Sari la conținut

CBR F3 PC25, trage doar in a 1-a


Postări Recomandate

Motorul pornește fără probleme, relanti ok, stabil, sună foarte bine, răspunde prompt la accelerare/decelerare, practic pare perfect.

În prima treaptă de vteză, „rupe” foarte foarte bine, la orice turație, de la relanti pana în limitare; am mai avut pe mână două F3-uri și un F2, dar nici unul nu era așa violent în a 1-a, ăsta țopăie imediat dacă-ți tremură mâna pe gaz.

Daar, cum schimb treapta de viteză, lucrurile stau altfel. În a 2-a încă mai trage decent, deși de multe ori se bâlbâie, dar în celelalte trepte superioare (3-6), e mort! Orice aș face, oricum aș accelera și la orice turație aș schimba, dâ în nas rău de tot și nu se accelerează deloc; Defapt, nici nu prea pot urca mai sus de a 4-a, pentru că după aceea e aproape imposibil să-l mai mențin pornit, se bâlbâie până scade turația foarte mult și moare.

Am facut un drum de 70 km în starea asta și am mers doar cu a 2-a, foarte turat, rar i-am mai dat 3-4, să văd dacă-și revine.

Am înlocuit și filtrul de aer cu unul normal (de hârtie), de pe alt F3, cel care era montat pe el fiind un K&N extrem de colmatat; dar nici o diferență. Evacuarea este originală, nemodificată, buji NGK CR9EH9, pompa de benzină pare să funcționeze ok („balansorul” arată destul de bine).

La carburatoare nu m-am uitat încă, dar după cum se comportă la relanti si in 1-2, nu par nici desincronizate nici înfundate...

 

Vă rog niște sfaturi, păreri, eventual un checklist de urmat.

Editat de high_voltage_tm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pot alimenta carburatoarele direct de la rezervor, fără să mai trec cu traseul prin filtru + pompă benzină?

M-am uitat la traseul de aer (fără să am manualul lângă mine, recunosc) și nu am observat nimic ciudat; toate furtunele sunt ok, filtrele alea secundare cu burete,nu sunt obturate, am verificat să nu fie vr-o conexiune slăbită, etc. Un detaliu ar fi că motocicleta este fără carenaj, bord, far.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa fie aerul? incearca sa pui un filtru K&N curat, eu am avut simptome asemanatoare la al meu. aveam K&N, am pus filtru de hartie si de aici a inceput tot. Orice i-as fi facut, n-a vrut sa-si revina pana ce nu i-am pus din nou K&N.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tot un F3 am si eu, si am avut aceesi problema ca si la tine, prima treapta tragea foarte bine, a 2a binisor... si apoi, lesinat; fiecare treapta are debitul ei de benzina.

Problema a fost de la carburatoare -> trebuiesc curatate. (am avut rugina "pe instalatie", trasa din rezervor.. - 2 jiglere infundate bine de tot).

Editat de alexandru_ciocan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TNG se referea la furtunele care vin in gurile de aer din fata, sub far. Le ai acolo ori ba, din ce zici tu problema acolo e.

Nu e nici o treapta cu debitul ei de benzina, nu are nici o treaba "debitul" pompei cu treapta in care se afla motocicleta, nici macar la injectie. Know your shit before you make a statement.

Editat de ThunderByte
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hmm, aveți dreptate TNG & ThunderByte, porturile acelea de sub far lipsesc; mă gândisem și la varianta asta ca posibilă sursă a problemei, dar nu am crezut că poate influența chiar așa mult lipsa sau repoziționarea acelor trasee. Eu am legat furtunurile respective undeva lângă radiator, dar posibil să nu fie suficient și presiunea/debitul de aer să nu fie ok; O să pun totul cum era inițial.

Mulțumesc tuturor, revin cu detalii. :thanks:



Motorul a înviat! Am refăcut traseul original de air vent și acum totul funcționează perfect! :hug:

Editat de high_voltage_tm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...