Sari la conținut

ACCIDENT MORTAL IN TG-MURES


suzuki73
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 436
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Banuiam ca viteza e undeva in jurul celor 200 km/h vehiculati in presa, pt ca din pacate am vazut cateva accidente live, la viteze mici sau mari si cam am o idee despre cum se deformeaza o masina. Pacat de el ca si-a pierdut viata tragand de gaz in aceasta perioada si mai ales in acea zona. Pacat de sofer ca trebuie sa treaca prin asta si sa traiasca cu viata unui om pe constiinta. Este evident ca daca as putea, as fi partinitor cu motociclistul, dar imi este imposibil sa-i gasesc vreo vina soferului, deoarece sunt sigur ca s-a asigurat si stiu cum 'se vede" o motocicleta care vine cu ~ 200 km/h ~ .

 

Nu are rost sa explic pt a 10000-a oara pe acest forum, ca astfel de viteze ar trebui rezervate strict circuitului sau cata aderenta aveti la aceste temperaturi in caz de franare (nici vorba sa ma mai leg de faptul ca o mare parte a vitezanelor din Romania sunt incaltate cu opinci), deoarece teoria o stiti toti deja si tot ceea ce vreti voi veti face. Ceea ce trebuie sa invete cei care inca sunt printre noi, aceia care peste o saptamana, doua, trei vor uita de acest incident si vor trage de gaz, asa cum voi face si eu, asa cum vom face toti de fapt, este ca sunt foarte rare momentele si locurile in care poti face asta avand o minima siguranta. Evitati intersectiile, zonele cu stradute laterale si evident locuri intens circulate... Incetiniti cand va apropiati de popasuri, benzinarii si alte astfel de locuri. Insa, chiar si atunci cand veti fi voi si 3 masini la orizont, pe o sosea cu 4 benzi in mijlocul campului, fiti siguri ca unul din aia 3 a uitat sa-si ia tigari de la benzinaria pe langa care a trecut si o sa intoarca, probabil in graba. Stiu ca am citit undeva acum ceva vreme, o chestie care in timp a devenit adevarul propriu. Imagineaza-ti ca fiecare masina cu care te intalnesti in drumul tau, va incerca intr-un fel sau altul sa te loveasca. Este greu sa explici tehnic cand si unde poti scapa mana in gaz, deoarece fiecare situatie este unica, iar eu nu pot sustine ca detin adevarul suprem cand vine vorba de motociclism stradal. Intelegerea traficului vine odata cu trecerea km-lor, iar de unii se va prinde mai repede, de altii mai greu.

 

Las-o moale. Au trecut vremurile cand oamenii erau impresionati de o motocicleta ce accelereaza insotita de zgomote infernale. Acum probabil o sa-si bage ... in sor-ta si o sa-ti doreasca sa te infigi in primul Volkswagen. Nu poti sa te abtii? Ti-ai luat sportiva sa gusti din senzatia aia de accelerare ce nu se poate compara cu altceva? Ok, uita-te in jur. Cand nu vezi altceva decat soseaua pe care mergi tu la orizont, baga mana in gaz, Dar chiar si atunci, un caine vagabond pierdut pe camp o sa traverseze. :)

Am mai spus de cateva zeci de ori dar nimeni nu pricepe : daca t asiguri de-adevarat-elea adica cu ochii beliti de-a lungul soselei,vezi 300-400metri(daca nu esti chior),si daca t asiguri cu gandul la ce vezi nu la cine o f--e p nevasta-ta cand esti tu plecat,nu ai cum sa nu vezi un "obiect" care pana la tine (ORICAT de tare ar merge)face 3-4-5 secunde si ai timp sa reactionezi.cand treci peste linie continua riscurile de accident se tripleaza pt ca nimeni nu se asteapta sa treci tu p-acolo.nu spun ca motoristul e nevinovat,pt ca nu e.dar ca si in cazul prietenului lui Marica(fotbalistul),mor oameni datorita idiotilor care NU SE ASIGURA CORESPUNZATOR.

Cand se asigura soferii ar trebui sa o faca asa ca la o trecere la nivel cu calea ferata nesemnalizata,ca si cand d-acolo vine o"Sageata albastra" nu cu ideea "lasa ba ca opreste el,ca ma vede".

cu ceva vreme in urma am primit o explicatie foarte tare de la un sofer idiot care nu s-a asigurat(eu eram tot cu masina) : ce ba ,tu n-ai frana???

 

tot mai plangeti dupa tampiti pe aici???..inchideti dreaq pravalia..whu's next??gata. s-a facut selectia naturala..it's done!!

sa nu fim rai!!!era selectie naturala daca intra el intr-un zid sau stalp,sau mai stiu eu c.cand unul taie doua linii continue,si iti apare in fata,nu prea ai ce face.daca avea viteza mai mica ERA POSIBIL sa SCAPE,dar la fel de bine putea sa fie aruncat sub alta masina sau 100 alte scenarii.la voi orice accident e din vina motociclistului ,si e de la viteza.nu putem sa gandim si noi putin????

 

Pe mine nu ma deranjeaza.

 

 

Pai unii mor din vina altora, unii din vina lor, unii de moarte buna, unii de boala, unii din greseala, etc.

Nimeni nu-i baga in aceiasi oala.

 

Uimitoare este compasiunea voastra formala pe forum pentru niste oameni pe care nu i-ati vazut in viata voastra doar pentru faptul ca au folosit acelasi mijloc de locomotie ca si voi.

Ete eu nu am nici un fel de compasiune pt genul de oameni care mor din vina lor, sau care o cauta cu lumanarea, si in general nu prea am nici o compasiune pt oamenii pe care nu-i cunosc. Pentru ca ar fi absurd sa-mi para rau pentru fiecare om care moare zilnic sau in fiecare ora pe aceasta planeta. As merge la nebuni, n-as mai avea timp de altceva, toata viata mea ar fi o parere de rau.

Asa, care e problema ta ca mie nu-mi pare rau de aia care mor? Cu ce te afecteaza pe tine/

Vezi-ti nene de treaba si fa babuin pe cine vrei tu, nu pe mine...

 

Vreau sa vad topicuri cu rip aici de fiecare data cand moare un om cu; acelasi sex cu voi, aceeasi varsta, aceeasi culoare la par, aceeasi marime la pantofi, acelasi nume, etc etc.

 

Atentie! Nu am zis ca ma bucur cand moare un om necunoscut, am zis doar ca mi-e indiferent.

asta ne deosebeste (pe unii)de animale.:compasiunea.dar pana si unele animale o au.as vrea sa vad cum t simti cand te-o imprastia unu' care a trecut peste linia continua,(tu avand 50km/h),si toti oamenii de pe strada s-ar uita la tine si ar pleca mai departe asa,indiferent.eu zic ca daca nu ar fi unul cu compasiune,sa sune la salvare,sa te ridice,sa.....ceva,poate ai sa mori acolo constient dar neputandu-te misca.ce faci atunci?uite-ti indiferenta!!!

imi cer scuze,am uitat ca tie nu ti se poate intampla..... :rusinica:

 

Adriane, furi curent RAU! Dar RAU TARE!

ca sa fiu in nota lui BB, acum 2 ani pe Siriu, 50-60 km/h, curba stanga, dreapta, stanga, dreapta si la urmatoarea curba de stanga o caruta perpendiculara pe sensul meu. La momentul in care a inceput manevra de stanga ea s-a asigurat, nu venea NIMENI. Problema e ca pana a executat manevra am aparut eu. Si nu aveam viteza deloc (mare).

Daca ala cu "Voltzvaginul" s-a uitat in spate, iar motociclistul a crosetat 2 masini, nu ar fi putut sa-l vada intr-o 100 de ani!

M-am intrebat si eu de ce CE si nu numai, si USA si mai cam toti la unison striga VITEZA!! Pentru ca ea determina cat de bine si de repede esti vazut de ceilalti. Nu mai abera cu nici o scuza la prioritate cat timp prima greseala facuta este a celui ce merge cu viteza! Ala e primul care incalca legea si este cauza principala pentru care notiunea de VIZIBILITATE capata un sens "difuz" .. am vazut o luminita, dar de unde sa stiu ca vine asa repede!?

Mai sunt cativa carora le-a iesit ceva in cale .. tzusti un TIR, tzusti o combina ... (sper ca stii bancul) .. si nu a fost gluma deloc, ba din contra!

 

Cea mai proasta decizie care poti s-o iei e sa fii SIGUR ca cel din fata te-a vazut!

Assumption is the mother of all fuckups

 

 

Cat despre baietii din Mures.. ii invit sa vina prin Moldova sa se intalneasca cu niste soferi conservari dar obligatoriu din judetele Neamt, Galati sau Suceava ... :cheers:

daca vezi o luminita si ai creier opresti.exact din motivul asta :s-ar putea sa fie o motocicleta.sa nu cumva sa fie vreun tren.sau vreun autocar sau tir ca si alea merg cu 150.

 

s-a tot vehiculat ideea de linie continua dar am inteles ca nu era.asta nu schimba prea mult situatia ,prioritatea ar trebui sa se acorde si fara linie continua.

 

din topicurile pt accidente avem de invatat foarte multe,dar mai multe ar avea de soferii.asta daca le-ar citi in loc de in loc de site-uri porno,candy (sheet),clash of sex,sexopolis,league of sex sau mai stiu eu ce citesc si ce fac ei p net.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand unul taie doua linii continue,si iti apare in fata,nu prea ai ce face.daca avea viteza mai mica ERA POSIBIL sa SCAPE,

 

 

 

NU SE ASIGURA CORESPUNZATOR.

 

Tu ai citit pe sarite. Nu era linie continua. Nici simpla, nici dubla.

 

Cu asiguratul este relativ. Sunt situatii in care nu poti sa te asiguri pentru unul care vine cu 200. Doua exemple care le stiu din experienta:

 

- la iesirea de pe strada mea dai intr-o strada principala destul de mare. Chiar inainte de intersectie este o curba suficienta cat sa nu vezi nimic dupa ea, dar suficient de usoara sa poti sa o iei si cu 100. Poti sa stai tu 3 ore si sa te asiguri, daca vine unu cu peste 70 o sa se opreasca in tine no matter what. D-aia exista limite de viteza in oras

- vrei sa faci stanga si vezi o masina ca se apropie. Viteza masinii este suficient de mica sa te poti baga fara nici o problema. TE bagi si din spatele aluia care se apropie (mai ales daca e ceva mai mare) tasneste o racheta (pe 2 sau 4 roti). Daca ala e suficient de mare poate sa acopere o astfel de racheta care se apropia la o viteza mult mai mare de ceva timp. Rezultat =buba. Nu poti sa stii daca nu s-a intamplat asa si in cazul asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am revenit si am spus ca nu era linie continua, daca ai fost atent.despre restul ce ai spus nu pot fi d acord cu tot, prima situatie nu pot sa mi-o imaginez, iar la a doua, nu e normal sa "t bagi".sa t asiguri inseamna sa t uiti si sa nu vina nimic puna, p doua, p oricate benzi are sensul de mers, nu t asiguri doar pt prima bbanda.poate p prima banda e un tir, tu nu vezi de el, t bagi si p a doua vine alt tir.c faci atunci?

 

Nu-i gasesc scuze ca nu il ajuta cu nimic.e Romania si ca intotdeauna mortul e vinovat.ma irita faptul ca se da vina p viteza, nu p prostie si indiferenta sau indolenta.cand o sa ajungem sa ne respectam in trafic si sa gandim, o sa se reduca numarul accidentelor la jumatate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

incercati sa nu ai mai gasiti scuze mortului..se vede clar cine a fost de vina!

asta e accidentul in care dorel soferu' se dadea cu masina fara sa se uite pe unde merge parca...

aaaaaa, e ala in care dorel soferu' nu a .... vazut... motociclistul.

asa cum in MAJORITAEA cazurilor se scuza cu... scuze, nu te-am vazut.

 

nu cautati scuze nimanui.

dar sa nu aud pe nimeni ca e plange cand alt dorel soferu' va veni cu scuza... scuze, nu te-am vazut.

 

eu nu pot sa doresc un incident cu dorel conservaru' nepriceputeanu nevazator si nesimtit in toate asa cum fac altii...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

incercati sa nu ai mai gasiti scuze mortului..se vede clar cine a fost de vina!

 

Cu tot respectul, nu aveti dreptate, CLAR se vede decat in urma unei expertize tehnice, atunci se vede cu adevarat pozitia autovehiculelor in momentul impactului si se stabileste vinovatul.

Nu de multe ori rezultatul politiei a fost opus cel al expertizei tehnice, insa au fost cazuri.

 

Sa speram ca familia va suporta socul provocat de acest incident si va trece " cu bine" peste acest eveniment tragic, pentru familie nu mai conteaza cine a fost vinovat, pentru ca acest lucru nu incalzeste familia, poate doar in cazul obtinerii unor despagubiri care sa le aline suferinta.

Editat de nchivu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 years later...
La 12.02.2014 la 12:09, COObra a spus:

adica aveti in zona o brigada in care daca vrei sa intrii, tre sa dovedesti ca dai blana?

belea. deci asta avea de demonstrat baiatul asta?

si va si laudati pe net cu asta.

@KHK - ei nu are nevoie de abees. ei e reisari. ce nuntelegi? k?

Dupa 8 ani pot sa va citesc. Nu era incepator, locuia in Spania de 14 ani, in fiecare duminica mergea cu un grup de motociclisti cu orele , mergea des al circuit…  1400km dus intors cu motorul pana in Jerez. Sofer pe tir profesionist… In ziua aia proba motorul , il scosese de la mecanic , avea deja multe ture facute prin oras , surprins in diferite camere din cate spun expertii.  
Este simplu sa va dati cu parerea. 
Fractiune de secunda in care au murit doi oameni si soferul va trai cu aceasta experienta toata viata lui ( nu cred ca este usor)

Calin Virgil Bucur avea 31 ani , 2 copii , locuia si avea familia in Spania 

Un om iubit de prieteni, sufletist, radea mereu si inveselea pe toata lumea…. 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 6 ore, Kskjsj a spus:

Un om iubit de prieteni, sufletist, radea mereu si inveselea pe toata lumea…. 

 

Se pare ca avea multe calitati umane. Nu sunt in masura sa apreciez, intrucat nu l-am cunoscut.  Dar pot aprecia ca i-a lipsit judecata limpede in ziua aia de februarie. Dumnezeu sa-l ierte!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...