Sari la conținut

Altele


Vrsv Gunoier
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 231
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Am povestit si eu cu Adrian cu putin timp inainte de eveniment. In consecinta m-am uitat pe unde am putut dupa rezultate.

http://www.vremeanoua.ro/inventatorul-barladean-adrian-rosca-prezent-la-salonul-euroinvent-de-la-iasi

Dupa pdf-ul acela reiese ca jumatate din participantii din RO au luat aur, jumatate argint. Sper sa se concretizeze ceva din ce a facut omul, asta e important.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Astăzi...pus IJ-u în camionetă,mers la RAR Timiș....Surpriză,am găsit amabilitate,rapiditate,inginerii prietenoși,foarte fain!! În o oră am plecat pe unda verde! Pe Vineri primesc număru!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Astăzi m-am jucat puțin cu piatra vânătă(sulfat de cupru)după ideea dată de Ursu,deci...capac pompă presiune din aluminiu,uzat la zona garniturilor(pierdea presiune). L-am curățat bine cu biaxu,apoi scufundat în solutie de apă cu piatră vânătă,unde s-a depus un strat de cupru,apoi cositorit,și aia e.Mâine rectificat și gata.Ideea e că se poate cupra cam orice material,am încercat și un carburator.Dacă ai răbdare și timp,poți cupra toată motocicleta,cu costuri minime.

post-86931-0-03970900-1467231083_thumb.jpg

post-86931-0-99868300-1467231112_thumb.jpg

post-86931-0-22742800-1467231148_thumb.jpg

post-86931-0-67710100-1467231176_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astăzi m-am jucat puțin cu piatra vânătă(sulfat de cupru)după ideea dată de Ursu,deci...capac pompă presiune din aluminiu,uzat la zona garniturilor(pierdea presiune). L-am poponeataățat bine cu biaxu,apoi scufundat în solutie de apă cu piatră vânătă,unde s-a depus un strat de cupru,apoi cositorit,și aia e.Mâine rectificat și gata.Ideea e că se poate cupra cam orice material,am încercat și un carburator.Dacă ai răbdare și timp,poți cupra toată motocicleta,cu costuri minime.

 

Nu e o idee tocmai ok sa cuprezi toata mobra, nu ca nu ar arata bine dar nu o sa ajungi la destinatie cu mobra in cazul in care ai vrea sa faci turul tarii :laugh:

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Aceeasi solutie o folosesc si eu dar cu mare grija deoarece ataca aluminiul. Dupa curatarea mizeriei trebuiesc spalate bine suprafetele cu multa apa. Aceleasi minuni le face la curatarea interiorului tobelor de esapament.

Editat de Lolo_ID
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am si eu o rugaminte la un coleg din bucuresti.in luna decembrie a anului trecut am achizitionat un ij planeta 5 la care am cartea si talonul,am incercat sa dau de proprietar trimitandu-i o scrisoare insa nu a raspuns. si deacea daca este cineva dispus sa mearga la el acasa sa vorbeasca cu el si sa ma sune sau macar un numar de telefon,ca sa lamuresc treaba cu actele ei.ofer pentru serviciu o suma de banuti.

multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prototipurile sunt gata.

Saptamana asta nenea ursule avem intalnire, vedem cand, si le testam sa vedem cum se comporta.

 

Maine probabil fac rost de un multimetru digital, ale mele toate le-am prajit acum multi ani si de-aia prefer sa umblu cu MAVO35. La munca daca cer vreun multimetru digital, inseamna ca treaba e mega-groasa si intra sefii in panica certandu-se pe buget pe motiv ca cine stie ce mastodont s-a defectat de-mi trebuie sa stiu exact cat imi da dupa virgula.

 

Releele le-am facut pe masinaria aia din film, deci calitate tataie nu rahaturi pictate cu mana si corodate in clorura ferica pe santzuri.

 

Am reusit sa le incadrez si in cutiile releelor PP301 si PP302, deci cine are pretentii ca sa arate totul original nu trebuie sa-si faca griji.

 

Dar repet, pana nu le vad ca functioneaza corect, nu dau drumu la nimic pentru baieti. Nu vreau sa-mi umple lumea frigideru cu cărniţă. După ce il montezi, vreau să uite lumea de griji cum că ar exista un releu montat pe motocicletă.

 

Atentie, trebuie modificat dinamul. Sa arate conform schemei alternatorului de la dacie: o perie impreuna cu statoru se duc la masa si se cheama borna "M" sau şasiul mobrei, o perie se numeşte excitatie - Я - "R intors" in rusa, se citeste "IA" sau borna D+, iar celalalt capat al statorului se numeşte Ш (Ş, SH) sau borna DF.si prin aia se executa incarcarea.

De la Я (D+, adica excitatia) se leaga la plus-contact un bec care reprezinta indicatorul luminos din bord pentru incarcare.E valabil si pentru releele care nu au borna speciala pentru bec.

 

Este metoda de incarcare a bateriei cu cel mai mare randament.

Rusii l-au facut inainte astfel: o perie la masa, cealalta perie la Я, tot la Я vine statorul, iar capatul celalalt al statorului vine la Ш. Doar in felul asta putea sa fie realizat releul de incarcare cu tehnologia vremurilor de demult.

 

 

Ursule daca crezi ca merita, baga tu pozele cu prototipurile, io am de furca ca ma lasa bateriile si cre'ca am pierdut alimentatoru la leptop, iar sifonierele mele cu benzi imi invart contoaru de zici ca o intrat satana in el, sug kilovati la greu pana se cupleaza la internet.

 

Va tin la curent dupa intalnirea cu nenea ursu.

Dupa aia, cine o sa vrea releu o sa-i rog sa-mi trimita dinamul si un releu mecanic vechi ca sa bag in el montajul. Daca este alt tip de releu cu alte dimensiuni, fac placa conform specificatiilor.

 

 

Asa, si am uitat ledurile. Dupa ce sunt sigur ca proiectul functioneaza in parametrii corecti, o sa proiectez (probabil peste vreo luna-doua) si o varianta cu voltmetru incorporat, adica te uiti pe releu si vezi cum lumineaza ledurile: un led de stare sa vezi ca "intra curent in el", un led rosu care zice ca bateria ii descarcata, si un led verde care zice ca bateria ii incarcata. Sau ce culori prefera beneficiaru. Te joci la acceleratie si-l vezi clipind cum ca lucreaza. Pot sa-l fac si sa behăie daca bateria ii descarcata. Numa sa nu-mi ceara careva sa behăie manele ca ne suparam.

Intereseaza pe cineva vreun sistem de alarma montat pe scaunul mobrei care să curenteze hoţii la cohones?

Editat de skaarj
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pot sa-l fac si sa behăie daca bateria ii descarcata. Numa sa nu-mi ceara careva sa behăie manele ca ne suparam.

 

Intereseaza pe cineva vreun sistem de alarma montat pe scaunul mobrei care să curenteze hoţii la cohones?

 

:lol: Se pare că nu numai multimetrul îl ai defect.

 

Spor la treabă !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Acum vreo 10 ani o lasasem in casa bunicii sa-i mai taie neamurile cite un lemn, dar de atunci a stat mai mult pe la vecini.

Acum ca bunica nu mai este, am recuperat-o, curatat-o si pornit-o, merge ca "bondarul"

Nu stiu exact din ce an este, dar am gasit niste articole din 1976. STIHL 020 AV

post-33671-0-45129800-1471176738_thumb.jpgpost-33671-0-13703800-1471176762_thumb.jpgpost-33671-0-32613000-1471176806_thumb.jpg

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

La multi ani la toata lumea pentru 2017. Desi la inceput de an se incepe optimist pun aici 2 filme facute de nemti in 41 la noi in care se vede starea exceptionala a infrastructurii rutiere si a locuitorilor moldovlahi acei urmasi demni ai lui Decebal si Traian, , unele lucruri nu se schimba la noi :

Aici incepand la munutul 10.46 : http://www.archiv-akh.de/filme?utf-8=%E2%9C%93&q=leibstandarte#4

 

Si aici :


» Post actualizat in 03 Jan 2017 10:30

Filmul al doilea incepe in Ungaria la Budapesta si apoi continua la noi , se vede diferenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

gratie filtrului n-apuca sa soarba suficienta apa cat sa nu mai functioneze, dar e la ghici putea ramane in mijloc :). Oricum se aude ca nu merge in parametri dupa.
Cu filtru fara hartie nu cred ca treci atatia metri sub apa.
Merita sa incerci cu Niprul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

păi n-auziră-ţi? Functionează cu piczdeţ bleah!

 

750 de cm3 ori 3000 de ture/2 ori 15 secunde/60=280 de litri de piczdeţ la o traversare de 15 secunde ...Ce airbox?

 

s-ar putea sa aiba ceva improvizatie si sa traga piczdeţ din atas...ca ,toate erau cu husele pe ele , bine inchise , si cu tendinta de a pluti....

 

bujii etansate bine , izolatie buna la fise, si partea electrica...

sau e facaciune!

 

..bine,bine,da-mi explica si mie cineva principiul de functionare la 'motosapele' astea?

 

 

..sa presupunem ca instalatia electrica ar fi superizolata,tobele de esapament - da-le in plm si p'alea,da 'aieru'.. ?? aieru ma,aieru... ca n-am vazut priza de de aer sa fie amplasata deasupra de oglinda,sau pe cabina ca la DT 30

- au cumva clapete de inchidere a airboxului si sunt prevazute a functiona o perioada scurta de timp doar cu aerul existent in airbox?


» Post actualizat in 06 Jan 2017 08:20

» Post actualizat in 06 Jan 2017 13:00

Кстати вот, с англоязычного сайта ИМЗ:

This year we had our eyes set for mountain passes and river runs. Our team set out for Northern Toshemka with 4 Urals from the factory floor. Anticipating 3-5 feet of water at any given crossing we routed the airbox intake into the sidecar trunk and equipped each bike with our 2-in-1 high-up exhaust.

Шноркель выведен в коляску, подняты глушители..

 

Dar daca l-ati vedea pe Uri Gheler cum indoaie el lingurite numai din spranceana , la emisiunea 'Album duminical' , oare cum v-ati minuna? :rusinica:


» Post actualizat in 06 Jan 2017 13:04

Editat de ubord
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...