Sari la conținut

Iubitori de Fixie ?


soarecu
 Share

Postări Recomandate

te-ai dat pe asa ceva?

e o mica aventura...

 

poti merge cu spatele... asta ar fi un avantaj ... inutil.

totodata-ti poti rupe faşul extrem de usor...

 

acuma gusturile nu se discuta insa cu toti anii mei de bicla in spate... nu as vrea o bita cu pinion fix...

Editat de jerry_mcrie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A prins și la noi, am cîțiva prieteni care merg pe așa ceva, unii chiar de ani buni! Ba mai și „construiesc” așa ceva pentru doritori. Eu am învățat să merg pe fixie pe la 6 ani, în primii 50 de metri pe care i-am făcut vreodată pe bicicletă!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pare rau, dar bicicletele clasice au fost mereu aici, apoi a fost evolutia normala spre multi-viteze.

 

Ce ma enerveaza acum e ca de cand cu toti hipsterii astia si aerele lor in cap, le-au denumit Fixies si sunt neaparat cele mai cool biciclete ever. Aha, sunt pe dracu... mai ales cand iti blestemi zilele la vreun deal de nu il mai poti urca la prima inclinare mai serioasa.

 

Multi-pinion all the way. Sau macar cele cu 3 viteze in butuc.

Clasice (mono-gear)? Nu, multumesc. Am pedalat ani de zile pe asa ceva incat mi-a ajuns.

 

PS: faza cum ca al cele mono-pinion esti mai conectat la sosea, nu o cred.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca nu au frane chiar sunt periculoase pe strada, in afara de scamatorii prin parcuri de ce ti-ai lua asa ceva?

 

se poate frana. blocat complet roata spate, incercat de incetinit roata spate din pedalat sau frana cu talpa pe roata fatza… in rest ti-ai lua ca sa fii cool :) e trend pornit din NY, pe principiul cat mai des la urgenta, cu atat mai bine. cupleaza fixie cu baieuri, cu un ghidon de 1/2 dintr-un ghidon normal… si, in conceptia unora, ai bicla perfecta de oras :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E o subcultura care nu se potriveste oricui. O bicicleta de genul asta se caracterizeaza prin simplitate si de aici greutate scazuta. Ghidonul ala scurtat are o explicatie logica. La biciclete e la nivelul oglinzilor masinilor. Cu cat mai scurt, cu atat mai bine. Eu am taiat din ghidon acum multi ani, fara sa stiu ca asta va deveni o moda, si intr-adevar chiar treci mult mai lejer printre masini.

Sunt butuci care pe o parte au pinion fix si pe cealalta cu clichet. Transformi bicicleta din singlespeed in fixie doar intorcand roata.

Editat de vis-a-vis
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt pasionat de biciclete vintage si mi-am facut si o fixa, este buna in oras daca este plat si nu cu coaste, plus ca trebuie sa ai "bulanu" dezvoltat, daca nu iti da picioru' peste cap foarte usor pe franare, acum am lasat-o moale ca au aparut durerile de spate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ghidonul ala scurtat are o explicatie logica. La biciclete e la nivelul oglinzilor masinilor. Cu cat mai scurt, cu atat mai bine.

 

pana dai in groapa, ca deh e oras si are … ah, stai ca daca dai in groapa oricum nu mai conteaza ca se face janta in forma de 8 ca si la aia se merge pe simplu, subtire, usor.

 

in fine. din punctul meu de vedere, toti cu fixie fixation care i-am vazt pana acum puteam sa-i cataloghez ca hipsteri si daca n-aveau bicla cu ei… asa ca poate vorbesc aiurea… sau nu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cam greu sa indoi o roata de calitate cu janta cu pereti dubli. Mai degraba faci "snake-bite" daca dai in borduri sau in gropi. Cine merge zilnic pe acelasi traseu, stie cum sa evite obstacolele sau chiar sa le sara. Cum am zis, bicicletele astea nu-s pentru oricine. Cine e pasionat isi face singur bicicleta si tine cont de ce are de gand sa faca pe ea, ce greutate are, etc si-si dimensioneaza piesele/rotile/raportul foaie-pinion in consecinta. Daca te sui pe o fixa doar ca sa fii la moda, mai mult ca sigur ti-o iei in freza. Trebuie sa ai abilitati peste normal ca s-o manevrezi in siguranta.

Editat de vis-a-vis
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si am avut multe Singlespeed&Fixed gear.Majoritatea si/si

Singlespeed e o bicicleta ok,mai ales daca nu ai rampe/pante mari prin oras.O experienta frumoasa fata de 30 viteze!

 

Cu Fixxie e alta treaba:daca vrei sa faci accident,sa-ti rupi gatul,sau orice alte planuri sinucigase mai ai,iti iei o FIXXIE!

Mie mi se par Crima!M-am dat de cateva ori,cu frica ce-i drept.La viteza mica,hai,treaca-mearga...

Prin oras e pericol mare,si pentru ciclist si pentru tot ce intalneste in cale(masini,persoane,animale,).

Nu am vazut(avut) nici o placere sa merg cu asa ceva,ba chiar am prins ura pe aceste biciclete fara rost...

 

Imi cer scuze inca odata iubitorilor acestui tip de biciclete.Este parerea mea si a catorva prieteni pe care i-am lasat sa se dea cu Fixxie

Daca chiar vrei sa experimentezi ,recomand montarea cel putin a unei frane de ajutor,cel putin pentru cei ce nu s-au mai urcat niciodata pe asa ceva.

Eu am zeci de ani de experienta ciclistica,zeci si zeci de mii de km pe bicicleta,peste 25.000 pe singlespeed!,si mi se pare crima sa merg pe Fixxie si nu vad rostul aceste biciclete.

 

Un An Nou Fericit va doresc tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O ată porcărie stârnită de americani!

 

Poate ca ai dreptate si e o porcarie starnita de americani. Dar ma intreb de ce oare nu starnim si noi niste porcarii? De ce nu pleaca si de la noi catre americani macar niste porcarii?

Probabil fiindca noi suntem mereu cu foamea in gat. Noi nu avem timp de porcarii.

 

Cat despre bicicletele alea mie nu mi se par niste minuni.

80% dintre bicicletele de la sate erau asa acum 20 de ani cand ma plimbam eu pe acolo. Erau facut sa care greutati mari la viteze mici. Plus ca un butuc nu rezista mult in conditiile alea de utilizare si de mediu. Mergeau cu bicicletele alea prin noroi, praf, ploaie. Asa ca blocau cumva pinionul pe roata si bagau la greu uneori cate doi pe bicicleta.

Ca acum niste pusti s-au gandit sa le faca de jmecherie nu e mare poveste dar nici mare noutate in domeniu nu este.

Si eu am mers destul de mult cu pinion fix. Pe vremea aia nu gaseai piese de bicicleta pe toate drumurile ca acum si cand incepeai sa dai in gol la pedale nu aveai alta solutie pana gaseai piese.

Probabil ca romanii sunt cei care au inventat pinionul fix in era tehnologiei doar cau au facut-o din alte motive decat americanii. Americanii au inventat asa ceva din plictiseala pe care o ofera bunastarea iar romanii cu 30 de ani inainte au inventat acelasi lucru din necesitate adica de foame.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai nasol de atat e sa ai fixie cu cauciucuri pline, fara camere. Sa mergi cu carutul de butelii.

 

Eu pe asa ceva am inceput cand am fost copil. Ce scheme, ce fite - nimic, aia o aveam si gata. Ce era tare la ea ca nu s-a stricat orice i-am facut, era prea simpla, ca un ciocan. In rest tot tare era, drumul era pietruit cu bolovani mari de rau, ii simteai pe fiecare. O prostie. Dupa aia am trecut la Pegas de jumate, heaven on earth

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...