Sari la conținut

Riding My bike in UK(transport/inscris/drumuri/legi etc)


nervOptik
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 263
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

merci de sfat.

 

știți cumva care este procedura de înamtriculare în uk pentru un vehicul deja înmatriculat în altă țară?

 

Salut,

 

daca te opreste politia pe strada spui ca esti turist, venit de 3 zile. Cred ca ai voie sa circuli cam 6 luni fara sa o inscrii acolo. Beneficiile ar fi ca nu platesti taxa lor de drum. Doar sa ai asigurare valabila in RO (cartea verde)

 

Daca unde stai ai vecini pe care i-ai suparat cu ceva, atunci te reclama ei si te trezesti cu inspectorii acasa care te intreaba de sanatate. Nu o mai poti da ca esti turist atat timp cat vecinii spun ca stai acolo. Deci va trebui sa o inscrii. Eu stiu oameni care si-au adus masini din RO si au mers ani buni fara sa le inscrie, depinde de ce noroc ai.

 

Acum parerea mea - daca ai de gand sa stai cativa ani, plateste taxele si intra in rand cu lumea pentru ca eventual ceva se intampla - accident, depasire viteza, vecini, etc, si te vor intreba de sanatate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Salut, mă numesc Nita Alexandru si există o posibilitate sa merg la lucru in UK si încerc sa mă stabilesc acolo. Întrebarea mea este daca o pot înmatricula acolo, sunt proprietar in acte si motocicleta este stoc limitata la 25kw. Stiu ca ies mai ieftin daca o vand si îmi iau alta acolo dar mie îmi place foarte mult si m-a salvat de la o operatie neplăcută. Mă gandesc ca in afara de acte trebuie sa schimb bordul si farul? Eu am permis moto din 2008 si am 32 de ani, mă gândesc ca fiind limitată o sa plătesc mai puțin asigurarea acolo. Cine a mai trecut prin asta poate îmi da un sfat sau o părere. Va mulțumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai... excursia pe moto pana acolo va fi ceva extraordinar dar cum la inceput de drum(aka relocaare in uk) banutii sunt putini cea mai buna varianta e sa o vinzi si acolo iti cumperi altceva(poate faci un upgrade, ai 32 de ani ...nu se poate sa fii asa conservator)

Far de uk gasesti pe ebay.co.uk , sau exista niste lupe ce se lipesc pe far. Bordul nu trebuie neaparat schimbat. Sa o inmatriculezi acolo...nu se renteaza...fa actele bine pe RO si mergi asa...faci economie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi ca un cb500 in stare buna in UK costa cam 1000-1500 lire..gasesti si mai ieftin dar toate sunt "cojite"(suruburi intepenite/ruginite, vopsea cojita pe bloc motor si cadru) din cauza umezelii din aer(asa ajunge orice motor daca nu ai garaj sau nu-l mai dai cu ACF50 or similar). Poate nu merita sa-l dai pe al tau daca nu esti dispus sa plusezi la suma pentru a achizitiona altul in UK.

In 1500 lire ai sanse sa gasesti motoare cam pana in anul 2000 , gen CB500, SV650, Hornet, CBRF3 poate chiar un F4 pe carburatie daca ai noroc....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S.a schimbat regula cu numerelwnde inmatriculare, dupa 2 saptamani de UK esti obligat sa iei numere provizorii de la ei, dupa care tre sa inmatriculezi definitiv.. Am pe cineva care e acolo si vrea sa.si duca motorul din Ro in Uk si mi.a zis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

copy - paste raspunsuri de pe facebook :

 

Logigan Andrei Salut , te pot ajuta cu cate ceva info , sfatul meu e sa ti o aduci linistita , aici preturile
La motociclete fiind unul risdicat, * n ai nevoie de a schimba nimic la ea !! Ti o poti lasa pe numere romanesti 6 luni pe an , dupa care ti o poti inmatricula foarte simplu pe anglia ,*asigurarea fiind undeva la 20 £ /luna
Like · Reply · 6 hrs
Mma Dracones Dojo Mures Salut poti so aduci linistit, preturile la motoare sunt Ok. 6 luni poti circula lejer cu nr de ro,cat timp ai asig si itp,si mai mult data o aduci in duba. SI eu am una in tara si decat so vand ieftin cu 250 lire o aduci oriunde in UK. BAFTA
Like · Reply · 5 hrs

----------------

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Io urmeaza sa trimit motorul zilele astea in Crowley, iar persoana de acolo s.a interesat si este cum am zis, 2 saptamani ai voie cu numere straine. Oamenii aia poate nu sunt la curent, legile se mai schimba...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

probabil, am zis ca daca oamenii vor sa ajute, am copiat aici fara sa alterez mesajele..informatiile se mai filtreaza pe parcurs..

cat despre far, eu ma interesasem invers, sa aduc de acolo o moto si mi s-a spus ca are far normal, nimic special pt anglia.. ceea ce mi se pare ciudat, dar pana la urma cum e?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

Ca unul aflat in aceiasi situatie ca a ta in urma cu un an de zile, te sfatuiesc sa NU aduci aici motorul, ci incearca sa il vinzi si aici iti vei cumpara altul, oricat de mult ai spus ca iti place actualul.

Nu stiu daca ai pus si cheltuielile care sunt necesare aducerii + inmatricularii lui aici .

Printre actele tale ale motorului, trebuie sa ai renumitul Certificat de Conformitate care te va ajuta sa completezi V55/5 Form. (Mi-au respins aplicatia de 2 ori doar pentru ca nu aveam acel certificat)

Costul transportului variaza.. £200+ in orice caz cred ..

Inmatriculatul £55 taxa de inmatriculare + depinde cat e taxa de drum la cc tau .

MOT - Trebuie sa ai bord care indica viteza in mph, iar farul trebuie sa aibe UK specs.

La MOT verifica totul, cauciucuri, frane, totul , iar totul trebuie sa fie impecabil, altfel, vei avea un mic note in fisa de MOT .

Cu acestea fiind spuse, e bataie de cap si de umblat .. Depinde doar de tine ce vei alege sa faci.

Multa bafta !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut .

In afara de Londra, mai sunt motociclisti si prin alte parti ale Uk-ului?

Daca ai drumuri prin Liverpool, te astept la o cafea / prajitura / poveste. Inca n-am apucat sa-mi aduc agregatul din motive de securitate in principiu dar cum o sa ma mut in alta locatie, planuiesc sa-l aduc aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Week-endul viitor daca vremea e favorabila +10 grade, as face o plimbare prin Liverpool . Lasa-mi un pm cu nr tau si tinem legatura .

In Manchester, de cateva zile am aflat ca sunt 2 grupuri care au intalniri in fiecare saptamana, miercuri seara si respectiv vineri seara .

Se aduna destul de multa lume . Saptamana viitoare daca nu ploua, voi participa si eu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...