Sari la conținut

FZ1 Fazer / FZS 1000 Fazer


markyinxs
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 1,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Si cand ne-am cunoscut ti-am dat eu de inteles ca locuiesc cu altcineva in afara de nevasta-mea? Pe-aia cu socrii de unde ai scos-o? Imi pare rau, dar nu imi aduc aminte de tine. Sa fi fost atunci la Lorand in curte? 

 

FZ-ul l-am reparat/modificat dupa ce am uitat ca am suspensiile si franele stock, (suspensii/frane pt care fac lobby sa scape toti de ele ca-s praf) si m-am luat dupa 2 baieti cu niste Ninja-uri de 1000cc, pe Meses, la urcare. Dar probabil stii asta, ca aici vroiai sa ajungi. Ca sa continuam, poti sa si spui ce afirmau baietii in ziua aia despre mine: ma dadeam cam tare. Asta, gadilandu-ma un pic la orgoliu, inseamna, ca nu o imping touring cum crezi tu, ci ca o cam duc spre limita. Intamplarea a facut ca pe franare, si nu de la 80/h, ci de la mai mult mai mult (am pe gps toate datele incidentului, din 100 in 100 de metri), sa-mi topaie spatele si sa am o frana/trasa atat de ineficienta incat sa prefer, pe ultimii metri, decat sa intru intr-un impact lateral cu o masina care cobora pe sensul opus, in acel moment pe trasa mea, sa culc motocicleta. Avarii: tampon lateral, jugul inferior stramb, jamba dreapta stramba, discul de frana drept stramb, si janta fata, punct de atingere cu janta spate a autoturismului, la fel, stramba, iar toba, scarite zgariate. Subtire de vara. Mi-aduc dealtfel aminte ca atunci cand au inceput sa apara primii din spate la locul accidentului, eram in picioare, povesteam cu soferul masinii. M-am dat si eu un pic pe asfalt, mare fas. De eram pe circuit, o ridicam si plecam mai departe. Cati rateaza curbele acolo, si nu din cauza franelor naspa?

 

Ca reparare/ modificare aveam de ales: il aduc din nou la stadiul de cazan sau il modific?

 

Ce nu stii tu este, cu mult inainte, cautam un pretext sa-l modific. Nu eram deloc multumit de motocicleta, in stadiul stock. Vroiam mai mult de la ea. Nu spun ca mi-as fi cautat-o deliberat, doar ca aveam in plan sa fac ceva cu ea. Deci oricum urma. Nu am facut public acest eveniment de 2 lei nu pt ca am vreun secret, ci pt ca baietii din ziua aia ma sfatuisera sa tac, ca asa se practica. Cica ajuta la revanzare. Un fas, oricum daca as vrea vreodata sa vand agregatul, am un hdd plin de poze si toate hartiile de cand am achzitionat-o, chiar si dinainte de asta. Si nu cred ca am dat vreodata impresia ca as fi vreun bisnitar. Imi place transparenta. te asigur eu: ala care va cumpara de la mine, va sti pana la ultimul surub ce cumpara.

 

De-atunci au trecut cat? 4 ani? Peste 20000 km? Cei mai multi, nici macar prin tara. Si f multi dintre ei la un stil de pilotat cu mult peste ce faceam inainte. S-a mai intamplat ceva? Absolut nimic. Si crede-ma, am dus-o de multe ori la limita. A mai fost culcata? Nu!

 

Fericit Georgica? Ce mai vrei sa stii?

 

Acum e randul tau vis a vis de mine: ce probleme ai? Te deranjeaza ca pe un topic dedicat incerc sa le deschid oamenilor ochii, cand isi cumpara saracii cate-un cazan cu vopseaua originala ca nu e nimic altceva decat un cazan, si ca pot scoate/cere mult mai mult din ele? Adica FZ1 este o platforma f buna de modificat. Si ca, atunci cand primesc cate-un raspuns de-ala gen "eu nu vreau R1" in loc de "nu vreau sa investesc acum", devin usor arogant? Ok, nu este frumos din partea mea, dar nici ei nu sunt sinceri. 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1) nu e problema ca nu-ți aduci aminte de mine. 

2)când te dai tare, nu cazi. Când te dai tare și prost, da. 

3)daca tu crezi despre tine ca o duci cam la limita pe strada motoreta ta, bravo. Oricum din ce scrii bag de seama ca ai o impresie foarte bună legata de "skill-urile" tale de "reisar". Bănuiesc ca nu ai fost vreodată pe circuit. 

4) te-a rugat cineva sa ii deschizi ochii pe aici? Sau doar îți place ție să-ți acorzi importanta necesara(sa ma exprim frumos) pt a-ți "gadila orgoliul" de Hristos al FZ-ului? 

5)cat despre ultima replica a ta, parafrazez, "știu ca nu e frumos sa fiu arogant dar nici săracii nu sunt sinceri", parca ești rămas în clasa a 4a.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tot imi apare topicul asta la necitite asa ca here goes:

 

Razvan: vroiam sa te intreb cum te suporta cunoscutii dar cred ca o intrebare mai buna e "cum te suporti". 

 

"Ia-o tu ca pe o gluma, ia-o tu ca pe ce vrei" parca era si o melodie.

 

☮️

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@george05

Georgica, tu iti dai seama ca in 2 pagini de postari nonsens nu ai reusit sa demonstrezi decat ce caracter ieftin ai? Adica hai sa o luam punctual:

- ma tragi de urechi ca sunt "arogant". Esti vreo autoritate morala pe-aici? Sau numa' te crezi? Eventual nu ai pe cine pune la punct acasa, si-ti versi off-ul cu mine?

- te folosesti de niste franturi pe care crezi ca le cunosti despre mine in a ma ataca. Pixdele isterice mai fac asta. Sau oamenii fara coloana vertebrala. Acum inteleg si de unde remarcile tale despre cine ia decizii la mine in familie. Era despre tine, de fapt.

-  vorbesti despre importanta pe care mi-o dau eu, pe cand tu demonstrezi ca suferi de o mare lipsa de atentie, postand pe un topic care nu te priveste, si offtopic. Ai target la postari? Fii sincer!

- crezi ca m-ai cunoscut candva intr-un fel si acum ma gasesti in altul. Si tu vorbesti de clasa a 4-a? Lectia nr. 1 de viata pt tine, puiutz: oamenii sunt schimbatori, si-n bine, si-n rau. Iar ai ramas repetent la scoala vietii. Aproape ca imi vine sa te iau in bratica, atata-mi pari de inocent.

- o tot dai pe-aia cu circuitul. Scumpete, tie ti-o place sa fii domnisoara si sa-ti duci limitele intr-un cadru safe, rotindu-te in cerc, cu cat mai multe masuri de siguranta luate. Exista si alte tipuri de oameni pe-aici, pentru care adrenalina isi da drumul altfel. De exemplu, pt mine rideri sunt aia din Isle of man TT, cei care reusesc sa-si invinga instictul de autoconservare si sa exceleze. Acum fiecare cu jucariile lui. Faptul ca tu ai mers pe circuit si eu nu, crezi ca te face mai capabil in viata reala? 

-m-ai tot muscat de cwr ca-s bogat. Ce are pwla cu prefectura? Ce conteaza cati bani am sau n-am? Atata esti de frustrat? "Am bagat o sapca de bani in cazanul meu". Consider ca ce fac eu cu finantele mele nu este treaba ta, caci nu te am pe buletin. Si nu pt aia muncim toti: sa ne facem mofturile, sa ne indeplinim visele? Iti dai seama cam cat esti de penibil? Sau iar te roade ceva invidie, ca nu-mi dau seama...

- am primit liber de acasa. Si casnicia mea te intereseaza acuma? Daca chiar vrei sa stii, am o sotie foarte intelegatoare, pe care probabil ai cunoscut-o, si care ma lasa sa-mi fac toate damblalele. Nu stiu cum o fi la tine, dar dupa remarcile tale, pot spune doar ca-mi pare rau.

- iar asta cu de cand si cum m-am apucat eu de reparat FZ-ul. Ma repet, pe mine ma doare undeva ca fac publica o informatie pe care oricum as fi dezvaluit-o in cazul in care as fi vrut sa-mi vand FZ-ul, sunt un om integru si nu ma cak pe mine pt cativa lei pe care i-as castiga in plus sau nu, insa tu, daca ai prieteni pe acest forum, eu sper sa-si fi facut o idee despre ce fel de om esti. Ai incercat sa ranesti cu tot ce ti-a stat la indemana. Asta este si motivul pentru care nu-mi aduc aminte despre tine. Esti un om fara caracter.

 

In alta ordine de idei, dragul meu Georgica, ma bucur ca te-am cunoscut in sfarsit, poti continua, eu unul am terminat. Aici inchei orice discutii cu tine. Bafta!

 

@frigider de fiecare data cand iti vad o postare, sar cu un post mai jos. Atat de important te consider. Nu vreau sa fiu prietenul tau. Nu mai insista!

Editat de ®azvan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Caz închis. Ai dreptate. Pftiu pe tine sa nu te deochi. 

@frigider: se suporta bine,în fiecare dimineață își rostește în oglinda o povestioara mica în care-și alinta/umfla ego-ul. 

Editat de george05
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 ore, ®azvan a spus:

 

@frigider de fiecare data cand iti vad o postare, sar cu un post mai jos. Atat de important te consider. Nu vreau sa fiu prietenul tau. Nu mai insista!

 

o iau ca pe un compliment 😘

poate intra un modelator si face curat, inclusiv posturile mele, ca si-asa nu le citeste lumea.

Editat de frigider
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 ore, Nooxy a spus:

Nu vreti voi 2 sa iesiti la o bere, si sa rezolvati ce aveti de rezolvat ?

 

Nu nu. Nu beau bere. Plus ca nu ma pricep la FZuri. 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • 5 weeks later...
La 05.12.2020 la 10:57, BigBigger a spus:

Salut băieți.

Cum se rabatează oglinzile la FZ1-S model 2006?

Mersi!

 

le impingi spre interior, de brate, se pliaza cu brate cu tot

.

Daca nu au fost rabatate niciodata, sunt un pic intepenite, rugineste fierul daca nu este uns. Ai rezolvat ceva cu suspensiile pana la urma?

 

 

IMG-20201229-WA0002.thumb.jpeg.2157e1f33bfa6d736ae80d959821389c.jpeg

 

Yina, cosmetica iarna asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate nu-s originale oglinzile și nu se rabatează! Eu am rupt (în ușa garajului 🤦‍♂️) una la fz6 și Vicma pe care am găsit-o rapid arată identic cu originala, e f ok, doar că nu se rabatează. Și nici nu scria nicăieri că ar fi fixă, asta am găsit pt fz și asta am luat... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Salutare,

 

Aveti careva idee de unde pot cumpara la second hand kit-ul de side-case si side-cases pentru un fazer din 2009? Am gasit cateva ceva pe motomus si alte siteuri din italia, dar DOAR kitul de prinderi pentru cases e undeva la 650 ron care mi se par cam piperat. ( https://www.motomus.ro/suport-side-case-monokey-yamaha-fz1-fazer-06-fz1.html?gclid=CjwKCAjw6qqDBhB-EiwACBs6x5IeyguO6L1qXSyoc0iGZdwyV-4DugVYTW1sypq3tNpormvcftm-jRoCrQoQAvD_BwE ) 

 

Intrebarea mea unde le pot gasi mai ieftin sau asta e pretul pietei? As aprecia niste info in plus , mersi! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Salutare! Sunt in cautarea unei motociclete mai mari si m-am uitat si la FZ1 Fazer, modelul cu cadru de aluminiu (dupa 2006 parca). Pe wikipedia am gasit ceva referitor la fisuri ale cadrului la modelele din primii 2 ani, stiti ceva despre asta?

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Este o problemă comună, m am documentat și eu înainte sa cumpăr. Din câte am citit dacă a rezistat atâția ani nefisurat e ok, dacă era sa se fisureze o făcea în primii câțiva ani de utilizare.

O altă problemă este fueling-ul care nu e ideal, smucește la accelerație on off si la schimbări de trepte. Se poate rezolva ușor la TNG cu resoftare.

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...