Jump to content
Sign in to follow this  
GeekRider

Carpatica despăgubește - aplicabil tuturor asiguratorilor!

Recommended Posts

Disclaimer:

 1. accidentul s-a petrecut în luna iulie
 2. din motive evidente, nu am folosit numele reale ale persoanelor implicate în derularea evenimentelor
 3. e posibil ca circumstanțele accidentului sa difere mai mult sau mai puțin de la caz la caz, așa că dacă ai avut nenorocul să te accidenteze un idiot asigurat la Carpatica, sfaturile de mai jos e posibil să nu fie cea mai bună soluție în cazul tău
 4. nu-ți face iluzii că vei primi despăgubirea după 1 - 2 săptămâni. Înarmează-te cu răbdare multă. O să ai nevoie. E posibil ca procedurile să dureze chiar și 3 luni. Ai timp să te documentezi. Anexa Ord. 14/2011 va deveni cel mai bun prieten al tău.

 

V-am promis că o să scriu despre pățania mea cu Carpatica, așa că o să mă țin de cuvânt (cu o zi întârziere, sorry about that).

 

Pe scurt (am să reiau circumstanțele pt. cei care n-au răbdare să citească detaliile pe larg), accidentul s-a petrecut așa:

 1. locația: în localitate (Focșani, Jud. Vrancea), drum cu 2 benzi pe sens. În dreptul unei intersecții cu o stradă secundară, sensurile de mers sunt separate de marcaj axial: discontinuu (linie întreruptă) pe partea mea, continuu (linie continuă) pe sensul opus. Strada secundară, la dreapta mea, prevăzută cu indicator "Acces Interzis", deoarece are "Sens Unic" către strada pe care circulam eu (vezi foto atașată)
 2. data/ora: la mijlocul lui iulie, ora aprox. 20:20
 3. mobra: absolut impecabilă, Honda CBR 600 RR an 2008, 8000 Km, ca nouă
 4. viteza mea: 50 Km/h, faruri aprinse pe fază lungă
 5. echipament: complet (cască full-face, geacă piele protecții full hard inclusiv cocoașă, mănuși piele lungi protecții full hard, pantaloni piele protecții full + slidere genunchi, cizme racing din piele, cu slidere etc). În spate purtam un rucsac moto (destul de mic, 10 L) plin cu haine
 6. vinovatul: un conservar, avocat Gigi Volan, după toate aparențele orb, venind din sens opus cu un Opel Astra, a încălcat linia continuă la 2 - 3 metri înaintea mea, cu intenția de a pătrunde pe strada laterală unde avea "Acces Interzis"
 7. rezultatul: impact frontal cu mobra în roata dreapta spate a Opel-ului, subsemnatul sărind pe deasupra conservei, exact ca-n filmele de acțiune
 8. vătămări corporale: minore, în principal doar contuzii, mulțumită vitezei mici și a echipamentului bun. Am solicitat totuși spitalizarea pentru siguranță, am obținut diagnostic + bilet de externare (foarte utile la dosar)
 9. avarii: partea frontală a mobrei făcută zob (carena față, faruri, amortizoare față, jantă, bord, manetă ambreiaj), crashpad-uri stânga, carenă codiță, semnal stânga spate. Echipament avariat (cască și vizieră polizate, mănuși polizate, pantaloni sfâșiați în genunchi, rucsac polizat nițel)
 10. asigurarea vinovatului: evident, la Carpatica

După accident m-a preluat SMURD-ul, am fost la spital, investigații, am refuzat spitalizarea văzând că n-am nimic grav, dar la plecare am cerut diagnosticul și biletul de externare, ambele documente având o foarte mare importanță, practic ele dovedeau că am fost vătămat corporal. De ținut minte: în fața legii nu contează cât de puțin ai fost vătămat, din moment ce ai solicitat investigații medicale și te-a preluat Ambulanța, e vătămare corporală. Atenție mare: dacă vinovat de producerea accidentului ești tu, adică motociclistul, atunci tu vei fi vinovat și pentru vătămarea corporală, chiar dacă tu ești cel care a provocat-o. Indiferent de cine e vinovat, când se lasă cu vătămări corporale Poliția va elibera Anexa 2 în loc de certificatul de constatare a accidentului. Anexa 2 are mult mai mare putere în fața asigurătorului decât certificatul de constatare. De ținut minte: e foarte probabil ca asigurătorul (firma de asigurări) a vinovatului să încerce să conteste (adică să respingă) actul de constatare. NU au dreptul ăsta. Legea spune clar că documentele eliberate de către o instituție a statului nu pot fi contestate.

 

În cazul meu nu avea cum să fie vreo suspiciune de fraudă, adică era clar vinovat boul Gigi. Dacă asigurătorului i se pare că ar exista dovezi de fraudă, adică cum că tu, victima, te-ai înțeles cu conservarul să te accidenteze intenționat, au dreptul să facă investigații suplimentare. Alt motiv de întârzieri. Deci, grijă mare. Nu le da motive. Ei abia așteaptă!

 

Motocicleta fiind impecabilă înainte de accident (lucru pe care l-am dovedit cu o mulțime de fotografii făcute din toate unghiurile posibile), n-au avut cum să o încadreze la stare de întreținere medie sau satisfăcătoare (satisfăcătoare înseamnă aproape terminată). Dar au încercat să o încadreze la medie. Am solicitat recalcularea sumelor și după multe tergiversări au acceptat cererea mea într-un final. Probabil și-au dat seama că n-au încotro, poate și pentru că i-am amenințat că îi voi chema în instanță.

 

Ține minte, trebuie să duci epava la un service moto autorizat pentru a obține un deviz estimativ de reparații. Va trebui să plătești devizul ăsta. Suma depinde de la service la service, probabil și în funcție de avarii. Dacă valoarea reparațiilor (din devizul asumat, ștampilat și semnat de firma de reparații moto), depășește 70% din valoarea reală a motocicletei dinaintea momentului accidentului, atunci asigurătorul va declara motocicleta daună totală. Valoarea reală a motocicletei dinaintea momentului accidentului se calculează în funcție de valoarea de nou a motocicletei, din care se scade valoarea pierdută, rezultată în urma uzurii normale datorate folosirii. Detalii conform legii. Valoarea de nou se află consultând catalogul Schwacke. Uzura se calculează în funcție de mai mulți factori, cum ar fi data primei înmatriculări, parcursul de Km / an etc. Citește cu atenție actul normativ pe care l-am menționat mai sus.

 

Oricum, asigurătorul este obligat, conform legii, să îți spună valoarea totală propusă a despăgubirii, precum și să îți explice cu lux de amănunte modalitatea de calcul a acesteia. Și trebuie s-o facă în termen de MAXIM 10 zile de la data la care a fost avizată dauna la sediul lor!!! Mai precis,

 

Ordinul CSA nr. 14/2011 prevede în art. 50, alin. 14, faptul că asigurătorul are obligația să înștiințeze în scris păgubitul, în termen de 10 zile de la data avizării daunei, care este valoarea maximă a despăgubirii, precum și modul de calcul al acesteia.

 

 

DE ȚINUT MINTE:

 • nu semna constatare amiabilă cu vinovatul. Uită de orice amiabilitate, altfel riști să nu vezi niciun ban. Nu accepta bani de la vinovat. Chiar dacă e mare șmecher, nu e mai presus de lege. Legea e de partea ta, cu condiția să nu renunți la drepturile tale!
 • așteaptă-te la tot felul de mizerii și tergiversări de la personalul Carpatica Asig SA. E în interesul lor să te prostească. Și fii sigur că o vor face dacă ești fraier.
 • Atenție MARE la ce semnezi! Niciodată nu semna înainte de a citi de 2 - 3 ori ce ți se solicită să semnezi. Semnează după ce ai înțeles 100% ce e scris acolo. Dacă nu înțelegi, întreabă, sună un prieten, caută pe net, etc. Dar NU SEMNA! Mulți și-au luat țeapă în felul ăsta. Ai fost avertizat!
 • cere câte o copie după fiecare document pe care îl semnezi. E dreptul tău și obligația lor să procedeze așa.
 • Inspectorul de daună al Carpatica Asig te va pune să completezi o declarație, "Avizare daună păgubit RCA", practic acolo tu declari cum s-a petrecut accidentul și specifici ce avarii a suferit mobra ta. Nu fi fraier, nu te grăbi. scrie TOT ce ai pierdut în urma accidentului. Nu omite nimic. Dacă e cazul, include orice bun personal avariat (echipament, telefon, bani pierduți etc.), e dreptul tău și ei sunt obligați să te despăgubească. Totuși, nu exagera și mai ales NU MINȚI.
 • dacă ai poliță de asigurare facultativă (de tip CASCO) la mobră, poți specifica asta și în declarația de mai sus. Practic, asigurătorul tău CASCO îți va despăgubi daunele și după aia va lua banii de la Carpatica. Gândește-te bine de tot înainte de a fi sigur că vrei să-ți recuperezi paguba în felul ăsta. Mi s-a spus că ar fi avantaje și dezavantaje. Cum însă eu n-am avut CASCO, nu m-a interesat subiectul așa că nu știu detalii exacte. Informează-te!
 • conform legii, inspectorul de daună e obligat să încheie Nota de Constatare, care practic e documentul ce include lista cu părțile/piesele avariate. Atenție la ce scrie inspectorul acolo, nu semna dacă a omis ceva și nu vrea să treacă piesa/obiectul acolo. O să vină cu o cameră foto ca să fotografieze tot ce e avariat. Asigură-te că nu omite nimic. Pozele astea vor fi depuse la dosarul de daună. După ce termină cu fotografiatul, solicită-i să facă fotografii și să scrie în fișă obligatoriu și piesele de echipament avariate. După ce semnezi, cere o copie după acest document. Ca toate celelalte, și ăsta e important!
 • la sediul asigurătorului, cere să-ți dea lista exactă cu TOATE documentele necesare pentru instrumentarea dosarului de daună. Un motiv de tergiversare e lipsa tuturor documentelor necesare de la dosar! Eu am pățit asta, m-au întârziat cât au putut de mult pe motiv că lipsește .
 • foarte important: orice document care se depune la dosar trebuie să aibă un număr de înregistrare. Asigură-te că obții numărul de înregistrare și data depunerii la dosar a tuturor documentelor solicitate! În felul ăsta, ei nu mai pot veni cu motivul că lipsește cine știe ce document de la dosar și de asta nu îl pot trimite la sediul central (la ”Centrală” cum zic ei).
 • nu uita că poți cere despăgubiri în formă bănească pentru: a) vătămări corporale; b ) pagube materiale; c) pagube reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat. Ține cont de faptul că va fi nevoie să probezi cu înscrisuri (să dovedești cu documente oficiale) orice solicitare de acest gen.
 • legea spune clar: Articolul 36, alin. (5) din Ordinul CSA Nr. 14/2011, despăgubirea se plătește de către asigurătorul RCA în MAXIM 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii și cuantificării daunei. 10 zile înseamnă exact așa, 10 zile. NU zile lucrătoare, ci ZILE CALENDARISTICE, adică inclusiv duminicile și sărbătorile legale. Dacă vor întârzia peste această dată, ai tot dreptul să îi acționezi în instanță.
 • obligația asigurătorului este de a efectua plata daunei în maximum 90 de zile de la data avizării daunei, SAU de a te înștiința despre motivele pentru care refuză plata. Dacă trece termenul și nici n-ai primit banii, dar nici nu te-au informat în legătură cu motivele pentru care te refuză, le fel, ai dreptul să deschizi acțiune în instanță.
 • ține minte că le e frică de judecată, vor face tot posibilul să nu se ajungă acolo, dar și vor întârzia plata cât mai mult posibil. Totuși trebuie să fii pregătit să îi chemi în fața instanței, trebuie să le arăți că ești dispus să mergi până la capătul lumii ca să-ți recuperezi dreptul tău. Dacă ei te văd hotărât, nu mai au ce face.
 • e foarte important ca pe decursul comunicării cu reprezentanții Carpatica Asig S.A. să te comporți civizilat și să vorbești frumos, dar ferm. Nu le da motive să se lege de faptul că i-ai amenințat sau le-ai vorbit urât. E greu, știu, dar n-ai ce face.
 • ține minte tot timpul că personalul Carpatica Asig NU-ȚI este prieten. Indiferent de cât de amabili și înțelegători ar părea, sunt instruiți să te prostească. Deasemenea, nu face prostia să te împrietenești cu cel vinovat, chiar dacă e amabil și drăguț. E în interesul lui să scape.
 • dacă se apropie limita termenului de plată și nu ai noutăți de la Carpatica, sună-i la ”Centrală”, adică la sediul lor central din Sibiu. Spune-le așa: sunt persoana prejudiciată în dosarul cu nr. XYZ și vă solicit pe această cale să îmi comunicați dacă dosarul menționat conține toate elementele necesare stabilirii dreptului la despăgubire și cuantificării daunei. În cazul în care acest dosar NU conține toate elementele necesare, am rugămintea să-mi comunicați ce elemente mai sunt necesare în vederea demarării procedurilor de stabilire a dreptului la despăgubire și cuantificării daunei. În cazul în care colegii Dv. care se ocupă de instrumentarea dosarului menționat vor continua să tergiverseze soluționarea CÂT MAI URGENTĂ, pe cale amiabilă, a acestuia, invocând în mod clar abuziv și ilegal tot felul de motive închipuite, voi fi nevoit să deschid acțiune în instanță împotriva societății Carpatica Asig S.A. Trebuie să menționez și faptul că voi notifica instanța cu privire la faptul că societatea Carpatica Asig S.A. a refuzat să-și îndeplinească obligațiile legale ce-i revin în conformitate cu prevederile art. 26 alin. (1) lit. a), b ), c) și d) din Ordinul CSA Nr. 14/2011. Eu așa am procedat. După care am întocmit o scrisoare-somație în care le-am solicitat plata daunelor, subliniind evenimentele și documentele importante (vezi PDF atașat). Urmarea? La 3 zile după trimiterea scrisorii am fost sunat de inspectorul de daună ca să mă anunțe că s-a aprobat plata daunei. La exact 2 luni și 15 zile de la eveniment aveam banii în cont!

Să nu vă imaginați că mi-a fost ușor. Lupta cu Carpatica a fost cea mai grea luptă din viața mea! Dacă știam prin ce urmează să trec, nu sunt sigur că aș mai fi avut curaj să încep. Dar m-am ținut tare și am câștigat!

 

Sper ca experiența mea să fie de folos cuiva, cu toate că nu doresc nimănui să aibă nevoie de sfaturile mele.

 

Dacă aveți întrebări, am să încerc să vă răspund, în măsura în care sunt sigur că sfatul meu nu vă încurcă mai tare :)

 

Succes tuturor și cât mai mulți Km plini numai de evenimente plăcute!

post-77211-0-60097500-1382472878_thumb.jpg

catre-carpatica-empty.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte competent! esti tare! felicitari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

frumos, ai avut ceva energie sa te lupti cu ei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo! Accidente sunt mereu. Ce ai scris tu sigur ajuta pe cineva, fie ca e vorba de Carpatica, fie de alta firma.

 

Ride safe!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maximum! Felicitari pentru tenacitate. Mai are rost sa zic ca trebuie facut lipicios?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cica s-ar fi inversat directorul de la Carpatica cu cel de la Astra si merg lucrurile ceva mai bine anul asta. In schimb Astra s-a dus naibii de tot.

 

Felicitari pentru "tutorial".

 

PS: despre ce suma a fost vorba?

Edited by Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GeekRider: Imi poti spune te rog cand se incepe efectiv procedura pentru daune?dupa ce termina politia ancheta?Sau acest lucru nu are relevanta?Eu dupa accident am fost sa deschid dosar de dauna,dar in afara de pozele care le-au facut ei si declaratia mea nu am depus nimic,astept sa termine politia ancheta si sa declare a cui e culpa,ca sa am la mana ceva oficial cum ca e vinovat celalalt sofer.e bine cum procedez sau aia trebuie pusa la urma?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumiri de la mine pt descrierea amanuntita a procedurii .si pt sfaturile date.

RESPECT

Share this post


Link to post
Share on other sites


Bravo, ar trebui facut sticky ceva, e un articol foarte bine scris din care am mai invatat cate ceva.


Si eu am avut anul trecut de furca cu EuroIns, dar a fost ceva mai simplu in cazul meu; insa tot a fost nevoie sa ii reclam la CSA pentru ca au depasit numarul de zile in care trebuiau sa-mi vireze banii in cont. ( regie proprie, dauna totala ). Dupa reclamatie, vazand ca platesc penalitati, in maxim cateva zile au livrat banii + penalitatile ( era in interesul lor sa fie cat mai mica suma asta evident ).

Inca o data felicitari pentru initiativa si modul foarte coerent in care ai prezentat informatiile. :)

Edited by adrian_mirea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar geek rider :crack: Bravo!!!!

Imi pare rau totusi ca s-au sfasiat pantalonii de la mine :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

cum ziceau oamenii mai sus

 

rugam facerea topicului STICKY(si stergerea postului meu, dupa ce se face sticky)

Edited by frigider

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut si felicitari pentru reusita,

 

 

Acu' ceva timp am citit de un coleg mobrist care a fost lovit de un asigurat la firmei de (cuvant urat) Carpatica! Daunele se ridicau la suma de 7000 lei daca mai tin eu bine minte, iar cacatii de la Carpatica i-au oferit 50 lei!!! Poate vede si colegu' postul si isi va rezolva problema cu ei!!!Cuvant urat din paranteza este C.A.C.A.T!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intr-adevar, topicul acesta trebuie facut Sticky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super tare, determinarea a fost rasplatita. Mersi pentru tutorial.

 

Niste intrebari:

-ce suma a fost platita?

-suma a acoperit integral devizul de reparatie?

-daca ai mentionat si echipamente, nu au cerut si factura/bon fiscal de la data achizitionarii acestora?

-daca echipamentul are sa zicem 2 ani, nu se considera ca s-a depreciat?

 

PS: Sticky!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut aproape acum un an in decembrie 2012 un accident (cu auto). Nu ne-am inteles, am mers la politie, politistul a zis ca el, celalalt sofer, e vinovat dar am dat-o la pace acolo si am facut amiabila. Asigurarea vinovatului era la Uniqa. Le-am trimis mailuri in nestire si nu vor mizerabilii sa raspunda. Le-am dat nr si data dosarului de dauna solicitandu-le sa-mi zica CE LIPSESTE de la dosar si nu au raspuns nici acum. Problema este ca -se deduce- nu se poate face reparatia la service, ca ei nu platesc, pentru ca cica dosarul ar fi incomplet. Ce le pot face?


De-asemenea, cata vreme dosarul e depus la ei, chiar si incomplet, exista vreo limita de timp in care pot solicita daunele?

Edited by Lt. Navarro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mura-n-gura o sa-ti dea doar un avocat contracost. In loc sa astepti pana la pastele cailor mai bine citeste cap-coada: NORME privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

 

In rest GeekRider a fost destul de clar. Subliniez ce e foarte important:

 

1) copie dupa toate actele semnate de tine, daca nu sunt deja in dublu exemplar.

2) orice comunicare catre asigurator se face cu numar de inregistrare de la registratura lor (stampila, data). Nu mail, nu telefon (chiar daca inregistrezi conversatia). Poate fax cu confirmare de primire (apare si ce ai trimis) dar e riscant. Pentru orice depui la ei, primesti numarul de inregistrare pe copia xerox a hartiei depuse, NU pe o hartiuta goala.

3) nu semnezi NIMIC fara sa citesti pana intelegi. O semnatura pusa aiurea si-ti poti lua adio definitiv de la bani.

Edited by Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte competent! esti tare! felicitari!

Merci!

 

frumos, ai avut ceva energie sa te lupti cu ei

Nici eu nu știu de unde am avut atâta energie. Probabil pentru că mi-am dat seama câte nopți nedormite am sacrificat pe parcursul a 3 ani de muncă pentru mobra aia.

 

Bravo! Accidente sunt mereu. Ce ai scris tu sigur ajuta pe cineva, fie ca e vorba de Carpatica, fie de alta firma.

 

Ride safe!

Thanks! Așa sper și eu, să pot ajuta cât mai mult. Informația e foarte scumpă și greu de găsit în ziua de azi.

 

Maximum! Felicitari pentru tenacitate. Mai are rost sa zic ca trebuie facut lipicios?

Thanks buddy! Dacă ajută, de ce nu? :hug:

 

Cica s-ar fi inversat directorul de la Carpatica cu cel de la Astra si merg lucrurile ceva mai bine anul asta. In schimb Astra s-a dus naibii de tot.

 

Felicitari pentru "tutorial".

 

PS: despre ce suma a fost vorba?

Merci!

 

Aia cu inversatul directorilor e basm. Realitatea e alta: CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor) a primit un număr mult prea mare de sesizări și reclamații formulate împotriva Carpatica Asig S.A., dintre care multe s-au dovedit a fi întemeiate. S.C. Carpatica Asig S.A. s-a trezit la un moment dat pusă în situația de a risca să-i fie interzis a mai practica activitate RCA - adică să nu mai poată emite polițe de asigurare RCA - (vezi cazul Euroins). De Astra nu știu nimic dar după spusele tale probabil au început și ăia să aibă figuri în cap.

 

Suma contează prea puțin, important e că am fost despăgubit corect (adică avariile Hondei + echipamentul avariat). Nici în plus, nici în minus.

 

@GeekRider: Imi poti spune te rog cand se incepe efectiv procedura pentru daune?dupa ce termina politia ancheta?Sau acest lucru nu are relevanta?Eu dupa accident am fost sa deschid dosar de dauna,dar in afara de pozele care le-au facut ei si declaratia mea nu am depus nimic,astept sa termine politia ancheta si sa declare a cui e culpa,ca sa am la mana ceva oficial cum ca e vinovat celalalt sofer.e bine cum procedez sau aia trebuie pusa la urma?

Ți-aș recomanda să citești cu atenție Ordinul 14/2011, vei găsi o mulțime de informații relevante acolo. Din câte știu eu, asigurătorul poate demara procedurile (strânge actele necesare pt. instrumentarea dosarului de daună) chiar dacă Poliția nu a stabilit încă cine anume e vinovat. În cazul ăsta, dacă accidentul s-a soldat cu vătămări corporale, Poliția a deschis un dosar penal, care va ajunge la Parchet. Până când instanța de judecată nu va emite o hotărâre definitivă și irevocabilă, care să ateste cine anume este vinovat, asigurătorul are dreptul să stagneze instrumentarea dosarului. Dacă te știi cu siguranță nevinovat, este totuși dreptul tău să soliciți continuarea instrumentării dosarului de daună. În cazul ăsta, asigurătorul îți poate solicita să întocmești un angajament scris (în fața notarului) prin care spui că te obligi să restitui de îndată despăgubirea primită, în cazul în care instanța penală te găsește vinovat. Am căutat eu pt. tine și am găsit: Art. 46 din Ordinul pe care l-am menționat mai sus.

 

Totuși, ține cont că e posibil să greșesc, așa că nu te baza 100% pe opinia mea. Oricum, ai un punct de plecare. Mult succes și să ne ții și pe noi la curent cu mersul procedurilor!

 

Multumiri de la mine pt descrierea amanuntita a procedurii .si pt sfaturile date.

RESPECT

 

Felicitari ptr tutorial

Cu multă plăcere! Respect pentru toți motocicliștii!

 

 

Bravo, ar trebui facut sticky ceva, e un articol foarte bine scris din care am mai invatat cate ceva.

 

Si eu am avut anul trecut de furca cu EuroIns, dar a fost ceva mai simplu in cazul meu; insa tot a fost nevoie sa ii reclam la CSA pentru ca au depasit numarul de zile in care trebuiau sa-mi vireze banii in cont. ( regie proprie, dauna totala ). Dupa reclamatie, vazand ca platesc penalitati, in maxim cateva zile au livrat banii + penalitatile ( era in interesul lor sa fie cat mai mica suma asta evident ).

 

Inca o data felicitari pentru initiativa si modul foarte coerent in care ai prezentat informatiile. :)

Merci! Îmi pare rău că ai fost nevoit să treci prin așa o experiență dar mă bucur să aud că ai rezolvat-o cu Euroins-ul lui pește marinat.

 

@ Starcream

 

Ai dreptate, Mircea, chiar că mă simt mai mult geek decât rider!

 

Și mie îmi pare rău tare după pantalonii ăia, dar pe de altă parte mă bucur că i-am avut! Dacă nu era knee-slider-ul drept, genunchiul meu ar fi fost zob. Așa că...

 

P.S.: Eu mă echipez pentru căzături, nu pentru plimbări

 

Din nu știu ce motiv nu pot să postez când dau Quote sau Multiquote.

 

@ mistery

Cu plăcere!

 • suma plătită a fost corectă. Nici mică, nici mare. Doar corectă.
 • service-ul de la care am obținut devizul practică cele mai mari tarife. L-am căutat ceva timp... :D Oricum, odată declarată dauna totală, devizul nu mai are relevanță.
 • am atașat la dosar print-uri cu prețul și detaliile (luate de pe diverse magazine online din România) articolelor de echipament care au fost deteriorate
 • echipamentul meu arăta ca nou. Și chiar era, cu 2 excepții: casca și mănușile. Dar erau super întreținute și se vedea clar că arătau exact ca noi. Așa că probabil dacă echipamentul tău arată ca nou, nu ar trebui să ai probleme. În caz contrar, e posibil să-ți ofere 75% sau chiar 50% din valoarea de nou a acestuia.

 

@ Lt. Navarro

 

Adam are dreptate. Informează-te. Nu mă simt capabil să-ți dau alt sfat pt. că sincer pentru cazurile de constatare amiabilă nu m-am informat suficient.

 

@ everyone

 

THANKS & ride SAFE!

Edited by GeekRider

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut si eu o problema destul de nasoala cu carpatica ( crede-ma si cu judecata si fara judecata tot dureaza lunii bune), am derapat cu auto, din neatentia mea ca cel din fata a franat brusc am incercat sa evit am tras stanga de volan ,ma furat marmura si liniile de tramvai am intrat cu botul intr-un c4 pe contrasens avaria rezultata un proiector spart si bara un pic atinsa, asta a reiesit din viteza mea si a respectivului ....ma rasucit si in spate a intrat un taxi care mi-a transformat loganul in jumatate de masina iar el o skoda octavia tour dauna totala.


Fara victime soferul taxiului sa julit la mana, am chemat politia a intrebat daca sunt victime etc .... a aparut politia a constatat accidentul, ne-a verificat cu alcooltestul totul ok. ne pune sa chemam o ambulanta sa verifice starea noastra . Pana sa vina ambulanta a aparut si seful parcului auto de la taxiu, ma intrebat de unde am asigurarea i-am zis ca nu stiam ca nu era masina mea si imi zice ca sa nu imi faca dosar penal sa ii dau si soferului de taxi ceva acolo ...eu dupa ce ca eram speriata ca distrusesem masina omului a venit si asta sa zica de bani am injurat eu acolo si de curiozitate l-am intrebat cam cat vrea el zicand o suma in jur de 300-400 lei ...am cazut deacord sa ii dau banii astia doar ca nu aveam la mn atat. A venit ambulanta am completat formularul ca nu avem nevoie de ingrijiri medicale si ca nu avem nevoie de ambulanta pt transport.

Urcam masinile pe platforma ajungem la accidente usoare declaram ca nu sunt victime etc ....completeaza ala imi da o amenta in jur de 400 - 500 lei . Intra timp ii dau respectivului banii promisi, ii dau copia de pe asigurare sefului respectiv si ii vad cum ia cazut fata ca eram asigurat la carpatica, a inceput sa faca circ acolo ca el are nu stiu cate dosare pe rol ca o sa ma dea atat pe mine cat si pe proprietar in judecata pe parte civila ca o sa ne lase in poponeata gol. I-am explicat ca nu este vina mea ca cel la care eu sunt asigurat nu sunt buni platnici, chiar nu stiam atunci despre ei, daca erau atat de varza nu cred ca ii acceptau cei care dau avize de functionare .

Si de aici incepe circul, ma trezesc urmatoarea zi chemat la politie cum ca respectivul sofer de taxi a avut nevoie de ingrijiri medicale si ca sa mai dau o declaratie si ca imi retine permisul pana la finalizarea anchetei si de aici incepe dosar penal pentru vatamare din culpa. Ii explic politistului cum a fost faza cum ca i-am dat bani sa il ajut in caz ca are nevoie...politistul ma pus sa declar asta (nu se considera mita, ci doar un ajutor pentru investigati). Il sun pe taximetrist il iau la injurat ii explic ca am declarat ca i-am dat bani si ca ii vreau inapoi si ca daca tot mi-a deschis dosarul sa ne judecam.

Bun acum cirul cu asiguratorul, respectiva firma de taxi ii da in judecata pe cei de la carpatica pentru plata masini (aceasta fiind dauna totala).. ei cereau in jur de 400 milioane iar cei de la carpatica le putea oferii doar 180 milioane si timp de 1 an am tot primit instintarii fiind chemat ca intervenient in acest proces ....eu recunoscandu-mi vina. Cei de la carpatica incercand din rasputeri sa ma scoata nevinovat ba ca ala a intrat nu stiu cum, ba ca sunt cercetat penal pentru vatamare... au incercat pur si simplu sa se agate de orice doar pentru a evita plata.

Iar finalul eu mi-am recuperat permisul in 6 luni respectivul nedepunand nici o declaratie de vatamat, iar cei de la carpatica cu cei de la firma de taxi au cazut deacord la o suma de 180 mil+ plata cat masina nu a functionat in regim de taxi.

Iar de atunci TIRIAC asig !

Edited by GuLL1v3R

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut si felicitari pentru reusita,

 

 

Acu' ceva timp am citit de un coleg mobrist care a fost lovit de un asigurat la firmei de (cuvant urat) Carpatica! Daunele se ridicau la suma de 7000 lei daca mai tin eu bine minte, iar cacatii de la Carpatica i-au oferit 50 lei!!! Poate vede si colegu' postul si isi va rezolva problema cu ei!!!

 

Cuvant urat din paranteza este C.A.C.A.T!!!

sunt aici, ochi si urechi, am cerut deja meditatii in privat , le-am si primit intre timp, cel mai probabil o sa ii dau in judecata...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acu' ceva timp am citit de un coleg mobrist care a fost lovit de un asigurat la firmei de (cuvant urat) Carpatica! Daunele se ridicau la suma de 7000 lei daca mai tin eu bine minte, iar cacatii de la Carpatica i-au oferit 50 lei!!!

Been there, done that. Cum mi-au tras-o mie: mi-a deschis un pasager usa dreapta-spate in fata, am lovit usa cu motorul, am cazut pe partea dreapta. Partea stanga a motocicletei zgariata serios (carene, far, crashbar, etc) si pe dreapta oglinda rupta in bordura.

 

La amiabila, inspectorul imi zice "oglinda pe dreapta nu se despagubeste ca nu e pe partea de impact". Asta este, e 100 lei o oglinda aftermarket, restul sa mi le recuperez. Dupa cateva minute imi zice, "ca pari de treaba, hai sa te ajut, inverseaza tu oglinzile sa fac o poza noua, iti bag si oglinda rupta in dosar". Ok, accept, inversez oglinzile desi nu erau chiar simetrice, face ala poze noi.

 

Duc moto in service, deviz X.000 lei din care oglinda originala 200 lei. Duc deviz la Carpatica. Ma cheamă sa-mi zica oferta, 15% din deviz. Aproape ca ma bufneste rasul. La care tipa imi zice "sa stiti ca mai mult de atat nu o sa primiti, ati inversat oglinzile si ati incercat sa obtineti ilegal o despagubire pentru o componenta neafectata de impact, avem si poze care sa dovedeasca asta". Game over, sah-mat in 3 mutari, facut inca de la amiabila de catre "prietenosul" constatator. Deci maaaaare atentie cand un angajat Carpatica vrea sa va ajute cu ceva.

 

I-am explicat ca nu este vina mea ca cel la care eu sunt asigurat nu sunt buni platnici, chiar nu stiam atunci despre ei, daca erau atat de varza nu cred ca ii acceptau cei care dau avize de functionare .

 

S-a discutat si rasdiscutat, cine isi face un RCA prost risca exact ce ai patit tu, sa fie plimbat prin tribunale aiurea. Sau in cazuri grave chiar sa suporte singur dauna si apoi sa dea el in judecata RCA-ul.

 

In cele mai multe cazuri se stie ca Euroins, Carpatica & Co sunt niste mizerii dar soferii se zgarcesc la 10-20-30 de lei, crezand ca nu li se poate intampla tocmai lor. Si cand li se intampla, mint ca habar nu aveau ca au un RCA de rahat, ca CSA-ul e de vina, oricine altcineva numai ei nu.

 

PS: foarte mare atentie ca cei de la Carpatica mai fac o manevra urâtă: in termenul legal, te cheama la sediu si te intreaba (verbal) daca esti de acord cu despagubirea X lei. Care de obicei e 10%-20% din deviz. Daca accepti verbal, iti dau si foaia scrisa prin care accepti oferta si renunti la orice pretentie sa o semnezi. Daca refuzi verbal oferta, nu-ti mai dau nimic scris, si apoi te tergiverseaza prin toate metodele posibile (inclusiv "suspiciune de frauda"). Solutia? Evitati sa dati un raspuns clar, cereti direct oferta scrisa. Daca refuza sa v-o dea, spuneti ca sunteti de acord in principiu, luati foia si marcati pe ea "Nu sunt de acord cu oferta facuta", pozati cu telefonul formularul si incercati sa obtineti si o copie xerox. Daca aveti dovada ca v-au facut o oferta scrisa asta echivaleaza cu faptul ca au studiat deja dosarul si pagubele, asta fiind motivul pentru care nu va dau hartia respectiva cand nu acceptati oferta mizerabila.

Edited by Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e vorba de nici un 10%-20%(in cazul meu) in plus, eu am facut rca-ul acuma in octombrie la Carpatica si am dat 203 roni(6 luni). Urmatoarea asigurarea, era de la Astra la 380 roni pe 6 luni. Restul se invarteau in jur de 400 pe 6 luni. Zicea cineva ca isi face RCA-ul la TIRIAC, poate e bogat, dar in cazul meu RCA-ul pe 6 luni la Tiriac e 1500 roni. S-a dus vremea de prin 2008/2009 cand dadeam pe asigurare 80-90 roni pe 6 luni.....

Edited by wawessh

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) cum adica nu e pe partea impactului? asa vor sa ma duca si pe mine de nas, ca vezi doamne eu am avut impactul pe stanga dar majoritatea pagubelor sunt pe partea dreapta. nu e normal ca daca ala m-a darmat din stanga spre dreapta , sa cad pe partea dreapta si sa am pagube si respectiv pretentii de despagubire pentru ele?

2)daca stiam asta acum 1 luna.... puteam sa scriu si eu ca am primit despagubiri probabil. now what?


Been there, done that. Cum mi-au tras-o mie: mi-a deschis un pasager usa dreapta-spate in fata, am lovit usa cu motorul, am cazut pe partea dreapta. Partea stanga a motocicletei zgariata serios (carene, far, crashbar, etc) si pe dreapta oglinda rupta in bordura.

1)La amiabila, inspectorul imi zice "oglinda pe dreapta nu se despagubeste ca nu e pe partea de impact". Asta este, e 100 lei o oglinda aftermarket, restul sa mi le recuperez. Dupa cateva minute imi zice, "ca pari de treaba, hai sa te ajut, inverseaza tu oglinzile sa fac o poza noua, iti bag si oglinda rupta in dosar". Ok, accept, inversez oglinzile desi nu erau chiar simetrice, face ala poze noi.

Duc moto in service, deviz X.000 lei din care oglinda originala 200 lei. Duc deviz la Carpatica. Ma cheamă sa-mi zica oferta, 15% din deviz. Aproape ca ma bufneste rasul. La care tipa imi zice "sa stiti ca mai mult de atat nu o sa primiti, ati inversat oglinzile si ati incercat sa obtineti ilegal o despagubire pentru o componenta neafectata de impact, avem si poze care sa dovedeasca asta". Game over, sah-mat in 3 mutari, facut inca de la amiabila de catre "prietenosul" constatator. Deci maaaaare atentie cand un angajat Carpatica vrea sa va ajute cu ceva.
S-a discutat si rasdiscutat, cine isi face un RCA prost risca exact ce ai patit tu, sa fie plimbat prin tribunale aiurea. Sau in cazuri grave chiar sa suporte singur dauna si apoi sa dea el in judecata RCA-ul.

In cele mai multe cazuri se stie ca Euroins, Carpatica & Co sunt niste mizerii dar soferii se zgarcesc la 10-20-30 de lei, crezand ca nu li se poate intampla tocmai lor. Si cand li se intampla, mint ca habar nu aveau ca au un RCA de rahat, ca CSA-ul e de vina, oricine altcineva numai ei nu.

2)PS: foarte mare atentie ca cei de la Carpatica mai fac o manevra urâtă: in termenul legal, te cheama la sediu si te intreaba (verbal) daca esti de acord cu despagubirea X lei. Care de obicei e 10%-20% din deviz. Daca accepti verbal, iti dau si foaia scrisa prin care accepti oferta si renunti la orice pretentie sa o semnezi. Daca refuzi verbal oferta, nu-ti mai dau nimic scris, si apoi te tergiverseaza prin toate metodele posibile (inclusiv "suspiciune de frauda"). Solutia? Evitati sa dati un raspuns clar, cereti direct oferta scrisa. Daca refuza sa v-o dea, spuneti ca sunteti de acord in principiu, luati foia si marcati pe ea "Nu sunt de acord cu oferta facuta", pozati cu telefonul formularul si incercati sa obtineti si o copie xerox. Daca aveti dovada ca v-au facut o oferta scrisa asta echivaleaza cu faptul ca au studiat deja dosarul si pagubele, asta fiind motivul pentru care nu va dau hartia respectiva cand nu acceptati oferta mizerabila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate inlocui "carpatica" in relatarea cu cam orice asigurator RCA. E in interesul lor sa-ti da cat mai putin bani. Eu am avut un demers aproape identic cu BCR asigurari, unde agentul constatator (cel care a avut 'grija' de dosarul meu) a incercat de mai multe ori sa ma fraiereasca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...