

Asa am crezut si eu pana am citit un articol destul de documentat al unui englez care explica pe indelete...daca il gasesc o sa-l pun aici.

Se pare ca Merc v2019 punea foarte repede caldura in gume (spate),iar cel nou a redus mult chestia asta,asa au vrut ei.In conditii de vreme normala cel nou e avantajat pt ca menajeaza mult mai bine gumele,dar in conditiile de ud care au fost la Istanbul si sambata si dum,v2020 a fost clar dezavantajata,pt ca nu nici unul din pilotii AMG nu au putut sa duca gumele in temp optima decat dupa 7-8 tururi,ceea ce le-a afectat masiv quali dar si incepututl cursei.

Insa odata ce s-a uscat trasa ideala duminica si au trecut pe inters,v2020 si-a aratat superioritatea tocmai pt ca in lipsa ploii (si a temp scazute inerente),Lewis a putut sa duca iarasi rapid gumele in temp optima.

In consecinta Strull n-a avut de fapt nici o sansa.Doar daca ar fi plouat,poate...un mare poate.Dar pe inters,never.

Nici eu nu am inteles de ce pe inters a cazut total in clasament,se pare ca nu a prins vreo "guma proasta" sau etc,ci ca asta era pace'ul de care era capabila masina pe inters.

 

Bottas a intrat intr-un cerc vicios - nu putea pune temp in gume,iar de fiec data cand se rotea,temp scadea masiv si trebuia sa o ia iarasi de la capat.Valoare manelistului se vede si mai mult in comparatie aici....

 

Si o veste...interesanta : Why Wolff is stepping down as Mercedes team principal

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mmm,nu cred ca ai cititi articolul,vezi ca nu e retorica,nu e ceva ce zic jurnalistii - ci chiar Wolff :

"I believe that each of us has a certain shelf life as a team principal.It’s simply not sustainable to do a few hundred races and be the best you that started on the journey.It is a job that involves being in an airplane for 20 or so races and coming back on Monday you have an office job. I did 250 hotel nights last year and 500 hours of flying. It is certainly not something I want to do for the rest of my life.

"But I take enjoyment in what I do and I certainly don’t want to step away from the Mercedes team. I’m co-owner with Mercedes and this is something I am very proud of, but it has become quite a large company. Our engineering arm, Applied Science, is growing strongly."

"I believe that I should hand over the baton as team principal to somebody that will start his journey with the same motivation and energy that I had when I started," added Wolff.

Wolff has hinted that his successor will need to bring an element of vigour to the role that he no longer possesses as he once did.

"I would be very proud seeing somebody performing better than I do and I will be watching that from a different, more senior role."

As to whether he has identified that person, with a smile Wolff replied: "Hmmm. Maybe."

Deci deja si-a gasit succesor,nu e o tergiversare a contractului pt mai multi bani vrajeli samd.

 

Hamilton....e aberant.Vorba ta,depinde de AMG la cat bullshit e dispusa sa faca fatza.Daca face atatea fitze,ar putea incerca si cu alt pilot.Masina aia e un winner....desi Hamilton e un pilot care intradevar face diferenta (aici la Istanbul s-a vazut cel mai bine fata de Bottas),masina aia e asa de puternica incat nu ar conta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 26.11.2020 la 11:18, cuki a spus:

Spuneam ca de la inceputul anului jurnalistii vorbesc despre asta, dar Wolff tot a tintu-o diplomatic in ceata, negand o eventuala plecare/iesire/schimbare de pozitie etc. 

Dar pana la urma, fum fara foc nu este, iar jurnalistii aia vazusera fumu de mult. Acuma Wolff ne-a confirmat "focul".

Aa da intradevar erau povesti de la inceptului anului :ok:

La 26.11.2020 la 11:18, cuki a spus:

Amu masina i-au vopist-o neagra...i-au imbracat in negru. Tin minte cum se plangea finlandezu de Bottas ca ii este cald imbracat in costumul negru. Parca vad ca asta a fost o strategie ala Schumacher, care se inchidea in baie numa numa sa nu apuce Rosberg sa se pise. 🤣

 

Lasand gluma, chiar ii s-au permis multe lui Hamilton, iar acuma el incearca sa intinda coarda stipuland tot felu de aberatii in contractul lui. Se zice ca "ar obliga" AMG-ul sa aiba nush cati colorati in fabrica, nush cate femei etc. Pe langa asta ar vrea si cel mai mare salar ever, asta in an de pandemie.

ahaha da uitasem de faza cu Schumi si Rosberg-  genial drive'ul lui Schumacher.By any means necesary...

 

Hamilton mananca calcat cu ghiotura.El insusi e rasist - pai cand judeci un om dupa culoarea pielii nu inseamna ca esti rasist?

Daca el zice tre sa aveti 15 negri la fabrica - asta inseamna rasism pur nu?Vine unul la fabrcia si nu poate prinde postul ca e alb - ei tre sa angajeze negri,da?

Cum dau anuntul "must be black"??Pai daca ar fi sa ii conditioneze cineva sa aiba xspe albi?ar sari toata lumea de poponeata in sus nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eh...Rosberg nu i-ar fi dat-o unui Schumacher in floare...

Iar cu Hamilton...a fost ceva de genul "norocul intalneste pregatirea (germana)"...Rosberg a si recunoscut ca a fost cel mai greu lucru din viata lui si ca Hamilton il batea neincetat inca de mici din kart'uri si ca nu ar mai putea face din nou acelasi lucru,de aia s-a si retras.Big up oricum pt el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Isprava asta o știți?

 

10 meleoane pe sezon pt Ham îs bani de autobuz Monaco - Londra.

În altă ordine de idei, la finalul anului am înțeles că va primi titlul de Sir sau ceva de genul.

Editat de pomo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da,acum i-o suje si regina ca sa fie politically corect - baiatul asta e extrem de inteligent - a exploatat masiv o situatie din afara si un curent mediatico-social (black opression,yeah right) cu care nu avea de fapt nici o legatura pt a-si crea o multime de avantaje de toate felurile - influenta la echipa,negocierea iata,f dura a unui salariu cat mai mare,intimidarea echipei in a-i accepta toate cererile,knighthood.

Inteligenta javra,da.Pe de o parte admir aceasta inteligenta si oportunism,pe partea ailalta nu il suport.Bun pilot,dar la fel ca Schumi si Prost inaintea lui,o arde masiv pe politic si e foarte javra.

Mda,nu il cunoaste pe Tost - asta a fost injosire pe sistemul "cine plm e asta de se apuca el sa isi dea cu parerea despre cat cer eu salariu - s-a pishat pe declaratia lui Tost fara sa zica de fapt nici un cuvant de rau sau sa-l jigneasca - alta dovada ca baiatul asta e o javra ff inteligenta.

 

Cred ca avand in vedere cum se conduc masinile si cursele actuale de F1,Tost nu spunea rau.Un copil gen Lando etc ar putea face 90% din treaba lui Ham pe 10% din bani...setupul il face echipa,nu isi mai pregatesc ei masinile demult,strategia la fel,ei sunt doar executanti.Ori un Lando ar executa la 90% din ce executa Ham.Un Lando pe AMG si cu echipa AMG in spate ar lua campionatul.Nu l-ar bate pe Ham cu aceeiasi echipa in spate,dar ar bate restul plutonului si chiar pe Ham in alta masina inferioara.

Ok,in F1 actuala cu profesionalismul desavarsit care e si cu conducerea total a pilotului de pe margine,da.Dar daca s-ar interzice dirijarea de pe margine,Ham si cei experimentati si consacrati ca el,ar bate copiii masiv la fiund pt ca brusc pilotul ar capata o importanta f mare,iar deciziile lor in-race ar fi net superioare deciziilor unor copii neexperiementati.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 ore, Method a spus:

Cred ca avand in vedere cum se conduc masinile si cursele actuale de F1,Tost nu spunea rau.Un copil gen Lando etc ar putea face 90% din treaba lui Ham pe 10% din bani...setupul il face echipa,nu isi mai pregatesc ei masinile demult,strategia la fel,ei sunt doar executanti.Ori un Lando ar executa la 90% din ce executa Ham.Un Lando pe AMG si cu echipa AMG in spate ar lua campionatul.Nu l-ar bate pe Ham cu aceeiasi echipa in spate,dar ar bate restul plutonului si chiar pe Ham in alta masina inferioara.

Ok,in F1 actuala cu profesionalismul desavarsit care e si cu conducerea total a pilotului de pe margine,da.Dar daca s-ar interzice dirijarea de pe margine,Ham si cei experimentati si consacrati ca el,ar bate copiii masiv la fiund pt ca brusc pilotul ar capata o importanta f mare,iar deciziile lor in-race ar fi net superioare deciziilor unor copii neexperiementati.

 

 

90% nu e 100% si atunci te bucuri ca dai bani mai putini la pilot dar nu-ti aduce mai mult de titlu de vicecampion? pe cine intereseaza locul 2? pe nici o echipa cu pretentii

cand ai buget, ai pretentii si cand ai pretentii dai cu cardu pt a iti indeplinii acele pretentii... zic si eu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 ore, Cavaleru a spus:

90% nu e 100% si atunci te bucuri ca dai bani mai putini la pilot dar nu-ti aduce mai mult de titlu de vicecampion? pe cine intereseaza locul 2? pe nici o echipa cu pretentii

cand ai buget, ai pretentii si cand ai pretentii dai cu cardu pt a iti indeplinii acele pretentii... zic si eu

Asta asa e.Intradevar,chestia pe care am spus-o eu poate functiona cand au rachete sub fiund,cand ceilalti nu se pot apropia de ei.Cand sunt 2 (sau chiar 3 - deja e wishful thinking asta) echipe cu masini de performante apropiate,un pilot bun si experimentat poate face diferenta intre campion si vicecampion.Ex - la Renault - Ocon e un pilot bun si f rapid,Ricci e cu pretentii de campion - diferenta de puncte intre ei?Masiva.La fel Bottas cu Hamilton.

 

In F1 actuala insa se poate face performanta (spre deosebire de ex fata de F1 din anii 80-90 unde nu s-ar fi putut)  si se pot castiga campionate si cu copii pe care ii platesti cu max 10 mil,pt ca masina+echipa+strategia au o importanta covarsitoare fata de pilot.Dar asta atata timp cat masina e net superioara.Daca vine concurenta cu ceva pe aproape....problem.

Hamilton poate aduce acel plus intradevar.Acel plus care se plateste extra scump,dar de multe ori face diferenta,repet s-a vazut la Istanbul diferenta dintre el si Bottas.Iar pentru acel plus multe echipe sunt dispuse sa plateasca.De aici a si venit "escaladarea" salariilor pilotilor - manageri de echipe care doreau sa-si asigure serviciile unui pilot campion mondial,un pilot care poate face diferenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...