Sari la conținut

Motociclisti in Germania


alex4ice
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 106
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nr. de inmatriculare "de sezon" exista in Germania. Am avut, asa ca stiu ce vorbesc. Este la alegerea fiecaruia pe ce perioada vrea sa faca acest numar de inmatriculare, respectiv pe ce perioada vrea sa circule.poate fi de la o luna pana la 11 luni( 12 luni e deja nr normal, pe tot anul). Avantajul ar fi o asig mai mica, in functie de perioada dorita bineinteles, si cred ca si impozitul ceva mai mic. Dezavantajul e ca nu poti merge cu vehiculul decat in perioada pt care ai optat, logic. Daca ai asigurare casco sau"tail casco", adica ceva de genul juma` de casco, asigurarea contra furtului, de incendiu si vandalism e valabila si pe perioada cat nu ai voie sa circuli. Desigur treburile cu asig sunt foarte complicate si ar fi de discutat la nesfarsit.Asta e cam in mare cu asig. Cat despre nr sezonier, adica placuta de inmat., va aparea pe ea in plus prima si ultima luna cand e valabila asig si respectiv cand ai voie sa circuli.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare baieti,eu sunt din septembrie cu scuterul pe numere de italia,platesc 50€la an taxe,asigurare500€cu mare noroc am gasit asa de ieftin in milano din cauza ratei mari de accidente,,daca l-as înscrie aici in germania as plăti mult mai putin dar nu vreau sincer,,ma leaga se italia mult scuterul meu,de legi ce sa va zic eu am intrebat la ei acolo unde schimbi numerele si mai stiu eu ce...cred ca se numește. .rar..tradus in romana in germana nu ma pricep,,eu i-am intrebat daca pot sa platesc taxa si aici adica sa înregistrez cumva scooterul in germania fara sa am probleme daca ma opresc,avand rezidență din ianuarie aici ,am acte de italia ,permis ,buletin si scooterul e pe numele meu,nu m-AU oprit până acum si merg cam nu asa de cuminte prin oraș învățat cu condusul din milano care acolo e o jungla in condus,,,,habar nu aveau ce sa imi răspundă vai de capul lor,daca ma opresc fac pe prostul si aplec capul sper numai sa nu am nevoie de asta,ce sa zic sunt ciudati rau cu legile lor eu am unul care e comisar ai am vb cu el zicea ca nu au ce sa imi facă dar niciodata nu sti peste ce dai,ce sa zic colegul cu inscrisul...serios daca tii la moto tine-o daca nu vinde-o si gasesti alta aici in foarte bune condiții si ieftina,,au mare scarba fata de romani in germania ca si in italia sin pacate asta e renumele nostru de romani,si sigur cu numere de România o sa te opreasca la orice pas...acum tu sti mai bine cum vrei, eu scooterul nu vreau sa schimb numerele dar e decizia mea,cu asigurarea si in italia era la fel cu sezonieră,eu am facut anuală era mai scumpa cu 15€dar folosesc anual scuterul,vara iarna,... ce sa mai pacat ca nu vi si tu mai aproape de Frankfurt asa faceam o plimbare cu colegii de pe aici :( ..bafta si un weekend placut sa aveți

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

a punctat bine "condor " cam asa sta treaba cu numarul de sezon ,si asigurare "tail casco" dai 15-20% mai mult pe an decat asigurarea normala + 150 e la orice eveniment
eu am nr de sezon din 1 aprilie -31 octombrie ,impozit mai mic si asigurare mai mica si iarna nu circul
totul este automat nu trebui sa te deplasezi nicaeri sau sa faci o instintare
si sa astepti 1 apri ,dupa 31 oct nu mai circuli
sau o faci pe propria raspundere

referitor la radare in Germania,camere fixe sau mobile ,mie unu, nu mia venit nimic acasa si am dat prin 5-7 pana acum ,sate ,orase ,paduri etc

te agata si in Germania ,am vazut in emisiuni TV ,cand merge Politia in spatele tau
Dar grija in Elvetia si Austria acolo se fac poze din spatele masini/motorului si va prinde nr-ul de imatriculare

Editat de DesertFox
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ooo in legătură cu amenzile e rau,,;si cum zice colegul. .DesertFox..mare atentie in Elveția si Austria,,,am facut 3drumuri Italia-germania am 2000 de frNci de plata si la una e penală,numai pun piciorul la ei,inca imi trimit acasa unde am rezidenta in italia înștiințări si tot felul de documente,,,am facut cateva cercetări si dupa 5ani scad automat,,daca ma duc acum si mă opresc,,mă arestează pe loc până plătesc sau fac arest in valoarea banilor.....ce sa le fac ei au dreptate legile lor ,tara lor...deci mare atenție prin Elveția,cel mai urât cand o iei pe propria piele,,,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca ai anmeldung si te prid cu nr de RO prima oara poate scapi, dar dupa acea te au deja in vizor. A patit un prieten, prima data a fost ok, a doua oara nu l-au mai iertat, de si pana cand i-a venit amenda acasa, vanduse masina in RO si isi cumparase aici alta cu numere germane.

 

In legatura cu radarul: m-a luat in Elvetia sapt trecuta mi-a venit amenda pt +8 km/h 97 EUR.

 

In rest bine ca exista Autobahn.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E aiurea ca nici nu sti unde sa întrebi,sa fi sigur,eu cu tipul din Wiesbaden imi zicea ca normal nu prea au ce sa iti faca dar e belea mare cu ,,Stadtpolizei,sau cum ii cheamă,mai bine sa nu ai de a face cu ei ca sunt tâmpiți,si cand vad numere de România te opresc imediat,nu am numere de România dar o sa imi aduc și eu o dacia aici vroiam sa o las cu numere RO ,cel mai bine ca peste tot sa ai masina pe alt nume sau sa n cazul nostru motocicleta,,cel mai aiurea ca neamțul e si greu de cap,nu o mai scoți cu ei la capăt daca te opresc,comisarul de am stat eu de vb cu el imi zicea ca a prins o romanca la furat,sau dus împreună sa se uite pe niste poze si tipa cand a ieșit din lift a început sa zbiere ca a pus ala mana pe ea si tot felul de prostii,si acum are probleme,si faza tare ca e gay omul,dar e super de treabă sa fie macar jumate din nemți ca el,,,, cel mai bine cred cand ai probleme de genul ăsta avocat nene si nu iti bati capul,,,scump dar nu riști nimic,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

salutare! stiu ca e off-topic, dar va intreb pe voi domnilor care va-ti stabilit in jermanica, daca stiti site-uri de vanzari motociclete din Deutschland,in afara de motoscut24 si mobile.de?.multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare! stiu ca e off-topic, dar va intreb pe voi domnilor care va-ti stabilit in jermanica, daca stiti site-uri de vanzari motociclete din Deutschland,in afara de motoscut24 si mobile.de?.multumesc anticipat!

http://www.1000ps.de/gebrauchte-motorraeder

 

http://motorrad.quoka.de/

 

http://markt.motorradonline.de/gebrauchte-motorraeder-suchen

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Salutare. Cineva din zona Bremen,Hannover? Dornic de o plimbare maine?

Salutare ! de saptamana viitoare , o sa lucrez in Bremenhaven. Poate imi lasi un nr de telefon sa te sun .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Hai sa va intreb si eu ceva,neavind legatura cu vreo intilnire:cum e germania?cum sunt oamenii(rasisti cu emigrantii) ,te integrezi usor ,gasesti munca (nu la negru) astea bineinteles repectind regulile lor.mentionez ca e vorba de oameni cu studii superioare si superioare medii cu copil ca nu de putine orima bate gindul sa plec avind aici o conditie peste medie.va multumesc pt raspunsuri anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa va intreb si eu ceva, neavind legatura cu vreo intilnire: cum e Germania? Cum sunt oamenii (rasisti cu emigrantii), te integrezi usor, gasesti de munca (nu la negru), astea bineinteles repectind regulile lor. Mentionez ca e vorba de oameni cu studii superioare si superioare medii, cu copil, ca nu de putine ori ma bate gindul sa plec, avind aici o conditie peste medie. Va multumesc pt raspunsuri anticipat.

Din plictiseala, mi-am permis sa te corectez Andrei, sper ca nu te-ai suparat. Iti doresc succes !

Editat de fast_arrow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Astea sunt detalii ... in tara in care "sti" in loc de stii si "decat" in loc de doar, domnesc :)... (si multe alte exemple)

 

Andrei: stai man linistit, oamenii de valoare sunt apreciati peste tot. Daca nu esti vreun incuiat nu iti face probleme. Am cunostinte in multe tari (eu am fost mai fraier ca nu am plecat cand am avut ocazia) si multi s-au integrat f bine si nu erau toti "cream of the crop" daca ma intelegi... Cat timp iti vezi de treburile tale totul e ok. Legat de munca din pacate nu am sfaturi, in Germania stiu doar medici; ei si-au gasit repede si se descurca f bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

 

Sa va spun cum a fost la mine. Am ajuns in Berlin pe 2 septembrie 2014. am avut noroc cu o persoana pe care am cunoscut-o pe facebook pe grupul "Romani in Berlin" care ne-a ajutat cu cazarea pentru prima luna. Imediat ce am ajuns in germania a trebuit sa merg sa ma inregistrez la Bürgeramt (Anmeldung) pentru a demostra ca am un loc unde sa stau. Pe urma am fost la Commez Bank pentru a-mi face cardul, atat eu cat si sotia mea. La ei se merge pe programare, de ce ? nu stiu, oricum poti sa mergi direct sa le spui ca vrei un card si gata. important e sa ai anmeldungul cu tine, vei primi multe scrisori prin posta cu de toate. dupa asta trebuie sa mergi sa iti iei SHUFA care costa 25 euro de persoana + 5 euro ca ai platit la banca. oricum trebuie sa mergi sa platesti la Deutsche bank apoi te duci la Easy Credit si iti dau SHUFA care este obligatorie pentru a putea inchiria un apartament/locuinta.

 

De la capitolul locuinta incepe distractia. se aplica la apartamente/garsoniere ca si cand ai aplica la un job. trebuie sa ai dosar cu contractul de munca, copie dupa actele de identitate, copie dupa shufa, asigurare de locuinta; eu am facut la Allianz ca asa mi-a fost recomandat de o firma de imobiliare. vei avea supriza ca la o vizionare sa fie cel putin 5-6 cupluri. eu am vazut 2 apartamente la care au venit cel putin 30 cupluri sa le vada. cand zic cupluri, nu va ganditi ca sunt neaparat intr-o relatie, pot sa fie si colegi de serviciu, prieteni care isi cauta un loc unde sa stea. daca aplici cu cineva ai mai multe sanse sa te aleaga proprietarul si sa ai un aparatament.

 

dupa ce ai fost acceptat pentru un apartament se face contractul de inchiriere pe un an (minim). chiria nu include internet (20 E minim, Curent 80 E pe luna)

pe langa asta iti mai trebuie si o cartela de tel care tot pe la 20 E / luna ajunge. daca vrei sa ai minute internationale + internet o varianta este LEBARA (FLXIXL 20 Euro, 500 min internationale + 500 MB internet + nelimitat in reteaua lebara)

va trebui sa platesti un depozit echivalent cu 3 chirii, se poate si in 3 rate, pe care ii vei primi innapoi cand pleci din apartament.

 

ca plati pentru un apartament cu 2 camere 60mp in Rathaus Steglitz, asa in mare pentru a va face o idee:

78 Euro transport in comun (zonele A + B, ar fi suficient)

20 E prepay cartela telefon (cam greu sa-ti faca cineva abonament din prima, dar depinde de contractul de munca pe care il ai)

-- ce e mai sus este de persoana --

20 - 25 euro internet (contract pe 2 ani pentru acasa)

80 E electricitate

600 - 700 euro minim pe chirie pentru apartament cu doua camere, garsoniera e tot pe aici. mobila nu e inclusa, sau daca este va trebui sa o platesti in functie de cat iti cere proprietarul.

altfel, ai nevoie de un minim de 1500 euro sa iti iei minimul necesar de mobila + masina de spalat + frigider. sunt centre de spalat rufe in oras, te duci si le speli acolo daca vrei sau nu ai bani de masina de spalat.

- depozitul de 3 chirii

 

si da, te intelegi cu oamenii care vorbesc o limba straina, de exemplu engleza. in Berlin sunt multi care stiu engleza. in restul germaniei nu stiu cum este, inca nu am plecat la explorat.

cel mai bine ar fi sa pleci din romania cu un contract de manca, ai mai multe sanse sa te stabilizezi. sau sa ai prieteni foarte buni care te pot ajuta cu relocarea pana iti gasesti ceva.

 

rasisti nu prea am vazut sa fie. poate cu polonezii si turcii, cu romanii inca nu am observat. dar depinde si de tine ca persoana cum te porti si cat se serios esti.

 

nu stiu cum este cu cautarea joburilor aici. eu am avut contractul din romania.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Nefiind un topic si pentru Austria, postez aici.

Locuiesc la 20 km de Viena, in Baden.

Daca sunt colegi prin zona, am motorul cu mine si oricand as merge la o tura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nefiind un topic si pentru Austria, postez aici.

Locuiesc la 20 km de Viena, in Baden.

Daca sunt colegi prin zona, am motorul cu mine si oricand as merge la o tura.

salut,ai plecat definitiv ??de afacere cine se ocupa???am vb cu prietenul tau care se mai ocupa cand tu erai plecat dar din pacate am vrut 2 chestii de pe ebay.uk acum vreo 2 saptamani si nu a sunat nici in ziua de azi chiar daca am trimis vreo 4 mesaje cu codul ebay ,sper sa nu se duca pe apa sambetei afacerea ta.Eu am fost foarte multumit de colaborarea cu tine si am avut peste 10 produse comandate si livrate de tine dar din pacate ......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,ai plecat definitiv ??de afacere cine se ocupa???am vb cu prietenul tau care se mai ocupa cand tu erai plecat dar din pacate am vrut 2 chestii de pe ebay.uk acum vreo 2 saptamani si nu a sunat nici in ziua de azi chiar daca am trimis vreo 4 mesaje cu codul ebay ,sper sa nu se duca pe apa sambetei afacerea ta.Eu am fost foarte multumit de colaborarea cu tine si am avut peste 10 produse comandate si livrate de tine dar din pacate ......

Nu cred ca este topicul potrivit pentru a discuta.

Afacerea merge in continuare, tot eu ma ocup, de aici. Doar traiesc in Austria, atata tot.

Nr de telefon este in continuare valabil, cel de RO la care raspund eu si Alex.

Trimite mesaje pe forum / mail. La sms-uri nu prea raspund :)

 

Restul hai sa le discutam pe PM.

Editat de Garcya
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...