Sari la conținut

Riding My bike in UK(transport/inscris/drumuri/legi etc)


nervOptik
 Share

Postări Recomandate

Masinile de politie pe acolo au camere care citesc numere de inmatriculare sa vada daca au taxele si asigurarea platita, si se plimba asa pe strada... daca au baza de date cu cand ai intrat ultima oara in tara, ai rupt-o in fericire. Sa vezi fericire si daca faci accident cu masina pe numele lui X si asigurata doar pe numele lui X si se prind ca doar tu o conduci si X nu a fost prin UK niciodata.

Editat de einstein1984
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 263
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • 8 months later...

Salutare! mi-am luat si eu o motoreta in uk si deja am patit-o.Ma prins o camera de 3 ori depasind viteza legala.38,40,55MPH pe limita de 30.Va rog nu judecati,vreau doar sa stiu ce ma asteapta.Ma intereseaza mai mult cam cat e amenda la cea de 55,daca stie cineva.Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:))) ce dilau! Imi pare rau de patania ta. Amenda nu este o avere, din fericire, dar din ce stiu eu, cand depasesti cu 25 mph peste limita, se lasa cu suspendarea permisului. Amenda (din ce-am vazut la altii, eu n-am luat nimic pentru viteza in UK pana acum) este in jur de 200£, dar aia e cea mai mica problema a ta, mai ales ca ai fost luat de 3 ori. Iti tin pumnii sa nu te cheme la tribunal, iar daca te cheama sa dai peste cineva intelegator (desi cu 3 amenzi pentru viteza toate e destul de delicat...). Prieten bun de-al meu, a fost urmarit de o masina de politie neinscriptionata si flash-uit, iar asta I-a dat in goarna de vreo 2-3 ori, viteza peste 100 mph. Dupa ce-au jucat soarecele si pisica, l-au oprit, l-au chemat la tribunal, acolo el a explicat ca daca nu ar fi stat in curu' lui si l-ar fi flashuit omu' nu I-ar fi dat blana, iar judecatorul I-a dat numai o amenda de 75£. Deci mai sunt cazuri...dar la el fusese o singura intamplare. Cred ca la tine e cum ti-o fi norocu'...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce am citit pe net amenda este intre 1000£-2500£,pe alt site 150%din salariul pe o saptamana.Nu stiu ce sa mai cred.Daca la aia de 38 dau 110£...permisul sa faca ce vor cu el oricum la astia in tara nu mai conduc.Dar o alta intrebare ar fi ce pot face?pt ca nu este emis de ei.Un roman mi-a spus ca imi vor interzice sa mai conduc la ei si raman cu punctele+amenda,iar in ro iti iau permisul la 15 pct deci as scapa.Aici daca esti incepatar si acumuleze 6 pct l-ai pierdut pe vreo 6 luni😳

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ah, nu reiesea ce fel de permis ai.

N-as putea sa-ti spun sigur ce se intampla cu permisul tau, dar pot sa te sfatuiesc, daca ai facebook, sa intri pe grupul Pasionati Auto UK si sa intrebi acolo, ca sunt foarte multi carora li s-au intamplat toate lucrurile posibile. Multi au trecut deja prin asta si stiu toate procedurile tot ce e de facut si probabil si cum poti sa scapi cel mai usor. Masina pe care o conduceai era pe numele cui? Esti resident in UK?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Salut!

 

Exista varianta de a aduce motocicleta inmatriculata ro iar la inscrierea in UK sa fac radierea din Romania "prin posta"? Vreau sa circul o perioada cu ea asa, ca na, am platit asigurarea si ITP am gramada, dar pe de alta parte nici nu vreau sa fac un drum inapoi in tara pentru radiere.

Editat de razvano
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am inteles, procura pentru ce...radiere? Asta inseamna sa las si documente originale plus numar de inmatriculare, ori nu are sens din moment ce intentionez sa merg o perioada cu motocicleta (cat si daca imi permite vremea). Altfel fac direct radierea inainte de a pleca, pentru ca motocicleta va fi oricum transportata pana acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate n-am inteles eu bine, tu vrei sa vii cu moto inmatriculata aici si sa mergi cu ea ceva timp, apoi s-o inmatriculezi in UK. In cazul asta, lasi de pe acum procura cuiva, ca atunci cand s-o inmatriculez aici, sa trimiti cele necesare in Ro pentru radiere. Daca tu nu te duci s-o radiezi, inseamna ca altcineva va trebui sa mearga (la primarie) s-o radieze, iar acel cineva nu va putea sa faca asta fara o procura de la tine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact, multumesc!

 

Am fost oricum mai devreme la inmatriculari si am intrebat, nu e dracul asa negru, am inteles ca in UK imi vor opri actele romanesti si placuta cu numarul si o sa primesc un certificat sau whatever, cum s-o numi. Pe ala trebuie sa il trimit in tara si da, asa cum spui tu, ar trebui sa las procura pentru cineva sa faca si radierea fiscala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...