Sari la conținut

Recomandare MotoMus cumparare moto din Italia


motomus
 Share

Postări Recomandate

RECOMANDARE MotoMus: nu acceptati contract intre dumneavoastra si fostul detinator din Italia la achizitionarea unei motociclete, exista riscul ca la inmatriculare sa va treziti ca motocicleta apare in baza de date internationala a vehicolelor furate, care nu neaparat sa fi fost furat de intermediar , dar a fost candva furata si regasita si ne scoasa din evidenta vehicolelor furate.

In astfel de situatie se confisca motocicleta pana la solutionare problemei, care poate dura peste 120 zile ,iar intermediarul sa nu recunoasca ca ati cumparat motocicleta de la el, fapt care duce la mai multe complicatii (ex. Aveti un contract de vanzare cumparare fals si nesemnat de proprietarul din Italia). Atentie la radierea vehiculului in Italia nu se verifica daca apare in baza de date a vehicolelor furate.

Inspirat din intamplari reale.

Documente necesare la achizitionarea unei motociclete sau scooter din Italia:

-Actele originale di Italia cu Timbru de radiere

-Factura sau contract de achizitie (din Italia)

-Document de transport CMR sau declaratie de transport

-Factura fiscala sau contract de vanzare cumparare

-Certificat de atestare fiscala al intermediarului(vanzatorului)

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa inteleg ca nu poti verifica o motocicleta din italia care a fost furata in baza de date pe net?ms

poti verifica dar, doar de pe lincul trimis de "nimsocutt" ,dar in lincul respectiv verifici doar in baza de date a vehiculeor furate din italia nu e aceias cu baza de date a interpolului dupa care lucreaza RAR si politia Romana a fost caz in care a fost scos din baza de date a italienilor, iar pe cel al interpolului a ramas, caz intampinat chiar de firma noastra solutionat cu ajutorul firmei de la care am cumparato noi din Italia,in 60 de zile fapt pt. care toate motocicletele noastre le verificam pt a nu avea neplaceri ulterioare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

........ in baza de date a vehiculeor furate din italia nu e aceias cu baza de date a interpolului dupa care lucreaza RAR si politia Romana a fost caz in care a fost scos din baza de date a italienilor, iar pe cel al interpolului a ramas,

insemna ca primul lucru care trebuie sa-l faci atunci cind cumperi un motor de afara este autentificarea RAR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

nu inteleg un lucru in actele necesare pt o motocicleta adusa din italia si facut acolo contract intre vechiul proprietar si intermediar dar intermediarul doar o aduce in tara radiata si nu o declara la fisc cu atat mai putin nu o poate declara si inmatircula la politie. Si atunci intrebarea mea este desi motocicleta oficial nu este inregistrata in romania pe numele intermediarului, acesta totusi imi face un contract de vanzare cumparare si pt ce scoate el certificatul fiscal? (poate scoate daca nu are datorii la stat dar nu apare nicaieri acolo ca motocicleta a fost declarata/radiata de la fisc, doar ca nu are datorii la stat)... asa trebuie ? am inteles corect ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Îţi trebuie fiscal pentru prima persoana de cetăţenie romana care apare in circuitul de vânzare a moto. Adică dacă nu ai luat-o personal din Italia îţi trebuie fiscalul romanului care a luat-o deci trebuie sa o declare la fiscal ca sa aibă ce scoate de la fiscal. Se rezolva mai simplu cu un "nou " contract de vânzare cumpărare între tine si italian, cum ar veni

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult si recomand firma dumneavoastra, chiar un prieten, Sergiu, a mai cumparat acum un motor de la voi (un suzuki SV si anul trecut un BMW). Felicitari pt modul in care faceti afaceri in Romania ! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 years later...

Salutare

 

sapte ani mai tarziu...am si eu aceeasi problema.

 

Am achizitionat o MotoGuzzi din '82, am contract, factura, actele italiene pe care scrie explicit ca e radiata pentru export in alta tara din UE (Romania).

am facut RAR, imunere, si cand ma duc la inmatriculari, imi zice tanti de acolo sa ii dau placutele de inmatriculare. Ii explc ca am adus-o personal pe remorca si imi zice sa dau o declaratie.

Intre timp incepe si se agita ca in final sa imi spuna ca probabil o sa intre la verificare, pentru ca numarul de inmatriculare de pe actele italiene nu corespunde cu seria de sasiu pe care o ia ea din CIV-ul romanesc ce il am de la RAR.

 

Nu inteleg cum e posibil asta daca pe actele italiene care sunt originale si dateaza din '82 exista ambele informatii, atat numarul de inmatriculare cat si seria de sasiu.

 

Are cineva vre-un sfat pentru mine? Habar nu am cum sa procedez mai departe si dansa mi-a comunicat ca procedurad de verificare poate dura si 2 ani.

 

help???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...