Sari la conținut

Fel si fel de presonaje si intamplari la salonul moto


roadking
 Share

Postări Recomandate

Ca sa ma aflu si eu in treaba... tin sa precizez... ca nu imi place atitudinea asta.... mai ales ca si vanzator. Ca idee cand eram copil imi curgeau balele dupa motorete putea ea sa fie un Minsk , Capra, Japonez , Americana si/ sau racheta. Acum drept sa iti spun vis a vis de pustii care ma vad cu motoreta si se invarta in jurul ei , eu ii invit sa se urce pe ea , inainte de asta ma asigur ca nu are cum sa cada cu tot cu ei si ca nu pun mana prin locurile fierbinti ca sa se raneasca, asta doar pentru ca atunci cand am fost mic si fara buget 90% din posesorii de motocicleta ma alungau si incepeau sa imi rada in nas. Experienta asta mi-a lasat un gust amar la fel cum imi lasa si comportamentul dumitale.Ar fi bine , parerea mea , sa mai umbli putin la atitudine ca vorba aia .... nici nu stii de unde sare iepurele!

Acum imi cer scuze daca am fost agramat sau alea alea.

 

Hai cu vara

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si totusi...de ce respectiva mobra nu avea centura de castitate (cordon, afis etc) daca era interzis calaritul?!?

 

Pentru ca a fost pangarita de hoardele barbare :)

 

Lucian, Midnight-ul de 950 de la Bardak era al tau ??? Absolut senzational, felicitari ! Poate ne vedem intr-o zi sa povestim ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu scrii asa pt ca nu stii denumirile corecte sau pt ca esti sarcastic?

Toate scuzele, doar greseala de auto correct :) AGUSTA

Nu a fost nicio intentie de a fi sarcastic si doamne fereste cu Agusta :) - ca si comentariu, am respectat decizia oricarui dealer sau reprezentante cand a decis ca o mobra nu trebuie calarita la o expo. De asta de se pun cordoane, de asta se pun pe podiumuri, de asta se scriu frumos atentionari. Am doar probleme cu atitudinea unora care chiar isi zic vanzatori cum este cel care a pornit acest post.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E clar sunteti destui care va regasiti.

Am adresat schimbat tonul cu domnul care a zgariat motocicleta dupa ce s-a dat jos si m-a apostrofat ca suntem la fel de aroganti ca data trecuta. NU inainte!

Daca voi aveti impresia ca vi se permite orice oricand, e nasol, sunt doar impresii.

Diferentele au fost dintotdeauna intre clase sociale si personaje. Nu se manifesta doar prin conturi, sunt alte elemente mai mult sau mai putin subtile care te aseaza in zona.

Uite cati de exemplu dintre mari critici aici de fata au avut closetul in curte la parinti sau bunici?? E doar o gluma.

 

Am dorit sa expun si partea nevazuta de nimeni.

 

Dupa cum observ sunt extrem de multi care au fost multumiti de salon si nu bat campii pe aici, si foarte putini frustrati.

E o proportie acceptabila.

 

Show must go on or not:-)

in principiu iti dau dreptate.

din pacate, in vanzari nu prea merge cu abordarea asta.

zicala aia cu amestecatul in cocina - e suficient sa faci asta si esti ..macat.

cauzele situatiei cu care te ai confruntat sunt multe, irevesibile. Iar escamontarea unui conflict ( fals, ca si cel cu transaslpul si comerciantul falimentat si hot ) va duce unde stim.

Iti multumesc pentru post ( uneori cred ca exagerez si ca totusi..mai sunt oameni cu bun simt si cu "minte in cap") , cand vad cum se poarta majoritatea ma gandesc la Matrix si alegerea cu pastila albastra si rosie.

 

Din pacate , in egala masura sunt de parerea celorlati, cu aceata atitudine ( exprimata public), in domeniul in care activez, puricii vor fi o raritate..

 

Si in final, unele situatii sunt ireconciliabile . Singura optiune..."eject". Chestiile toxice au capacitatea de a arde cam tot ce i in jur.SI mai mult, sunt ca o molima, se intind.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca a fost pangarita de hoardele barbare :)

 

Lucian, Midnight-ul de 950 de la Bardak era al tau ??? Absolut senzational, felicitari ! Poate ne vedem intr-o zi sa povestim ?

 

Da, Midnightstarul era al meu! Si cand am fost de acord sa fie expusa, mi-am asumat riscurile! Am vrut sa nu se suie lumea pe ea, asa ca le-am cerut sa o puna pe acel podium, dar restul ...mi-am asumat. Daca nu vroiam sa fie acolo...nu era! Cu atat mai mult cu cat eu, in comparatie cu cei de la Ducatti (sau despre ce marca e vb aici), chiar nu am avut nimic de castigat!

 

Multumesc de aprecieri BlackSeraph. Motocicleta arata asa din cauza dablalelor mele, a nervilor de otel ai lui Radu de la Bardak si ai lui Razvan de la Metric Motion. Le multumesc inca odata pt rabdarea pe care au avut-o! Ca sa iti dai seama, cautarile au durat mai mult de 6 luni pt ca nu am vrut sub nici o forma alta culoare...

 

Putem sa ne vedem oricand sa povestim!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stimabililor va multumesc pentru participarea la acest studiu de caz.

 

A trebuit facut si imi pare bine ca am avut ocazia sa il si imbunatatesc.

Dupa cateva zile la salon de unde am cules multe ''imagini'' ale pasionatilor am profitat de ocazie sa vad pana unde se merge cu pasiunea.

Nu pot sa nu remarc o atitudine de grup sau sa zicem ''haita''( nu e peiorativ spus) care a aparut direct la unele plangeri fondate sau nu ale unui coleg.

Totodata observ ca absolut toate lumea vorbeste si comenteaza cu o inversunare demna de o cauza mai constructiva, si unde se ajunge atat de departe ca nu se mai stie inceputul.

Va dau un exemplu: am pornit de la o motoreta''agresata'' si am ajuns sa aflam ce masina si ce motociclete are un alt membru adica exact clasa sociala, financiara a respectivului.

Daca lucram la vreun serviciu de info asta e o informatie buna de stiut si usor de aflat.

Alta observatie pertinenta este ca motto-ul ''clientul e stapan'' inca e bine infipta in gandire. Domnilor nu este deloc adevarat, sunt foarte multe companii care isi aleg clientii, ganditi-va numai la societatile de leasing si banci.

 

Un aspect foarte important in vehementa tuturor, inclusive a mea personala, este identitatea ascunsa sub porecle. Chestia cu poreclele alt caz de studiat.

Oricum e mai bine decat pe alte forumuri.

Cel putin pe ala de pescuit si vanatoare daca incepi sa aduni umpli lacurile si padurile de pesti si vanat:-))))

 

Hai Asfalt curat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru a avea a 7-a postare pe ziua de azi (dar compensez prin faptul ca nu am mai scris de prin ianuarie) recunosc ca azi a fost ziua in care m-am simtit agresat in mediul virtual..

 

Agresat de aroganta, agresat de limbaj suficient, agresat de impertinenta cu aer olimpian pe care un vanzator al unei marci scumpe il are avand senzatia ca asocierea cu o marca italiana nobila in inobileaza prin atingere.

Ceea ce nu se intampla.

Banui ca nu este un simplu om de vanzari, pentru ca acela, (cu exceptia faptului ca ar castiga pe an atat de mult incat sa ne poata da cu flit la toti de aici) ar fi mai limitat in agresivitatea limbajului, atunci cand ne face pe toti cititorii niste bieti oameni intorsi de la plug, care se grabesc la wc-ul din curte.

Banui ca este chiar cel ce se simte responsabil, cel care, incercand sa explice italienilor de ce in anul 2013 a vandut doar 10 motoare vandute sub brandul binecunoscut, le va spune ca Romania este o tara de tarani care nu pot aprecia o asemenea marca, in ciuda eforturilor locale (de a-i alunga pe cei care ajung la stand.)

 

Poate nu are dreptate cel care a deschis celalalt topic. Poate s-a suit pe un motor care statea frumos pe cricul central si era pe un podium care sa iti sugereze ca nu este de calarit. Dar nu era asa. Si nici nu are importanta pana la urma.

Important este ca ai incercat sa jignesti pe toti care citeau, pe toti care erau pe unul din aceste 2 post-uri.

 

Ce are importanta este ca nu reusesti sa iti dai seama s-ar putea sa gresesti. Clientul nu trebuie sa fie stapan, dar nu cred ca este bine ca uiti ca banii care iti aduc profitul (sau painea) ii aduce un client.

Si eu zic ca gresesti cand te apuci sa injuri motoristi tineri sau batrani, potential clienti, pe un forum de motorete, fara sa realizezi ca toata lumea va asocia atacurile tale cu un anumit brand. (Si eu nu cred ca societatea de leasing ma alege pe mine. PRIMA alegere este a mea sa ajung la o societate de leasing sau o banca. Poate sa ma evalueze dar nu face nicio alegere :) )

 

Dar crede-ma - incearca sa citesti mai mult despre business si marketing si lasa pseudo analizele psihologice sau sociale in seama celor care se pricep. Pentru ca cel putin cea de mai sus nu ti-a iesit.

 

Citind vei intelege poate ceva si despre taranii astia de clienti care pot sa cumpere in 2013 peste 100 de BMW-uri, peste 30 de HD (sa nu vorbesc si de japoneze) si de la tine doar 10, in scadere fata de 2012... Si nu este vorba doar de brand, absolut superb, ci este vorba (mai ales in acest caz) si de cel care vinde.

 

Asfalt USCAT (si curat daca zici)..

 

P.S. nu sunt din "industrie"- sunt doar un potential (fost) client

Editat de florinmc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alta observatie pertinenta este ca motto-ul ''clientul e stapan'' inca e bine infipta in gandire. Domnilor nu este deloc adevarat, sunt foarte multe companii care isi aleg clientii, ganditi-va numai la societatile de leasing si banci.

 

Ce treaba au societatile de leasing cu o companie care vinde motociclete?! Sunt business-uri total diferite cu strategii total diferite. Intr-adevar alegerea clientilor se practica in piata bunurilor de lux, dar nu cred ca motocicleta in cauza intra in aceasta categorie. Daca era asa nu mai veneati acolo, astepati sa va contacteze potentialii clienti si voi ii filtrati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Prietene,

 

Este ultimul meu post pe acest topic (la celelalte nu ai binevoit sa raspunzi)! Ia-o ca pe o lectie gratis de la unul cu mult mai multa experienta in vanzari. Acum f multi ani, cand am primit primul meu job serios in vanzari, intram intr-un birou in Gdynia si primul lucru care imi atragea atentia era un poster cu urmatorul mesaj:

 

"Sa nu uiti niciodata! Clientul este cel care plateste:

- berea la terasa;

- concediul cu amanta;

- studiile copiilor;

- asigurarea de sanatate;

- masina din garaj;

- costumul de firma;

- laptopul, telefonul mobil etc.

Respecta-l! Si zambeste-i mereu!"

 

Din ziua aia nu am incetat sa zambesc clientilor mei! Chiar si atunci cand a trebuit sa ii refuz, am facut-o politicos si cu zambetul pe buze. Nu este nevoie sa fi prieten cu clientii tai, dar fi mereu prietenos!

 

Faptul ca ai venit cu acest post nu a fost o idee rea, dar puteai sa il scrii altfel si sa nu ne faci pe toti niste "tarani obositi si saraci". Sunt oameni pe aici care daca vor sa iti cumpere mobra, pot sa o cumpere cu tot cu reprezentanta! Nu faci nici un serviciu nici brandului si nici dealerului. Doar ai alungat cativa potentiali clienti. Poate ca nu cumpara niciunul nimic! Poate! Doar ca maine e posibil ca firma la care lucrezi sa devina dealer suzuki, yamaha sau altele. Un "alt dealer" intre multi altii! Cum o sa il faci pe unul sa cumpere de la tine si nu de la altul? Cand din start ai pornit cu stangul si l-ai jignit? Acum nu ai f multa concurenta pe brandul asta, dar lumea asta nu mai e demult un an cu 4 anotimpuri in care stii mereu ce urmeaza. Baga bine la cap daca vrei sa evoluezi! Si mai e o intrebare pe care ar fi bine sa ti-o pui, indiferent ce functie si cate vechime ai acolo. Daca maine se intampla ceva si esti nevoit sa mergi la un interviu la alta firma, ce faci daca la interviu se prinde cel cu care vb ca esti cel care a scris topicul asta? Ti-ai pus problema cate zile pe luna iti ajunge ajutorul de somaj?!?

 

In loc sa te repezi sa raspunzi, ai face bine sa te gandesti putin! S-ar putea sa iti faca bine in viitor!

 

Imi place sa cred ca esti tanar si cu putina experienta in vanzari! Si ca modul in care ai ales sa iti prezinti punctul de vedere a fost o greseala din care ai invatat ceva! Altfel te sfatuiesc din suflet sa iti cauti o alta meserie!

 

Bafta!

 

Lucian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....

 

Imi place sa cred ca esti tanar si cu putina experienta in vanzari! Si ca modul in care ai ales sa iti prezinti punctul de vedere a fost o greseala din care ai invatat ceva! Altfel te sfatuiesc din suflet sa iti cauti o alta meserie!

 

Bafta!

 

Lucian

:10:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi place sa cred ca esti tanar si cu putina experienta in vanzari! Si ca modul in care ai ales sa iti prezinti punctul de vedere a fost o greseala din care ai invatat ceva! Altfel te sfatuiesc din suflet sa iti cauti o alta meserie!

 

That was funny!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Initiatorul topicului - N-ar fi avut nimeni nimic cu tine daca ai fi stiut sa fii om inainte de vanzator/psiholog/smecher/bogat sau orice altceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alta observatie pertinenta este ca motto-ul ''clientul e stapan'' inca e bine infipta in gandire. Domnilor nu este deloc adevarat, sunt foarte multe companii care isi aleg clientii, ganditi-va numai la societatile de leasing si banci.

 

Hai ca pana acum am citit topicul intr-o nota amuzanta, facandu-mi cruce din cand in cand de mentalitatea unora, dar fraza de mai sus le intrece pe toate. De fapt cred ca este chintesenta "patronului"de romanica, cel care a avut bani sa porneasca ceva dar niciodata rabdarea sa citeasca o carte / sa urmeze un sfat despre cum sa isi dezvolte afacerea incat sa fie client-orientated. Acesata "tipologie"de om mai are si tupeul (sa nu zic nesimitirea) sa te trateze de parce ar trebui sa ii multumesti ca iti vinde ceva si iti face onoarea sa cumperi de la el. News flash....dealerul moto & majoritatea dealerilor auto nu au "prerogativele" sa isi aleaga clienti....TU nu imi oferi un servciu cotra cost (bancile imi dau bani, asigurarile polite etc....) TU nu imi oferi nimic...decat un BUN pe care EU il platesc. Asa ca (desi e inutil) iti recomad o schimbare de atitudine sau o schimbare de linie de munca...poate undeva unde sa iti poti alege clientii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...