Sari la conținut

Vizitator MosRahao
 Share

Postări Recomandate

În ce mă privește, eu o fac din următoarele motive:
- mi-e lene să mă deplasez până la spălătorie, presupunând că aș avea acces la așa ceva pe unde mă învârt eu;
- nu prea am încredere în spălătorii/curățătorii (a se vedea, de exemplu, topicul cu Smart Laundry, unde unii au fost satisfăcuți, alți...);
- nu am avut niciodată probleme spălând echipamentul în “casă”;
- dacă echipamentul are de suferit mi-ar fi ușor să-l înlocuiesc.

 

De ce unii își fac singuri mentenanța/reparațiile/diverse intervenții la motocicletă când ar trebui să meargă la service? O fac mai temeinic, poate?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 401
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Spăl cu detergent de la Louis echipamentul moto, uneori cu săpun lichid (dacă nu am de ăla special). Afară, cu furtunul, clătesc bine, pun la uscat pe umerașe, la umbră. Uneori scot protecțiile, dacă nu mă grăbesc. Foliile detașabile le spăl doar cu apă (tot cu furtunul).

Bag la mașină dacă am timp și chef să scot protecțiile. 30 grade, clătire intensivă, fără stoarcere.

Nu prea am culori deschise la echipament, așa că nu știu cât de eficientă este spălarea. Doar soția are mult crem deschis la geacă. Spălăm echipamentul pentru a scăpa de miros, de obicei (când ne întoarcem din concedii de 2-3 săptămâni, în timpul concediilor doar cu apă, pe la vreo pensiune). Pe negru nu prea se vede jegul. 😁 Am văzut pe aici un detergent în sticlă verde, mi-aș lua măcar două flacoane, zice lumea că revitalizează folia de ploaie etc.

Poate greșesc procedând astfel, dar mai mult de două-trei sezoane nu ținem echipamentul de touring, așa că...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, iulianserban a spus:

Nu știu sigur, dar presupun ca mașina nu este ca cea de acasă. Și nici detergentul folosit. De exemplu dacă este impermeabila trebuie menționat asta pentru a știi cum o spală. 

Sigur pot să spun că spală cum trebuie, pt ca am încercat manual, la mașina de acasă și la ei. Mai multe tipuri de echipament. 

În schimb am dus toamna asta o geaca touring, hiviz, care la antebraț nu a ieșit 100% perfect.Se observă foarte greu ceva urme de praf, dar într-un an de când o am nu am menajat-o deloc. 

Geaca de vară, mesh, o spăl în cadă. Este suficient. 

Dacă nu ai dus pana acum eu zic ca merită încercat. 

 

Nu te grabi cu laudatul. 

 

Mi-au distrus o geaca de textil cu masade detasabile. Cea impermeabila a fost distrusa. Mi-am recuperat banii, dar sunt multi care au patit-o. Cauta pe forum, e un topic dedicat lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pandy, știu ca au fost și rateuri, dar nu cred ca atât de multe. La mine nu au dat greș pana acum, și nu am fost de 2-3 ori. 

Mă rog, sa nu deviem, aici nu e vb despre acea spălătorie. Mă gândesc că nu este plăcut deloc sa îți distrugă echipamentul...bine ca ai reușit sa recuperezi ceva. 

Eu duc la spălătorie doar ce e mai pretențios, iar pe unele le spăl în cadă, fără detergent special.

În cazul meu atunci când am spălat manual și la mașină unele pete nu au ieșit (ulei, praf sau culorile nu erau ca inainte). Același articol la spălătorie a ieșit 99,99% impecabil. Dar poate am fost eu norocos pana acum. Poate pare, dar nu vreau să le fac reclamă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 4 ore, iulianserban a spus:

. Dar poate am fost eu norocos pana acum

Nu este vorba despre noroc, ci despre substanțele profesionale și tehnologia folosită. Pentru că este o enormă diferență între detergentul de la magazine și cel profesional. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...

Preturile sunt prea mici sa fie adevarate...ce e in neregula cu site-ul ala? Vad ca platesc si prin paypal..dar tot e ceva putred ..

 

In alta ordine de idei - ce parere aveti despre firma Rebelhorn? Am vazut ca au niste jackete interesante ..dar nu prea gasesc nimic despre ei.

Sau - ce recomandarai aveti pentru jacheta + pantaloni de touring? Conditia esentiala - foarte ventilate. Urmatoarea - decenta ca pret..undeva 400-500E amandoua...sau mai jos

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rebelhorn - am o husa moto de la ei și mi se pare că este mai bun materialul decât husa de la oxford cumpărată la o diferență de o săptămână fata de prima. Din câte îmi amintesc este o firma poloneză.
Despre echipamente nu pot să mă pronunț.

Trimis de pe al meu SM-J530F folosind Tapatalk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 20.01.2020 la 12:10, goe 75 a spus:

Am mai descoperit un site cu preturi bune la echipament touring

 

https://www.outletmoto.eu/giacca-moto-in-tessuto-revit-safari-3-argento-blu-P26334.htm

De pe site-ul asta este îmbrăcată soția. Socrii mei stau lângă shopul lor si au cumparat tot de acolo. Cumpărați cu incredere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Incerc sa.mi cumpar o geaca pentru vremuri mai reci . Se dau 2 geci Alpinestars pe moto24, care sunt la promotie, au preturi diferite dar descriere si aspect identic , intrebarea mea este:Exista o diferenta intre aceste doua geci🤔

 

 

https://www.moto24.ro/produse/strada/geci-textil/alpinestars-geaca-textila-andes-v2-drystar-black-yellow-2020.html

 

 

https://www.moto24.ro/produse/strada/geci-textil/alpinestars-geaca-adventure-touring-andes-v2-drystar-wp.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca una e model vechi, una e model 2020. Diferentele ar trebui sa fie minore, daca exista. De regula o alegi pe cea care iti sta mai bine. Eu am avut la Mammut o geaca si cand m-am dus anul urmator sa mai iau una (pt un prieten) am constatat ca noul model avea croi diferit (desi tehnic era aceeasi geaca, gulerul si gluga picau altfel). Cel putin in teorie modelul mai nou ar trebui sa fie mai rafinat. Dar ma dau la o parte cu teoria si ii las pe cei care eventual stiu modelul sa vina cu informatii mai exacte :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos pt raspuns, acum am sesizat ca la una scrie 2020, legat de croiala , etc ai dreptate, am probat azi niste manusi ,eu port XL si modelul vechi era perfect, modelul nou XXL ma strang.  De probat gecile ar fi ideal dar sunt in Brasov

Editat de Djenavar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu la vad la acelasi pret (752 ron).

 

Vezi ca modelele noi de echipamente (2020) trebuie sa respecte niste certificari (EN-xxx) in ceea ce priveste protectia mai stricte ca in trecut. Acolo mai pot exista diferente, dar trebuie studiat cu atentie. Gen cusaturi triple in locurile unde erau duble, alt model de protectii, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ovi, aloha.Cand te uiti pe site au acelasi pret dar cand dai clic, pe geaca  2020 si selectezi marimea,culoarea , nu este acelasi pret, cumva site.ul cred da  o eroare, poti selecta combinatiile diferite de culoare/masura, pretul nu este 752 lei ci 1092 lei.

Am mai dat o privire(1000 oara) :))) si am vazut ca cea mai ieftina dintre ele este cea  din 2020🤔 si tot acolo am gasit si asta

 

https://www.moto24.ro/produse/strada/geci-textil/spidi-geaca-textila-h2out-voyager-4-yellow-fluo-2020.html

 Care.mi place ca poti cumpara la ea o dracie l63 care in mod normal ar fi suficient pt vreamea ff rece

 

Am primit raspuns de la Moto24 citez:

 

-Este aceeasi geaca, difera doar coloristica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Salutari, scuze daca s-a mai discutat despre asta aici, nu am cautat foarte atent. Ce parere aveti de echipamnetul moto Adrenaline ? A folosit cineva ? Daca da, cat de multumiti sunteti?

 

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, MirceaB said:

... Ce parere aveti de echipamnetul moto Adrenaline ? A folosit cineva ? Daca da, cat de multumiti sunteti?

 

Se foloseste în familie (soție/copii). Dacă nu mă înșel sunt fabricate în Polonia. Ceva păreri:

- geci moto piele: calitate material bună spre foarte bună, calitate manoperă/execuție foarte bună. Ventilație foarte bună pe vreme caldă.

- geci/scurte moto textil (primăvara/toamnă/iarnă, nu mesh): calitate material aparent comparabilă cu brandurile de top, execuție foarte bună. Ventilație bună.

- pantaloni toamnă/iarnă: calitate material foarte bună, execuție foarte bună. Ventilație decentă...

La partea de preț, cred că este ceva mai ieftin decât alte branduri de pe piață, deși nu aș putea băga mâna în foc, nu am făcut comparații la momentul când am achiziționat. Tot echipamentul nostru, indiferent de material - textil sau piele - nu sufera la calitatea execuției, comparativ cu alte branduri, inclusiv premium. Nu pot exprima o opinie cu privire la căzături etc. întrucât nu am avut incidente/accidente.

A fost cumpărat fără protecții, acestea fiind adăugate ulterior, nu îmi amintesc să vină cu ele incluse.

Overall, dacă te împaci cu designul și confortul atunci când le probezi, merită achiziționate. Just my two cents...

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super, multumesc de raspuns. Intamplator am dat peste o pereche de pantaloni de vara cu ceva strat protector de ploaie. I-am probat, croiul se potrivea destul de bine iar calitatea materialelor mi-a parut ok, dar am zis sa mai cer o parere sau doua de la cei care au folosit marca asta.

Pretul bun comparativ cu celelalte marci gen Revit, Alpinestars, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

leathergrments.jpg

The Grip & strength of Motorbike Suit and Gloves are always important for riders. Geniune Leather gloves and motorbike garments are always made in accordingly with safety of the riders.

GM Leather & Sports Industries are one of the finest and quality manufacturers of Leather Garments, jackets, Gloves 

<a href="https://laderapparel.com">fingerless gloves</a>

 

Editat de gmind1
correction
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Am o curiozitate, ce dracu fac acesti pantaloni, ca de inghetat sunt 101% ,ca o sa inghet la fel ca in pantalonii mei de acum

Screenshot_20240129_172612_Chrome.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Djenavar a spus:

ce dracu fac acesti pantaloni

Dacă te 💩 pe tine de cât de tare ai mers din ei o să răzbată miros de levănțică! :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 4 ore, Djenavar a spus:

Am o curiozitate, ce dracu fac acesti pantaloni, ca de inghetat sunt 101% ,ca o sa inghet la fel ca in pantalonii mei de acum

Screenshot_20240129_172612_Chrome.jpg

Nu paria pe chestia asta!

Eu merg și iarna și cautam ceva doar pentru iarnă.

Am prins la reducere un pantalon Dainese Antarctica - am dat aproape 400 euro pe el (vezi prețul mai jos).

Este senzațional, materialul extrem de gros, mesada la fel, fermoarele toate vulcanizate.  

Are un brâu special cu bretele.

Iar jos la cizme un izopren gros, căptușit pe interior, care se mulează pe cizme, în genul pantalonilor de schi.

Cu un termic pe dedesubt mergi fără probleme pe temperatură negativă sute de km.

Îmi pare rău de mor că nu am făcut un efort la vreo doua luni după aceea ca să-mi iau și geaca!

De la 1400 euro ajunsese pe Motocard la 600.

Ca idee, geaca are la fel, guler de neopren matlasat la mâneci, mijloc și la gât, practic ești complet izolat în el!

Iar la interior are în loc de mesadă o jachetă matlasată din puf fin de gâscă!

Mă gândesc că și Rukka aia mai scumpă oferă ceva în genul.

https://www.dainese.com/pt/en/motorbike/pants/gore-tex®/antartica-gore-tex®-pants-201614072.html?dwvar_201614072_color=LIGHT-GRAY%2FBLACK&cgid=motor

 

https://www.martimotos.com/en/dainese-antartica-2-gore-tex-jacket-21826#/2001-color-light_gray_black/1271-sizes-58

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...